Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 9.12.2011 23:53:16
|
|
|
|
zoća
|
ovo sam još negde čula IZVORNA PORUKA: Ivanka 75 Prženo jaje sam joj nedavno prebacila za večeru kad sam videla da lepše spava posle njega, dal ima veze ili ne, ne znam....
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 9.12.2011 23:53:37
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Poludeh od te banane! Ja čak i mislim da ona dobija blagu temp od nje ali me ubeđuju da sam luda i da nikako ne može od voćke da se dobije temp! Ali, PAMETNIJI od mene rade šta hoće i kad god hoće! Borim se koliko mogu ipak je ona još mala iako je velika i krupna na tatu, to nema veze sa tolerancijom na hranu.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 9.12.2011 23:58:50
|
|
|
|
Vika
|
Što se tiče mesa dajem mu svakodnevno, odn, dva puta nedeljno ribu i to za ručak.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 10.12.2011 0:00:30
|
|
|
|
Ivanka 75
|
IZVORNA PORUKA: Vika Ajd ako te ne mrzi pošto su približnog uzrasta nakuckaj predloge za doručak, užine i večeru odn. vaš dnevni meni Pisala sam nekoliko stranica ranije naše dnevne menije. Premda su prilično ograničeni jer sam ja preuzela od svekrve stvar u svoje ruke (dete jelo samo supe od povrća) dok se ne navikne na nove ukuse. Ali žongliram polako Čak sam na papir stavila po danim šta da joj spremam za doručak i večeru i moja mama mi rekla da sam luda i opsednuta Doručak je prilično ujednačen - popara, čokolino pomešan sa plazmom, ovsenim pahuljicama, pšeničnim pahuljicama i 8 corn (nestle), od skoro domaći džem ili pekmez sa hlebom, hleb i jogurt ili pavlaka ili sir, to vrtimo u krug. Večera - 2x nedeljno jaje, 1x pita bilo koja, ili neko pečeno ili kuvano voće sa plazmom, hleb i sir, ili nešto lakše od ručka, supica ili čorbica... i to vrtimo u krug
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 10.12.2011 0:09:58
|
|
|
|
Vika
|
Otprilike i ja vrtim to doručak: popara na mleku sa kajmakom, pavlakom ili krem sirom kačamak sa malo putera i mladim sirom pite ( sa sirom, zeljanica, sa spanaćem) i jogurt integralna kifla, pavlaka i pileća prsa raženi heb sa barenim jajeto i jogurt pečene paprike sa jajetom i jogurtom prženice i kiselo mleko užina 1: voće i vočni sok ručak: najrazličitije kombinacije ali uvek sa mesom ili ribom užina 2: voćni jogurt, puding, sutlijaš,mafini, koh, Kinder Pingvin, lenja pita večera: žitarice za bebe sve moguće Nestle, Hipp, Humana i Milupa
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 10.12.2011 1:17:52
|
|
|
|
dacica
|
bravo Vika..pa vi jedete ko matori..kod nas ludilo...ona ništa neće osim mleka ujutru,i to jeeedvvvaaa,preko dana haos,nista nece da proguta,čak ni voće,ceo dan...danas sam se rasplakala od muke i besa onda tek uvece u snu,joj sameljem neko voće,ili cokolino,pa to pojede na foru..ufff..da poludis,to nejelo nam traje vec mesec dana,samo ako je guzva,pa ima neka deca koja jedu,onda je prevarim da proguta 2,3 zalogaja,isli kod dr.grlo sve ok.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 10.12.2011 12:29:29
|
|
|
|
ivaj
|
IZVORNA PORUKA: Ivanka 75 Prženo jaje sam joj nedavno prebacila za večeru kad sam videla da lepše spava posle njega, dal ima veze ili ne, ne znam.... Ima veze.Jeleni sam dugo vremena davala jaje za veceru zato sto je samo sa takvom vecerom normalnije spavala. daco,ne brini,nece crci od gladi.Cekaj bolja vremena i uzivaj Takva su ti deca.
< Poruku je uredio ivaj -- 10.12.2011 12:30:16 >
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 10.12.2011 13:00:43
|
|
|
|
MASHKA
|
ja sam još uvek u nedoumici da li jaje i ribu smem da joj dajem po 2x nedeljno, ili je mnogo? šta vi mislite?
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 10.12.2011 13:28:41
|
|
|
|
gagana83
|
Masha, mislim da nije mnogo. Mi jedemo jaje 2-3 puta nedeljno a ribu jede jednom do dva puta(u vrticu im je petkom uvek riba za rucak)
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 10.12.2011 14:16:59
|
|
|
|
MASHKA
|
IZVORNA PORUKA: gagana83 Masha, mislim da nije mnogo. Mi jedemo jaje 2-3 puta nedeljno a ribu jede jednom do dva puta(u vrticu im je petkom uvek riba za rucak) hvala gagana!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 13.12.2011 20:09:30
|
|
|
|
Anoniman
|
Samo da se pohvalim-Miša je juče prvi put pojeo suvu kajsiju!!! Od 7 meseci nudim mu sveže kajsije, pekmez, suvu kajsiju stalno-nikad ni mrvicu! Samo plakanje i dranje. Juče po navici stavila na tanjirić malo grožđica, brusnica, oraha i naravno kajsiju (za užinu) i on me zove: mama gedaj!!! I grize kajsiju i žvaće i proguta sa sve osmehom!!! Kao da je znao da će me to obradovati
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 15.12.2011 17:47:16
|
|
|
|
sarti
|
Nas danasnji meni je ovakav: dorucak- HIPP vocni jogirt koji se pravi sa vodom uzina pola banane pred spavanje oko 120ml mleka rucak- piletina sa krompirom, tikvicom i karfiolom sada za uzinu jabuka i sljiva vecera palenta sa jogurtom i pred spavanje popice mleko Da li je ovo mnogo, a da napomenem da cim vidi da neko nesto jede i ona bi .
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 15.12.2011 18:19:03
|
|
|
|
Verus
|
sarti, ja mislim da je super
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 15.12.2011 20:51:23
|
|
|
|
mihi
|
Nina da znaš da se suve kajsije sumporišu i da nisu baš idealna hrana za malo dete. Ako ih Vi sušite to je druga stvar. Ali ove industrijske jesu tretirane hemijskim sredstvima.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 15.12.2011 20:55:45
|
|
|
|
mihi
|
Doručak: 1 palačinka sa nutelom+čokoladno mleko Užina: Jabuka Ručak: pljeskavica+crni luk i kifla Užina 2: Puding čokolada vanila Večer: supa s domaćim rezancima i telećim kuvanim mesom
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 15.12.2011 21:29:15
|
|
|
|
Vika
|
posle buđenja AD mleko doručak: popara od ražanog hleba, Kravice 3,2%mm i krem sira užina: Campina voćni jogurt breskva-kruška ručak: juneći biftek i sladak kupus (sa šargarepom, celerom, crnim i belim lukom, paradajzom, bosiljkom i peršunom) užina: Kinder Delice večera- preskočio pred spavanje: AD mleko
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 20.12.2011 15:03:12
|
|
|
|
mtajcica83
|
Moj svrco je juce pojeo: dorucak-griz +jabuka unutra uzina- 2 plazmice rucak- dvije lignje+riza+kuvani krompir=hleb prije spavanja 250 ml aptamila uzina -banana+mljevena plazma vecera-palenta sa kajmakom prije spavanja ponovo oko 200 ml aptamila Pritom uvijek gricka uz nekoga kad neko jede
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 29.12.2011 18:43:04
|
|
|
|
Anoniman
|
Da se samo ne zalim , Petra vec dve nedelje otprilike jede sve sto i mi seckano
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 29.12.2011 19:14:31
|
|
|
|
Verus
|
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.1.2012 11:29:56
|
|
|
|
IVA 11
|
Koliko vasa djeca u ovom uzrastu piju mlijeka? Mome to nije obrok vec poslije glavnog obroka-dorucka ili vecere popije oko 250 ml, znaci oko pola litra dnevno.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.1.2012 12:05:17
|
|
|
|
minavb
|
Moj popije pred spavanje 180-200ml mleka i to je to.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.1.2012 15:57:16
|
|
|
|
MASHKA
|
jao moja mala još uvek hoće samo pasirano, poludeću!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.1.2012 17:30:51
|
|
|
|
vukosava
|
1. kad ustane popije od 120 -240 ml AD mleka 2. sledeci obrok joj je voce sa pahuljicama 3. rucak je neko povrce sa mesom - 13 h 4. kasnije jede neko povrce, ili zeleno ili narandzasto - 16 h ili ovaj preskoci ako je kasnije jela 5. sledeci obrok su pahuljice - 19 h 6. pred spavanje nekad jede nekad ne jede - od 60 - 200 ml AD mleka jede dnevno nekad 4 nekad 6 puta kako kad juce sam joj prvi put dala punomasno kravlje mleko - ribu i jaja jos nisam, ni hleb ni secer. od mlecnih proizvoda davala sam joj pavlaku i sir u palenti i to je to. jede mleko, povrce, voce i meso.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.1.2012 17:33:22
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: MASHKA jao moja mala još uvek hoće samo pasirano, poludeću! I moja jede samo pasirano. Dala sam joj jednom plazmu, jao kad se nije udavila koliko je krkljala.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.1.2012 17:46:57
|
|
|
|
MASHKA
|
ma ova moja zna da žvaće ali je mrzi. kada joj dam keks u ruke to hoće, ali neće na kašičicu...
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Za 13 meseci otkriveno sedam beba koje bol...Spinalna mišićna atrofija je retka, ali teška bolest koja se manifestuje postepenom, progresivnom atrofijom mišića i gub...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.