Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 14.12.2011 13:17:14
|
|
|
|
mihi
|
Nema razlike u ukusu probala sam i jedan i drugi, s tim što je moj sin pio NAN 1 HA a posle je pio običan NAN 2.
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 14.12.2011 13:25:28
|
|
|
|
Anoniman
|
Onda nešto niej u redu sa ovim mlekom Probala sam pahuljice koje sam sa njim zamutila, i nemaju isti ukus kao do sad (nismo menjali pahuljice) sad imaju ukus na preparat gvožđa
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 14.12.2011 13:26:19
|
|
|
|
Anoniman
|
Bacam ovo i otvaram novu kutiju...
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 14.12.2011 17:02:54
|
|
|
|
mihi
|
Gae nemoj da bacas probaj i iz druge kutije, ukusi se različito doživljavaju, organoleptički pregled je subjektivna metoda .
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 14.12.2011 18:08:36
|
|
|
|
Anoniman
|
Hvala Mihi
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 14.12.2011 18:26:34
|
|
|
|
mihi
|
IZVORNA PORUKA: gae_gr Hvala Mihi Nema ćemu (tako kaže moj mali sin)
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 16.12.2011 14:53:46
|
|
|
|
Natalie018
|
Evo za sve mame, (a pogotovo za one koje ne doje i cija deca piju iskljucivo adaptirano mleko!). Pogledajte kako je Greenpeace ocenio mleka koja nasa deca piju. Oni su vrsili studiju i analizu mleka za bebe i decu.. i u okviru te studije su uzorci mleka testirani na prisustvo genetski modifikovanih sastojaka, antibiotika i ostalog sto mleko, kao osnovna namirnica za bebe i decu, ne bi smelo da sadrzi. Studijom su obuhvacene mlecne formule, i to kako pocetne, tako i one za stariju odojcad tj. prelazne formule, najpoznatijih proizvodjaca i koje se vecim delom mogu naci i na nasem trzistu. Ovde su iznesene i ocene za mleko koje se pije u skolama, tj. mleko za decu skolskog uzrasta, sto nama nije bitno jer nije obuhvaceno mleko koje se kod nas moze naci na trzistu. U ovoj studiji sa ocenama potrazite podnaslov Milchnahrung, i pogledajte liste sa ocenama za pocetne mlecne formule (Anfangsmilch) i prelazne (Folgemilch). Studija je na nemackom, ali su ocene sa tabelama jasne. Najbolje ocenjene formule imaju kao simbol zelenu flasicu, srednjeg kvaliteta imaju kao simbol zutu flasicu, a anjgore ocenjene formule su sa crvenom flasicom i one ujedno imaju najvise genetski modifikovanih i ostalih nedozvoljenih sastojaka... a videcet na zalost da su uglavnom vodeci proizvodjaci tih mlecnih formula i najlosije ocenjeni.. Evo link: GREENPEACE test
< Poruku je uredio Natalie018 -- 16.12.2011 14:54:05 >
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 16.12.2011 21:00:44
|
|
|
|
mihi
|
Kod nas se mleko za bebe i decu kontroliše po posebnom pravilniku, mogu na uvid da Vam stavim dokumentaciju o nula toleranciji prisustva rezidua antibiotika, hemioterapeutika i mikotoksina (aflatoksina M1) hrani i mleku za bebe i decu iz uvoza. Koliko vidim sve Hipp formule su super ocenjene a Nestle pa i Milupa program loše. Zašto nisu pisali o skandalu sa Hippovom hranom u Srbiji. Pre 3 ili 4 godine je pronađen hloramfenikol u Hippovoj kašici sa ćuretinom. Hloramfenikol je mnogo opasniji od pretpostavke da se krave od kojih se uzima mleko za proizvodnju formula za bebe hrane GMO hranom. Hloramfenikol je kao sistemski antibiotik zabranjen čak i za veterinarski program lekova. Predstavnici Hippa u Srbiji su pokušali da zataškaju skandal ali nisu uspeli. To se Milupi i Nestle programu nikada nije dogodilo.
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 16.12.2011 21:25:37
|
|
|
|
Ana RR
|
Mihi, već sam se prepala jer Mare pije Nestle
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 16.12.2011 21:35:05
|
|
|
|
mihi
|
Ana ne brini i moje dete pije Nestle junior 1+ i pio je NAN sve vreme, imam uvid u te rezultate i gde se kontrolišu mleka kod nas, ako sutra dolaziš mogu sve da ti objasnim, ako moje dete pije sigurno je bezbedno i za tvog Marka.
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 16.12.2011 22:16:29
|
|
|
|
Natalie018
|
Nestle i Milupa mlecne formule u ovoj studiji Greenpeace-a, su i na moje zaprepascenje stvarno najlosije ocenjene kao formule koje imaju najvise genetski modifikovanih sastojaka, a meni su ti proizvodjaci ulivali poverenje. Ono sto je mene sokiralo i razbesnelo je sto se takve stvari koriste i za prehambene proizvode za bebe! Uticaj GMO sastojaka na ljudski organizam uopste nije dovoljno ispitan i ne zna se kakve sve posledice moze da ima po genetsku strukturu. Moje dete je pilo aptamil (milupa je proizvodjac) neko vreme, i to po preporuci pedijatara, pa sam mu promenila kad sam saznala za ovu studiju. Ja se najradije opredeljujem za organske proizvode jer znam da su oni najstrozije kontrolisani. Nista ne znam o nasim pravilnicima i sta je po njima dozvoljeno, a sta nije, ali znam da organik, tj. bio proizvodi ne smeju da sadrze mnoge sastojke koje ostali proizvodi mogu da sadrze jer nemaju te kriterijume. Mihi, hvala za informaciju o hloramfenikolu u kasici sa curetinom. Licno izbegavam da detetu dajem industrijske proizvode, ali eto mleko je neminovnost. U svakom slucaju dobro je znati i imati sto vise informacija, a na to sta nasa deca jedu i sta udisu, na zalost mi mozemo jako malo da uticemo.
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 16.12.2011 22:31:06
|
|
|
|
Anoniman
|
Natalie, ako ne uzgajaš svoje povrće i životinje, ništa ti bezbednije ni domaće kašice, naprotiv. Ovakvi članci mogu biti jako opasni. Ovo nije naučna studije već samo članak gde je neko odabrao šta od podataka i na koji način želi da ih prezentuje. A to je osnova svake propagande. Kao što Mihi reče postoji poseban standard za uvoz hrane za bebe (moj otac ju je godinama uvozio pa me nije mrzelo da se raspitam šta dajem detetu). Da sam imala i najmanji razlog za sumnju moje dete ne bi pilo NAN kao što inače pije...
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 16.12.2011 22:42:30
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: mihi Ana ne brini i moje dete pije Nestle junior 1+ i pio je NAN sve vreme, imam uvid u te rezultate i gde se kontrolišu mleka kod nas, ako sutra dolaziš mogu sve da ti objasnim, ako moje dete pije sigurno je bezbedno i za tvog Marka. Na žalost, nećemo sutra doći jer je Mare još uvek slinav pa neću da rizikujem. Hvala ti
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 16.12.2011 22:57:43
|
|
|
|
mihi
|
Pоšto radim i kao eksterni ocenjivač za jednu našu sertifikacionu kuću zaista imam uvid u rezultate laboratorija koje rade analitiku. Što se tiče GMO hrane lično nisam mnogo naučnih članaka o tome pročitala, velika je konfuzija na tržištu što se toga tičt, mislim da su naše živlotinje od 2000 pojele dosta GM soje jer je ona sejana i rasejavana a stigla kao pomoć USD-a Srbiji 2000. god. Ono što sam pročitala je da nema nikakvih naučno zasnovanih dokaza o negativnom uticaju GM hrane na zdravlje ljudi. Više me brine prisustvo PACHova, PBC, dioxina u hrani nego GM hrana. Bilo bi lepo da je i kod nas kao u zemljama EU jasno obeleženo šta sadrži GM hranu a šta ne pa neka svako bira. Videli ste šta se desilo sa dioxinom u pilećem mesu u Nemačkoj. Ova anketa o AD mleku bazirana je na parametrima organske proizvodnje te je tako i ocenjena. Sigurna sam da kravama u Švajcarskoj niko ne sipa lopatom antibiotik u hranu, naprotiv pasu slobodno napolju, te za Nestle mleko kao i Aptamil mislim da je bezbedno i kod nas mnogo prodavanije od Hippa.
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 16.12.2011 23:10:38
|
|
|
|
Natalie018
|
IZVORNA PORUKA: gae_gr Natalie, ako ne uzgajaš svoje povrće i životinje, ništa ti bezbednije ni domaće kašice, naprotiv. Ovakvi članci mogu biti jako opasni. Ovo nije naučna studije već samo članak gde je neko odabrao šta od podataka i na koji način želi da ih prezentuje. A to je osnova svake propagande. Kao što Mihi reče postoji poseban standard za uvoz hrane za bebe (moj otac ju je godinama uvozio pa me nije mrzelo da se raspitam šta dajem detetu). Da sam imala i najmanji razlog za sumnju moje dete ne bi pilo NAN kao što inače pije... Nazalost Gae, slazem se u potpunosti. Zato i kazem da ne mozemo da uticemo na ono sto nasa deca jedu... Jasno je meni da mozda neko nesto i propagira pomocu ovakvih studija.. hvala bogu nisam bas tolikooo naivna, pa da mi vi oci otvarate. Ja mislim da nije na odmet procitati i biti oprezan, zato sam i stavila link. A ko zna koliko su i sami pedijatri ukljuceni u propagiranje raznoraznih proizvodjaca, pa kuju aptamil, milupu i nestle u zvezde..a o propagiranju lekova i vakcina raznih farmaceutskih kompanija da i ne pricam. A slazem se da jedino mozemo biti sigurni u ispravnost ako sami uzgajamo namirnice. Organsko ili bar nepskano povrce i voce, a ni meso, nam nije bas dostupno... Mi na pijaci ne kupujemo, prosto se ne usudjujem, ali eto uspevamo preko prijatelja da dodjemo do nekih zdravih namirnica, pa ako vec mogu da se dokopam toga, radije cu svom detetu dati to, nego neki industijski buckuris koji stoji na rafu po 2 godine i to kao navodno nema konzervanse u sebi...Nego da se ne udaljavamo od teme, ovde je rec o mleku.
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 17.12.2011 0:04:20
|
|
|
|
jance
|
mene iskreno bas ume iznervirati to sve oko GMO hrane i dijetetskih dodataka direktno povezanih sa time, jer se kod nas i mleko za bebe klasifikuje kao dijetetski dodatak ako se ne varam. radila sam u firmi koja se bavila uvozom dodataka ishrani i znam kakve rigorozne testove svaki uvoz tih dodataka mora da prodje tako da cu radije verovati necemu sto je laboratorija tipa Soja Protein ili VMA proverila nego necemu sto je proizvedeno kod nas i niko nije sto posto siguran u analize. sad moje znanje je ograniceno samo na dodatke ishrani za sportiste, ali i tu ima Nestle svoje proizvode i nikad nisu bili problemi sa njima, i odatle potice moje poverenje u njih. opet, mozete mi sto puta gurati Impamil ili Bebelac ako moje dete ima od toga stravican zatvor, ja ih koristiti necu ni pod tackom razno pa da je NAN1 sto puta GMO biram da mi dete ne place svaki put kad pokusava da kaki, eto to je moje najlajickije misljenje.
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 22.12.2011 19:06:10
|
|
|
|
eleninA
|
Mamice, da li neka od vas zna ima li razlike izmedju Nestle NAN 1 sa oznakom na kutiji Protect Start-Excel-Opti Pro-LC-pufa i NAN 1 na kome stoji oznaka DHA ARA-PRO-Nukleotidi, Taurin.. MM je malopre dosao iz nabavke sa dve kutije, u pitanju je Nestle NAN 1, ali se oznake razlikuju... Koristimo ga od juce jer je nasa tromesecna Elenica naprasno odlucila da nece vise ni da lizne Aptamil Comfort..koji nas je postedeo grcica i zatvora..ali eto gospodjici se vise ne svidja..
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 22.12.2011 19:30:13
|
|
|
|
bubulence
|
procitaj uputstva. mi smo jedno vreme koristili NAN ali pojma nemam sta je pisalo
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 22.12.2011 19:34:07
|
|
|
|
zzzoka
|
ili pokusaj na internetu da provalis u cemu je razlika. Rado bih ti pomogla ali ne koristimo to. Samo Humanu i par puta Aptamil comfort
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 22.12.2011 19:44:31
|
|
|
|
eleninA
|
Na internetu nalazim sliku obe kutije... e sad ne znam, da li je jedna serija novija, pa se kutija razlikuje... Cekam mame koje koriste Nan da se jave... Muku smo mucili sa malom...bila je lenja da sisa pa sam zaradila mastitis kada je ona imala 40 dana (dobijala sam injekcije longacefa...uzas ), nakon toga mleko se smanjilo..pa potpuno stalo.. Krenuli smo sa sa Aptamil Comfortom i super je napredovala sa njim, nismo imali grceve ni tvrdu stolicu... Od skora je krenula da pljuje Aptamil (bukvalno)...da pije po 50-60 po obroku..(umesto 150)... Samo u snu je pila potrebnu kolicinu.. Prekjuce je preskocila dva obroka.! Ocajni, kupili smo kutiju Nan-a i mala je odmah iskapila 180 ml - koliko je i predvidjeno za njen uzraast... E sad da nije ove dileme oko razlicitih napisa na kutijama- bili bismo presrecni...
< Poruku je uredio eleninA -- 22.12.2011 19:45:29 >
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 22.12.2011 20:16:02
|
|
|
|
Anoniman
|
NAN 1 sa oznakom na kutiji Protect Start-Excel-Opti Pro-LC-pufa Ajde postavi slike ili daj bar linove do slika da vidim na šta misliš.Pošto jedine varijacije na temu NAN-a koje znam su: NAN običan i NAN H.A. (hipoalergen, za bebe sklone alergijama)... Mi koristimo običan NAN, prošle nedelje smo prešli sa keva na dvojku.
< Poruku je uredio gae_gr -- 22.12.2011 20:23:55 >
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 22.12.2011 20:25:40
|
|
|
|
Sashica82
|
Elenina, ja koristim NAN 1, ovaj drugi koji si spomenula. Mm je jednom doneo "greškom" Nan sa oznakom HA. Mislim da je to ovaj prvi koji navodiš, Protect start. Ako je HA, to je ona formula koja sprečava nastanak alergija i malo je skuplji. Proveri da li ima oznaku HA.
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 22.12.2011 20:27:50
|
|
|
|
Anoniman
|
To je običan koji mi koristimo. NAN H.A. izgleda ovako nekako:
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 22.12.2011 20:44:22
|
|
|
|
eleninA
|
..vidi, ako mozes molim te, jel' vam ovakva kutija...
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Hidratacija najmlađih u letnjim danimaTokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?