Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 27.12.2011 23:21:56
|
|
|
|
boje
|
devojke treba mi pomoc.pre desetak dana je poceo prvo nosic da curi i od dr smo dobili marisol kapi. bili smo revnosni i kroz par dana sve se zavrsilo. pre 3 dana je pocela da kaslje i da kija i opet smo je odveli kod dr. rekla nam je da ima par plihova na grlu i da zbog oga kaljuca. dobila je da pije prospan sirup i tantum verde sprej 2 puta dnevno.poceli smo juce, ali danas kaslje mnogo vise cak je dva puta od silnog kaslja povratila (malo).ne dizemo jos frku i nadam se da ce joj proci od toga, ali ja sam joj veceras privila na grudi svinjsku mast (savetovala me prijateljica, kaze da je fantasticno). e, sad mene zanima da li ste to ikad radile i da li pomaze? inace, una ima 9 meseci. please help
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 27.12.2011 23:51:51
|
|
|
|
gagana83
|
Za svinjsku mast ne znam, nisam to nikad stavljala ali znam da mnogi stavljaju. Prospan podstice iskasljavalje, a ako bebac ima sjajma mora nekako da ga izbaci. Iskaslje ga, povrati ili izbaci kroz stolicu. Nemoj da brines previse. Ako potraje a vi opet kod lekara. Pozdrav za imenjakinju I mi smo bolesni. Pre nedelju dana je poceo da joj curi nosic, u cetvrtak je pocela da kaslje onako suvo a posle par dana je poceo zreo kasalj. Bas grozno kaslje, imala sam utisak da joj pluca skripe Temperatura blago povisena, nije prelazila 37.5 Bili kod lekara, kaze grlo je vrlo malo crveno, ostalo je sve u redu. Dobila je Prospan, sto cesce ispiranje nosica i sto vise tecnosti, standardno.
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 28.12.2011 9:27:00
|
|
|
|
Tea2
|
Moju bebanu ovaj nosic muci vec petnaestak dana,ima puno tog sekreta i nekada se zbog slivanja tako nakaslje...Juce sam kupila prospan kapi i pocela njima da je inhaliram.Cini mi se da mnogo lakse izbacuje sekretic,na svoj cudan nacin-kada se nakaslje ,sekretic ode u nosic te ga ja pumpicom izvucem.Prospan sirup sam davala starijem detetu,ali mi se cini da su ove kapi bolje.
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 28.12.2011 15:56:51
|
|
|
|
boje
|
ispisah celu poruku i nista...bris bris.... ufffsto to ne volem. idemo isppocetka. danas je za mozda nijansicu bolja nego juce. manje kaslje, a i cini mi se da sad iskasljava. ipak je u pocetku kasalj bio suv. nocas je dobro spavala, nakasljala se smo par puta. danas joj intenzivnije stavljam kapi u nos(otprilike na 2 sata). dr nam nista nije rekla za kontrolu. verovatno konta da ce joj proci od ove terapije. danas mi manje jede nego inace. tacno imam utiisak da je boli kad guta. srecica moja mala za sad nema temperaturu i nadam se da je nece ni imati. prosli put kad smoo bili samo zbog nosica onda nam je dr rekla da se kod tako malih jako brzo iskompiluje i pojavi neki novi siptom. nadam se da ce na ovome i ostati. ljubac za sve klince i klinceze i veeeeeliki hug da vas svaka bola prodje
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 28.12.2011 16:10:21
|
|
|
|
Inica
|
Boje, sto se tice svinjske masti,mogu ti reci da je mojoj maloj zadnji put bas pomogla.. Nikad joj nisam do tad stavljala, ali mi se vise smucilo sto stalno zavrsi na antibioticima, itd.. Ona je toliko kasljala, znaci skoro bez prestanka (plus slinav nozic, itd) da sam mislila da kao po obicaju tu noc nece ni spavati.. Ali mi tetka da svinjsku mast, ja joj to stavim, i ona kako je zaspala, do ujutru se nije budila.. A prethodnoh noci je sve na prekide spavala.. I pocela sam da praktikujem inhalaciju sa fizioloskim rastvorom kada joj krenu ti simptomi.. Mada je ona vec veca, pa hoce da se inhalira..
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 30.12.2011 22:06:33
|
|
|
|
Olga75
|
evo i nas ponovo ovde nosic pun , kija , kaslje ( mislim da je zbog nosa ) podocnjaci do poda i tako
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 30.12.2011 22:16:12
|
|
|
|
gagana83
|
Tako i kod nas, cim se razboli podocnjaci do kolena. Una jos slinavi i po malo kasljuca, ali je puno bolje. Valjda ce se kod vas zadrzati samo na tome.
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 30.12.2011 22:19:31
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Uzas, T je bila prehladjena Citav Decembar, taman prodje jedno dodje drugo, tako da je do juce pila sirupe, vec sam bila poludela od tih lekova a inace ide na izvlacenje slinica kod Dr, kazu puna je ko brod a kasalj ne prestaje,,,cas manje , cas vise, ali tu je. Cak je bilo i proliva i povracanja al to je proslo za par dana. . A kad spominjete podocnjake...ufff kad je gledam kao da je bolesnaa neznam koliko, sva se isprepadam.
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 30.12.2011 22:24:51 >
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 30.12.2011 22:21:37
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
I mi smo mnogo bolje. Samo sto je jos uvek promukla i ocajno jede. Olga ljubimo Mariju
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 30.12.2011 22:23:18
|
|
|
|
Olga75
|
a stvarno mi je dosta , ove jeseni je svako malo bila smrcava i ja se nadam da ce se zavrsiti na kijanju i slinavljenju ali opasno mi je sumnjiva
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 30.12.2011 22:23:36
|
|
|
|
gagana83
|
Anck, znam da ti nije uteha ali i mi smo stalno bolesni, od oktobra je vise bolesna nego zdrava Kako joj to dr izvlaci sline? Je l pijete nesto za iskasljavanje?
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 30.12.2011 22:25:05
|
|
|
|
gagana83
|
Znaci svuda ista prica. Je l Tara bese ide u vrtic? Zvercica ide, je l tako?
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 30.12.2011 22:27:29
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Dajem joj Flumicil prasak uvek kad ima problem s kasljanjem. A Dr nam da uput za ORL jer je mislila da joj sve to ide od treceg krajnika, i oni nista samo joj nekom masinom sa cevcicom izvlace, bas puno izvuku. Da , ide u vrtic, a mm razmislja da je ispisemo zbog stalne bolesti...a meni zao
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 30.12.2011 22:28:58 >
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 30.12.2011 22:28:15
|
|
|
|
Olga75
|
ma ide ali sam mislila da je do sada izmenjala sa svom decom viruse i da smo mirni bar do proleca zaspala je a ja cu celu noc da dzedzim i da joj proveravam temperaturu
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 30.12.2011 22:29:10
|
|
|
|
gagana83
|
Uh, i ja se bojim da je kod Une treci krajnik problem. Nesto razmisljam da odemo do ORL-a
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 30.12.2011 22:31:19
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Pa neznam, nama su rekli kao jos je mala za to..sta god znacilo to, al dali su nam predlog zasirup IMMUNOTROFINA, kazu smanjuje treci krajnik, za imunitet itd itd
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 30.12.2011 22:33:29
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun Dajem joj Flumicil prasak uvek kad ima problem s kasljanjem. A Dr nam da uput za ORL jer je mislila da joj sve to ide od treceg krajnika, i oni nista samo joj nekom masinom sa cevcicom izvlace, bas puno izvuku. Da , ide u vrtic, a mm razmislja da je ispisemo zbog stalne bolesti...a meni zao Ja sam bila protiv vrtica jer sam se bojala ovoga sto joj se sad desava. I interesantno, prvih mesec-dva nije ni zaslinavela, a onda je krenulo. Ali ona tako voli vrtic, i toliko se izmenila na bolje od kako je tamo da bi mi bilo zao da je ispisem. Nekako razmisljam, i da je ispisem pa da krene ponovo kroz dve-tri godine, opet bi morala da prolazi kroz isto.
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 30.12.2011 22:37:40
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
gagana issstiii slucaj, ona toliiko voli da ide, tako se raduje vrticu, i da joj ne dam da ide, a da ne govorim koliko lepo sve to utice na nju, i koliko je lepih i korisnih stvari naucila, sto se bas primecuje kod nje. A drugo, zivimo u stanu, a jos je zima, a imamo malu bebu pa slabo gde se krecemo, sta ce dete po stanu citaaav dan da radi
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 30.12.2011 22:38:11 >
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 31.12.2011 9:49:00
|
|
|
|
Olga75
|
nocas smo spavali katastrofa , naplakivala je svako malo , kasljala , nije dala da joj cistim nos pa sam to morala na silu evo je sad orna i zapusenog nosa spusta se niz tobogan a mene ko da je voz pregazio samo da prodje bez temperature
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 31.12.2011 11:43:26
|
|
|
|
mihi
|
Ne znam da li ste probali Physiomer kids, super je stvarno, Miloš je imao uvećan treći krajnik i zapušen nos često, čak mi je dr Šubarević rekao da je kandidat za operaciju. Onda sam tražeći drugo mišljenje odvela Miloša kod prof. Radeta Kosanovića, on mi je rekao da mu je treći krajnik uvećan ali da nije za operaciju i da probamo sa Physiomer kids hipertoničnim rastvorom. Kad sam pogledala sastav videla sam da je rastvor morske soli sa mnogo više minerala nego sve ove formulacije, tipa Marisol, Grip stop..... Stvarno je super, ako niste probali probajte možda pomogne.
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 31.12.2011 11:48:19
|
|
|
|
Olga75
|
fiziomer koristim odavno , sad imam bas taj zuti , kids sigurna sam da Marija nema problema sa adenoidom , ovo je bas respiratorni virus ali koji po redu izgleda da cu morati da pocnem sa nekim sirupima za podizanje imuniteta
< Poruku je uredio Olga RR -- 31.12.2011 12:05:46 >
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 31.12.2011 12:04:08
|
|
|
|
simke
|
Sinišu je napao neki virus,nedelju dana T preko 39,kašalj,nos ne curi,a počelo je povraćanjem Bili kod dr.,pluća čista,grlo malo crveno,prepisala mu Marcopan(kako li se već zove),probiotik, sirup od bokvice,fitobalm.I posle 3 dana antibiotika,još uvek T Ja ću lepo da flipnem,samo što smo preležali varičele,sad ovo Džaba sirupi za jačanje imuniteta,kad nema prave zime,jbt svi su bolesni
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 31.12.2011 14:17:52
|
|
|
|
Olga75
|
eno je Marija , bolan bolesnik , nos joj je prepun , bljucnula je mleko , nista ali baaas nista nije pojela od sinoc a zali se da je boli stomak grlo nije crveno lezi i gleda tv a ja sam skroz bljak , nece bas nista da pojede bem ti i novu godinu i sve
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 31.12.2011 15:03:02
|
|
|
|
simke
|
Siniša ništa ne jede već nedelju dana,za ceo dan parče salame i tako svaki dan.Danas je pojeo malo više,čak dva parčeta salame Neće supu,mleko,ništa kuvano,zapaliću se načisto Živi od vazduha
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 31.12.2011 15:27:50
|
|
|
|
Olga75
|
joooj , bre Simke znam kako ti je ni na silu ne mogu da joj uguram , malopre kaze : ocu testooo ja trk , kuvam saku testa , pojela je pet zalogaja , zali Boze i svako malo se zali da je boli stomak ali niti mucnine , proliva , kad je palpiram ne osetim , valjda nije neka urinarna piski redovno posizecu to je sigurno dodje mi da je izolujem do petnaeste godne
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?