dejana007 -> RE: Blighted ovum - prazan GM (28.12.2017 8:02:57)
|
Evo i ja da se upišem na ovoj temi... najverovatnije će ovo biti moj problem ovog puta. Sa prvom trudnoćom sam bila na hormonskoj terapiji i jedva ostala trudna nakon godinu i nešto dana - sad se više i ne sećam. Posle prve trudnoće imali smo odnose bez zaštite 4 godina i samo od sebe se ništa nije desilo, do novembra ove godine. Meni javljaju da mi otac umro 24.11 a 23.11 sam trebala dobiti. Obzirom na policistične jajnike, neredovne cikluse, cikluse bez ovulacija, meni kasni najpre 10, pa 20 dana.. Ja ni ne pomisljam na trudnocu. Zbog prezivljenog stresa pila sam veću dozu lekova za smirenje - 2 do 3 dnevno. Slučajno mi palo na pamet da uradim test, jer sam imala sve simptome da ću dobiti a nikako da krene ciklus i test bude pozitivan. 12. decembra uradjen test krvi - beta 6000. Istog dana sam po strani ostavila svoju bol, prestala sam da pijem lekove, i eto zahvalila se Bogu sto mi tako iznenada podario trudnocu u trenucima najvećeg bola. Nekako sam se sredila i nastavila dalje. Prvi UZ uredan, drugi i treći uredan. Tu je gestacioni mesak, zumančana kesa 4.5mm ali još nema otkucaja. Doktor sa patologije trudnoće mi je od samog starta reko da sam pila dosta lekova pune 2 nedelje što može biti pogubno za plod, ali da ako bude otkucaja da će sve biti u redu. Međutim otkucaja nema. Po njegovom je ovo sedma nedelja, po meni (jer zaednji kritični odnos bio 20.11.2017) je ovo sad 6-ta nedelja. Nema ploda, nema otkucaja. Kaže urednog oblika žumančana kesa ali ploda nema... i tako sad... Imam sve simptome trudnoće, mučnine, nagone za povraćanje, otekle i bolne grudi, oset__ljive bradavice, ali eto ploda nema. E sad dal je od samog začetka nešto bilo loše il su lekovi uništili razvoj ploda ne znam, ali toliko sam bila ponosna na sebe što sam tek tako, slučajno i neplanirano ostala trudna, ali s druge strane okolnosti su bile takve da jednostavno nije moglo drugačije i sebe ne mogu da krivim. iako nije bila planirana bila je zeljena. Sledece nedelje imam jos jedan UZ ali nada me napušta, iako me prijateljice ubeđuju da sačekam i do 9-te nedelje od tog zadnjeg odnosa 20.11. . jedino me ne napušta želja da nastavim dalje sa pokušajima. P.s Htela sam da pitam dal može ipak da se desi čudo?
|
|
|
|