majeno
|
samo da malo podignem temu: ja sam bila na onoj drugoj temi ogtt i Ir, i tamo sam baš aktivna, razlog je što sam slučajno prvo vidjela tu temu kad sam se registrovala, i dobila fantastičnu podršku od cura, da sad ne nabrajam, mnoge su na ovoj temi takođe aktivne. Ukratko: primarni sterilitet, dugogodišnje ''liječenje'' kontraceptivima navodnog pcos,samo uz kontraceptive su menstruacije bile redovne, prošle godine-histeroskopija, jajnici non-stop ok izgleda,bez cista, lh i fsh bez inverzije, ali pretilost, hirzutizam, i pored redovnih i bezbolnih menstruacija poslije histeroskopskog odstranjenja polipa, neuspjela inseminacija, prijedlog:vto, i kao jedini nalaz: insulinemija na 0' i 120'. Šok: 12,20, natašte, a postprandijalno 76,60. Sad: Siofor 500 2x1, i mikroginon u postupku vto. Stroga dijeta. E, pa, danas sam se sjetila jednog starog dijetalnog recepta, pa da vam ga prijavim, jer mislim da je super, danas mi je to bio ručak, i večera: 1 glavica crvenog luka, očišćena, isječena na režnjeve, 3 mala krastavčića svježa, malkice soli, 1-2 kašike mladog sira, 1 kašika kiselog vrhnja, sve isjeći, pomiješati, i ostaviti malo u frižideru. Preukusno je. Uz to sam pojela po malo parče ( veličine pola dlana) raženog hljeba. Zasitno je, a mislim da je ok za naš problem.
|