Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 22.11.2011 22:06:09
|
|
|
|
gagana83
|
Ok, iskreno ne razumem se u medicinu pa je malo bezveze da sa tobom, koja si lekar, polemisem o ovome. Meni samo nije jasno jedno: promenili smo 2 lekara i imali vise upala grla, kod jednog lekara je nakon pregleda Una uvek ali uvek dobijala antibiotik (samo prosle zime je ispila 3 ture) a kod drugog samo jednom a imala je nekoliko upale grla. Uostalom ne mora krvna slika, moze i bris da se izvadi, to bar nije traumaticno za dete( tj. za moje dete nije)
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 22.11.2011 22:09:03
|
|
|
|
Olga75
|
ako su upale ceste i ponavljaju se najbolje je uraditi bris pa onda dalje sa th
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 23.11.2011 11:08:57
|
|
|
|
*Alexx*
|
Andrej je noćas kašljao kao magare, nos mu curi za sve pare (dakle, više od onog uobičajenog). Jutros kod lekara - virus, grlo crveno, sa nekim ranicama (koje su valjda očekivane, pošto nije dramila oko toga). Terapija: Tantum verde sprej 3x dnevno, Flavamed 3x dnevno. Virus. I opet van vrtića do ponedeljka. Doduše, sad je izdržao čak 2 i po nedelje u vrtiću. Ne znam da li da se smejem ili plačem
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 23.11.2011 11:46:47
|
|
|
|
Jeca*
|
joj bre
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 26.11.2011 11:12:44
|
|
|
|
meyo
|
mi smo prosle godine u vrticu bilimcijelu godinu dok ove pak evo vec druga prehlada u principu ova danas je gora juce dobije temperaturu 38 u toku noci ne mooze da dise sto god pojede povrati zajedno sa slajmom koji je zelen onako zreo i gust .. i iz nosa kad kine cini mi se tona toga izadje temperautru skidam brufenom i isto nam dali antibiotike a ja sam prije otpocinjanja terapije uzela da odradimo briz al nece bit gotovo prije ponedjeljka a inace radili smo brzi pocetkom nedjelje i bio je ok... meni dr. uvijek al uvijek kad god dodjem daju antibiotik i to sinacilin.. ja sam odustala od tog osim u ovako slucajevima kad je bas neka jaka upala pa mi ne djeluje kao virusna al ono kad nosic procuri bez temperature ja ga ne dajem iako mi ga dr-i uvijek al uvijek propisu.. e da teta u apoteci mi je predlozial da uzmem Imunal il tako nesto sirup koji je za imunitet djecim sklonoj prehladama to mi dala kao zamjenu za probiotik jer su mi savjetovlai probiokid da uzmem uz panklav?? dal da uzmem taj imunal sirup??
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 26.11.2011 11:24:33
|
|
|
|
mihi
|
Miloš je noćas imao temperatur nisam merila ali nije bila mnogo visoka, možda 38, dala sam mu brufen, nos zacementiran ne znam ni čime da čistim jer jako teško ide, pozovem njegovu dr, naravno vikend je ne radi ona, kaže da uzmem Augmentin ili Panklav 2x, dala sam mu panklav, ne kašlje za sada, ali je jutros rekao da ga uvo boli. Nije baš dugo bio bolestan ali eto, mislim da je ovo dobio od malog komšije koji ide u vrtić i non stop je bolestan.
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 26.11.2011 11:43:53
|
|
|
|
Olga75
|
ajde kod dr da pogleda usi , panklav ce da sredi ali za svaki slucaj a za nos meni je fiziomer zakon , mozes da stavis i operil junior , par sprica u svaku nozdrvu , smanjice se otok sluzokoze pa ce lakse da dise
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 26.11.2011 11:52:21
|
|
|
|
meyo
|
da li je dovoljno da uzmem taj imuno sirup il moram i probiotik mislim dal ce mi pomoci da se sprijeci proliv od panklava??
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 26.11.2011 14:56:48
|
|
|
|
Silvi TD
|
ooo bolesti...samo o njima razmisljam.... meni deca vec nedeljama kaslju, nije strasno ali nije ni zanemarljivo...prolazna faza koja nikako ne prolazi, zreo kasalj i sline.Probala sam i neke sirupe...prospan uglavnom...nema upala, crvenog grla, sve je ok samo sline i kasalj... imate neki dobar proveren metod otklanjanja tih simptoma?? probala sam do sada svasta i dzaba.
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 26.11.2011 21:13:16
|
|
|
|
LillyT
|
IZVORNA PORUKA: Silvi TD zreo kasalj i sline. Isto i kod mene (odnosno Lare). Kaže dr ništa strašno, sve čisto, mora da izbaci šlajm, ali kada je čujem kako ripa, majko moja, kao najgori pušač....
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 27.11.2011 1:00:33
|
|
|
|
dacica
|
i mi smo bolesni,evo vec 8 dana krlja najstrasnije nocu,da se uplasis,,danju joj curi voda iz nosa,a nocu se zapusi,ona jadna spava sa dudom,pa je to muka,izvlacim fizio.i pumpicom,i pijemo beli slez..ali nikako da prodje..da poludis,i nece nistaaaa da jede,uzas,da a,pritom nam izlaze i gornja dva zubica..pa kapiram..mozda je to sve povezano..mada mnogi kazu da to nema veze..pa ti budi pametan...
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 30.11.2011 10:31:59
|
|
|
|
*Alexx*
|
Koliko dugo sme da se daje biljni sirup za kašalj? Recimo, Andrej pije Altiprim, on je biljni sirup, ide u vrtić, ali još uvek iskašljava i ko zna koliko će to iskašljavanje da traje. Da li da mu dajem dokle god kašlje ili da prestanem sad kad je krenuo u vrtić? Plašim se da ne izazovem rezistenciju na sirup, pa neće delovati kad bude trebalo.
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 30.11.2011 10:40:34
|
|
|
|
Olga75
|
pa Altiprim je biljni sirup , smiruje nadrazenu sluzokozu i daje se kod produktivnog kaslja 3 x 1 kk i daje se desetak dana ali najbolje je da pitas pedijatra
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 30.11.2011 10:43:34
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR pa Altiprim je biljni sirup , smiruje nadrazenu sluzokozu i daje se kod produktivnog kaslja 3 x 1 kk i daje se desetak dana ali najbolje je da pitas pedijatra Ma koji crni pedijatar, dok ja dođem do njega, treba mi samo takva organizacija OK, znači 10-ak dana. Super, hvala puno!
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 30.11.2011 10:45:10
|
|
|
|
Olga75
|
a mozda da probas i sa onim isecenim lukom nocu , jeste da ce sve da smrdi na paprikas ali pomaze
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 30.11.2011 10:51:09
|
|
|
|
*Alexx*
|
Pa on noću nema problema, noću više ne kašlje, ali kad se probudi, onda kašlje jedno pola sata i curi nos. U toku dana retko kad kašlje, najviše posle spavanja. Šta znam... IZVORNA PORUKA: Olga RR a mozda da probas i sa onim isecenim lukom nocu , jeste da ce sve da smrdi na paprikas ali pomaze
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 30.11.2011 10:56:02
|
|
|
|
Snelle
|
Alexx, a inhalacija? Jeste li probali?
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 30.11.2011 10:57:03
|
|
|
|
*Alexx*
|
Probali, probali, kao da ga koljemo
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 30.11.2011 11:11:03
|
|
|
|
Snelle
|
Potpuno te razumem, ista situacija je bila i kod nas. I evo šta se sinoć desilo - pošto se mm razboleo, koristio je poslednja dva dana inhalator. Lana je bila prisutna, igrala se okolo, pa baci pogled na njega šta radi, pa se igra....i sinoć dok se mm inhalirao, tražila da se i ona inhalira, nas dvoje smo bili u potpunom šoku! Držala je puna tri minuta masku na licu
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 30.11.2011 11:42:47
|
|
|
|
AndreaK
|
IZVORNA PORUKA: LillyT IZVORNA PORUKA: Silvi TD zreo kasalj i sline. Isto i kod mene (odnosno Lare). Kaže dr ništa strašno, sve čisto, mora da izbaci šlajm, ali kada je čujem kako ripa, majko moja, kao najgori pušač.... bas tako... i ja se borim sa tim, meni obojica kaslju vec nedeljama... i taman kad mislim da prolazi ono se malo pogorsa... da koristim sirup sve vreme ne smem na svoju ruku, eto danas cu ih opet voditi kod lekara pa cu videti sta mi je ciniti.
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 16.12.2011 0:10:24
|
|
|
|
izabella7
|
Ola drage mame i help... Ne znam ni gdje da pisem kad nas je svasta nesto napalo.Dakle pocelo je sa temperaturom od prije 10 dana,nista nos nista kasalj samo temperatura i krece sve manje da jede.Mislim zubic (izalze 4-vorke ostala jos jedna) Mjenja se raspolozenje,vise je kenjkav,oce da se nosika bla bla.Spustam temp paracetamolom.Poslije tri dana (cetvrtak) vodim dijete kod dr.Preslusao pluca-ok,usi blago upaljene,grlo blago upaljeno,ne bi jos da mu daje antibiotik trebalo bi proci samo od sebe,da dajem paracetamol,ako se pogorsa da ga ponovo dovedem.Sutradan bolji dan,igra se ali sve manje jede,navece temperatura visoka (39,5 rektalno) paracetamol,vikend krece da curi nos,prozirni slinci i krece kasalj,navece temperatura 40 zavrsimo u hitnoj,upala oba uha antibiotik 3x dnevno (amoxicilin).Ako i dalje bude imao temp poslije dva dana ponovo dr.Ako ne kontrola u petak tj sutra.Njemu je samo gore,kasalj se pogorsao,sline i dalje,sad je skroz prestao da jede i na to sve uzasan ojed na guzi od proliva kako nista ne jede i valjda taj antibiotik.Danas preplakali dan i on i ja.Vristi dijete kuka a ja ne znam sta da radim i kako da pomognem,grozno Popodne opet kod dr tata ga odvede u hitnu i kazu da je virus i to je sve,"djecije" i jos je lupila da je nekakva peta bolest (prvi put cula) koja se odlikuje osipima na osnovu njegovih crvenih obraza koje ima kad ima temp.Poludila sam! Sutra svakako redovna kontrola.Ne znam sta da trazim vise i sta da pitam,a temperatura se vuce i dalje...i taj uzasni kasalj i ta crvena izjedena guza
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 16.12.2011 10:43:57
|
|
|
|
Olga75
|
Izabela , ne peta nego sesta bolest ili rozeola ili trodnevna groznica ali po simptomima , hm , ona obicno ima blag tok ali moze da ima i kataralne znake ( crveno grlo , curi nosic , krmeljave okice ) i ako je to nakon tri dana temperature izbije osip koji po pravilu traje onoliko koliko je temp trajala mada ako temp ne prodje do uvece , mozda pre nego sutra da odete na kontrolu
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 16.12.2011 18:53:41
|
|
|
|
izabella7
|
Draga Olga,on nikakav osip nije imao,sem malo rumenih obraza koje dobije kad ima temperaturu ili kad se zaplace.Nocas nije bilo temp,jutros na redovnoj kontroli,opet pluca cista i dalje usi crvene grlo crveno,antibiotik nije puno pomogao tako da ga vise nece ni piti.Dr kaze da ne vjeruje da je ta sesta bolest,plus je valjda opasna po trudnice a ja u 6-om mjesecu sa drugom bebom.I da jeste nista se tu ne moze.Dobio kremu za guzu i dalje paracetamol 3x dnevno imao ili ne imao temp.Ako bude gore preko vikenda da se javimo u hitnu i tada bi ga vjerovatno zadrzali u bolnici.Nadam se da do toga nece doci,evo on je danas malo zivnuo,nema temperature,dal zato sto nema dal zato sto je redovno pod paracetamolom,al sve u svemu stanje na bolje,samo da tako ostane.Nesto je cak i pojeo danas ko fol.Osusi mi se dijete za 5 dana,nema ga sta vidjeti.Pitam se samo sta sa tim crvenim usima i dalje,da li i to moze biti virusno i da li moze da prodje samo od sebe,mislim da se sam izbori?
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 16.12.2011 19:03:31
|
|
|
|
Olga75
|
pogledajte i urin za svaki slucaj a ako ga boli grlo sigurno mukica ne moze da jede mozda da probas pre obroka da naprskas tantum verde , mozda malo ublazi bol da moze da guta pa onda pileca supica i tako nesto blago a za upalu usiju je jedino antibiotik
< Poruku je uredio Olga RR -- 16.12.2011 19:05:53 >
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 21.12.2011 14:02:22
|
|
|
|
SUPER MAMA
|
Evo nas ovde. Juce bili napolje malo setali i produvao je vetar izgleda, i kad smo se vratili kija i curi joj nos. Danas sem toga suze joj oci, pre sat vremena je imala temperaturu od 37.6 nista joj nisam dala samo sam je raskomotila, dala joj kiselo mleko da se rashladi mazala sam je sa razblazenim alkoholom i sada je spala na 36.7... Nadam se da nece ici gore Ja sma kriva za juce..isli peske kao aj samo malo i eto nam.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?