Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 4.11.2011 9:16:40
|
|
|
|
Lu
|
Olga pa to će vjerojatno nju tako i proći Sad će mama i tata da preuzmu
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 4.11.2011 9:17:06
|
|
|
|
Olga75
|
pa ima logike , rastu zubici , pada imunitet i eto punog nosica
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 4.11.2011 9:19:12
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Meni ne rastu zubici, pa sam se razbolela Bas gledam samo sto joj ne probije zubic. Ko zna kako je to boli.
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 4.11.2011 9:20:19
|
|
|
|
lesica
|
Ma proci ce i to Meni je L prosle nedelje malo slinila ,pa je proslo ali zato su mm i sveki nagrabusili sa temperaturom,kasljom sveki je zaradila i laringitis...
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 7.11.2011 11:17:06
|
|
|
|
Shishica
|
De ste zenice? Juce mi Ema dobila temperaturu nakon sto je prethodnu noc malo hrkala.. i pocne da kaslje, celu noc je imala temperaturu, malo ako skinem brzo se vrati.. curi joj nos i sad spava i zakaslje se strasno kao da ne dise i napuni usta i proguta..valjda slajm.. Icicemo danas kod doce..ne znam da li je prehlada, laringitis... dajem joj Bocka sirup..valjda to sme za to..al sam ovo sad rekla
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 7.11.2011 11:19:22
|
|
|
|
minavb
|
O zdravo.
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 7.11.2011 11:19:23
|
|
|
|
Olga75
|
kod nas isto stanje od cetvrtka , sada ne kija ali joj je nosic pun
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 7.11.2011 11:24:25
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Mi i dalje mucimo muku. Sinoc je toliko vristala da nismo znali sta da joj radimo. Bili smo u sredu kod dr. Dala nam je hemomicyn, tantum verde, pshiomer baby i orosal. Zavrsili smo sa terapijom sto se tice antibiotika. Njoj uopste nije bolje. Svaki put kad dodjemo za ovakvu vrstu prehlade dobijemo antibiotik. A, bas sam citala za ovaj antibiotik da je za nas jak, a kamoli za decu. Nisam vise pametna.
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 7.11.2011 11:28:06
|
|
|
|
Olga75
|
sad kad se smiri prehlada uradite bris nosa , zdrela i guse da vidite da li uopste ima bakterije davati antibiotik za svaku prehladu je previse
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 7.11.2011 11:29:00
|
|
|
|
Jeca*
|
čim je dala antibiotik znači da nije reč o prehladi nego o nečem ozbiljnijem. Ne brini, bolje da dobije adekvatnu terapiju i ozdravi sto pre nego da vuče i da je to muči. Daj joj samo probiotik, uvek uz antibiotik
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 7.11.2011 11:31:05
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Ma, Jeco i prosli put joj je bilo isto tako. Ne znam zbog cega prvo ne proveri da li je bakterijska prehlada, nego odmah davati antibiotik. I ovo nam nije prvi put da joj daje. Zavrsila je sad sa terapijom. Taj sirup se pije samo 3 dana. I nista se nije promenilo. Bukvalno se gusi u slinama. Vadimo joj, ali je prilicno duboko. A, preko dana samo curi.
< Poruku je uredio Sanjica26 -- 7.11.2011 11:33:42 >
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 7.11.2011 11:36:39
|
|
|
|
gagana83
|
Ja ne bih sad da ispade kako bacam drvlje i kamenje na doktore ali po meni je neozbiljno tek tako davati antibiotik, bez laboratorijskih analiza. Imali smo mi jednog takvog pedijatra koji nam je jos sa vrata davao antibiotik. Svaki ali SVAKI put kad smo isli kod nje vracali smo se sa antibiotikom. Od kako smo promenili pedijatra samo jednom smo popili antibiotik. Za upalu uva. Pa ko je ovde lud? Kako doktor moze samo obicnim pregledom da utvrdi da je bakterijska infekcija? Svi znamoda antib. nisu naivni. Meni ne prijaju a kako je tek deci?
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 7.11.2011 11:38:08
|
|
|
|
minavb
|
I jeste neozbiljno.
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 7.11.2011 11:38:48
|
|
|
|
Olga75
|
ako su slinci gusti i zuto - zeleni onda sigurno nije virus ali najbolje je uzeti bris
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 7.11.2011 11:40:48
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Gagice, vise necu ni da idem kod nje. Ona radi privatno. Nisam htela da maltretiram Teodoru do dz, jer nam nije blizu. I tamo bi dobila isti odgovor. Ili bi rekla da joj nije nista, jer je bas pre kontrole tako rekla. A, bilo joj je crveno grlo i malo slinavila. Onda se stanje pogorsalo.
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 7.11.2011 11:45:04
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: Sanjica26 Gagice, vise necu ni da idem kod nje. Ona radi privatno. Nisam htela da maltretiram Teodoru do dz, jer nam nije blizu. I tamo bi dobila isti odgovor. Ili bi rekla da joj nije nista, jer je bas pre kontrole tako rekla. A, bilo joj je crveno grlo i malo slinavila. Onda se stanje pogorsalo. Pa i ova dokorka o kojoj ja pricam je radila privatno. I sad idemo privatno ali totalno drugaciji pristup ima. Nas pedijatar kaze da je kod upale grla kod dece uzrasta do 2 godine skoro uvek razlog virus a ne bakterija. A koliko smo se mi antibiotika naprimali do 2 godine zbog upale grla
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 7.11.2011 11:54:48
|
|
|
|
minavb
|
Naša dr, čim se požalimo na slinice i temperaturu, šalje nas u laboratoriju da vadimo krv. Ako su leukociti niski, ništa, samo simptomatska terapija, ako su povišeni ide se dalje-bris i ostalo.
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 11.11.2011 22:33:38
|
|
|
|
goda
|
Nasa pedijatrica (privatno ne idem nikako u dz) nikada na nije dala terapiju a da nije uradila nalaze. Trebali smo da primimo revakcinu pentaxim i odemo na pregled dete se ponaša normalno,pregleda je i kaže da joj je grlo jako crveno i grozdasto. Uradimo nalaze omah,kaze da je virusna infekcija i da ce proci samo za 7 dana. Nismo dobili nikakvu terapiju. Ana se ponaša normalno jede spava sve apsolutno normalno. Kontrola za 7 dana pa ako bude sve u reu tada ce mo dobiti vakcinu. Još da napišem,kada je naglo promenilo vreme (nekad krajem septembra) počela je da kašlje i bila puna slajma. Imala sam FITOBALAM u svojoj kucnoj apoteci,mazala sam je 3 puta dnevno i svaki put nakon mazanja popnem je na krevet da skače i trce po kuci bas da se umori koliko se iskače bar pola sata. Onaj gel toliko isparava cela kuca mirise na borovinu a nju uhvati kašalj sav slajm ispovraca i ispljuje. Za 4 dana je potpuno prestala kašljati,kao da nikako nije ni kašljala. povratila je 5-6 puta smo slajm i osve ocistila.
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 12.11.2011 8:06:12
|
|
|
|
mihi
|
Gagana to je teorija pedijatara od skorije da deca do 2. godine života nemaju receptore za beta-hemolitične streptokoke, znam sigurno da kad je stariji sin bio mali mislim da imam i nalaze kad je imao 18 meseci imao je 80% beta hemolitičnog streptokoka grlu i dobijao injekcije penicilina. Miloš je sa 9 meseci imao upalu grla a KS je poazala da je bakterijskog porekla i pio je antibiotik, e sad ko je tu u pravu
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 22.11.2011 13:44:04
|
|
|
|
*Alexx*
|
Mame, koliko dugo može da traje prehlada? Andreju već drugu nedelju curi nos i kašlje od toga. Jedan dan curi i kašlje više, drugi dan ne curi, kašlje manje, pa opet curi i kašlje, malo produktivno, malo neproduktivno. Ne znam više koji sirup da mu dajem, potrošićemo beli slez, glupo mi je da mu non stop dajem sirup. On se inače sasvim OK oseća, jede OK, ponaša se OK, nema T. Znam ja da je potpuno ozdravljenje otežano zbog vrtića, čak mi i vaspitačice kažu da ga dovodim dokle god nema T, tj. dok nije ozbiljnije, ali me ovo već zabrinjava. Sa druge strane, debilno mi je ići zbog svake prehlade kod lekara... kakva su vaša iskustva?
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 22.11.2011 13:47:11
|
|
|
|
Jeca*
|
moze i celu zimu da vuce sekret u nosu jer je mali i ne ume da istrese. Ne brini, to je normalno za vrticko dete i sve dok nema temp, dok jede i dok je sve ostalo normalno, relax
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 22.11.2011 13:50:34
|
|
|
|
Anoniman
|
Evo mesec dana kako Neša šmrcka i ide u vrtić. Isto kao Andrej, čas kašlje, slini, čas ništa. Ne dajem mu više nikakve sirupe, samo dosta voća, čaj i stavljam mu nisita mast u nos s vremena na vreme. Konačno je malo bolje, sve manje i manje kašlje, a eto, traje već dugo, plus je on već bio u kolektivu i stariji je od A. Tako da...šta je tu je
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 22.11.2011 14:00:36
|
|
|
|
Leki 77
|
IZVORNA PORUKA: gagana83 Pa ko je ovde lud? Kako doktor moze samo obicnim pregledom da utvrdi da je bakterijska infekcija? Svi znamoda antib. nisu naivni. Meni ne prijaju a kako je tek deci? U potpunosti se slažem. Meni je to paušalno davanje ab bez ks koju mogu da dobiju za pola sata JEZIVO. Ja decu vodim privatno i uvek radim ks sa kojom i idem kod dr. U DZ idemo samo u savetovalište jer se zakazuje i ne čeka. Meni je rečeno, ne mogu da verujem da je to istina, da lekari imaju nalog da ne šalju "tek tako" pacijente u lab ili kod specijaliste. Tako štede pare kojih i ovako nema u budžetu za zdravstvo. Meni je, uz svo poštovanje znanja i iskustva lekara, čisto bajanje da li je virus ili bakterija bez ks. Znam ja da oni znaju da je "sezona" tog i tog virusa, pa ako se pojavi pacijent sa tim somptomima onda je velika verovatnoća da jeste virus. Znam i da mogu sa velikom verovatnoćom na osnovu kliničke slike tvrditi da je virus, ali zašto bi iko nagadjao kada sa ks može biti skoro 100% siguran.
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 22.11.2011 16:52:54
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: Leki 77 IZVORNA PORUKA: gagana83 Pa ko je ovde lud? Kako doktor moze samo obicnim pregledom da utvrdi da je bakterijska infekcija? Svi znamoda antib. nisu naivni. Meni ne prijaju a kako je tek deci? U potpunosti se slažem. Meni je to paušalno davanje ab bez ks koju mogu da dobiju za pola sata JEZIVO. Ja decu vodim privatno i uvek radim ks sa kojom i idem kod dr. U DZ idemo samo u savetovalište jer se zakazuje i ne čeka. Meni je rečeno, ne mogu da verujem da je to istina, da lekari imaju nalog da ne šalju "tek tako" pacijente u lab ili kod specijaliste. Tako štede pare kojih i ovako nema u budžetu za zdravstvo. Meni je, uz svo poštovanje znanja i iskustva lekara, čisto bajanje da li je virus ili bakterija bez ks. Znam ja da oni znaju da je "sezona" tog i tog virusa, pa ako se pojavi pacijent sa tim somptomima onda je velika verovatnoća da jeste virus. Znam i da mogu sa velikom verovatnoćom na osnovu kliničke slike tvrditi da je virus, ali zašto bi iko nagadjao kada sa ks može biti skoro 100% siguran. Nista me vise ne cudi. Mada ima i dosta privatnih lekara koji daju antibiotike bez krvne slike. Ajde za upalu uva, to razumem jer je kod upale uva uglavnom bakterija problem, ali za crveno grlo...
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 22.11.2011 21:45:46
|
|
|
|
Olga75
|
pa kad je crveno grlo vidis " kako " je crveno i znas da li je bakterija ili virus , ks samo potvrdjuje a svaki cas bockati nema potrebe ali i moze kako ko voli
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?