Jeca* -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (10.2.2009 22:38:19)
|
IZVORNA PORUKA: Flame Moja beba nece ni vodu ni caj, dojim je na zahtev. Za grceve koristim samo espumisan i to pre svakog podoja, ali bas svakog, po 1ml tj 25 kapi. Zakon je! p.s. Nurse Harvey's smo probali, po mom misljenju to je sarena laza, zasecerena vodica! Ne idemo nigde bez sprica napunjenog espumisanom! To je sve vrlo individualno. Mi smo se baš namučili sa grčevima. Luka ih je imao skoro punih 6 meseci. Espumisan je delovao samo u početku a onda kao da je postao imun na njega. Takođe, čula sam mišljenje da ga možeš davati više puta dnevno, ali ipak na uputstvu, ako se dobro sećam, piše 6 puta maksimalno. Pa je mene bilo strah da preterujem. Espumisan inače deluje tako da pokupi sav vazduh iz creva i izbaci ih kroz gasove. Meni se, kada je Luka bio malo stariji, dešavalo to da je baš imao puno gasova posle Espumisana, pa je jako plakao i to mu je baš smetalo. Kažem...sve je individualno. Nama je Nurse H. najviše pomogao (kupovali smo ga čak 3 puta), ali ni tada grčevi nisu nestali skroz. Zato sam ja i gore napisala da ne kažu džabe, da ako beba ima grčeve svi preparati mogu samo da ublaže, ali nijedan potpuno ne pomaže. Tako je bilo i kod nas. Dok nije izgrčio svoje, nije se smirivao [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] p.s. Za N.h. je karakteristično i to da se sme davati tek kad beba napuni mesec dana!!!
|
|
|
|