Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 17.1.2012 16:10:30
|
|
|
|
Tea2
|
ASN,kad bi moja bebana pila ovoliko mleka,koliko pije tvoje dete-ne bih je terala uopste ni da jede.Moje dete jos uvek ne jede,samo ponesto zamezi!!!I sisamo...
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 17.1.2012 19:57:54
|
|
|
|
IVA 11
|
Anck, hehe, i mi pijemo dosta mlekice On ga obozava, rado bi poslije svakog obroka popio po jednu casu
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 17.1.2012 20:15:24
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
I moje dete obozava mleko. Ako bi joj pre obroka ponudila odmah bi prihvatila i popila.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 17.1.2012 20:56:12
|
|
|
|
mejvis
|
Evo nekih ideja šta mi sada obično jedemo za večeru: 1) Riblji fileti (stiksi) panirani, ispečeni na teflonu- pojede 1,5-2 kom sa sredinom hleba i zdenka sirom. 2)Sredina hleba sa puterom i sitnoseckana pileća prsa odgore+ seckani kačkavalj (ponekad) 3) Jaje se umeša u šerpici sa malo putera, kada krene da se peče doda se malo mleka, udrobi malo hleba i to se sve meša na tihoj vatri i polako krene da se zgušnjava, posoli se i u to se može dodati: zdenka, kačkavalj, pileća prsa isl 4)Pileća viršla i pavlaka sa hlebom 5) Sve vrste pita, gibanica, proijica sa sirom zeljem.... Med mu dajem u čaju, probala sam na hleb sa puterom ali se odlučno gadio, ista situacija je i sa džemom, dok eurokrem obožava ali to mu dajem vrlo restriktivno. Voće jede slabo, najbolje jede ispasirano sa medolinom, kada mu dajem samo bananu onda pravim banana +medolino +mleko i jako je lepo, to može i za užinu i za doručak. Meso i povrće+ pavlaka ili neki sir jede za ručak kad dođe iz vrtića a u vrtiću kažu vaspitačice da lepo ruča, ja mu ponudim i kada dođe kući pa nekad pojede sve, nekad pola...To mu još uvek pasiram jer mnogo više pojede a meso često pljuje i nemože da sažvaće kada mu ne pasiram. Doručak kada je kući obično je nešto tipa čokolino, medolino, keks i mleko a dajem mu i razne slatke pahuljice sa mlekom - nestle, florida bell isl Mleko obožava, oko 500ml dnevno, pio je doskora nestle junior a sada smo prešli na kravicu.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 17.1.2012 21:05:16
|
|
|
|
IVA 11
|
I mi tako fino ruckamo, i nalivamo se tecnoscu bas puno, sokici, mlijeko, voda.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 17.1.2012 22:08:13
|
|
|
|
Tea2
|
mejvis,blago tebi!Ako se ne ljutis,pitala bih te-koliko kijograma ima tvoje dete?
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 18.1.2012 8:58:27
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Alizato sve ostalo po 3-4 kasike i dostaaaaa (ako i uspem nekad i to) .... njena ishrana me ubi!!! Ali zato i voce voliiiiiiii..... sama pojede po 2 pomorandze ili 3-4 mandarine, jabuka obavezna svaki dan 1-2 , samo vice Aka...Aka Banane je picila pa joj sad valjda vec dosadile, al ubacim je sa jogurtom od manga i plazma...mmmmm super kombinacija! Sve gore sto je mejvis nabrajala , jede tu i tamo ....za rucak jedino corbasto hoce! Supa Uvek, pa onda svega u supi i mesa (pilece i dziga) raznog povrca, da nadoknadimo nekako
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 18.1.2012 9:05:03 >
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 18.1.2012 17:33:24
|
|
|
|
mejvis
|
IZVORNA PORUKA: Tea2 mejvis,blago tebi!Ako se ne ljutis,pitala bih te-koliko kijograma ima tvoje dete? Oko 13kg, nije debeo, dosta je visok i po ceo dan skače i juri!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 18.1.2012 17:41:25
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Eto vidis i T ima 13 a jede upola manje
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 20.1.2012 11:29:49
|
|
|
|
Shishica
|
Da dam detetu pire krompir iz kesice? Nekako mi to... mislim kako nije dobro jer je iz kesice. Sta vi mislite??
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 20.1.2012 14:41:14
|
|
|
|
mejvis
|
IZVORNA PORUKA: Shishica Da dam detetu pire krompir iz kesice? Nekako mi to... mislim kako nije dobro jer je iz kesice. Sta vi mislite?? To je samo dehidrisani krompir, nema tu nekih posebnih aditiva, zašto da ne. Bolje svakako sveži ali ako je neka situacija da ne možeš ili nemaš vremena slobodno daj.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.1.2012 13:17:45
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Kako spremate brokoli za decu? Kao beba je stalno jela, al tada nije birala. Sad joj ubacim po maloo u supu. Ja ga inace ne jedem pa neznam kako da joj spremim da bude lepsi?
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.1.2012 13:22:11
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: mejvis IZVORNA PORUKA: Shishica Da dam detetu pire krompir iz kesice? Nekako mi to... mislim kako nije dobro jer je iz kesice. Sta vi mislite?? To je samo dehidrisani krompir, nema tu nekih posebnih aditiva, zašto da ne. Bolje svakako sveži ali ako je neka situacija da ne možeš ili nemaš vremena slobodno daj. Sastav minut pirea: dehidrisani krompir pire 99% emulgator E 471 stabilizatori E 450, E223 i E330 antioksidaciono sredstvo E 304
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.1.2012 13:58:26
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun Kako spremate brokoli za decu? Kao beba je stalno jela, al tada nije birala. Sad joj ubacim po maloo u supu. Ja ga inace ne jedem pa neznam kako da joj spremim da bude lepsi? Ja brokoli stavljam u corbice od povrca. Napravim corbicu od brokolija i(ili) karfiola sa sargarepicom,celerom ili vec sta imam od zeleni. Moze se dodati i pavlaka i bude bas ukusno. A pravim i makarone sa brokolijem, jajima i sirom ili neutralnom pavlakom. Mada je meni brokoli lep i kad je samo obaren, kao prilog uz neko jelo.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 30.1.2012 11:08:28
|
|
|
|
Anoniman
|
Danas za dorucak 2 parceta pite od bundeve + sok od pomorandze Za rucak ce biti riba uz grasak, sargarepu i krompir i supa sa knedlama juneca od juce Za veceru cu napraviti mafine sa visnjama Pre dorucka i posle vecere pije mleko , izmedju obroka jede jabuke , banane i mandarine .
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 30.1.2012 11:11:55
|
|
|
|
minavb
|
Mnogo ti lepo ručka dete.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 30.1.2012 11:15:09
|
|
|
|
Anoniman
|
Jos samo Aki da se projede Kako vi sad jedete , citala sam malo u `onoj` temi ali nisam mogla sve , sad sam neuravnotezena pa se lako zaplacem .
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 30.1.2012 11:17:08
|
|
|
|
lesica
|
Petra,velika devojka koja lepo rucka.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 30.1.2012 11:18:01
|
|
|
|
Anoniman
|
Hej lesice mislim da si ti nekad pisala kako se pravi pasteta ? Jel ti nije tesko da ponovis u temi za recepte mooolim te
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 30.1.2012 11:19:15
|
|
|
|
minavb
|
Bolje, čak i žvaće po nešto. KAd vidi oljuštenu jabuku, čak se i obraduje kaže "ooooooo", a juče je sažvakao malo bifteka za ručak.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 30.1.2012 11:21:46
|
|
|
|
Anoniman
|
Odlicno Kad se budemo sledeci put okupljale u kompletu sa decom , njima cemo organizovati takmicenje u brzom zvakanju , nagradu cemo izglasati do tad
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 30.1.2012 11:21:51
|
|
|
|
lesica
|
Ma projesce se Vanja
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 30.1.2012 11:25:50
|
|
|
|
minavb
|
Misliš prožvakaće se Mi na tom takmičenju nemamo šanse, ali zato ako bude takmičenje u špintu ili brzom veranju na luster, pobedićemo i atomskog mrava.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 30.1.2012 11:27:55
|
|
|
|
lesica
|
Prožvakaće se I da,otvoriću temu domaće paštete samo da vididm šta ću sa L. Dakle,malo kasnije.
< Poruku je uredio lesica -- 30.1.2012 11:28:51 >
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 30.1.2012 11:29:27
|
|
|
|
Anoniman
|
Pazite se , mi smo vam ozbiljna konkurencija
|
|
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.