Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 9.12.2011 10:48:14
|
|
|
|
Azra_
|
Jao Kseno kako to lepo zvuci, nestane i truncica straha koju imam u vezi mogucih komplikacija epiduralne cim cujem kako je bezbolno. Nadam se da cu uspeti da se docepam iste kad za to dodje vreme.
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 9.12.2011 12:20:00
|
|
|
|
vision
|
Azra, ne plasi se komplikacija. To je danas toliko usavrseno, da su komplikacije gotovo nemoguce. Pogotovo ako se budes poradjala u bolnici Dragisa Misovic, koja ima najbolje anesteziologe na Balkanu.
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 9.12.2011 14:57:21
|
|
|
|
Anoniman
|
Azra, veruj mi i mm koji je bio u fazonu kako treba da pokusam prirodno, shvatio je vrednost epidurala (bio je uz mene) kad je video koliko razlicito reagujem sa i bez.
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 9.12.2011 15:23:55
|
|
|
|
ivas
|
Ja sam definitivno ZA. Uzimam sigurno. Ne znam samo zasto kod nas odugovlace sa davanjem toliko, mora da si otvorena 4 prsta a do tad mozes da crknes od bolova. Na zapadu nije tako. Mislim, generalno me i to doziranje brine, neki roknu pa ne osecas nista,a neki iskljuce na kraju da kao osetis napone...Plus smo sve razlicite, mene anestezija kod zubara drzi i po 16 sati. Kseno jesu li tebi smanjili dozu pred kraj, jesi li osetila napone?
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 9.12.2011 15:51:33
|
|
|
|
Anoniman
|
nisu mi smanjivali, ali ona sama gubi vremenom na jacini pa onda daju drugu dozu. mislim da sam bila srecna sto mi je taman nekako doslo to doziranje. kad su mi dali tu prvu dozu ne znam da li sam bila dva prsta otvorena, ali sam vec 6 sati bila tamo na krevetu. a mislim da je ubrzo nakon trece doze pocelo naglo otvaranje i za sat vremena se beba spustila do kraja, a ja otvorila od 5 prstiju do kraja i taj bol sam osetila bez obzira na epidural. cim sam rekla dr da me boli, ona je odmah pretpostavila da je u pitanju naglo otvaranje.
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 9.12.2011 21:43:22
|
|
|
|
Azra_
|
Kseno, ja sam resila da hocu. Pa i vadjenje zuba je rizik, voznja kolima takodje...pa opet ne bezimo ni od zubara ni udobne voznje kolima. Samo ne zelim da se bas mnogo opustim i spremim na to, jer je ovde cista lutrija. Mozes dobiti epidural ako je anesteziolog tu i ako je slobodan. Postoji varijanta da se sve to ugovori, ali ako te beba iznenadi pre ugovorenog termina, nikom nista...
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 17.12.2011 23:53:36
|
|
|
|
Hristinica
|
oo bas ima dosta o tome , moracu iz vise puta da procitam samo sam videla da pise da nije preporucljivo gojaznim zenama a ja sam onako popunjena
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 18.12.2011 10:41:56
|
|
|
|
Anoniman
|
Hristinice, ne znam sta podrazumevaju pod gojaznim. Gde si videla mrsavu trudnicu?
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 18.12.2011 10:44:29
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Hristinica oo bas ima dosta o tome , moracu iz vise puta da procitam samo sam videla da pise da nije preporucljivo gojaznim zenama a ja sam onako popunjena Ja sam gojazna (imam i slike i svedoke) i to baš gojazna i primila sam epidural najnormalnije.
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 18.12.2011 10:46:01
|
|
|
|
mejvis
|
Ja to nisam čula a svega sam se naslušala oko epidurala. A i trudnice su uglavnom gojazne, a zamislite tek na zapadu gde je mnogo više gojaznih žena a sve primaju epidural!
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 18.12.2011 19:40:38
|
|
|
|
Hristinica
|
IZVORNA PORUKA: gae_gr IZVORNA PORUKA: Hristinica oo bas ima dosta o tome , moracu iz vise puta da procitam samo sam videla da pise da nije preporucljivo gojaznim zenama a ja sam onako popunjena Ja sam gojazna (imam i slike i svedoke) i to baš gojazna i primila sam epidural najnormalnije. Stvarno? pa jel su ti napomenuli da postoji neki rizik? kako si zadovoljna epiduralom?
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 18.12.2011 19:43:56
|
|
|
|
Hristinica
|
Joj, ja sam se bas nestoo bila sinoc uspanicila, i resila da se porodim prirodno i trpim bolove.... pa ne znam da li je mozda zbog toga jer od sala teze nalaze mest to za epidural
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 18.12.2011 22:48:24
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Hristinica IZVORNA PORUKA: gae_gr IZVORNA PORUKA: Hristinica oo bas ima dosta o tome , moracu iz vise puta da procitam samo sam videla da pise da nije preporucljivo gojaznim zenama a ja sam onako popunjena Ja sam gojazna (imam i slike i svedoke) i to baš gojazna i primila sam epidural najnormalnije. Stvarno? pa jel su ti napomenuli da postoji neki rizik? kako si zadovoljna epiduralom? Jok, a veruj mi da bi mi rekli da je postojao bilo kakav rizik.
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 18.12.2011 22:57:23
|
|
|
|
mama kukunka
|
Hristinice, nisam cula za negativne posledice epidurala..potpuno je komforno i opusteno mozes da docekas svoju bebu..Veruj, ako se odlucis da je ne uzmes, zazalices u toku porodjaja milion puta.. Pamtim kineskinju koja se poradjala sa mnomm u boxu, izmedju dva kukanja je samo pokazivala na mene i vikala ‚‚ocu to‚‚ Ja sam takodje podebela..najneprijatniji deo porodjaja je to ubadanje , tj polozaj koji moras da zauzmes da bi dr namestio iglu ( sam ubod ne osecas),ali kad ti prostruji ona hladna tecnost -momentalno ne osetis bolove, zaboravis na sve..
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 19.12.2011 13:58:13
|
|
|
|
Hristinica
|
Joj, ja svakog danna menjam misljenja o epiduralu a koji je to polozaj kad ti daju? jel si osecala noge? meni je to najgora stvar da ne osecam noge..ja bih da im kazem da mi daju manju dozu, samo da mi ne utrnu noge
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 19.12.2011 15:03:45
|
|
|
|
Anoniman
|
hristinice, mene su postavili u sedeci polozaj sa malo savijenom glavom kad su mi postavljali epidural. prva doza mi je bila jaka i nisam osecala noge dok nije pocelo da prolazi dejstvo, pa su mi sledeca dva puta dali po pola doze i to je bilo super. osecas sve, a ne boli te.
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 19.12.2011 18:02:46
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: Hristinica Joj, ja svakog danna menjam misljenja o epiduralu a koji je to polozaj kad ti daju? jel si osecala noge? meni je to najgora stvar da ne osecam noge..ja bih da im kazem da mi daju manju dozu, samo da mi ne utrnu noge Kad krene da boli nemas blage veze da li osecas ili ne osecas noge... Meni nakon sto su dali epidural mogla sam cak i da odspavam, nemam pojma sta mi je trnulo... A pre toga sam se poradjala prirodno jedno popodne i jednu noc...
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 19.12.2011 18:14:55
|
|
|
|
bea83
|
Kad krene da boli ne moram ni da osećam noge Šta će mi noge,ko da ću moći tad negde da šetam, samo nek ne boli
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 19.12.2011 19:24:22
|
|
|
|
Verus
|
e nasmeja me. Puno toga zaista zavisi u kakvom je covek ''state of mind''. Ja bih volela opet bez, ali ovaj put sam premorena od rada i malog deteta kod kuce, i nadam se da cu imati snagu tela i uma...a ako ne bude, onda cu da odustanem i uzmem epi...Iako ga se bojim. Pa, nek smo oboje zivi i zdravi, to je na kraju krajeva jedino bitno.
< Poruku je uredio Verus RR -- 19.12.2011 19:25:12 >
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 19.12.2011 19:52:16
|
|
|
|
bea83
|
Verus, ti si ženo zaslužila duplu dozu odmah šta se razmišljaš pitaj da te anesteziraju i dva dana posle, da se odmoriš ko čovek jer ti kakva si ima odmah posle porodjaja da skočiš i da radiš nešto Šalu na stranu, u pravu si što se tiče"stanja uma" al moj um je toliko izmučen svakakvim glupostima da mi ne bi služio ničemu, bolje ja da platim epi pa onda mogu mozak na ispašu
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 19.12.2011 19:59:34
|
|
|
|
Verus
|
Jesi luda , mada, iako sam iskrvarila skoro 2L, i pala u nesvest u wc=malkice sam odmorila, jela, i onda ustala da kamerom snimam kako kupaju helenu Pa ko ce to da propusti. Ozbiljno, ovaj put cu malo vise da mislim na sebe i brinem o sebi. Bez kuvanja, ciscenja i sl gluposti. Nakuvacu pre, zamrznuti, i bitno mi je da helena ima sveze skuvano, za nas matore manje vise Ako odustanem i uzmem epi: pisacu svoja iskustva. Mada se nadam da ce se stvari brzo odvijati-jer je 2 put, i da mi nece trebati, videcemo. Imam srecu sto eto, ne moram da zakazujem, nego ga zatrazim u toku procesa...to je veliiiiki plus.
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 19.12.2011 20:53:10
|
|
|
|
jovicaa
|
da, a kod nas je sve komplikovano... ali ti i ako zakazes mozes da odustanes zar ne? uf ja se bas plasim porodjaja, to mi je jedna od vecih kocnica.
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 19.12.2011 21:07:45
|
|
|
|
Hristinica
|
jooj zene, ja se divim vama kojih nije strah od porodjaja, ja se mnooogo plasim kao i Jovicaa[ ma ja sam utripovala da , ako mi utrnu noge,da nece da mi odtrnu i vrate u normalu...
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 19.12.2011 21:56:20
|
|
|
|
jovicaa
|
pazi to je takav bol da neces znati za svoje noge, kod vecine zena. osim ako ekstremno nisi spremna za porodjaj psihicki kao i fizicki, uzmi epidural. ja prvi put apsolutno nisam bila spremna i kajem se sto nisam uzela, posto sam sad istraumirana, iskreno. i ovaj put( ako bude jos jedan krug ) cu se mnogo vise pripremati posebno fizicki, joga, vezbe... preporucujem i tebi
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Dobijanje na težini po nedeljama trudnoćeKoliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?