|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Koje AD mleko koristite
21.11.2011 19:36:41   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: jance

ja sam bila presla na NAN 1, uglavnom zadovoljna, kad je mm u savetovalistu rekao da koristimo to, onda je dr. rekla da nema potrebe da mu dajemo vise od 2 kapi D3 Plivita... jer ta formula ga ima.
e sada , zadnjih nekoliko dana mi lepo kaki, ali je totalno zeleno, pa sam bas zbunjena...
i jel imate nekih iskustava sa Nativom? to je isto Nestle kao i Nan pa kontam...

Ne brini što kaki zeleno, to je od gvožđa kojim je NAN obogaćen. I ja sam pala u fras kad sam razvila pelenu pošto smo počeli sa dohranom a onda mi pedijatar rekla da je to od gvožđa te mož samo biti plus.

(odgovor članu jance)
  Direktna veza do poruke: 626
21.11.2011 19:37:01   
jance
da, i jel mozete da mi kazete kako se dozira, iliti koliko dugo vam traje ?

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 627
21.11.2011 19:42:27   
Anoniman
Na 30 ml vode jedna doza (priložena u svakom pakovanju). Meni kutija od 600 g traje 5-6 dana.

(odgovor članu jance)
  Direktna veza do poruke: 628
21.11.2011 21:24:24   
Ana RR
Jance, Mare pije Nestle Nan i isto mu je zelena kaka, to je normalno jer je Nan obogaćen gvožđem.

Gae, i nama toliko traje pakovanje. Inače, subotom u Tempu jedna kutija izađe 750din što je super popust jer je ovako 844din. Pa eto da znaš user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 629
21.11.2011 21:57:10   
jance

IZVORNA PORUKA: gae_gr

Na 30 ml vode jedna doza (priložena u svakom pakovanju). Meni kutija od 600 g traje 5-6 dana.

da, tako je i nama, sve sam mislila da nesto ne doziram kako treba user posted image
mm hoce da pokusamo sa Impamilom ponovo, misli da ce se manje potrositi user posted image , iliti da ce duze trajati a ja se bojim da ce mu napraviti zatvor.. no dogovor je takav da ga necemo muciti, ako ne kaki u 24 sata od kako mu zamenimo formulu vracam se na NAN i tacka! i svima sam rekla da ako neko dolazi i nema puno para za poklon za bebu neka lepo kupi dohranu pa cu si napraviti zalihe da sam mirna...

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 630
22.11.2011 10:08:31   
kalinam
Jel on to pokusava da stedi na AD mleku!?user posted image Nikad mi to nece biti jasno! AD mleko je fiksna stavka kao i racuni ili recimo talet papir. Msm moze da se brise starim novinama, al prijatnije je mekanim papirom, nije li? Duze ce trajati, e sta svasta ovde necu cuti....

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 631
22.11.2011 10:17:54   
jance
muski mozak sta da ti kazem! napali smo ga i sveki i ja posle te izjave, veruj mi, u misju rupu se morao sakriti.. al eto, vec je kupio pa mi je dobro doslo nocas kad mi je ponestalo NANa pa dok se sveki ne vrati iz grada.
mislim da on jednostavno ne konta da njegovo dete sada ima 6 nedelja i jede duplo vise nego sto je jeo sa nedelju ili dve, to je sve. tada smo imali Impamil i isla je jedna merica na 50ml i to mu je bilo dovoljno, pa nam je i trajalo. e pa sada vec imamo 6 nedelja pa ni Impamila ne mogu da mu dam 50ml, nece ni primetiti da je nesto popio. cak ni evom 90ml mu nije bilo dovoljno, jutros sam mu napravila dozu na bebu u 3. mesecu. i tada je tek bilo dovoljno. no dok god ima da se doda mog mleka nece biti problem nadam se...

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu kalinam)
Direktna veza do poruke: 632
22.11.2011 10:46:25   
kalinam
dobro je dok ima zort user posted image user posted image

i moj sin je pio nesto mnogo vise nego sto je napisano na kutiji. jesne bebe user posted image nek je on zdrav i nek rucka!

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 633
22.11.2011 10:50:38   
isidora88
jance imas u jankovic apotekama nestle nan kutija od 600 grama za 750 dinarauser posted image
ako kupis vise kutija dobijes nestle kasicice ili plastificiran podmetac za sto sa crtanim junacima,mnogo je slatkouser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu kalinam)
Direktna veza do poruke: 634
22.11.2011 11:04:23   
jance
e odlicno isi hvala user posted image
ako sveki ne nadje (sto se moze desiti, smotana je) jankovic mi je tu na telepu, mogu i sama peske da odem kad se ona vrati.

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 635
22.11.2011 11:19:39   
isidora88
nema na cemu user posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 636
   RE: Dohrana
22.11.2011 15:57:23   
dunja RR

Stiglo nam je pismo korisnice, koja je želela da objavimo njenu priču. Pročitajte...

Drage majke i očevi,

kao i svakom roditelju, mom suprugu i meni je veoma važno da u detetu vaspitamo zdrav duh i uzgajimo i očuvamo zdravo telo. Naročito u doba naučno-tehnološkog napretka koji je do skoro služio na korist, ali od skoro, i sve češće, na štetu čoveku, njegovom potomstvu i okruženju.

Kada sam se porodila, bilo je pomalo problema sa prirodnim mlekom i bila sam prinuđena da neko vreme dohranjujem bebu. S obzirom na to da postoji rizik od raznih alergija, razmišljala sam o tome kako da odaberemo nabolju hranu za naše dete. Po zvaničnoj preporuci medicinskog osoblja na samom početku dohrane koristili smo dve vrste formula veštačkog mleka za bebe inostranog proizvođača jer su tobože bolje i ne izazivaju grčeve. Pri tome grčevi su nastavili biti istog intenziteta sudeći po reakcijama deteta. Posle izvesnog vremena suprug je predložio da probamo da bebi damo mlečnu formulu za dohranu, domaćeg proizvođača "IMPAMIL". Priznajem, zbog kampanje koja vlada među zdravstvenim osobljem i koja se preko zdravstvenih ustanova širi na korisnike, bila sam i sama skeptična. Međutim, kod deteta nismo primetili ni najmanje promene, grčevi su prestali kada je za to i vreme - oko navršenog trećeg meseca, a pri tom ukus i miris IMPAMIL formule je neuporedivo lepši, to jest — lep, za razliku od svih ostalih. Primetili smo i da dete radije i intenzivnije jede dohranu IMPAMIL, nego kada smo mu davali te poznate strane formule. U momentu prelaska na IMPAMIL do nas je došao jedan stručni tekst o genetski modifikovanoj hrani i posledicama korišćenja iste u ishrani dece. Prilično smo se uplašili, jer su poledice veoma opasne po zdravlje razvoj. Takva GMO hrana i komponente izazivaju razne bolesti, sterilnost, prevremeni razvoj sekundarnih polnih karakteristika kod dece - pre puberteta, što je bilo potkrepljeno i fotografijama. Posle čitanja o tom istraživanju uzeli smo kutiju IMPAMIL-a tražeći nekakav dokaz o tome da li se proizvođač ograđuje od prisustva takvih komponenti u svom proizvodu. Na pakovanju formule za odojčad od 0-6 meseci (u tom periodu se najviše i koristi veštačkih fomula u dohrani), u donjem levom uglu, u plavom polju, piše da proizvod ne sadrži genetski modifikovane komponente, što nas je veoma obradovalo jer smo ga koristili obilno, a i radi se o domađem proizvodu, pogotovu što na pakovanjima infant-formula stranih proizvođača istu potvrdu nismo našli ni na jednom koji je na našem tržištu. Pored toga što je IMPAMIL bez GMO komponenata i domaći je proizvod — prijatnog je ukusa i nije skup.

Hvala Bogu, sada se moje mleko stabilizovalo, imam ga dovoljno, tako da sve ređe koristim dohranu, ali sam sigurna da sve što ubuduće budem koristila kao industrijski dodatak ishrani deteta će biti proizvodi IMPAMIL, jer za sada, iz gore opisanog iskustva, imam razloga da im verujem.

P.S. Ovo nije iskustvo izmišljeno radi promocije, ovo je iskreni i iskustvom provereni poziv roditeljima na svesnu brigu o zdravoj ishrani deteta, ali i njih samih.

Nataša Ostojić, majka

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 637
22.11.2011 23:17:23   
gugutka
Odličan tekst, bravo za Impamil user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 638
22.11.2011 23:34:36   
bratzz
I ja sam prezadovoljna Impamilom user posted image

(odgovor članu gugutka)
Direktna veza do poruke: 639
23.11.2011 11:32:20   
jance
ja nisam bas zadovoljna, mome detetu je ocigledno prejak, napravi mu zatvor i probleme sa zelucem, evo juce se pokazalo da je potpuno tacno...

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu bratzz)
Direktna veza do poruke: 640
23.11.2011 11:45:20   
Sanjica26 RR
I mi smo pili impamil. Po nekoliko dana nije imala stolicu i svaki put dobije proliv.

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 641
23.11.2011 11:46:30   
Olga75
molim vas da ne menjate naziv teme user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 642
23.11.2011 15:02:38   
jovicaa
ja sam vratila dohranu umesto kravljeg mleka na neko vreme, par nedelja ce je piti ili tako nesto. zato sto hocu da budem sigurna da unosi sve vitamine, pa makar i na taj nacin .. dok ne utvrdimo zasto mu opada kosauser posted image
inace kupila sam nestle junior, neki sa medom tako nesto.... ima 30 emulgatora, dize mi se kosa na glavi od toga, ali sta cu, nece mu nista faliti mesec dana

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 643
23.11.2011 22:24:17   
jance
zanima me kako ste se organizovale sa pravljenjem dohrane u sledecim situacijama:

1. kad nema struje a nemate kuci sporet sa plinom

2. na putu gde nema u blizini nacin da se zagreje voda za dohranu

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 644
23.11.2011 22:34:47   
Ana RR
Nama se par puta desilo da ne bude struje i ako me mrzi da silazim u garažu gde imamo plin, onda u lonče sipam vrelu vodu i unutra ubacim flašicu sa vodom. Zagreje se taman dovoljno jer Mare ne voli mnogo toplo mleko.

Kad idemo negde onda vrelu vodu sipam u flašice, uvijem u foliju i ubacim u termo-torbu. Uvijam u foliju jer mi sve te torbe nešto slabo drže a mi umemo baš da se zadržimo. Kad ogladni samo dodam prah i smućkam.

Bilo je lakše leti, duže ostane voda topla a ako se desi da je još vruće očas posla je rashladimo sa klimom u autu user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 645
23.11.2011 22:41:48   
Anoniman

zanima me kako ste se organizovale sa pravljenjem dohrane u sledecim situacijama:

Ja ću da krenem unatraške:

2. Ako idem na kraće nosim samo jedan obrok: u jednu suvu flašicu odmerim mleko a u drugu sipam tek proključalu vodu i stavim je u termos torbu, sporije se hladi pa do sledećeg obroka bude mlaka, par puta se desilo da se ohladila pa sam u nuždi smutila sa vodom na sobnoj temperaturi i Nevena je preživela (ovo može biti krajnja napomena i pod 1), a kad idem na duže nosim termosu koji mi staje 500ml, do sad sam ga testirala na 6 sati i posle 6 sati je voda bila vrela kao kad sam je sipala, tad sipam pola tu pola hladnu i dobijem mlaku.

1. Ja imam dve plinske i dve električne ringle pa nemam taj problem a ako bi bila neka ekstremna situacija uvek imaš trik sa vatom, alkoholom i konzervom kako smo kuvali kafu za vreme bombardovanja...

(odgovor članu jance)
  Direktna veza do poruke: 646
23.11.2011 23:09:08   
Anoniman
Sad sam videla nešto zanimljivo za čaj KLIK mogao bi isti princip da se primeni i na spremanje dohrane user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 647
23.11.2011 23:37:07   
jance
da, uz onu spomenutu Aventovu pumpu sam dobila i dve torbice za flasice a u nnjima su neke male kesice sa nekom plavom tecnoscu, kontam da sluzi za odrzavanje toplote ili tako nesto? jel znate neko slucajno kako funkcionisu?

(ovo pitanje cu prekopirati i u temu o pumpicama)

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 648
23.11.2011 23:51:09   
Anoniman

da, uz onu spomenutu Aventovu pumpu sam dobila i dve torbice za flasice a u nnjima su neke male kesice sa nekom plavom tecnoscu, kontam da sluzi za odrzavanje toplote ili tako nesto? jel znate neko slucajno kako funkcionisu?

(ovo pitanje cu prekopirati i u temu o pumpicama)

odgovorila na pumpicama - u zamrzivač, pa kad se zaledi nazad u torbu pored flajki sa mlekom, kao vkapa patrona za ručni frižider...

(odgovor članu jance)
  Direktna veza do poruke: 649
24.11.2011 0:45:30   
madre

1. kupili smo plinski rešo, i samo menjamo boce, a one jako dugo trajuuser posted image super stvaruser posted image
2. nosili smo vodu u termosu

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here