|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac
28.12.2012 15:28:00   
lalojedac
nema je a ja kao da za sebe cekam,nadam se da ima lepe vesti! ja za sat vremena krecem na put,valjda ce se javiti do tad,bas bih volela da je trudna!user posted image

(odgovor članu imperial)
Direktna veza do poruke: 826
28.12.2012 15:34:41   
imperial
Lalo draga,srecan put,a mala nas drzi u neizvesnosti,volela bi da je uspelo,bas bi volelauser posted image

(odgovor članu lalojedac)
Direktna veza do poruke: 827
28.12.2012 15:49:18   
Meisje
Lalo srecan put i da se vratite sa dva,tri kofercetauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu imperial)
Direktna veza do poruke: 828
28.12.2012 15:59:11   
lalojedac
hvala zeneuser posted image nista za mene nema muckanja do posle Bozicauser posted image ...a onda ce Stole da nam napravi par komada user posted image
uglavnom,kod mojih ima interneta pa se kuckamo ali dok stignem veceras,ih...jedva cekam da se mala javi...sve vas user posted image

(odgovor članu Meisje)
Direktna veza do poruke: 829
28.12.2012 18:42:10   
mala_82
Epa drage moje hvala na podrsci ali sam ja juce prokrvarila mada sam uradila i test i naravno negativan je ali idemo dalje u nove pobede u aprilu ili maju a u medjuvremenu napadam muza user posted image
Ukratko da kazem da sam celom ekipom na klinici zadovoljna zato cu ponovo ici kod njih neko sam ko voli sve da zna pa sam za sve sto su mi radili i pitala i za sve sam dobila odgovor ali visa sila ovaj odozgo prosto misli da sad nije trenutak.

Razdragana sve ti oni rade pre postupka tako da ti dodatna ispitivanja nisu potrebna.

Mischovi dobro dosla i da znas da nisi jedina koja ide na vto a nema nikakvih problema tj. da su svi rezultati dobri takav je i moj slucaj.

Lalo ni ja nisam za preterana istrazivanja i analize na svoju ruku mislim da ljudi znaju sta rade i kad ce se posvetiti tebi ipak tvoj muz mora da da jos materijala a za nas zene je lako tako da moj savet cekaj do sledeceg vodjenja pa ih pitaj sta bi ti mogla da pocnes da radis ako bas ne mozes da cekas i samo napred user posted image
Vama koje ste sad u postupku puno srece i pozitivnih misli i javljajte se za sve vas veliki user posted image

Direktna veza do poruke: 830
28.12.2012 19:34:04   
erato
Mala, jako mi je zao sto nije uspelo ovaj put.
Neka ti 2013. bude dobitna godina.

Drage moje, ja ne mogu nikome nista da nametnem i vidim da se devojke osete prozvane kada napisem za dodatne analize.
Ja jos nisam isla na prvu VTO. Citajuci po raznim forumima, saznala sam sta sve zene ispituju nakon 2 i vise neuspesnih pokusaja.
Svi doktori koje sam pitala da li da ih radim su rekli da je to nepotrebno i da se to radi nakon vise neuspesnih pokusaja.
Mene je to ipak kopkalo i nisam zelela da se jednog dana ziva pojedem sto nisam zbog 300-400 evra povecala sebi sanse, ili cak sprecila neuspeh.
I tako odlucim da ipak uradim sve. Tako su me savetovale cure koje su nakon nekoliko neuspesnih VTO otkrivale probleme i cak ostajale trudne bez VTO.
Jer, nije VTO resenje za sve probleme i cesto puta ne uspeva iz istih onih razloga iz kojih ne uspeva ni prirodno. Ovde ne mislim na slucaj azospermije, ni zacepljenih jajovoda, vec za slucajeve koji imaju prirodne sanse, a ne uspeva ni prirodno, ni sa IUI. Vecina klinika ce vas primiti da radite VTO, zasto da ne? Pa oni od toga zive. Cak i najpoznatije svetske klinike ne insistiraju na ovim dodatnim analizama. To vam skoro niko nece traziti. Vasa je stvar da li hocete ili necete da uradite.
Ja sam otkrila da imam 2 genetske mutacije - MTHFR i PAI. Naravno, nikakvih tegoba nemam zbog toga, niti bih znala da ovo imam da ne idem na VTO, ili da nisam dozivela par spontanih.
Od pocetka hormonske stimulacije cu primati terapiju protiv zgrusavanja krvi i verujem u uspeh. Mnogo razloga moze biti vezano za neostajanje u drugom stanju - insulinska rezistencija, nedostatak nekog vitamina, slaba prokrvljenost materice....samo je stvar da li neko ozbiljno hoce to da ispita, a takvih je malo. Kada bi doktori sve to ispitivali, imali bi manje, a ne vise pacijenata, zar ne?
Ja jesam za to da se doktorima veruje u onoj meri da covek ne poludi i ne pocne da sumnja u sve i svakog, ali da im prepustim svoj zivot i da im slepo verujem - ne! A posebno ne ovde u Srbiji. Svi znamo kakvi su hostapleri, vecina njih! Cast izuzecima.
Ovo sam vam napisala iz najbolje namere i da vam pokazem na svom primeru kako se moze na svoju ruku stosta otkriti i resiti, ali i zbog cura koje ce ovo da citaju "u ilegali", kao sto sam nekada i ja i koje ce poceti da razmisljaju o svim ovim analizama. Ja sam presrecna sto sam uocila problem, a imala sam gadne probleme sa nasim doktorima, pri samom pomenu na ove stvari.
Ne vole oni da im se neko mesa u posao, a mnogi od njih ne vole da se mesaju u svoj, nazalost. Dakle, ko hoce - uradice, ko nece - ne mora i to je to. Ali, svakako je korisno i dobro sve ovo odraditi i otkriti problem na vreme. Druga stvar je sto svaka od nas vec ima dovoljno problema i haosa u glavi, da razmisljanje o dodatnim analizama, bespotrebnim troskovima i nekim akcijama mimo volje lekara, izaziva jos veci stres i paniku. I ja sam se tako osecala i mesecima razmisljala da li da sve ovo radim. Cak sam se osecala ko budala kada sam davala 15.000 dinara u Konzilijumu. Kao ono - 2 mutacije! Danas sam bila kod hematologa i rekli su mi - terapija obavezno! Izvinjavam se na ovolikom postu. Mozda je na pogresnoj temi, ali povela se rasprava ovde, pa sam ovde i odgovorila. Sve najbolje vam zelim devojke, i da svaka u Novoj godini dođe do svog cilja.

(odgovor članu mala_82)
Direktna veza do poruke: 831
28.12.2012 20:28:25   
mala_82
Hvala Erato nadamo se da ce biti isto to zelim i tebi kao i svim zenam na ovom forumu jer mi najbolje znamo kroz sta prolazimo i razumemo jedna drugu, mislim da se ni jedna od nas nije uvredila i nasla prozvanom ja se izvinjavam ako sam nesto lose napisala.
Ja sam za to da svako od nas prvenstveno treba da ima ginekolaoga kome ce da veruje i sa kojim treba da uradi sve analize pre upustanju u iui ili vto ja sam sve te analize prosla sa svojom doktorkom i nazalost sve su dobre user posted image i opet nista.

(odgovor članu erato)
Direktna veza do poruke: 832
28.12.2012 21:16:50   
erato
Bice mala. Mora. Kada smo vec navikle da se kidamo i sekiramo, neka to bude zbog nase dece. Neka budu zubici i grcevi, izostanci sa casova i prve ljubavi...neka nam svima Bog da slatke muke. Dosta je bilo ovih gorkih muka!

(odgovor članu mala_82)
Direktna veza do poruke: 833
28.12.2012 21:41:08   
lalojedac
mala zao mi je!!!! stvarno!!!! drzi se!!!

(odgovor članu erato)
Direktna veza do poruke: 834
28.12.2012 22:21:54   
imperial
malauser posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 835
28.12.2012 22:38:23   
mischovi
Mala, htela sam da napišem kako mi je žao, što i zaista jeste.. a onda sam malo pažljivije pročitala tvoj post i nasmešila se jer divim se tvome optimizmu..Toliko si me ohrabrila, da samo mislim o tome kako da bez obzira na neuspeh uvek postoji još jedan put.. i drugi i treći koliko god... Zbog toga ti hvala user posted image

Erato, nisam se ja naljutila na tvoje reči. Znam ja dobro ko su i kakvi su naši lekari. Ali jednostavno sada ja očekujem da nam se desi najlepša moguća sreća... Verujem tim ljudima, možda i grešim. Nisam od onih koji bilo šta rade a da ne veruju.. Za sada samo to imam.. Ne mogu da odem kod lekara i da pored svega što mi se mota po glavi još i razmišljam kako i da li će me preći.. Jednostavno ne mogu... Jedno samo mogu reći, pokušaćemo ovako kako nam kažu da treba, uradila sam i one analize koje se na prvi pogled malo tiču trudnoće.. Dalje od toga ne mogu i neću jer bih izludela. Bila bih mračna i plašljiva i tek onda ne bih sebi pomogla... Ako se razočaram verovatno ću puno toga menjati ali eto za sada to još nije tako. Samo se nadam da i neću user posted image

(odgovor članu imperial)
Direktna veza do poruke: 836
28.12.2012 22:46:22   
nina26
Erato, draga kao da sam ja pisala tvoj postuser posted image Ja sam nekada "kokodakala" na forumu sto se tice tih analizauser posted image Drago mi je da si otkrila uzrok neplodnosti, i sigurna sam da ces uspeti iz prveuser posted image

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu erato)
Direktna veza do poruke: 837
29.12.2012 11:59:15   
nadjaa
Mala, zao mi je,znam kako se osecas user posted image user posted image user posted image Idemo dalje!!!

Nemoj cekati savrsen trenutak...Uzmi trenutak i ucini ga savrsenim...

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 838
29.12.2012 12:00:22   
nadjaa

IZVORNA PORUKA: nina26

Erato, draga kao da sam ja pisala tvoj postuser posted image Ja sam nekada "kokodakala" na forumu sto se tice tih analizauser posted image Drago mi je da si otkrila uzrok neplodnosti, i sigurna sam da ces uspeti iz prveuser posted image

user posted image user posted image user posted image

Nemoj cekati savrsen trenutak...Uzmi trenutak i ucini ga savrsenim...

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 839
29.12.2012 13:11:37   
razdragana
veceras krecem sa bockanjem sa dipherelinom devojke jel ste se same bockale ili ste isli da vas bockaju u domu zdravlja,jel su mi samo rekli da se bockam u ruku i nisu mi pokazali kako?

(odgovor članu nadjaa)
Direktna veza do poruke: 840
29.12.2012 13:26:34   
mala_82
Razdragana mene je muz bockao nije tesko ali bi bilo dobro kad bi ti neko bar prvu pokazao i dao posle je sve lakse,srecno i uspesno...
Nadja naravno idemo dalje ovo je jedno iskustvo i kao sto si rekla sad bar znamo kroz sta prolazimo i bice lakse...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu razdragana)
Direktna veza do poruke: 841
29.12.2012 13:31:45   
razdragana
pa mene hoce i moj da bocka ali neznam nije to tesko nista male su to iglice a pokazao mi doktor gde se daje u ruku a gledali smo na internetu kako se daje tako a neide mi se u moj dom zdravlja jel imam jednu komsinku sto radi tu pa nebih da svi znaju za nase probleme jedino da idem privatno ili da probamo pa sta bude,jel se svaku vece u isto vreme bocka posto kaze sesta od 18-19h?

(odgovor članu mala_82)
Direktna veza do poruke: 842
29.12.2012 13:38:55   
mala_82
Pa probajte polako sami bitno je da u spricu bude 1ml ako ostane kap nista strasno nismo mi profesionalci ja sam nekako gledala da bude izmedju 18:30 i 19h nisam uvek striko u isto vreme jer nemora...

Direktna veza do poruke: 843
30.12.2012 19:18:09   
razdragana
drugo nam je vece kako se bockamo i bas nam ide dobro,nekcija malo pecka ali nista strasno?

(odgovor članu mala_82)
Direktna veza do poruke: 844
31.12.2012 12:19:35   
lalojedac
zene lep provod veceras i neka nam 2013 donese puno malih,slatkih user posted image user posted image user posted image ...da ste mi zive i zdrave pa sve da budemo jedne lepe,okrugle,zdrave user posted image ...user posted image

Direktna veza do poruke: 845
1.1.2013 19:14:55   
razdragana
drage moje drugarice hvala vam na podrsci i savetima u prosloj godini,zelim vam pre svega zdavlja u novoj 2013 godini da nam se ostvare zelje da postanemo mame u ovoj godini da svaka rodi dvojke to vi od srca zelimuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image bice ovo srecna godina za sve nas.

Direktna veza do poruke: 846
2.1.2013 23:00:44   
mala_82
Zelim Vam svima srecnu i uspesnu 2013 godinu (plodnu i rodnu) sa puno user posted image i user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 847
3.1.2013 22:13:59   
razdragana
na koje tacno mesto se daje diphereline,dali ide cela igla ili samo pod kozu jel sam nesto citajuci po forumu nasla da se daje i u pupak i u stomak pa cak i u guzu ja znam kako su mi rekli ali zar je moguce da ima toliko odstupanja a da i koji deo na ruci posto i tu ima razlike?

(odgovor članu mala_82)
Direktna veza do poruke: 848
3.1.2013 23:25:34   
mala_82
Razdragana u ruku pod kozu u misic...

Direktna veza do poruke: 849
4.1.2013 10:02:07   
mine
Ako sama sebi dajes onda ti je lakse u stomak. Ne u pupak nego u zoni ispod i pored oko 5 cm.
Zavisi kolika ti je igla ali ni vrh ni celu. Oko 2/3 npr sta znam. neka ti da neko prvu ko je strucan pa pogledas kako to radi.
IZVORNA PORUKA: razdragana

na koje tacno mesto se daje diphereline,dali ide cela igla ili samo pod kozu jel sam nesto citajuci po forumu nasla da se daje i u pupak i u stomak pa cak i u guzu ja znam kako su mi rekli ali zar je moguce da ima toliko odstupanja a da i koji deo na ruci posto i tu ima razlike?

Direktna veza do poruke: 850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

PITAJTE DOKTORA NA RINGERAJI
Dr Jelena Todorović, stručnjak u oblasti interne medicine, izaćiće u susret svim Ringerajinim korisnicima koji imaju nek...
10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...

Anketa

Минђуше.
пеперутка16

Када је прикладно бушити уши девојчици?

Пре годину дана. (25%)

После годину дана. (75%)

Ukupan broj glasova: 4

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here