RE: Inhalacije (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

mtajcica83 -> RE: Inhalacije (5.12.2013 20:56:52)

IZVORNA PORUKA: Torbica

Mtajcice, sve sto se tice inhalacija ispostuj, to je sve ok. To ce mu sigurno pomoci nema dileme. Sve je to lokalno, radi tu gde treba, nema sistemskog dejstva, ja sam zato i pristalica inhalacija - radi posao na mestu problema. Naravno, tvoja odluka sta ces i kako. Ja samo mogu da kazem kako bih ja, ali opet, ja svakako preslusam decu i pride nasa dr daje drugu terapiju samo kad je to jasno kao dan da treba. Nije pulmolog, pedijatar je ali izuzetan i otkad smo kod nje, sva stanja smo resavali inhalacijama bez antibiotika. Sta god da odlucis, ja te podrzavam i razumem. Mislim, lako je meni, em imam o tome pojma, em ih preslusam i znam kad treba reagovati, kad ne..A ti si tamo sama sa detetom i to ti je sto ti je, znam da je jako tesko ne dati detetu nesto sto je dr prepisao. Sto je skroz razumljivo [sm=smiley31.gif]

Torbice [sm=smiley31.gif]

Ivanka 75 -> RE: Inhalacije (23.9.2014 19:19:06)

Ivi curi nos već 3-4 dana, popodne je počela i da se nakašljava kao da ima nesto da izbaci iz grla, inhalacija Berodualom ili PUlmicort-om, imam oba?
Imamo i Spalmotil sirup...
Temperaturu nema uopšte.

Sanchy -> RE: Inhalacije (23.9.2014 19:33:04)

Sirup Bocko i inhalacija samo fizioloskim ili uz dodatak nekih kapi za nos ,o tome je Torbica pisala ,ja sam M.inhalirala samo fizioloskim par puta kad mu je cureo nosic,,,ako nema temp,i ne cuje se kad dise mislim da nema potrebe uvoditi neke ozbiljnije lekove...bar ja ne bih..

Ivanka 75 -> RE: Inhalacije (23.9.2014 19:35:36)

Diše lepo, ali krajnici su joj uvećani vec skoro 3 nedelje pa me strah...
Ipak je malopre bila inhalacija samo fiziološkim, just in case [sm=smiley1.gif]

Lele, eve ga poliglota ja [sm=smiley1.gif]

Azra_ -> RE: Inhalacije (23.9.2014 19:41:55)

Ajde kažite koje inhalatore imate? Neka preporuka?

Ivanka 75 -> RE: Inhalacije (23.9.2014 19:43:31)

Mi Prizmin, oko 6000 bio sa popustom za gotovinu.

Sanchy -> RE: Inhalacije (23.9.2014 19:47:02)

Mi imamo Mabis oko 6500.00,dobijaju se rezervni filteri i dve maske decija i za odrasle,

Torbica -> RE: Inhalacije (23.9.2014 21:14:47)

Ivanka, lepo kaze Sanchy. Ne treba ni Berodual ni Pulmicort. Ovde najbolje dati inhalacije Efedrinom na 8h, ako nosic curi.
To sto su krajnici oteceni, inhalirala ili ne, nema nikakvog uticaja na njih. Naravno, fizioloskim je isto ok, ali ciljanom terapijom ce detetu biti lakse, smanjice se sekrecija i otok sluzokoze.
Moguce da kaslje jer joj se sliva odgore. To se jasno cuje kad se stavi stetoskop. Ja volim Broncamil, to dajem deci, prskam Tantum Verde ako je suv iritativan kasalj i domaci napitak za kasalj. http://uspesnazena.com/alternativna-medicina/narodni-lek-protiv-kaslja-bronhitisa-i-laringitisa/
Kad sam sigurna da ima sekreta u plucima, inhaliram bisolvonom, ako zvizdi berodualom. Ali to mora neko da poslusa.

Torbica -> RE: Inhalacije (23.9.2014 21:39:18)

Zaboravih da iskomentarisem Pulmicort, kortikosteroid, nikako za obicne prehlade, minimum je laringitis i to tezi da bi se on ukljucio.

Ivanka 75 -> RE: Inhalacije (23.9.2014 21:39:30)

Hvala Torbice, imam i Broncamil.
Apoteka citava [sm=smiley1.gif]
Mislimo se da je vodimo kod dr ali racunamo nema temp pa nema ni potrebe.
Bila je pre 10ak dana zbig krajnika

Torbica -> RE: Inhalacije (23.9.2014 21:42:37)

Ma nista draga. Tesko je ovako napamet savetovati ali bar neke smernice, koliko toliko. Ukljuciti inhalacije samo kada postoji sigurnost gde, sta, odakle. Ovo se odnosi naravno na lekove. Da brzo prodje. [sm=smiley1.gif]

nikolicaniki -> RE: Inhalacije (17.10.2014 12:27:34)

Uz kompletnu ovu priču o inhalacijama, samo bih dodala da umesto fiziološkog stavite PHYSIOMER, jer je efikasniji i zdraviji. Imaju ampulice Pysiomera, 20 din su.

Peace* -> RE: Inhalacije (17.10.2014 12:44:50)

Još mi ni jedan lekar nije rekao da inhalator stavim Physiomer.

Shishica -> RE: Inhalacije (17.10.2014 12:53:25)

Ja sam odlucila posle sinocnjeg mog gusenja, upale grla kakvu nisam imala do sada... decijeg laringitisa i davljenja slajmom i svega ostalog..
Danas cu otici da kupim PiC pingvina ili zeku (sada valjda umesto pande imaju zeku) i najjeftinije u apoteci Jankovic 5052,00 dinara.
Jedino sto nema maska za odrasle, a potrebna mi je pa mi kaze apotekarka da ima da se kupi neseser sa rezervnim delovima koji moze da se naruci. Na netu vidim da kosta oko 900,00 dinara i u njoj ima i velika maska.
Cak i tako bi me izaslo jeftinije nego bilo gde gde bi narucila ili u drugoj apoteci gde sam pitala za cenu inhalatora.

Valjda cu dobro uraditi sa tim inhalatorom...

Trcosava -> RE: Inhalacije (17.10.2014 12:53:29)

Meni nisu rekli fiziomer, ali mi je neko negde napomenuo da kupujem fiziološki za inhalator. Zbog nekih čestica bla bla.. Kupujem običan fiziološki u boci. Kao preporuku su mi rekli da mogu one niveine ampule za inhalator.

Mi imamo onaj pic pandu.

Shishica -> RE: Inhalacije (17.10.2014 12:57:55)

Pa vidim da su pozitivna iskustva. Kazi mi, molim te, koliko traje inhalacija sa njim?

Modessty -> RE: Inhalacije (17.10.2014 12:59:38)

Ajd mi sad recite koliko ja da inhaliram Nikolu Pulmikortom? Dr nam radi tek u ponedeljak. U hitnoj su rekli par dana Pulmikort. KOliko je to par dana?!

Misha i Ljisha -> RE: Inhalacije (17.10.2014 13:03:28)

Peace ja stavljam opusteno fiziomer u inhalator u slucaju da nemam fizioloski. U principu je fiziomer fizioloski pod pritiskom (bar je fiziomer baby a imaju i fiziomer kids i svasta). Stvarno je efikasno. Ja kapi ne koristim, tj ne stavljam nista drugo u inhalator osim fizioloskog, nije bilo potrebe a nadam se da nece ni biti

Peace* -> RE: Inhalacije (17.10.2014 13:27:41)

IZVORNA PORUKA: Modessty RR

Ajd mi sad recite koliko ja da inhaliram Nikolu Pulmikortom? Dr nam radi tek u ponedeljak. U hitnoj su rekli par dana Pulmikort. KOliko je to par dana?!

Mislim da možeš slobodno da ga inhaliraš do ponedeljka i onda odeš kod dr po mišljenje. Nemam iskustva sa pulmikortom, ali mislim da to ne bi bio problem.

Modessty -> RE: Inhalacije (17.10.2014 13:32:03)

Tako sam i ja nešto razmišljala. Vidi se da mu je bolje zahvaljujući inhalaciji. Verovatno i Ospamox radi svoje. ALi posle inhalacije mirno spava

Peace* -> RE: Inhalacije (17.10.2014 13:33:21)

Idi u temu o testovima, pitala sam te nešto. [sm=smiley1.gif]

Trcosava -> RE: Inhalacije (17.10.2014 13:41:00)

IZVORNA PORUKA: Shishica

Pa vidim da su pozitivna iskustva. Kazi mi, molim te, koliko traje inhalacija sa njim?

Mene pitaš?

Nekih 5 ml fiziološkog traje oko 10-ak minuta. Ali mi smo u paketu dobili i taj neseser sa dodacima: velika maska, mala maska, dodatak samo za nos, dodatak samo za usta i amm... rezervne one male filtere. I mislim da je i rezervna cevčica tamo.

Shishica -> RE: Inhalacije (17.10.2014 13:52:31)

Znaci Trco, pored jednog dobila si i drugi, rezervni deo? Moram pitati onda u apotekama, mozda ima varijanta sa i bez

Trcosava -> RE: Inhalacije (17.10.2014 14:05:14)

Kako misliš rezervni deo?

Sad sam išla da proverim - sve ovo ore što sam navela je u tom neseseru. Ništa nije duplo osim onih filterčića i cevi za povezivanje. U kompletu je bio sam inhalator, maska za odrasle, maska za decu/bebe, cev za povezivanje (i još jedna rezervna), deo koji se stavlja samo u usta (znači nema maske), deo koji ide samo u nos (nema maske) i filteri.

Ovo je u onom neseseru
[img]http://www4.slikomat.com/13/1017/trs-dodaci.jpg[/img]

Ali su ovde cene tih inhalatora oko 90€ (koliko smo ga mi onda i platili)

Shishica -> RE: Inhalacije (17.10.2014 14:21:21)

Pa da, znaci moguce je da postoji varijanta sa i bez velike maske..
Hvala Trco.
Jer rekli su mi kako ima samo mala maska kada sam zvala.. provericu kad odem, a provericu i u drugoj apoteci da li ima veca u paketu.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>