RE: Inhalacije (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

Peace* -> RE: Inhalacije (15.12.2014 10:41:11)

A kaži mi, ako nisi probala da lečiš laringitis efedrinom i aeriusom, kako znaš da ne pomaže?

Azra_ -> RE: Inhalacije (15.12.2014 10:42:07)

Poc, Mod, hvala vam punoooo!!!![sm=smiley31.gif]

New Mom -> RE: Inhalacije (15.12.2014 11:09:07)

IZVORNA PORUKA: Peace*

Aerius sirup 1x na dan, i inhalacije efedinom. 1,5ml fiziološkog + 3-5 kapi efedrina (zavisi od uzrasta), 3x na dan.

nama je to terapija uvek.

I nama isto!

Modessty -> RE: Inhalacije (15.12.2014 11:12:48)

Aerius sam mu davala. Samo neće da mu se smiri samo od aeriusa. A Efedrin naša dr smatra da je prejak za Nikolu [sm=zmeden.gif]
Nikola nema problem sa zapušenim nosem. Njega samo krene da guši, tj da ga prvo tera onako suvo da kašlje. AKo ne damo odmah pulmikort, eto nama gušenja i jedino rešenje je hitna i taj urbazon. I moja bratanica se patila sa laringitisom do prošle godine. Nikad ni njoj nisu dali efedrin kao terapiju

Peace* -> RE: Inhalacije (15.12.2014 11:16:33)

Pa aerius sam ne pomaže bez efedrina. Idu u kompletu. Ni moji nemaju sline već kašlju, ali Luka je toliko puta već imao laringitis da za to više ne idemo kod dr, mm i ja prepoznajemo taj kašalj, odmah se uvede efedrin i aerius, i do popodne su već mnogo bolje, a sledeći dan skoro kao da ništa nije bilo.
Verovatno kod vas već predugo traje kašalj pa zato zahteva pulmikort.
Nije mi baš jasno kako je efedrin (kapi za nos) prejak a pulmikort (kortiko) nije, ali nije ni bitno.
Važno da svi na kraju izlečimo.

mama krava -> RE: Inhalacije (15.12.2014 14:05:31)

IZVORNA PORUKA: Modessty RR

Aerius sam mu davala. Samo neće da mu se smiri samo od aeriusa. A Efedrin naša dr smatra da je prejak za Nikolu [sm=zmeden.gif]
Nikola nema problem sa zapušenim nosem. Njega samo krene da guši, tj da ga prvo tera onako suvo da kašlje. AKo ne damo odmah pulmikort, eto nama gušenja i jedino rešenje je hitna i taj urbazon. I moja bratanica se patila sa laringitisom do prošle godine. Nikad ni njoj nisu dali efedrin kao terapiju

SVe isto i kod nas...Ali bas sve! SAmo sto su nama rekli da ga iznesem na terasu na hladno odmah i to skroz pomaze! A efedrin nam daju kapi za u nos, ali samo 3 dana i to kazu da stavljamo ako bas mora[sm=zmeden.gif]...sta god to znacilo?

Modessty -> RE: Inhalacije (15.12.2014 14:07:45)

e to ni meni nije jasno! Kad sam pomenula inhalaciju efedrinom Danilovoj dr pulmologu, rekla je nikako, smao fiziološki! A ovako mu daje Nasonex sprej koji je jak i isušuje sluznicu nosa. Stvarno mi ništa nije jasno!

Što se NIkole tiče, prvi put je bilo strašno. Mislili smo da su pluća, a onda nam u hitnoj pomoći rekli da je laringitis u pitanju. Drugi put smo prepoznali da je problem u povoju čim je počeo promuklo da priča i da kao pokušava da pročisti grlo. Bili smo u gostima i odmah smo krenuli kući, inhlairali ga Pulmikortom i uspeli da izbegnemo katastrofu. Tada sam pitala pedijatra da li da pije antibiotik, rekla nema potrebe jer je alergijski i reagovali smo na vreme. Samo nam je rekla da nakon tri dana inhalacija pulmikortom krenemo sa Aeriusom. I tad reče nikako efedrin! Stvarno mi nije jasno zašto!

mama krava -> RE: Inhalacije (15.12.2014 14:16:11)

Ja sam se prosli put pravila pametna i nisam odmah dala Pulmikort, jer kao da se sam izbori, ali....na kraju je dobio Urbazon. I nama su sve to saveti od pulmologa i ovaj isto kaze da je sve to alergijski, ali da Aerius kod takvih alergija, kao sto ovaj moj ima - mleko, ima slab ucinak[sm=zmeden.gif]. Tako da mi samo Pulmikort 5 dana isto bez AB.

Peace* -> RE: Inhalacije (15.12.2014 14:41:19)

Aerius se kod laringitisa daje jer opušta galsne žile i pomaže kod tog groznog kalja, a ne zbog alergije.

mama krava -> RE: Inhalacije (15.12.2014 14:43:46)

Ma nema pojma, ja vam pisem sta nama nas dr pulmolog/alergolog kaze. Nama ne pomaze nista spec kad mu dam Aerius[sm=zmeden.gif]

Peace* -> RE: Inhalacije (15.12.2014 14:59:53)

Ma ne čitate šta vam pišem. Aerius sam ne pomaže.
Napisah, Aerius 1x dnevno , inhalace fiziološki+efedrin 3x na dan.

No, nije ni bitno, ni ja vas ne bih nikada poslušala i dala detetu pulmikort za laringitis, pa nećete ni vi mene poslušati za efedrin, i ni ne treba. Svako leči kako mu dr kaže i gotovo.

mama krava -> RE: Inhalacije (15.12.2014 15:07:25)

Ja samo mogu da kazem i da u BG apotekama lakse mozete da kupite kokain nego efedrin! Ni to mi nije jasno[sm=zmeden.gif]

Peace* -> RE: Inhalacije (15.12.2014 15:08:50)

[sm=jezicek.gif]

Didy -> RE: Inhalacije (15.12.2014 15:24:15)

I nama su davali aerius i inahalacije fizioloskim i efedrinom i prolazilo je do ujutru. Valjda je to "novosadska skola", sta znam.

Torbica -> RE: Inhalacije (15.12.2014 15:38:51)

IZVORNA PORUKA: Azra_

Poc, Torbice, vi verovatno znate, a možda i ostale mame, šta kod laringitisa??? Sestrić zapatio, a dr ga leči isključivo antibiotikom, nikako da mu lakne. Noćas bio i u hitnoj. Čime da ga sestra inhalira?

Draga,laringitis je virusni, naravno da mu nije laknulo.I da,Efedrin kod blazih a Pulmicort kod zescih laringitisa.Ja koristim 1% Efedrin za laringitis. Ostalo sve kao Peace,NM,Didy.

Azra_ -> RE: Inhalacije (15.12.2014 18:18:35)

Hvala vam žene... Šta bih bez vas?! A ček, ako je virusno, ima šanse da se prenese na ostalu decu?[sm=zmeden.gif]

Torbica -> RE: Inhalacije (15.12.2014 19:46:13)

Da,može se preneti.Antibiotik se daje kad kašalj poprilično izdrnda sluznicu pa postoji šansa da se nešto nakalemi.Ako se uhvati odmah,nema potrebe.Mi smo imali do sad nekoliko epizoda kod dečaka i uvek je prošlo bez ab.

moja ciklama -> RE: Inhalacije (5.1.2015 18:12:55)

D. bila kilava par dana i "krčalo" joj, na plućima.
Bili kod dr. Sve 5.
Inhaliraali se 5 dana, ujutru i uveče. Već trećeg dana sve prošlo.
2,5ml Fiziološkog i 4 kapi Beroduala, i naš Zeka KLIK.

Torbica -> RE: Inhalacije (5.1.2015 18:26:33)

[sm=smiley32.gif][sm=smiley20.gif]

pocahontas -> RE: Inhalacije (20.1.2015 0:55:09)

kad uvedete inhalacije? cim im se zapusi nos? starije dete mi je slinavo vec 3 dana, sinoc i veceras je imala temperaturu, preko dana nije i kaslje, a curi joj cista voda iz nosa. mladje dete od popodne kasljuca a kad je veceras zaspao, samo se odjednom skroz zapusio, pre mesec dana smo bili u bolnici (bronhiolitis i pocetak upale pluca) i sad sam, naravno, isprepadana i odmah bi mu uvela inhalacije,da li smem? i sa cim, koliko cesto? on nema temp.

Ivanka 75 -> RE: Inhalacije (20.1.2015 1:03:25)

Ako kaslje nama je dr rekla da moze berodual i on joj stvarno pomogne.

pocahontas -> RE: Inhalacije (20.1.2015 8:39:57)

hvala! ma kaslje i ono sto je meni potpuno neverovatno, bukvalno pre spavanja nos cist, nocas sekret vec gust i zelen i lepljiv...
onda fizioloski i berodual .

Ivanka 75 -> RE: Inhalacije (20.1.2015 8:44:06)

IZVORNA PORUKA: pocahontas

hvala! ma kaslje i ono sto je meni potpuno neverovatno, bukvalno pre spavanja nos cist, nocas sekret vec gust i zelen i lepljiv...
onda fizioloski i berodual .

A sta vam kaze dr?

Trcosava -> RE: Inhalacije (20.1.2015 8:45:27)

Poc, ja ne bi odmah lekove uvodila. Mislm zadnji put sam Anu izgurala samo fiziološkim. Možda je neki sirupić pila, ali prvih par dana jer je kao neki za suv kašalj i ni u kom slučaju ne sme ako je mokar. A ja ne razaznajem ta dva kad curi nos. Tako da je ona pregurala sve sa fiziološkim samo. Palili smo inhalator u 2 noću jer je kašljala nenormalno.

Sad ima zapušen nos. Očistimo uveče, ujutru... Sve se kanim da uvedem inhalacije i ja (opet samo fizološkim, jer ovde ne daju ništa drugo).

Peace* -> RE: Inhalacije (20.1.2015 8:46:03)

Kada deci curi voda iz nosa, JA počne inhalacije efedrinom. Od njega se sekret malo zgusne, pa im ne oderem kožu sa nosa brišući. Drugi efekat koji dobijem je baš to da se noću ne začepe.

Za kašalj... ako je suv kašalj, u inhalaciju uz efedrin i fiziološki dodam i pantenol. Odmah uvodim i rotkvu.

Berodual dajem samo ako svira u plućima. Kod mlađe dece opstrukciju možeš videti i po načinu i intenzitetu pomeranja stomačića pri disanju (bude brže i nekako nepravilno).

Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>