dejana007 -> RE: HRONO ISHRANA (31.1.2016 12:23:34)
|
Za veceru najdelotvornije salate od: zelena salata, kupus, celer, keleraba, karfiol, brokoli. Nikako sargarepa samo belo i zeleno povrce sa nekim proteinom, i to: belo meso curece ili pilece - kuvano, belanac przeni ili kuvani ( moze kooliko hoces ) i tunjevina ( ili druga pecena posna riba). U hrono celer i sargarepa idu samo presni tj ne stavljaju se u jelo i ne kuvaju. Svaku od salata zacinis solju i limunovim sokom, eventualno extra virgine maslinovo ulje. Ja stavim djumbir i kurkumu u prahu na salatu. Ja pravim nanin hleb, i to 2 komada ( jedan zamrznem ) i imam za celu nedelju. recept: 500 gr Brasno (200 gr heljdino, 100 gr jecmeno i 200 razeno). 1 prasak za pecivo i soda bikarbona (medju prstiju). kasicica soli. semenke bundevine, suncokret, lan i susam ( ja to sve iammu jednoj vecoj tegli izmesano pa dodam 3 kasike supene). Takodje smeljem malo lanenog semena sa karanfilicem i dodam u smesu, kao i 3 kasike psenicnih mekinja. Vodite racunao meramo, malo smanjite brasno tako da sasvim ovim dodacima bude 500gr smese. Dobro izmesati (ja promesam cim dodam nesto novo u brasno). U 1/2l mlake vode dodam 3 kasike maslinovog ulja. Ova smesa je tecnija i nemesim je, vec mutim mixerom. I to najpre stavim vodu sa maslinovim uljem u plasticnu posudu pa dodajem smesu semenki sa brasnom po 2-3 kasike i mutim, i tako mutim jedno 5 do 7 min dok svo brasno ne stavim. Onda pokrijem krpom i stavim u frizider i tu stoji 2 sata. Pecem na pek papir oko 35 min. Obozavam ga i moj sin od 4 godina ga jede. Ukusan je i zdrav pre svega.
|
|
|
|