Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Dobrovoljno davanje krvi 26.5.2015 11:34:42
|
|
|
|
World
|
podijelila sam ti na fb.. mada ja slabo znam ljude iz bg-a, ali nikad se ne zna ko moze procitati..
|
|
RE: Dobrovoljno davanje krvi 26.5.2015 13:03:48
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Mame hvala Vam. Imam informaciju da se ljudi javljaju. cini mi se da se za sad pojavilo troje, treba nam bar petoro, to je minimum. Nadam se da ce biti petoro do 15h. Divne ste. Ko god da je otisao nije objavio na fb iako smo tamo napisali da nam je bitna povratna informacija. Hvala im u svakom slucaju. Ako uskoro ne bude petoro krecu ljudi iz NS, i ovde smo navatali ljude. za mog komsiju a mislim da u zivotu vise nece skakati paraglajedorm , samo da oeracija dobro prodje. Sad sumnjaju da ima neko unutrasnje krvarenje pa uzbuna. Ne razumem ako ima kako to nisu odmah videli ma bolje da ni ne pricam
|
|
|
|
RE: Dobrovoljno davanje krvi 26.5.2015 20:46:27
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Komsija nije primio krv jer je odmah na pocetku transfuzije dobio visoku temp i imao konvulzije. Strasno.Njegovo telo odbacuje stranu krv. Mislim valjda sve sto je moglo da podje naopako krenulo je naopako. Sad su krv poslali u neku lab koliko sam shvatila i izvadice iz krvi samo ono sto mu manjka. Valjda! Hvala svima. Dokazali smo da smo ljudi i u nevolji voljni pomoci. Mame divne ste. Hvala vam jos jednom
|
|
|
|
RE: Dobrovoljno davanje krvi 26.5.2015 21:12:54
|
|
|
|
amdn
|
MLj nadam se da ce biti dobro, bas bzv sto odbacuje krv, pravi si prijatelj.
|
|
|
|
RE: Dobrovoljno davanje krvi 27.5.2015 13:05:28
|
|
|
|
Bibilib
|
MLJ nadam se da ce komsiji biti dobro....ti si pravi prijatelj
|
|
RE: Dobrovoljno davanje krvi 27.5.2015 21:02:23
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
komsija primio krv jeeeeeeee Srecom dosta ljudi se prijavilo pa su mogli da "biraju" krv tj da uporedjuju antitela i sve je proslo manje vise ok. Ima temp 37,5 ali dobro je. Inace izgleda komsa negde gubi krv a na UZ abdomena se nista ne vidi , jedan dr je rekao da nisu mozda noge u pitanju posto mu noge niko pogledao nije nakon stavljanja u gips vec prvog dana ali su zanemarili njegovu teoriju jer je on najmladji dr tamo. Strasno. Ko zna kad ce covek na operaciju.
|
|
|
|
RE: Dobrovoljno davanje krvi 18.11.2017 22:09:45
|
|
|
|
mama Jo
|
Cim prestanem da dojim odmah cu da postanem dobrovoljni davalac krvi
|
|
RE: Dobrovoljno davanje krvi 19.11.2017 1:23:58
|
|
|
|
MamaNecaVo
|
Svako ko moze.. Treba! Kao neko ko je cesto molio ljude zbog sestre da daju krv,znam koliko ta tecnost,dragocena jako,znaci.
|
|
|
|
RE: Dobrovoljno davanje krvi 19.11.2017 9:26:58
|
|
|
|
mama Jo
|
Jeste, bukvalno da spase zivot. Svako ko moze!
|
|
RE: Dobrovoljno davanje krvi 19.11.2017 10:32:43
|
|
|
|
isidora88
|
Ja nazalost ne mogu da dajem krv zbog terapije koju imam do kraja zivota, ali mm i svi moji su davaoci krvi, mm je i cest davalac trombocita.
|
|
RE: Dobrovoljno davanje krvi 19.11.2017 10:50:24
|
|
|
|
mama Jo
|
Jos u srednjoj skoli sam jednom prilikom otisla da dam krvi i postanem davalac ali su me zbog jako niskog pritiska vratili... Ali hocu sigurno.
|
|
RE: Dobrovoljno davanje krvi 19.11.2017 19:09:55
|
|
|
|
Ana RR
|
Ja sam skoro htela da dam trombocite za jednu devojčicu ali su mi rekli da ne mogu jer imam malu kilažu. Inače imam ređu krvnu grupu i trebalo bi da dam krv.
< Poruku je uredio Ana RR -- 19.11.2017 19:10:32 >
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Dobrovoljno davanje krvi 20.11.2017 0:15:40
|
|
|
|
MamaNecaVo
|
Ljudi prodaju krv. Da bi donirali traze novac zalosno. Mi smo muku mucili da nadjemo ko zeli krv da donira. Ranije sam bila redovna kad god vidim autobus u naselju,ali sada me cesto odbijaju zbog male kilaze.
|
|
|
|
RE: Dobrovoljno davanje krvi 23.2.2018 18:11:58
|
|
|
|
Dora89
|
Samo jednom. Zato što sam večito anemična. Inače bih redovno.
|
|
|
|
RE: Dobrovoljno davanje krvi 23.2.2018 18:13:30
|
|
|
|
mama Jo
|
Da, na zalost ne mogu svibda daju iz nekih zdravstvenih razloga... a toliko bi znacila svaka kap...
|
|
RE: Dobrovoljno davanje krvi 23.2.2018 18:16:47
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Zasto nekad napomenu da ne mogu da daju krv zene koje su radjale?
|
|
|
|
RE: Dobrovoljno davanje krvi 23.2.2018 18:18:43
|
|
|
|
mama Jo
|
Da ne znam to a i mene zanima... mene su jesnom zvali iz transfuzije da dam krv, i rekli da mogu samo ako je proslo 6 meseci od dojenja... ne znam ni to zasto
|
|
RE: Dobrovoljno davanje krvi 23.2.2018 18:19:03
|
|
|
|
Mala Elena
|
Ne znam, zapravo nisam ni davala krv od kako sam rodila prvi put.
|
|
|
|
RE: Dobrovoljno davanje krvi 23.2.2018 18:22:16
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Cesto vidim kad na FB traze to naglase, eto ne znam stvarno razlog.
|
|
|
|
RE: Dobrovoljno davanje krvi 23.2.2018 20:03:02
|
|
|
|
Srecko47E
|
To sam i ja procitala a ne znam zasto.
|
|
|
|
RE: Dobrovoljno davanje krvi 23.2.2018 21:49:06
|
|
|
|
AnaTamara
|
Ja sam bila dobrovoljni davalac dok nisam pocela da koristim terapiju i jako sam ponosna zbog toga. Moji svi u porodici su davaoci, mama i ja smo bile aktivne u CK i organizovale akcije ddk. Nadam se da ce mi uskoro ukinuti terapiju i da cu moci opet da dajem krv.
|
|
RE: Dobrovoljno davanje krvi 23.2.2018 23:37:12
|
|
|
|
Srecko47E
|
Ja cu se po prestanku dokenja vratiti ovoj aktivnosti svakako.
|
|
|
|
RE: Dobrovoljno davanje krvi 22.8.2018 17:04:02
|
|
|
|
emicaa
|
Ova tema dugo nije bila aktivna.Sad vidim da ce u septembru u mjestu u kom zivim biti organizovano davanje krvu,pa se sjetih da vas pitam.Mogu li bivsi tbc pacijenti davati krv? Meni je to ogromna zelja,na zalost do sad nisam nikad davala,a sad ne znam dal smijem
|
|
RE: Dobrovoljno davanje krvi 22.8.2018 17:51:20
|
|
|
|
dunja RR
|
Ne znam Emi, ja bih onako laički rekla da ne, ali napišu oni ko ne sme, možda da negde pronađeš? Ja znam da ja ne mogu biti davalac jer sam primala transfuziju na porođaju.
|
|
RE: Dobrovoljno davanje krvi 22.8.2018 20:05:39
|
|
|
|
emicaa
|
Nasla sam na nekoj stranici da mogu dvije godine posle izlijecenja.Poslala sam mail danas ovde centru za davanje krvi da vidim sta ce mi reci.Ja se nadam pozitivnom odgovoru
|
Anketa
glasajte za najlepse imepisuljicaKatarina (
37%)
Sofija (
38%)
Anastasija (
25%)
Ukupan broj glasova: 71Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!