Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 19.12.2011 14:40:28
|
|
|
|
zoća
|
moje dete hoće istu,koristimo aventovu dudu.A što se tiče flašica nismo je koristili
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 19.12.2011 14:42:46
|
|
|
|
jance
|
pa ne znam, prihvata on sta god, za sada...
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 19.12.2011 14:43:32
|
|
|
|
IVA 11
|
Nema pravila Bea, m ismo koristili Chicco flasice, i Avent dude. A sad Avent case i Chiccovu dudu jedinu preostalu, staru, u nadi da cemo je izbaciti.
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 19.12.2011 14:45:50
|
|
|
|
bea83
|
E pa dobro onda nisam puno pogrešila u kupovini Kupila sam Chicco-ove flašice i Babylove dude za početak pa ćemo da probamo
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 19.12.2011 14:48:19
|
|
|
|
Vika
|
Ja sam kupovala prvo samo Nuk a kada ih bar 10 izgubio prešla na Nip, istog oblika a jeftinije. Ili ne bacaj pare ili kači na lančić u šetnji
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 19.12.2011 14:48:47
|
|
|
|
smeskicTB
|
beice i ja sam bila u zbunu kod ove teme-da li iste dude i flasice.. ali moze razlicito.. koje si chicco flasice izabrala-staklene/plasticne, male/velike? sa kauckom/silikonske cucle? da li su babylove dude silikonske ili kaucuk?
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 19.12.2011 14:57:09
|
|
|
|
bea83
|
Smeškić uzela sam Baby love silikonske dude, dosta liče (koliko se ja ovako neiskusna razumem) na chiccove cucle pa sam zato uzela da probamo... A flašice tri plastične - jednu od 150ml i dve od 250ml, planiram da uzmem i jednu staklenu ako nam bude trebala redovna dohrana, izvinjavam se na off-u
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 19.12.2011 15:28:52
|
|
|
|
smeskicTB
|
hvala beice! opet cu ih pogledati u dm-u..
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 19.12.2011 15:39:38
|
|
|
|
Verus
|
Hvala Biserka, Choopa i Lesice! AKo ne bude slucajno, ja cu da je ustinem i onda joj dam neku drugu gadnu dudu. Morace da upali
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 19.12.2011 15:43:21
|
|
|
|
bea83
|
Verus ja sam moju dudu vukla do 3 godine Dok mi je nisu namazali sa ljutom paprikom
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 19.12.2011 15:46:09
|
|
|
|
madre
|
verus, bogi jos koristi cucu, necu jos da mu je ukidam, ali neke zenice su mi rekle da su uspele tako sto su sekle cucu svaki dan po malo i da su bebe na kraju same odbile.
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 19.12.2011 15:47:36
|
|
|
|
madre
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR AKo ne bude slucajno, ja cu da je ustinem i onda joj dam neku drugu gadnu dudu. Morace da upali za bogdana ne postoji gadna duda nije decko izbirljiv
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 19.12.2011 15:49:06
|
|
|
|
Verus
|
znaci i paprika u najgorem slucaju, hm a mozda joj se svidi ukus ] madre: seckale-skracivale? Skupljam info-hocu da joj izbacim do 2 godine, zubarka je rekla to je krajnja granica inace moze da izazove probleme sa vilicom i zubima, a vec su joj gornji krivi na tatu...
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 19.12.2011 16:14:28
|
|
|
|
madre
|
aha, skracivale... kazu da je to najbezbolnija varijanta... deci prestane da se svidja i sami je odbace ja cu prvo to probati kada budemo spremni a tek posle paprike i te stvari... s ozirom da kod nas ne moze biti vec gore opisanih slucajnosti
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 19.12.2011 16:28:12
|
|
|
|
minna
|
Ne znam da li sam ovo vec pisala, ali evo da napisem Mi smo pre nekih mesec, dva izgubili dudu, jedinu koju je hteo, chicco 0+, ja reko taman da probamo da se odviknemo, tri noci je bio pakao, uspevao je da zaspi ali jedva i non stop se budio, a to nam i ionako i ovako ne ide ni sa dudom ni bez dude. I na kraju je prihvatio rezervnu. Sad je voli vise nego prvu. Ne vredi, kasnije cemo da se odvikavamo. Ja sam sisala prst do cetvrtog osnovne
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 19.12.2011 17:07:11
|
|
|
|
madre
|
joj, mina, citam ovo gore i rekoh bio pakao, a sad je raj- konacno ste se otkacili cuce, kad ono nabavili drugu i ja sam dugo sisala prst, ali ja ne smem napisati do kada
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 19.12.2011 17:54:12
|
|
|
|
minna
|
IZVORNA PORUKA: madre joj, mina, citam ovo gore i rekoh bio pakao, a sad je raj- konacno ste se otkacili cuce, kad ono nabavili drugu i ja sam dugo sisala prst, ali ja ne smem napisati do kada kad ono medjutim ma nisam mogla da izdrzim, da je malo lakse islo mozda bi i izdrzala, ovako cemo jos malo da sacekamo (pa da nam bude jos teze posle ) jedna moja drugarica je sisala prst i u gimnaziji, a secam se da su joj njeni mazali paprikom kad je bila mala, bas im je uspelo
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 20.12.2011 11:14:01
|
|
|
|
jance
|
dobiojuce Ogi jednu aventovu i jednu nuk-ovu dudu 0+ i jednu 6+ nuk-ovu. ja ih uzela da iskuvam reko da budu spremne ako mi zatrebaju, a kad sam ih izvadila sve 3 su bile puune vode .. jel to znaci da sam ih mozda prekuvala? ili da nisu dobre? da, i kako ste znali kad trebate bebi da date vecu dudu? kad je napunila 6m ili ranije? kasnije?
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 20.12.2011 11:31:32
|
|
|
|
isidora88
|
jance samo istitsni tu vodu i sve ok to je normalno da udje malo vode. ja sam mateji dudu zamenila sa punih 6 meseci,nije pravio problem
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 20.12.2011 18:55:01
|
|
|
|
Verus
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR vison: mojoj bebi je stolica bila tako tecna pa prvih 6 meseci dok god sam samo dojila, ja mislim da je to normalno, stavise, uvek me je brinulo kako znati da dojena beba ima proliv?? Receno mije ako ima druge simptome tipa temperaturu onda ides do dr. inace da ne brinem... PE: sta da ti kazem, ja nisam stizala zube da operem...podojim je, a ona dugo sisala, pa odem da se istusiram i nisam ni 5 min u tusu a mm stize gore i kaze "mama gladni smo". Da siznes. Ja moram da ti kazem da je nas cucla spasila-i gledaj da nadjes neku koju voli. Koliko je lose sto hoce cuclu, toliko ti pomaze. Mala bebe bi uvek nesto da sisa bila gladna ili ne, a meni je pedijatar rekla da ako je stvarno gladna, pljunuce cuclu, tj. nece mi pomoci da joj guram cuclu... Pokusaj da joj tvoj muz da cuclu mozda od njega uzme pa se tako navikne. I onaj fazon: daj da sisa, pa cuclu uz dojku i gurni joj polako u usta kako ona krene da izbacuje dojku, i onda je polako polozi u krevetic. Ja sam uzela jednog belog medu, i natrljala mog mleka na njega i to ostavljala u kreveticu sa njom, da spava sa tim... pokusaj svakakve trikove. Jedina cucla koju je moja beba htela je bila duza, obla, kao bradavica, I dan danas takvu voli: evo slika, pa mozda nadjes nesto slicno:
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 20.12.2011 23:03:24
|
|
|
|
madre
|
IZVORNA PORUKA: isidora88 jance samo istitsni tu vodu i sve ok to je normalno da udje malo vode. ja sam mateji dudu zamenila sa punih 6 meseci,nije pravio problem a ja sam se bas pitala kako se ostale mame ne zale na to nama cucla bude puna vode, ja istisnem ali ona susti i nekada mu to toliko smeta da ne moze da zaspi!
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 20.12.2011 23:15:15
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: jance dobiojuce Ogi jednu aventovu i jednu nuk-ovu dudu 0+ i jednu 6+ nuk-ovu. ja ih uzela da iskuvam reko da budu spremne ako mi zatrebaju, a kad sam ih izvadila sve 3 su bile puune vode .. jel to znaci da sam ih mozda prekuvala? ili da nisu dobre? da, i kako ste znali kad trebate bebi da date vecu dudu? kad je napunila 6m ili ranije? kasnije? Ja menjam po mesecima... 3+, 6+... mada, koristimo i jednu staru malu, i jednu veću... ne koristi stalno, samo kad spava, tj kad se uspavljuje, pa nije bitno.
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 27.12.2011 23:40:44
|
|
|
|
suncica82
|
Da li vase bebe spavaju sa dudom celu noc? Ja Luki obavezno izvadim cim ucvrsti san a desi se nekada da zaspi i bez nje.Pre par meseci se desilo da je jedna beba progutala dudu dok je spavala.Sreca pa je mama cula davljenje na babyfonu i brzo reagovala.Od tada imam fobiju kad mali spava sa dudom.
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 27.12.2011 23:44:17
|
|
|
|
bubulence
|
kako moze da proguta dudu??? ema uvek zaspi sa dudom, ponekad je izbaci, nekad ne, nema pravila, u svakom slucaju je voli...
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 27.12.2011 23:48:30
|
|
|
|
suncica82
|
Nemam pojma,ni meni nije jasno.Mala je tad imala 13 meseci.Bas sam sad pronasla na sajtu jednih Nemackih novina tu pricu.Uzas!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?