Hortenzija -> RE: Azoospermija (15.3.2021 12:16:00)
|
IZVORNA PORUKA: covid Cao, Moj savet sa sve nove parove sa ovim problemom azoospermije da prvo urede ove analize. -Mikrodelicija Y -kariotip Ako je to ok,posle toga FSH, LH, slobodni testosteron inhibin b. Ako je sve ok,onda problem dolazi iz glave,stresa i opterecenja i prevelikog razmisljanja o bebi. [sm=bravo.gif] Ne mogu da se slozim za tobom da problem azoo dolazi iz glave. Kod mog supruga je 2010. postavljena dijagnoza, genetika i hormoni su bili super, sve u ref. vrednostima. UZ super, nema opstrukcije, pa je opet rez bio 0. Mi tada nismo uopste razmisljali o detetu. Posle 8 godina smo krenuli sa terapijama, tada su se hormoni vec poremetili i bili van ref. vrednosti. Cak nam je i Emre posle operacije rekao da je samo jedan deo testisa imao proizvodnju, ostatak je bio totalno bez ikakve naznake spermatogeneze. Drugi testis nisu otvarali, tako da ne znamo stanje tamo. Ocigledno je neki problem prisutan, mada medicina jos uvek nema odgovor zasto.Sto se tice temperature i vremena kada se operacija izvodi, to se odnosi samo na boravak u saunama i parnim kupatilima pre same operacije. Godisnje doba ne bi trebalo da utice na sam ishod operacije. Meni je Peter Schlegel, kada smo se dogovarali da kod njega uradimo operaciju, rekao da on radi 4 meseca u toku godine....novembar, mart, jun i avgust. Da je to tacno za period kada se radi operacija ne bi covek koji je izmislio mTESE radio u avgustu. Ipak on ima najvecu uspesnost (ima ujedno i najbolji mikroskop), a radi i dva meseca u toku leta (posebno avgust koji je u Njujorku nepodnosljiv).
|
|
|
|