Verus -> RE: Double test (25.11.2009 18:02:01)
|
Ekspertni UZ je puno detaljniji, bolje rezolucije itd. Isti je kao onaj koji se koristi kod merenja vrata i nosne kosti u 12 nedelji (tj. idealno je raditi izmedju 11 i 13te nedelje), a ovaj anatomski, koji traje do sat vremena, se radi najbolje u 20 toj ali meni su radili sa 18.5 jer su tad merili i grlic....tu su pregledali srce (vide se lepo cetiri komore), aortu, pulmonalnu arteriju, pupcanu vrpcu, merili duzine kostiju, merili glavu, mozak itd. IZVORNA PORUKA: Tasha RR IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun IZVORNA PORUKA: Markovicka IZVORNA PORUKA: Smeshkica A kakav je uz na kom se radi ekspertni? Jel onaj obichan na koji idemo na svakoj kontroli? Ili 3d 4d? ili koji vetj postoji? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] I ja sam se to pitala u cemu je razlika, pa mi dr rece da je razlika u tome sto ga radi ekspert, dakle neko ko je strucan za to, i meri se detaljnije, radi se vise parametara. Nesto mislim da nije bas tako, kod nas u dispanzeru je bio obican i prosle nedelje je stigao taj expertni UZ , ali isti doktori ga rade! I meni je isti dr radio.
|
|
|
|