Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 23.12.2012 17:41:35
|
|
|
|
mala_82
|
hvala zene dobro sam nesto se ne opterecujem sa simptomima beta je u petak pa sta bude bude,nadamo se jer nada poslednja umire
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 23.12.2012 19:35:27
|
|
|
|
daca77
|
Mala, navijam za visoku betu
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 25.12.2012 11:07:20
|
|
|
|
lalojedac
|
mala navijam iz sveg srca ja sam inace bila kod dr juce zbog ovog duplog ciklusa i zamislite,jedini problem koji imam je u glavi...materica i jajnici su kristalno cisti i zdravi,nemam ni ciste,ni miome,senke,nista,kaze idealna sam sa ginekoloske strane ali zbog velike psihicke opterecenosti oko sam izazvala ciklus. Kaze da su mi ciklusi na nervnoj bazi,i da cu svaki put kad se iznerviram da dobijem tako da od danas okrecem novi list,a da...rekla mi je da pocnem fitnes jer cu tako povecati sansu za vto da uspe,kaze pokrece se celo telo i oslobadja se stres,pa probajte,ja od danas krecem
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 25.12.2012 11:36:36
|
|
|
|
Maslacak15
|
Lalo draga, Vec sam ti rekla i ja a i par drugih devojaka mislim da bi mogla da promenis doktorku. Ni jedan ginekolog na ovom svetu ne moze da ti kaze da su ciklusi neredovni "zbog stresa" i " iz glave". To je neprofesionalno. Lepo je da je na ultrazvucnom i klasicnom pregledu sve ok sa matericom jajnicima itd.... Ali to nikako ne znaci da je sa hormonima sve u redu. A oni regulisu ciklus. Hormoni mogu iskljucivo da se provere iz krvi pocetkom ciklusa. E sad, neregularnost ne mora da je neka velika, mozda se radi o blagoj neravnotezi necega. Mozes da cekas na leskovac kad budete radili VTO a mozes i da proveris sama tj da nadjes drugog doktora. Prednost druge varijante je da bi mogla da se pozdabavis, u slucaju da nesto ima unapred i da ne gubis vreme. Da se ne desi, na primer, da se spremas za VTO i onda se ispostavi da imas hipofunkciju stitne ( samo lupam kao primer, mogu da budu razne stvari ) i da onda moras da cekas jos dva meseca da bi uradila terapiju. Pozdravljam te puno
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 25.12.2012 12:49:35
|
|
|
|
lalojedac
|
pa ne znam maslacak,racunam oni znaju sta rade,a ova dr je najbolja u okolini,mada mi je i Stojkovic rekao da ne bi da mi dira hormone,jer ne postoji dobar hormon...ja kad sam radila hormone bili su super,samo mi je prolaktin bio veci pa su mi dali bromokriptin i posle je sve bilo ok...i isto mi je bilo povezano sa stresom,i tad su mi nag,asili da podhitno smirim zivce.
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 25.12.2012 13:28:41
|
|
|
|
hanka
|
Mala navijamo za visoku betu
< Poruku je uredio hanka -- 25.12.2012 13:30:44 >
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 25.12.2012 20:09:37
|
|
|
|
mischovi
|
Pozdrav svima. Posle više od godinu dana pokušavanja mm i ja smo i dalje sami . 15.12 smo imali zakazano u Spebu i doktor Stojković nam je uli novu nadu tako da smo krenuli u proceduru. Za sada čekamo rezultate svih analiza. Ovih par rezultata koje smo skupili su za sada ok. Čekamo još spermogram i HIV. Imam pitanje za nekog ko je već bio na VTO u Spebu. Koliko vremena prođe od slanja svih rezultata do ulaska u proceduru tj do početka terapije? Svima Vama koje čekate betu želim puno zdravih pravih malih slatkih
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 26.12.2012 9:55:47
|
|
|
|
lalojedac
|
srecno mis,mi idemo kod njih još od juna i još uvek leče muža. mene nisu ni pipnuli niti traže,kaže doktor da u suštini nemam problem gledajući moje prethodne analize ali zato muž ima pa će prvo njega.tako da i mene to zanima zbog uzimanja kredita a stojković kaže da je to oko 2 meseca ali to nikad ne može precisno da se kaže,jer eto mi već mesexima lečimo muža.
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 26.12.2012 19:42:03
|
|
|
|
nadjaa
|
Mischovi,vrlo brzo se po slanju rezultata krece sa terapijom.Recimo, ako u januaru bude sve ok.sa rezultatima mogla bi u februaru da krenes sa kontraceptivima a u martu vec sa bockanjem. Srecno!!! Lalo, mislim da je Maslacak u pravu, i ja sam ti vec predlozila da krenes i ti sa analizama pa da negde uporedo sa muzem i ti zavrsis sve sto treba. Zasto bi cekala prvo njega a posle se ispostavi da i ti moras nesto da resavas pa se sve otegne u nedogled. Rezultati ti vaze od sest meseci do godinu dana, nemas potrbe da cekas. Sres, naravno ,ima veliku ulogu u svemu ali nije i presudan. Olako lekari danas sve probleme pripisuju stresu. Bravo za fitnes, prava stvar.
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 26.12.2012 20:05:40
|
|
|
|
lalojedac
|
pa ne znam nadja,mi nemamo knjizice i sve radimo kod privatnika pa nam se na bacaju pare za svasta,ovako kad mi oni daju spisak analiza ja lepo platim i uradim,a zamisli puknem pare,pa oni kazu mora opet ili fali nesto,pa onda opet placanja...ovako,cekam na njih,mada Stole kaze da ja nemam problem,mozda jedino treba hormone zbog stimulacije da se poprave ali to cemo inekcijama i to je to,tako rece...e sad,ja nikad,hvala Bogu i nisam imala problema,niti nekih ozbiljnih zahvata,operacija,i sta znam svega...tako da kaze da je to super vest i da ce samo pred pripreme da mi odrade hormonski status da bi znali sta ce da mi daju od terapije,kanali su mi cisti,eto ultrazvucno je sve dobro,tako da se nadam da nece biti nekih problema,a u ostalom par inekcija resava sve,s obzirom da je vto u pitanju onda nema potrebe da me doteruju kao za insemenaciju ili prirodno...ipak se mi borimo sa azzo,i moja dr receda ne gubimo vreme nego dok mi je materica dobra i ja mlada da krecemo u tu pricu,pa dace Bog da nam svima uspe
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 27.12.2012 7:08:38
|
|
|
|
mischovi
|
Nadja, Lalo hvala na odgovoru. I ja se nadam da ce to ici brzo. evo do kraja nedelje imacu sve rezultate... da li neko zna kada pocinju sa radom u januaru? rekli su mi da ih nazovem cim posaljem poslednji rezultat a to ce biti u petak predvece. nekako mislim da u ponedeljak nece raditi.
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 27.12.2012 10:35:45
|
|
|
|
nadjaa
|
Dace Bog, Lalo...znam sve, i ja sam radila privatno.Mislim da su oni na odmoru do 16.januara ali verovatno neko na klinici radi.
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 27.12.2012 12:36:43
|
|
|
|
razdragana
|
klinika radi stalno ali doktori nerade do 16 januara vi kad posaljete rezultate pozovite i sestra ce vam zakazati termin kada vas mogu primiti ili kada pocnu doktori sa radom pogledati vase nalaze i reci vam kada pocinjete sa kontraceptivima a ceka se od mesec do dva zavisno kakvi su vam rezultati.
< Poruku je uredio razdragana -- 27.12.2012 12:39:34 >
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 27.12.2012 17:59:33
|
|
|
|
lalojedac
|
dace Bog Nadja! a sta je bilo kod tebe?izvini na pitanju i razumem ako ne zelis da odgovoris,ali me zanima sto posle svega ne uspe,sta tu ima posle.. mala puno srece sutra!!!
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 27.12.2012 18:30:08
|
|
|
|
mischovi
|
Pozdrav svima! Je li se javila nekom mala? pročitah da joj je danas beta. držim palčeve Dobili smo danas i spermogram i spermokulturu i rezultati više nego dobri. Da li je nako od vas isto ima sve ok rezultate a ipak ide na VTO? Osćaj je bezvezan... Sve ok a mi sami
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 27.12.2012 20:15:02
|
|
|
|
jela 76
|
Mala radi sutra betu. Mislim...
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 27.12.2012 21:13:02
|
|
|
|
razdragana
|
drustvo dali treba da se radi jos neke analize pred sam postupa kao na primer krvna slika,nalaz interniste posto se vade jajne celije u totalnoj anesteziji ili jos neke druge posto mi nisu nista rekli a citala sam po forumima da su neke radile to pred postupak a idu praznici pa neznam dali cu to posle stici da odradim ako treba.
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 27.12.2012 21:21:16
|
|
|
|
lalojedac
|
razdragana ja nisam za to da se bilo sta radi unapred,bolje sacekaj da ti oni kazu sta treba a ne neki forumi. Oni imaju proces kog se drze i znaju sta i kad treba tako da se opusti i slusaj samo doktora. Mala ujutru radi betu i zelim joj pozitivan ishod i lepu i zdravu trudnocu
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 27.12.2012 22:20:33
|
|
|
|
imperial
|
Pozdrav svima! Je li se javila nekom mala? pročitah da joj je danas beta. držim palčeve user posted image user posted image user posted image Dobili smo danas i spermogram i spermokulturu i rezultati više nego dobri.user posted image Da li je nako od vas isto ima sve ok rezultate a ipak ide na VTO? Osćaj je bezvezan... Sve ok a mi sami user posted i Da to je kod nas slučaj,svi rezultati naši savršeni a ništa.....jeste bezveze ali tako je
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 27.12.2012 22:40:46
|
|
|
|
erato
|
Gresis lalo. Meni da nije bilo interneta i foruma, ja bih i dalje pravila bebu prirodno. Ha sam na svoju ruku otkrila i trombofilije, sve u pripremi za prvu vto. Bas zato sto placam, manjom investicijom stitim vecu. Dodatnim analizama spasavam svoje zivce, a bogami i pare. To sto nisi uradila hormone i preglede kod njih je sa njihove strane neozbiljno. Draga, nisu oni bogovi. Moras malo nisliti svojom glavom. Davno je proslo vreme nasih baba i dedova, kojima su doktori i popovi bili mali bogovi. Uradi hormone. Moxes i na uput. A cudno mi je i da primaju par na vto nakon godinu dana pravljenja bebe...ni iui, ni dodatna ispitivanja, nego dajte pare oa na vto. Svasta.
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 27.12.2012 23:46:18
|
|
|
|
mischovi
|
Erato, ako si mislila na mene što se tiče VTO posle godinu dana to je bio naš izbor. Ja ima 37 god a za koji mesec evo i 38. Raspitivali smo se o svim opcijama i odlučili da je za nas VTO najbolje rešenje.. Pominjao nam je doktor insemenaciju ali smo mi odustali u startu od toga. A što se para tiče, eto na našu sreću one nisu problem. I nisam ja otišla u radnju da kupim cipele a da mi uvaljuje čizme. Mi samo želimo bebu pa makar je i usvojili. Toliko o tome...
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 28.12.2012 0:17:32
|
|
|
|
nadjaa
|
lalo,sta posle neuspeha????? Pa ,spremamo se za novi postupak. Sada smo malo iskusniji i meni ne pada na pamet da samo slusam doktora, ovoga puta cu malo vise ucestvovati u svemu. Veruj mi, mi smo za njih tamo samo broj, moras malo uzeti stvar u svoje ruke.Erato je u pravu, skroz. Razdragana, krvnu sliku radis tamo,dan ili dva pre aspiracije, internista nista, sto je meni bilo malo cudno, pa posto ja imam mali problem sa nekim aritmijama, anesteziologu sam sama rekla sta i kako. Tako da, zene, vodite racuna o sebi jer niko to nece raditi umesto vas. Ucestvujte u procesu sto posto i pitajte sve sto vas zanima,jer vam sami nista nece reci. Ja sam ih pustila da rade svoj posao,malo sam sta pitala i sada mi je zao zbog toga ali to iskustvo ce mi pomoci u sl.postupku. Idemo dalje, prolece je tu
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 28.12.2012 9:52:06
|
|
|
|
imperial
|
Navijamo za malu da bude velika beta.....
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 28.12.2012 10:02:33
|
|
|
|
lalojedac
|
mala drzim ti palceve i dace Bog da nas obradujes danas hvala zene na savetima,ali ja sam u ovih 6 godina slusala sve i svakog i na svoju ruku sam svasta radila i eto sve nam se obilo o glavu,od kad smo krenuli u Le rekli smo da cemo slusati samo njih. Stvarno mi je puna glava svakakvih saveta od raznih dr a svako od njih ima svoju metodu i verziju i sve nam se svelo na prazan dzep i moj stomak. Hvala vam,ali u nasem slucaju za mene je jakoooo rano jer su nam rekli da ce muza jos par meseci leciti a to znaci sta god da mi je sad,nista mi ne znaci dok ne bude blizu postupak,kapirate?Dzabe cu ja sad sebe kontrolisati kad sve ovo ima tek da traje,a poenta je da se vidi moje stanje pred vto. Desio mi se ciklus na 19 dan od poslednje ali isto tako taj dan mi se desio i ogroman stres,pa ko zna sta je sta tu...a inace od prosle godine i onog kasnjenja sad mi je ciklus tacan...cak je sad na 28 dan a do pre je bio na 30/31... Hvala vam,divne steeeeeeee Ajde mala,cekamo lepe vesti
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 28.12.2012 13:41:02
|
|
|
|
imperial
|
Sta nam je sa malom,navijamo
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici 5 prednosti kasne trudnoćeDanski istraživači otkrili su da majke starije od 31 godine manje zlostavljaju svoju decu i manje ih fizički kažnjavaju....
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
raspraveafroditaDa li su vase svadje tj. rasprave sa partnerom zbog:Posla (
11%)
Dece (
9%)
Novca (
28%)
Nista od navedenog (
36%)
Nikad se ne svadjamo (
16%)
Ukupan broj glasova: 132Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!