Hortenzija -> RE: Azoospermija (26.1.2023 18:23:17)
|
Marinkovic, citam tvoj slucaj i set_ila sam se sebe. Ja sam imala transfer 27.12. Posle toga 5 i 7.1. pozitivna beta. Nakon nekoliko dana iz cistog mira prokrvarim na poslu, odmah odem u dz i lekarka mi kaze da je sve ok, ali da malo usporim i uvede mi progesteron na 7 dana, ukine aspirin. Krvarenje se smiruje sve do 18.1. kada zavrsavam u frontu sa odlivom, njihov komentar je bio da je jos previse rano za srcanu radnju i da se na uz ne vidi bas najbolje sta je u pitanju.Terapija ostaje ista (estrofem, utrogestan 3x2 oralno i progesteron na 7 dana). 26.1. oko 18h dobijam odliv, bukvalno sam ustala i krv je krenula da siklja, muz se prepao, zovem odmah svog privatnog ginekologa i odlazim odmah na pregled. Nalazi mi neki ogroman hematom, tacno iznad ploda, naredi strogo mirovanje (bukvalno da trpim dok mogu i tek onda da ustanem i odem u wc). Progesteron pocinjem da primam na 3 dana. U martu sam bila 2x hospitalizovana u frontu po 7 dana, kontrakcije, blizanacka trudnoca sa jednim blizancem sa daunom. Uradjene horiocenteza i fetocid u razmaku od 7 dana, sa sve kontrakcijama…srecom hematom je poceo da se povlaci….posle se pojavio jos jedan ali on je bio manji. U svakom slucaju, morala sam prvu polovinu trudnoce da mirujem, a posle se sve malo stabilizovalo., ali sam celu trudnocu bila na progesteronu (na tri dana) i utrogestanima, gomili antibiotika zbog krvarenja na pocetku…sve u svemu uzasno traumaticno. Meni je pomoglo sto sam mogla da radim od kuce na pocetku, a posle sam isla 1-2 puta nedeljno na par sati na posao. Na kraju je sve hvala Bogu bilo ok, tako da pokusaj da ne guglas i da se nekako zaokupis necim sto te opusta.
|
|
|
|