Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 9.6.2010 18:17:57
|
|
|
|
marince1
|
IZVORNA PORUKA: simke Ja sam pratila Simketove reakcije,kad bih ga natrontala on je kenjkao,a kad ga raskomotim on bi gugutao.Ma,znojao se za medalju,pa sam skontala da bih možda trebala da ga raskomotim Joj,da sam uslikala njegovu facu...drugo dete,ali totalno Isto!!! Moj David nije navikao na mnogo toplo,cim ga obucem vise ,galami
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 9.6.2010 22:26:36
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: buhla IZVORNA PORUKA: Dora Nego, kad je baš vruće, jel su čarapice obavezne? Pitam onako, Sari su vrele noge pa sve mislim dal preterujem hhihihi i to se bas i ja pitam (jer ja nosim carape, sva sam osetljiva i uvek se ozebem kad su mi stopala gola, pa i na 30 stepeni!) Da ali ti hodas a bebi noge ne dodiruju pod pa ce se tesko razboleti ako nema carapice na +30. Ma sta se ja uopste pravim pametna kad i ja Uni uvek oblacim carapice Mene interesujete kako oblacite bebe za spavanje?
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 9.6.2010 22:32:10
|
|
|
|
SUPER MAMA
|
Mene interesujete kako oblacite bebe za spavanje? Ova je odlicno pitanje.Prosle godine imali smo veoma taanke pidzamice da nekazem providne.U pocetku sam joj stavljala i bodi odozdo a zatim kad su bile temperature iznad 30 stepeni samo pidzamice i bilo joj prijatno.Prosle godine je Monika imala u ovaj period 8 meseci. Sada imamo 20 meseci i ponovo pidzamice ali tri- cetvrt je rukav i odlicne su.Ima i da se kupe i pokrivala sma je a i sad samo sa carsav mali. Dobro ja pricam ovde kako sam radila prosle godine kad je bila beba, nadam se da mi nezamerate.
|
|
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 9.6.2010 22:41:21
|
|
|
|
gagana83
|
Ja se plasim da ne preterujem Nocu joj obucem pamucan bodic i pantalonice ili pamucnu stramplicu i stavim je u dzak od frotira. Mada u sobi gde spava je prijatna temperatura,nije pretoplo.
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 9.6.2010 22:55:04
|
|
|
|
micketta
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Ja sam danas mom detetu obukla bodić kratkih rukava i čarapice i odozgo je prekrila nekim prekrivačem, koji i nije baš toliko tanak, mada nije ni debeo. Nije se oznojila, ali je sva bila vrela. Ja dok ukapiram kako dete da obučem napuniće 18 godina ja bodic bez rukava, carapice i nisam je prekrivala, ali kod mene u stanu je pakleno. sta ces, potkrovlje. a klimu ne smem direktno u nju. doduse malo sam je vise razgolitila jer je imala temperaturu 37.3 pa mi gdj halo beba rekla da raskomotim dete
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 9.6.2010 23:04:44
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Mene nesto strah da je stavim na spavanje u kratke rukave...spava u zeki pidzamici tankoj dugih rukava.... nije pokrivena naravno!
|
|
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 9.6.2010 23:21:45
|
|
|
|
Diabla
|
Ja kao pametujem nesto prije par dana da ne treba bundati bebe, a meni David 4 noci se budio, plakao. Bilo mu vruce. Sinoc je spavao samo u bodiju bez rukava, i cijelu noc je spavao. Ali zato ja nisam jer sam ga pokrivala cijelu noc. Nocas ima samo tanak bodi dugih rukava i tanki donji dio trenerke, ali ga necu pokrivati. Mi inace spavamo pored otvorenog prozora, zna biti svjeze pred zoru. Preko dana je u kuci samo u bodiju, klima nam radi ali na minimum i krilca su podignuta. Off topic
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 9.6.2010 23:44:32
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ko o cemu baba o ustipcima... Pitanje> Do kad se moraju bebama pokrivati usi kad izlazite napolje? Da li je dosta da stavimo samo sesiric koji ne pokriva usi?
|
|
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 9.6.2010 23:47:23
|
|
|
|
Diabla
|
Ma ne trebas pokrivati usi vise Ako je beba izlozena jakom suncu onda mora imati neku kapicu, a predpostavljam da nije nego joj se spusti krov od kolica, tako da ne treba. IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun Ko o cemu baba o ustipcima... Pitanje> Do kad se moraju bebama pokrivati usi kad izlazite napolje? Da li je dosta da stavimo samo sesiric koji ne pokriva usi?
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 9.6.2010 23:49:18
|
|
|
|
simke
|
Siniša spava u pampersu,pokrila sam ga tankim ćebencetom,jer je u stanu toplo Anck a što joj pokrivaš uši Napolju je preko 30 stepeni
|
|
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 9.6.2010 23:52:10
|
|
|
|
sneza24
|
Preko dana samo u bodicu kratkih rukava (ili bez rukava) i u sortsu i carapice obavezno,ponekad mu ih skinem. A spava u bodicu isto kratkih rukava ili bez rukava i u donjem delu pidzamice a pokrivam ga tankim cebencetom.
|
|
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 9.6.2010 23:55:27
|
|
|
|
Ellenica
|
Aleksa je danas bio u MAjci bez rukava i šorcu, čarape poseje na sve strane pa ga jurim u šetalici da ga obujem. Spava u pidžami iz jednog dela kratkih rukava i nogavica u čerapama obavezno jer se otkrije.
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 10.6.2010 8:12:27
|
|
|
|
LillyT
|
Ja sam Laru nocas ostavila samo u bodicu na kratke rukave i prekrila je cebencetom po nogama. Jutros kada sam ustala imam i sta da vidim, mukica skroz pokrivena. Mm je ufaclovao da beba ne nazebe Stvarno ne znam ko je od nas dvoje lud.... bice da sam ja
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 10.6.2010 9:17:10
|
|
|
|
micketta
|
nisi ti. on je! ne znam koliko vam je toplo u stanu, kod nas je i nocu sauna, tako da ja Danicu uopste vise ne pokrivam. pokusala sam, ali ona brze bolje nogama strgne frotir sa sebe.
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 10.6.2010 11:00:12
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
IZVORNA PORUKA: simke Anck a što joj pokrivaš uši Napolju je preko 30 stepeni Pa neznam eto sve se bojim da ne dobije upalu usiju ... nismo sad na ove vrucine izlazili ali onda moram kapicu ili??? Milsim jeste napolju uzas toplo al ona je mala pa nista ne znam nisam pametna
|
|
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 10.6.2010 11:18:13
|
|
|
|
simke
|
Ne mora kapica,kad je beba ionako u hladovini(navučeš tendu) Kapica treba samo ako joj je glava izložena direktno suncu ili jako duva vetar,ovako joj činiš magareću uslugu,jer se pod kapom glavica oznoji i eto ti prehlade
< Poruku je uredio simke -- 10.6.2010 11:20:00 >
|
|
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 10.6.2010 11:21:16
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Hvala na savetu ..ja bi je natrpavala trakama i kapicama da imamo tu tendiicu pa je stiti ..o boooze koja sam biserka
|
|
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 10.6.2010 11:22:39
|
|
|
|
simke
|
Sve smo mi bile u tvojoj koži
|
|
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 10.6.2010 12:26:51
|
|
|
|
Unica
|
evo ja sad sa kontrole i Dr me opljuvala sto sam joj obukla carape kaze da joj to samo nabija temperaturu i da telo ne moze da dise. tanka kapica, sesiric ili maramo samo ako je izlozena direktno suncu. mada ja izbegavam direktno sunce inace. naze na ovakvo vreme dosta joj je samo bodic kratkih rukava. a ne smem da pisem kako sam ja Unu obukla... a napolju 30 stepeni.
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 10.6.2010 15:57:08
|
|
|
|
Iwana87
|
i ja pojma nemam sta radim vise.Sve mi se cini da smo previse mali da se setamo,a ipak uziva kad ga iznesem na terasu .Ovde je do 40 s preko dana pa samo ujutru ranije ili kasno uvece mozemo napolju,Samo kako da ga obucem,u sobi nam je 26 s sto je za mene mnogo,ali nikako da padne temperatura,dok sam slusala babe prvih par dana oblacila sam mu i bodi sa dugim rukavima i stramplicu isto dugih rukava,pa i carapice ispod,i jos je uvek pokriven cebetom.sad ga polako svlacim,strah me je odjednom sad da ga razgolitim,sad je samo u bodiju i dole u pantalonicama.
|
|
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 10.6.2010 16:03:24
|
|
|
|
Verus
|
Ja je oduvek oblacim kao i nas, ali jedan sloj vise-i to prvih mesec dana, sada, je oblacim kako bih i sebe-znaci ako su joj hladne nogice onda obucem carapice, i nosi bodi bez rukava...klima radi u kuci, tako da jedino pazim da ne bude na udari vazduha to je sve...mislim da ih ne treba pretrpavati ni to nije zdravo....
|
|
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 10.6.2010 16:06:50
|
|
|
|
Pretty78
|
David sutra puni mesec dana, trenutno je u stanu 26 stepeni i on je ovako obucen . Mada na desnoj nogici izgleda kao da su dugacke pantalone ali nisu kratke su kao na levoj Meni je to ok jer je meni jako toplo pa je verovatno i njemu. I po izgledu koze, koja nije na "grožđe" ako me razumete vidim da mu nije hladno...tako idemo i napolje samo kad spava prekrijem ga pelenicom malo ali se opet oznoji
Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!
|
|
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 21.6.2012 17:54:41
|
|
|
|
Alexxa
|
Jaoj, predivan je! Nego, u kakavoj odeći ja da izvedem bebu iz porodilišta ako bude ovakva vrućina????
|
|
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 21.6.2012 18:02:16
|
|
|
|
Anoniman
|
Prošlog juna beše malo manja skapsa ali jest bila pa smo žabu izneli samo u bodiju kratkih rukava. Kod kuće je najviše bila samo u peleni a kad spava jedna tetra preko stomaka. I ovo leto smo u tom izdanju najčešće.
|
|
|
|
RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mje... 14.4.2013 19:39:38
|
|
|
|
Figaro88
|
Andrea se rodila u avgustu i bila je samo u pelenama i benkici,i naravno carapice Sledece leto je bila u bodijima kratkih rukava i carapicama.Moja mama je insistirala da joj oblacimo i zeke ali stvarno nije imalo potrebe.Uvek kada joj pipnem stomak bio je topao,znaci da joj je tako bilo ok.Tako je i spavala,ili samo u bodiju a preko pelena ili tanko cebence.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?