Modessty
|
IZVORNA PORUKA: Alexis79 Pa evo drage moje ja cu kao nova trudnica i to bas "leskovacka" da krenem sa ovom temom. Kontakt ce te lako naci na netu.Pregledi se zakazuju ,a posto je bas guzva nemojte da se iznenadite ako vam zakazu prvo vidjenje za 2-3 meseca. Tako je makar bilo kod nas jer su nam u julu mesecu zakazali za 22. septembar. Sve prve konsultacije se zakazuje do 9 h (sto je znam rano) Poneset_e sve prethodne rezultate ,analize i sve sto ste ikad radili a da ima veze sa sterilitetom. Naravno savetuje se apstinencija 3-5 dana ,jer ce dr mozda traziti da se da uzorak na licu mesta. Konsultacije kod profesora Stojkovica su 5000 ,sto podrazumeva jedan otvoreni razgovor sa njim kao geneticarem ,pregled dokumentacije ,a onda i razgovor sa ginekologom Nebojsom Markovicem i ultrazvucni pregled. Atmosfera je veoma prijatna ,kao i celokupno osoblje. Kod nas je nekako sve islo ok jer smo mi vec imali spremnu dokumentaciju za Vto.Nesto od analiza smo ponovili ,a nesto smo po prvi put radili. Evo analiza koje su potrebne 1. Oba partnera: Mikrobiološko ispitivanje: - bakterije, Chlamydia, Mycoplasma - HBsAg, HCV, HIV, VDRL - serologija. Krvna grupa i RH faktor MAR (antispermatozoidna antitela) 2. Ženski partner: - - Hormonsko ispitivanje: od 2-4 dana od početka menstrualnog krvavljenja (jednokratno) - FSH, LH, E2, Pg, T, Prolaktin, TSH, T3, T4, antimilerijan hormon (AMH) - Mikrobiologija: -Toxoplasmu gondii, Rubellu - serologija Skrining grlića materice: - Bris po Papanikolau, kolposkopija - Ultrazvučni pregled obavljen vaginalnom sondom 3. Muški partner: - Spermogram -Spermokultura Sve prve konsultacije se zakazuje do 9 h (sto je znam rano) Poneset_e sve prethodne rezultate ,analize i sve sto ste ikad radili a da ima veze sa sterilitetom. Naravno savetuje se apstinencija 3-5 dana ,jer ce dr mozda traziti da se da uzorak na licu mesta. Konsultacije kod profesora Stojkovica su 5000 ,sto podrazumeva jedan otvoreni razgovor sa njim kao geneticarem ,pregled dokumentacije ,a onda i razgovor sa ginekologom Nebojsom Markovicem i ultrazvucni pregled. Alexis je na prvoj strani teme dala detaljan opis šta vam treba i koliko sve košta.
|