Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 3.10.2011 15:25:27
|
|
|
|
Mishica 77
|
Mi sutra primamo poslednju dozu Infanrixa. Više me sekira što moram da je dignem u pola 7, nego vakcina. Do sada nije uopšte reagovala.
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 7.10.2011 22:21:48
|
|
|
|
bjesomar
|
Naše su neidentične blizanke u Sloveniji primile Pentaxim (Sanofi-Pasteur) 2x do sada. Prvi put s 3.5, a drugi puta s navršenih 5 mjeseci. Prvi su put obje imale povišenu temperaturu; do 37.5 i 37.9. Reakcija se pojavila nakon 10 - 12h od cijepljenja i trajala vrlo kratko. Drugi je put situacija bila puno neugodnija. Jedna je dobila povišenu temperaturu nakon 12, a druga nakon 22 sata. Teperatura je naglo porasla do 38.5 i 39'C, koju smo snižavali oblozima i paracetamolom. Više puta se vraćala. Problemi su nestali tek 36 - 40h nakon cijepljenja. "Jedva čekamo" treću dozu ;) GrRrrRrr!
|
|
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 7.10.2011 22:55:26
|
|
|
|
Mishica 77
|
Osim crvene tufnice na desnoj butinici nema nikavih reakcija....
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 7.10.2011 23:09:44
|
|
|
|
Anoniman
|
Mi u sredu primili drugu dozu Pentaxima i popodne smo bili malo neurozni ali ništa posebno, ni prići onoj katastrofi posle prve doze kad sam na kraju ja plakala sa njom...
|
|
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 7.10.2011 23:17:54
|
|
|
|
dejana007
|
IZVORNA PORUKA: Mishica 77 Osim crvene tufnice na desnoj butinici nema nikavih reakcija.... takodje, i mi tako prosli kad primili trecu dozu, ja bas strahovala kako ce biti. na drugu je iamo reakciju ali mozda zato sto bilo +40. sad je samo bio nervozan i mala crvena tackica na nozi.
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 8.10.2011 19:56:51
|
|
|
|
cockic
|
mi smo primili revakcinu sad 6.10 i imamo tackicu na nozi ne znam koliko dana se ceka na reakciju za pentaksim jos sam na oprezu. za mmr je 7-10 dana,pa zato sad ne znam za pentaksim
|
|
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 8.10.2011 19:58:12
|
|
|
|
Olga75
|
pentaxim ako da reakciju daje je isti dan
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 9.10.2011 7:39:48
|
|
|
|
cockic
|
e super sad mi je i lakse,on od sutra opet u jaslice poceli smo da pijemo vitamincice i probiotike.tako mi rece dr jer je dugo bio kuci mesec dana nije isao. samo da mu se povrati apetit i bice super
|
|
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 2.11.2011 10:54:32
|
|
|
|
madre
|
bogdan je prekjuce ujutru primio poslednju dozu pentaxima. na prethodne 3 nije imao NIKAKVU reakciju, a sada nije bas tako. preksinoc je imao temperaturu, juce proliv... ali ono sto je cudno je da na rukici se nista nije primecivalo, do sinoc! rukica mu je tek sinoc jakooo natekla i zacrvenela se. ne smeta mu to nesto preterano, ali otok ne spada, pa me zanima kakav tretman je neophodan s obzirom da nismo hladili na vreme? verovatno samo hladjenje, ali nekako nece da me trpi dok mu je drzim hladan oblog!
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 2.11.2011 11:14:17
|
|
|
|
Olga75
|
eventualno paracetamol ako ga jako boli i ponavljam po ko zna koji put svaka ,ama bas svaka vakcina moze da da nezeljene efekte
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 2.11.2011 11:18:00
|
|
|
|
lanajelena
|
Madre mi smo primili obicnu ali je prvi put na revakcini dala burnu reakciju pa valjda tako i kod ove ,ja sam D jer on nije hteo nikako da mu vezujem obloge pronasla one male rukavice za bebe i isparala sa druge strane nakvasila i stavila na ruku to je jedino sto je uspelo da opstane ostalo je skidao
|
|
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 2.11.2011 11:45:52
|
|
|
|
madre
|
i samo jos jedno pitanje, da li je cudno sto mu je rukica otekla i zacrvenela se skoro cela 2 dana posle vakcine? zar ne treba to da se desi (ako se uopste desi) u toku istog dana
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 2.11.2011 11:48:19
|
|
|
|
Olga75
|
nije cudno , hladi rukicu i daj paracetamol , svaka sledeca doza daje jacu reakciju , bez obzira sto je pentaxim u pitanju , ako se do sutra ne smiri otok onda idite kod dr ali proci ce
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 2.11.2011 11:51:50
|
|
|
|
srna001
|
Sada ste me zbunile!?Kada se prima prva doza Pentaxima sa dva ili tri i po meseca?Mi danas punimo dva a u toku sledeće nedelje idemo na kontrolu.Ne mogu da se setim kako je bilo sa sinom.On kada je primao Pentaxim nije bio čak ni nervozan.
|
|
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 2.11.2011 11:54:08
|
|
|
|
Olga75
|
KALENDAR VAKCINACIJE ja samo kazem da svaka vakcina moze ( ne mora ali moze ) da da reakciju
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 2.11.2011 11:57:28
|
|
|
|
srna001
|
Naravno.Nama je dr tada pre sedam godina rekla da se od Pentaxima retko javlja reakcija i to najčešće kod malo gojaznijih beba.E sad ... Koliko sam shvatila Pentaxim ćemo primiti sad,pa sa ti ipo i sa pet meseci?
|
|
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 2.11.2011 12:05:29
|
|
|
|
madre
|
srna, napisala sam gore, na 3 doze nikako nije odreagovao, ama bas nista. pentaxim bas iz tih razloga i kupujem. sad nam se sve skrkalo, a nismo gojazni. da ti iskreno kazem, zaboravila sam kad se tacno koja doza prima, kao da je bilo pre 100 godina
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 2.11.2011 12:09:51
|
|
|
|
Ana RR
|
Srna, prva doza sa dva meseca pa sledeća za 6 nedelja. Mi sad 14og primamo drugu dozu.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 11.11.2011 22:35:53
|
|
|
|
New Mom
|
Večeras je Kaćana primila poslednji Pentaxim. Za sada nikakve rekacije (kao ni do sada), samo na kratko mala tačkica. Jedino što su joj sada dali u levu ruku, a ne u butinicu kao do sada.
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 12.11.2011 11:58:44
|
|
|
|
Grejs
|
i ja sam se isto zapitala pa mi je dr rekla da do godinice primaju u butinicu a posle toga u ruku.
< Poruku je uredio Grejs -- 12.11.2011 11:59:17 >
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 12.11.2011 12:12:31
|
|
|
|
Ana RR
|
Marku su dali u rukicu prošli put. U utorak idemo da primimo drugu dozu. Joj ja moram da postavim jedno glupo pitanje a vi nemojte da mi se smejete kad se daje druga doza je li to ista vakcina kao i prvi put ili postoji pentaxim za prvu, drugu, treću dozu...? Znam, znam, gluposti pitam ali eto meni tako svašta padne na pamet..
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 12.11.2011 12:20:09
|
|
|
|
zeljo
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR Marku su dali u rukicu prošli put. U utorak idemo da primimo drugu dozu. Joj ja moram da postavim jedno glupo pitanje a vi nemojte da mi se smejete kad se daje druga doza je li to ista vakcina kao i prvi put ili postoji pentaxim za prvu, drugu, treću dozu...? Znam, znam, gluposti pitam ali eto meni tako svašta padne na pamet.. ista vakcina, ista doza, isti proizvodjac mi smo primili sve tri, pa smo sigurni
|
|
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 12.11.2011 12:30:57
|
|
|
|
Ana RR
|
faaalaaaa! Luda glava pa joj svašta pada na pamet
|
|
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 14.11.2011 9:16:01
|
|
|
|
lesica
|
Lenka sutra prima poslednju dozu Infanrix-a. Nadam se da ni sada nece biti nikakve reakicije kao ni do sada. Ali ne znam zasto me je sad uhvatila frka
|
|
RE: Pentaxim i Infanrix vakcina 15.11.2011 13:24:22
|
|
|
|
lesica
|
Zavrsili smo sa Infanrix-om uz malo dranja i kuknjave ali je na kraju L mahala i vikala caoss To da se malo pohvalimo,a inace vakcinu sam platila 2870 din,i to zato sto valjda apoteka daje 20 % popusta na vakcinu koja se prvi put tu kupuje (inace je 3585) tj ja i farmaceut se ne razumesmo bas najbolje pa ja prodjoh prilicno jeftino.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?