mirjanica -> RE: Gestacijski dijabetes( ili " slatke mame") (13.5.2011 19:42:50)
|
Srna, ja sam juce radila ogtt i secer mi je posle 3 sata ostao na 8,3 (pisala sam u temi da li ste radile ogtt)! Nije mi samo jasno, kako uvek kada radim krvnu sliku secer bude od 4,1-4,5, i uvek su mi govorili super! Kako trudnice koje ne idu tako cesto kod dr, a normalno rade krvnu sliku, i vide da im je secer u granicama normale, kako mogu da pretpostave da mozda imaju gest. dijabetes? Eto npr. ja, kako sam to mogla da zakljucim da me nisu poslali na ovaj test? Kako god, meni su juce dali raspored ishrane, tj. predloge sta bih i kada trebala da jedem! Uglavnom, svodi se na to da imas vise, tj. cesce a manjih obroka! Posle dorucka uzina, pa rucak, pa uzina, pa vecera pa pred spavanje opet uzina! Tako da ne boj se, neces ostati gladna sigurno! Hleb beli izbaci, svinjetinu, slatkise... Preporucuje se dinstana junetina, piletina i teletina ili na rostilju, znaci bez masnoca, bareno i sveze povrce, sveze voce (to mi bas nisu rekli sta sme ali uglavnom kisele jabuke, limun, grejp..), mlad sir, jogurt, mleko, kiselo mleko (sve gledaj sa sto manje posto masti), i mozes sve preradjevine od piletine npr. pileca prsa, pileci parizer, pilece virsle (naravno sve umereno i ne cesto). Takodje riba, corbice i supice... Raznovrsna je ishrana i mislim da se moze brzo navici! Koliki je tebi secer, izvini nisam videla ako si negde napisala?
|
|
|
|