Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 15.11.2011 15:23:34
|
|
|
|
PoisonEve
|
Mozemo li mi prvo da probamo sa drzavnom vakcinom pa ako bude jaka reakcija da uzmemo Pentaxim?
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 15.11.2011 15:25:40
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: PoisonEve Mozemo li mi prvo da probamo sa drzavnom vakcinom pa ako bude jaka reakcija da uzmemo Pentaxim? Nisam sigurna koliko se preporučuje da se vakcine mešaju
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 15.11.2011 15:40:53
|
|
|
|
isidora88
|
IZVORNA PORUKA: PoisonEve Mozemo li mi prvo da probamo sa drzavnom vakcinom pa ako bude jaka reakcija da uzmemo Pentaxim? meni je dr rekla da moze da prvo bude drzavna pa pentaxim(sve doze) ali da ne bi valjalo prvo pentaxim pa onda drzavna mateja je primao samo pentaxim i ja sam prezadovoljna
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 15.11.2011 21:16:40
|
|
|
|
Ana RR
|
Marko je danas primio drugu dozu pentaxima, nadam se da kao i prvi put proći bez reakcije.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 16.11.2011 9:32:41
|
|
|
|
PoisonEve
|
A na koliko se daje pentraxim?
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 16.11.2011 9:37:13
|
|
|
|
Anoniman
|
Na 6 minimum nedelja, mi ćemo treći primiti u petak.
|
|
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 16.11.2011 9:44:35
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: PoisonEve A na koliko se daje pentraxim? Na 6 nedelja, 3 doze. Veruj mi, mnogo je lagodnije za bebu da primi samo jednu vakcinu nego onu državnu gde je dva puta bodu plus jednu treba da popije. Marko juče nije ni trepnuo.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 18.11.2011 9:02:27
|
|
|
|
lesica
|
Evo me opet ovde. L je ovog puta imala blagu reakciju na vakcinu,malo joj je bilo oteklo i pocrvenelo oko uboda i imala je pola dana blago povisenu T-nije prelazilo 38°C.
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 18.11.2011 18:36:06
|
|
|
|
Anoniman
|
Mi primismo danas i treću dozu Pentaxima. Za sad je glatko, videćemo da li će biti reakcije...
|
|
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 22.11.2011 12:31:54
|
|
|
|
Malecka074
|
Mi smo na prosloj kontroli primili Pentaxim, prvu dozu. I Nogu hvala, nije bilo reakcije. Nadamo se da nece biti ni sledeci put.
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 22.11.2011 13:10:49
|
|
|
|
Nensi*
|
Mi smo prvo imali zakazano 02.11. pa nije primio zbog bronhitisa,pa smo pomerili za 16.11. koju opet nije primio jer smo bili u bolnici opet zbog bronhitisa,sad smo zakazali za 30.11. nadam se da ce ostati zdrav i da ce uspeti da je primi. Do kad najkasnije moze da se primi poslednja doza?
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 4.12.2011 15:06:34
|
|
|
|
ishler
|
Primili smo dve doze pentaksima i oba puta smo imali 38 temperaturu,ali nista drugo od simptoma.. Pitam se sta bi bilo da smo primili obicnu...... Sta da radimo kad smo nezni ko cvetic
|
|
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 9.12.2011 16:53:00
|
|
|
|
Malecka074
|
Mi smo juce primili drugu dozu Pentaxima. I nazalost L je imala rekaciju...kenjkava celo vreme, trzase na svaki zvuk, i temperatura je dostigla i 38,5. Ali dala sam joj paracetamol, tusirala mlakom vodom...pa sam uspela da ju oborim. Ali jutros opet 38,2...onda sam opet istu proceduru uradila, sad je 37,2 i L spava. Bas mi je tuzno gledati kako jeca. :( Grozan osecaj. Ona je inace uvek aktivna i brblja i smeje se. Pa mi ovo bas tesko pada. Isplakah se i ja s njom. :( p.s. Smem li ja njoj na nogice da stavim obloge od belanaca u carapicama? Ako opet skoci temperatura?
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 9.12.2011 16:55:37
|
|
|
|
Ana RR
|
Malecka, ja ne znam za te obloge, nisam nikad čula nadam se da neće biti potrebe
|
|
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 9.12.2011 17:14:04
|
|
|
|
Anoniman
|
Malecka, ništa ne znači da joj namažeš belancetom ili bilo čime tabane ili stopala jer su im nogice toliko male da je suviše mala površina da bi nešto rešilo, trup je najveća površina za odavanje toplote te samim tim na njega treba delovati u pokušaju da se skine temperatura. Nama je dr preporučila u slučaju temperature da ukoliko je moguće istim toplomerom izmerimo bebinu temperaturu i vodu i okupamo je vodom čija je temperatura za stepen niža od bebine. Ukolliko nemaš vodootporan toplomer (kao što ga ja nemam) izmeriš čime imaš i nadaš se da ne odstupa mnogo. Pri tom NIKAKO ne trljati bebu alkoholom!!!
|
|
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 9.12.2011 17:18:17
|
|
|
|
Anoniman
|
Sammo strpljivo, proći će. I da znaš, nema razloga da se plašiš za treću dozu, to što je sad odreagovala ne znači da će i sledeći put. Nevena je imala reakciju na prvu dozu dva dana i noći nismo spavale, plakala ona i ja sa njom, stavljali ledene obloge na otok koji joj je bio narastao do veličine loptice za stoni tenis što je na onako maloj butinici izgledalo strašno. Zato drugu i treću dozu nismo osetile.
|
|
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 9.12.2011 18:46:48
|
|
|
|
Malecka074
|
Drage moje, hvala vam mnogoooooooooooooooo! evo opet 38, :(
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 9.12.2011 18:53:14
|
|
|
|
Anoniman
|
Samo hrabro, i to će da prođe! Držimo vam fige!!!
|
|
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 10.12.2011 19:34:07
|
|
|
|
Ivana.
|
Mi smo primili sve tri doze pentaxima, i hvala bogu nije bilo nikakvih reakcija. Malecka, nadam se da se sve smirilo danas
|
|
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 27.12.2011 23:40:36
|
|
|
|
Daca88
|
Molim vas za pomoc,savet...Dete 17,5 mes.Juce poslepodne primio cetvrtu dozu pentaxim-a.Revakcina.Nikad nikakvu reakciju ni na jednu vakcinu nije imao.Sada pakao.Muke zive.Recite mi da li je to normalno.Ruka natecena,crvena,jedva je pomera.Rame tvrdo ko kamen sa velikim otokom,duplo je vece od drugog ramena,vrelo,upaljeno.Cela ta leva strana mu crvena levi obraz,levo uho,leva polovina ledja,leva noga.Procureo nos bledo zuti slincici.Temperatura 38.Nece da jede,nece da pije.Dala mu eferalgan sirup i pokusala mu staviti obloge al neda,boli ga,osetljiv je,kad mu i uspem staviti odmah je skine.Place,kenjka,trazi da se nosa,mazi.Najvise me brine ta cela leva ruka pa onda sve ostalo.Hitna i apoteka mi nisu rekle nista novo.Vodila ga u dispanzer,sestra nije ni knjizicu htela da primi,vikala je da je to normalno,a pritom ga ni ona ni dr nisu pregledali.Meni to nije normalno,a i ako je normalno,sta preduzeti kod ovako burne reakcije.
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 27.12.2011 23:42:26
|
|
|
|
bubulence
|
daco ja bih ipak pozvala dr. nekako mi je cudno da ima bas takvu reakciju.
|
|
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 12.1.2012 22:46:16
|
|
|
|
srna001
|
Evo i ja da podelim sa vama svoje iskustvo sa Pentaximom. Sin nikada nije imao nikakvu reakciju.Zoja prvi put ništa a sad drugi put, prvi dan poslepodne teperatura do 37.9 u toku drugog dana pala skroz, kenjkava, razdražljiva, trza se iz sna na svaki šuš, celu noć loše je spavala i jedino kad ja ležim pored nje i držim je za rukice.Užas i za mene potpuna novina.Nadam se da posle treće ture neće biti isto.A nadam se i da sutra(treći dan), više neće biti simptoma.A da i mesto uboda je crveno, kada joj stavim hladnu oblogu buni se i plače.
|
|
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 13.1.2012 11:58:27
|
|
|
|
minna
|
Trbalo bi uskoro da primimo cetvrtu dozu pentaxima. Vakcina se i dalje kupuje u apotekama, zar ne? Koliko kosta sad otprilike?
|
|
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 13.1.2012 22:29:33
|
|
|
|
srna001
|
Minna 3600 din
|
|
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 14.1.2012 9:31:07
|
|
|
|
minna
|
Hvala srna, nisam mogla da se setim ni otprilike
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?