Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 14.4.2013 19:46:07
|
|
|
|
Moiraina
|
Stariji je rođen početkom avgusta i od početka je bio samo u bodiću kratkih rukava i čarapicama (koje je uvek nekako uspeo da skine). Mlađi je rođen sredinom oktobra i više puta sam rekla da je mnogo lakše u početku sa "letnjim" bebama, pogotovo što se uvek drao dok ga oblačim. Ovako samo navučeš bodić i ćao.
|
|
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 14.4.2013 19:55:52
|
|
|
|
Figaro88
|
I Andrea je nekako uvek uspevala da skine carapice Stavim je da spava,dodjem da proverim a ono jedbna carapica na nozi druga pored nje skinuta Inace u porodilistu je bila samo u pampersu i bodicu.Nisam umela da joj umotam onu peleno oko nogu pa sam je samo prekrivala time...
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 14.4.2013 22:10:40
|
|
|
|
Sanchy
|
M.Je rodjen sredinom juna ,kada smo izlazili iz bolnice napolju je bilo 37 stepeni,,vrelo leto,uglavnom je bio samo u bodicu i carapicama a i njih sam skidala kada vidim da su mu nogice bas tople...
|
|
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 14.4.2013 23:24:54
|
|
|
|
sneza24
|
L je rođena 28.07. i bila je stalno u bodiću i skoro uvek bez čarapica. Nisam je ni pokrivala kad spava jer je bilo pre toplo. D je rođen 25.08. a izašli smo tek 04.09. al nisu tog septembra bile velike vrućine pa je bio u bodiću dugih rukava i pantalonama.
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 22.6.2013 19:12:10
|
|
|
|
majared
|
Zene, imam jedno pitanje. Da li smem detetu da skinem siroki povoj makar na par sati, prokuvace mi. I da li da mu skinem carapice na ovu vrucinu
|
|
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 22.6.2013 19:29:15
|
|
|
|
Olga75
|
Majared , ja bih ga skinula svom detetu a evo i tema o njemu pa vidi sta smo pisale KLIK a carapice , pa mislim da mozes da ih skines pa ako nozice budu hladne vratices ih
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 22.6.2013 22:14:00
|
|
|
|
Ana RR
|
Majared, ja bih skinula. Moje dete je rođeno u julu, nisam mu ni stavljala širok povoj, tek ponekad. Čarapice sam mu oblačila jer su mu bile hladne nožice ali sam ih skidala čim primetim da mu je toplo.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 23.6.2013 13:00:10
|
|
|
|
Snelle
|
Ja sam detetu samoinicijativno skinula široki čim su krenule ove vrućine. Prvi uz kukova nam je tek sredinom jula. Da čekam do tada....no way!
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 28.5.2014 12:28:22
|
|
|
|
Diabla
|
Kako oblaciti sada bebu od mjesec i po? Ja se sa mojom mamom koljem oko oblacenja. Ona inace nije osoba koja je za bundanje, ali ona insistira da treba da ima ispod bodi bez rukava i preko majicu dugih rukava? Ja sam ja sad skinula u bodi kratkih rukava i preko ima pamucbu zekicu koja je na bratele. Je mu je lice osuto i prsa u crvenim tackicama. Kontam, ako smo mm, sin i ja u majicama na bratele, onda mu vala ne moze biti hladno da bi se prehladio. I sinoc je bas lose spavao, stalno je meketao i grcio se u snu. Bio je u bodiju bez rukava i pamucnoj zeki dugih rukava i pokriven laganim cebencetom, onim tankim ljetnjim... inace nam je toplo u stanu. u njegovoj sobi je 24 stepena...
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 28.5.2014 12:32:50
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Odmah skidanje ako vidis da se bebac osuo od znoja i vrucine. Pa ja sam u majici bez rukava. Kazu jedan rukav duze. Znaci ako ja imam majicu bez rukava ja D navucem majicu s kratkim rukavima, ako ja imam majicu sa kratkim rukavima onda D obucem nesto sa tri cetvrt i tako. Znaci nema potrebe plus bebica tvoja ili lezi ili je ti drzis znaci greje je podloga ili je ti grejes. U jajetu im je tek toplo, skuvaju se jadni. Ja sam recimo moju D (doduse ona vise nije beba) skinula u bodic i neki kratki sorcic i cak sam je pustila da hoda bosa. Pu pu pu nista joj ne fali. Sva je srecna tako raskomocena
|
|
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 28.5.2014 22:28:29
|
|
|
|
serpica
|
Moj bebac se rodio 15 avgusta na +40 stepeni,kad smo izlazili bilo je isto toliko,samo bodic kratkih rukava ili bez rukava cak nismo ni carapice nosili.Kapicu nismo stavljali prvih 3 meseca ni u kuci ni kada izlazimo,tek kad je pocela zima.Sada nosimo kacketice zbog sunca a kapu samo kad bas duva.Inace i devojcice nisam oblacila puno iako su rodjene u zimu i kasnu jesen.Ja ne podnosim toplotu pa kako sebe oblacim tako i njih. Negde sam cula da bebe do 6.meseca nemaju razvijen centar za termoregulaciju i da ih zbog toga ne treba utopljavati.
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 28.5.2014 22:34:40
|
|
|
|
anci kv
|
u principu,kako sebe,tako i nju oblačim,mada ne može mirna ni sekunde,oznoji se časkom,pa presvlačenje 10 puta dnevno Zeznuto je u početku,meni je zbog dojenja stalno bilo vrućina pa sam se stalno cimala dal sam je dobro obukla
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 28.5.2014 22:44:19
|
|
|
|
Modessty
|
moja deca ne podnose vrućinu. Odmah se osipaju kad im je vruće. Ovih dana Nikola je sam skidao čarapice kad mu je vruće. U stanu nam je toplo, naročito pre podne pa je ili samo u bodiću ili je u majčici kratkih rukava i kratkim pantalonicama. Kad se rodio bilo je toplo pa je često bio samo u bodiću i pokriven samo pelenicom. Babe imaju neku maniju oblačenja dece previše i umotavanja u ćebad i peškire! Tako ja jedva naučih moju majku da ih ne oblači više nego sebe!
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 28.5.2014 23:08:22
|
|
|
|
anci kv
|
IZVORNA PORUKA: Modessty RR Babe imaju neku maniju oblačenja dece previše i umotavanja u ćebad i peškire! Tako ja jedva naučih moju majku da ih ne oblači više nego sebe! Zvuči poznato,uvijanje u peškire...
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 28.5.2014 23:25:16
|
|
|
|
Dani.kv
|
Jel vi to nesto o meni? Ja bas puno pokrivam bebe. Cebence u duplo i step deka. Joka se otkrije a Maksicu prija
|
|
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 28.5.2014 23:27:38
|
|
|
|
anci kv
|
jok bre,moja mama me prvih dana zbunjivala sa njenim uvijanjem u peškir sa sve lastišom,dok nisam prešla na vreću za spavanje Sad spava bodić dugih rukava pa u vreću
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 28.5.2014 23:50:32
|
|
|
|
bubulence
|
moje dete je rodjeno kada je napolju bilo 39 stepeni a izasle po 41... samo bodi bez rukava. kod kuce smo odmah ukljucivali klimu u dnevnoj sobi jer se osipala... nama je patronazna rekla kako je mami tako je i bebi. i oduvek se toga pridrzavam... znaci ako ja oblacim kratke rukave i njoj ih obucem.
|
|
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 28.5.2014 23:52:43
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Bas tako radim kao bubi. Samo sto su moje devojcice zimska deca.
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 29.5.2014 6:50:33
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Pa ja uopste nisam merodavna da oblacim dete kao i sebe. Meni je uvek vrucina i mrzim leto da mogu skinula bih kozu sa sebe vec na 25. Tako da se ja pridrzavam jedan rukav duze naravno kad bude 40 sigurno ce ici golisava po dvoristu . A necu ni da pricam koliko mi je bilo vrucina dok sam dojila bilo mi jos gore nego inace.
|
|
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 29.5.2014 9:10:07
|
|
|
|
Klarita
|
N je jos u stramplama, a ispod bodi kratkih rukava Ili bodi dugih rukava i trenerkica dole Nekako mi jos maleni, ne znam, a vreme nestabilno. K i golu da skinem ne pomaze, koliko se jadna znoji, to nije normalno. A, kape ne nosimo. N nijednom do sada, a K par puta tokom zime i to joj bude pretoplo. Oba deteta mi kosata
|
|
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 29.5.2014 9:22:32
|
|
|
|
Peace*
|
Ja sam užasno zimogrožljiva, i jedva sam naučila da deci treba da oblačim rukav i nogavicu manje.
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 29.5.2014 9:26:28
|
|
|
|
Diabla
|
Klarita, vidim da su nase bebe istog uzrasta. A kapicu, tj sesiric kad izlazite napolje? Ja stavim sesiric iako su kolica prekrivena onim "krovom". Opet mi tu mama otvara glavu, a ja ne bih kapu nosila. A kako preko noci oblaciti? Ja nisam mjerodavna, meni je uvijek vruce, pa ne znam sta da radim. Ja uvece spavam u kratkim rukavima, dolje imam donji dio pidzame koju u toku noci skinem i budem u gacicama- jos nam otvoren malo prozor. Racunam, ako se ja kuvam sta li je sa njim. Jer se sad poceo buditi na 3 sata preko noci, stalno se koprca u snu. Obucen u bodi dugih rukava i preko ima zekicu. Carsafom mu samo nogice prekrijem... IZVORNA PORUKA: Klarita N je jos u stramplama, a ispod bodi kratkih rukava Ili bodi dugih rukava i trenerkica dole Nekako mi jos maleni, ne znam, a vreme nestabilno. K i golu da skinem ne pomaze, koliko se jadna znoji, to nije normalno. A, kape ne nosimo. N nijednom do sada, a K par puta tokom zime i to joj bude pretoplo. Oba deteta mi kosata
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 6.7.2014 19:53:03
|
|
|
|
dunja RR
|
Kako da obučem Savu (ima 24 dana) kada ga izvodim napolje u kolicima, molim vas za savet? Da li ga pokrivati kada šetamoi da li stavljati kapicu?
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 6.7.2014 19:55:52
|
|
|
|
minnica
|
Ja sam moje oblačila u bodiće samo bez čarapa. Pretopljavanje može biti opasno za tako malu bebu. Nema potrebe ni da se pokriva kad je napolju 30 stepeni, eventualno predveče i to pamučnom pelenicom.
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 6.7.2014 21:01:04
|
|
|
|
bubulence
|
skazem se sa minicom, samo bodic ako je ovako toplo. ne treba kapica a ni prekrivati preko dana
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?