Daca88
|
Ja sam imala 3 bezuspesna davanja krvi Moj muz je od punoletstva redovan dobrovoljni davaoc krvi na svaka 3 meseca*3 meseca je vreme koje treba da prodje od jednog davanja krvi do sledeceg,barem kod nas*. I tako,odem prvi put sa njim ispunim papir,otvorim karton,pregleda mi doktorica srce,pluca,i sad cekam na red,u medjuvremenu sam otisla na wc i vidim da mi stigla menstruacija,pa onda ne mogu davati-prvi propali pokusaj. Drugi put odem,izmere mi pritisak 85 sa 45 ko u vrabca,kazu mi da moram imati barem 115 sa 60 da bi mogla pomisljati da dam krv.Predlozi ona meni da radim nesto kako bi mi skocio pritisak.Odem ja u kantinu,najedem se sendvica,pa onda se popela i sisla dva puta od podruma do 8 sprata po stepenicama,i vratila se na transfuziju.Pritisak mi je skocio,ali i puls koji je bio 140 ,opet mi nisu dozvolili-drugi propali pokusaj. Treci put odem ja svetski dan dan davanja krvi,ali mi nije htelo potonuti u onui plavu tecnost krv koju izvade iz prsta,pa su mi rekli kad ne potone da je to znak da nemam dosta gvozdja,a kad nemam gvozdja onda sam anemicna i eto-treci propali pokusaj. A inace uvek idem sa mm kad on daje krv,ja sada ne mogu jer sam ,ali cim prestanem dojiti eto mene opet tamo,u cetvrtom,i nadam se uspesnom pokusaju