Daca88 -> RE: Double test (29.1.2010 10:46:43)
|
Ja sam juce bila kod geneticarke,i evo rezultata mog double testa. EKSPERTNI ULTRAZVUK izvrsen dana 13.01.2010,u XII nedelji CRL zadovoljava NT 1,3 mm FETOPLACENTARNE MATERIJE U MATERALNOM SERUMU PAPP 4,1 mlU/ml Free beta HCG 58,6 ng/ml POCETNI RIZIK 1*1502 INDIVIDUALNA GENETSKA OBRADA PAPP 1,56 MoMs corr Free beta HCG 1,29 MoMs corr N.T. 0,93 MoMs KONACAN NALAZ FETALNIH MATERIJA 1*10000 TR 21 1*10000 TR 18 1*10000 INDIKACIJA ZA RAC nalaz uredan,ne indukuje RAC FUNKCIONALNI STATUS TROFOBLASTA uredan PREPORUKA ZA DALJI TOK TRUDNOCE odnos fetalnih biometrija uredan.Sa obzirom na teratogeno opterecenje u ranim nedeljama trudnoce,i na influenzu febrilnu 39,6 koju je pacijentkinja imala prepuokcuje se detaljan 3D ekspertni UZ i ehokardiografija ploda u XX nedelji.HPL po potrebi. E,sad ona je meni objasnila da me zbog moje gripe i visoke temperature salje na EUZ,kaze na detaljan pregled bebe sa posebnim osvrtanjem na oci i zenice i reflekse ocnih misica.Kaze to zato jer visoka temperatura u ranom trudnoci moze dovesti do ostecenja ociju i slepila,pa da proverimo da li su oci ok.Naravno to ne rade u bolnici,samo privatno.Nazovem ja juce M klinic i pitam za cenu,a cena a joooj,3D ekspertni radi neki dr.Stojic i kosta 6000,a ehokardiografiju ploda radi neka doktorica zaboravila sam joj prezime,i kosta 4000.Tako da mi za ta dva pregleda treba 10.000[sm=smiley13.gif]Malo mi je puno jer sam nezaposlena trenutno,ali muz ce da ostavlja sa strane od njegove plate pa nakupicemo za mesec dana. Zanima me,da li je neka od vas bila kod dr.Stojica,i sta znate,sta ste cule o ovom doktoru?
|
|
|
|