|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako uspavljujete bebu?
16.12.2011 20:49:06   
Verus
Jeco i Nedjo, njoj se bas spavalo vec oko pola devet, trlja okice, a posto je takva prestali smo da insistiramo na nekom vremeu, ali ajde da smo u sobi do nekih 20:45, pa joj citam pricu 2-3 puta (hoce uvek iste 2 knjige), i onda mlekce i spavanja (da, jos uvek pije mlekce uvece na flasicuuser posted image ) tako da znam da cu da se sutam u guz sto ima 2 godine i jos uvek cucla dudu pred spavanje i pije iz flasice, ali sta da radim....

Macaki: kad joj je vreme da sisa ti joj daj, ne znam, ja nisam radila to nocno treniranje da dete ne jede, kontala sam jednom su tako mali pa sta sad, a sta da ti kazem kad sam ustajala u 4,5 da je dojim, pa jos muzla mleka za kasnije, pa isla na posao, da crknes, ali prodje brzo...

< Poruku je uredio Verus RR -- 16.12.2011 20:55:22 >

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 826
16.12.2011 20:52:55   
Anoniman
verus, nju ne muci nista dok je sa nama van kreveca. kako je spustim, tako pocne da vristi. trazi da se uspavljuje samo sisajuci, i tako vise puta u toku noci. nece da pusti bradavicu, jedva uspem da joj uguram lazu na prevaru i to tek iz petog, sestog puta. i to na ovoj dojci na kojoj sam imala i ragade i mastitis. ranije je bilo dovoljno da nekoliko puta povuce i uspavala bi se. sad je sve gore, sve duze traje, ona je sve nervoznija i sve se teze uspavljuje. ne ume ni preko dana da zaspi sama, samo ako joj dam da sisa. za sve sam ovo sama kriva, pisala sam vec.. 

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 827
16.12.2011 20:53:22   
nenja22
sad ćeš da misliš da si pogrešila, ali ja se sa ovim potpuno slažem user posted image
šalim se, ali i mislim da će nam tako biti, doduše kosta je još dosta manji, ko zna šta se sve bude u naredne dve-tri godine, ali za sad mi ovo izgleda kao najverovatniji scenario user posted image
IZVORNA PORUKA: Jeca*

ma ni ja ne instistiram...da sam tip roditelja koji insistira mozda bi do sad i naucio..verovatno uz suze ali bi naucio...ali ja nikad nisam ljudski ni pokusala. Kad je bio beba nosila bih ga da zaspi, poskakivala, ljuljuskala ga, spavao je na meni (Stomak na stomak)..ma uvek je bre spavao ko kralj...i ne zalim. Jednom je mali i nek bude uz mamu i tatu. Ja sad ne spavam sa roditeljima user posted image  jedina mana je sto mm i ja imamo manje vremena jedno za drugo user posted image user posted image ali smo bar uveli da na smenu "uspavljujemo" Luku, pa onda svako drugo vece mogu i ponesto vise da obavim user posted image

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 828
16.12.2011 20:58:39   
Anoniman
Taš, i ja bih na osnovu svega rekla da je Mare noću stvarno gladan. Seti se šta je jeo Luka sa 15 meseci, a šta jede Mare. Ne znam, možda delujem previše blaga, ali ja ništa ne bih forsirala do godinu ipo-dve. Neša se budio svake noći, do dve ipo godine, i pio vodu/čaj/sok, tražio vrlo često konkretno nešto da jede, jednostavno, nije postojao nijedan način da mu to ukinem. Dešavalo se da ne spava po 3 sata u toku noći (pri tom smatram da je po tom pitanju on jednostavno takvo dete, i da tu nije bilo pomoći), pa sam mu uz tek malu muku ukinula i flašicu, i noćne izlete, i sad spava kao top. Svi će oni spavati, izbaciti flašice i jesti kako treba, samo je pitanje ko koliko može i želi da čeka.
Jedino što sam sigurna je da nikada ne bih uskratila detetu sebe kada me traži. Jednostavno, nevidim viši cilj u tome, ne vidim ništa što mi je preče nego da ga utešim kad plače i zagrlim kad tražiuser posted image

< Poruku je uredio Nedja RR -- 16.12.2011 20:59:31 >

(odgovor članu nenja22)
  Direktna veza do poruke: 829
16.12.2011 21:02:12   
Verus
I Helena je to radila, i to cak kad je prestala da sisa...plakala bi po 4-5 puta na noc i htela da ja sedim uz krevetic. Resili smo to tako sto je MM odlazio u sobu, dao bi joj dudu, i ostao minut, dva pa izasao. Od tada SVE tako radimo. Ona ne mari ako on ode, on nije bio izvor "sike" i tako tih uteha. ONa ne bi htela da zaspi jer bi samo gledala dal sam ja jos tu, a ja sadim na hoklici i dzonjam kroz noc a ujutru radim. Uzas. Tako da moj savet je: ako znas da je sita (recimo najela se super, budi se nakon 2 sata da sisa siku radi utehe), nek tvoj muz ode i da joj dudu, pomazi je. Ja sam uvek govorila "sshhhh tu je mama". To je bila kao mantra. Onda je mm govorio tu je tata...(zvala ga je dugo mama ali to je druga pricauser posted image ) Pokusajte to!
IZVORNA PORUKA: Macaki

verus, nju ne muci nista dok je sa nama van kreveca. kako je spustim, tako pocne da vristi. trazi da se uspavljuje samo sisajuci, i tako vise puta u toku noci. nece da pusti bradavicu, jedva uspem da joj uguram lazu na prevaru i to tek iz petog, sestog puta. i to na ovoj dojci na kojoj sam imala i ragade i mastitis. ranije je bilo dovoljno da nekoliko puta povuce i uspavala bi se. sad je sve gore, sve duze traje, ona je sve nervoznija i sve se teze uspavljuje. ne ume ni preko dana da zaspi sama, samo ako joj dam da sisa. za sve sam ovo sama kriva, pisala sam vec.. 

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 830
16.12.2011 21:26:05   
Anoniman
da, pomisljala sam na to. ona od mm ne trazi da sisa, jer zna da joj on ne moze dati. samo od mene. nije problem da je on uvece uspava, ali sta cu ja da radim preko dana kada ona trazi da se uspava? plus nikada nocu nisam nacisto da li je stvarno gladna, hoce li sisati lepo i najesti se ili ce sisati dva minuta i zaspati. kada je bila malecka, nismo joj davali da se uspava sisajuci, jer je stalno stucala i imala uzasne grceve. cim bih videla da je zaspala ja bih je dizala da podrigne, i taman bismo posle toga nastavili podoj jer bi se ona razbudila. 

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 831
16.12.2011 21:47:18   
Anoniman
jedna dojka mi se vec prepunila i postaje pomalo tvrda. sta da radim ako se ona ne probudi za onaj podoj oko ponoci, da je budim da sisa? poslednji put je jela u 17:45.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 832
16.12.2011 22:06:17   
Didy
Macaki, nemoj ništa počinjati dok ne pročitaš knjigu.
Jeco, Neđo, lepo je to kad imate jedno dete i čitavo veče samo za uspavljivanje. A šta biste radile da imate i drugo dete? Meni sad savršeno odgovara što ne moram da budem uz Stefana dok ne zaspi, jer se nekad desi da se Sofija probudi baš u vreme kad on ide na popodnevno spavanje. Je l' treba nju da ostavim da plače u krevetiću gladna zato što je on navikao da neko leži pored njega u krevetu? Meni je to suludo! I ja svaki put dođem kad on mene zove u toku noći. Kad je bolestan, to je nekad i na svakih pola sata. Nikad mi nije bilo teško. I volim taj večernji ritual čitanja priče. Mi se stvarno nekad mazimo i po sat vremena. Ali čemu ostajanje dok ne zaspi?user posted image Naravno da ga ne bih prisilno navikavala na ovaj metod da je njegovo uspavljivanje oduzimalo 10 minuta svakog dana. Sad sam shvatila da dete koje je sito i zdravo nema razlog da se budi svako veče nekoliko puta i traži mamu da bi moglo da nastavi da spava. Znači nije poenta u tome šta je nekome teško ili lako, već čemu sve to. Pa bolje tih pola sata što ležite pored njega dok je on u polusnu provesti u nekoj zanimljivoj zajednjičkoj aktivnosti dok je budan. To je moj stav, možda grešim, ne znam.
A i ja sam mislila od početka da Stefan ne voli da spava, jer je spavao duplo manje od svojih vršnjaka. On je sa 6 meseci imao dva dnevna spavanja, od kojih je jedno trajalo 45 minuta. Sa godinu dana je spavao jednom, dok su neka deca spavala dva puta i do druge godine. Kad je naučio sam da se uspava, shvatila sam da je on jedna velika spavalica. Počeo je baš mnogo da spava i bio je vidno raspoloženiji tokom dana.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 833
16.12.2011 22:10:32   
ishler
Macaki,ja licno nisam za treniranje dece.Ja sam sebi takvim stavom napravila ogromnu obavezu.Svi su mi pricali da je uobrocim,da je ne nosim itd.Ali ja ne mogu da gledam kako place kad trazi da sisa iako je sisala npr pre pola sata,ili da je stavim u krevetac da place da bi se sama uspavala.Ja sam misljenja da ako sam zelela bebi posveticu joj se u potpunosti.Bebe traze nasu blizinu,tako se osecaju sigurno i zasticeno.Ja ovakvim stavom postizem da mi je beba nasmejana i srecna. A primera radi od nasi prijatelja mali koga su tako trenirali je sada sa 2 godine totalno histerican,pritom oni su ok ljudi.Znam da se mnoge majke nece sa mnom sloziti ali zene treniraju decu zarad svojih potreba,ja to postujem,ali se ne slazem i ne primenjujem.Nece vecnno biti beba,pa kad porastu sami ce se uspavljivati,a sada smo im preko potrebni.Ali to je moje misljenjeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 834
16.12.2011 22:26:55   
Didy
Da li je posvećenost ustajati svakih pola sata i gurati detetu sisu u usta da bi nastavilo da spava? I tako noćima, nedeljama i mesecima? Po meni je to linija manjeg otpora. Najlakše ih je tako uspavati. Po meni je posvećenost provoditi kvalitetno vreme sa svojim detetom danju. Noć je za spavanje. I taj san je potreban i roditeljima i deci, njima pogotovo. Da li sam ja posvećen roditelj ako celu noć probdim, a sutra moram na posao slomljena? Ili sam posvećen roditelj ako svi prespavamo noć i imamo energije da uživamo u dnevnim aktivnostima? Macaki ima problem koji smo mi imali - dete joj se budi noću jer ne zna da nastavi sa snom bez sisanja. To je sad na svaka 2-3 sata noću, ako bude imala sreće kao mi, sa godinu dana će biti na svakih pola sata. I čim ga odvojim od dojke, on vrišti. Da li je to posvećenost? Pustiti dete da ti spava na dojci celu noć i tako mesecima? Ja tu ne vidim ljubav. To je, po meni, bespotrebno preterano vezivanje deteta za sebe. A verovatno godi pomisao da neko bez vas ne može noću da zaspi. Meni je više godila pomisao da je dete naučilo nešto samo da uradi.

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 835
16.12.2011 22:50:53   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: srna001

Što se tiče spavanja u istom krevetu jednom sam se zeznula i više nikada.Evo mom matorku od 7 god i dalje treba neko noću da ga uspava i da bude kod njega ako se probudi a budi se.On je to meni opisao ovako.Kada se noću probudi on nogom napipa d aje neko tu i nastavi da spava.Prema tome Zoja spava na našem krevetu samo preko dana da bi razlikovala dnevno od noćnog spavanja.

To zavisi od deteta.
Luka je spavao sa nama baš dugo, do skoro 3će godine. Onda posle je zaspao u svom krevetu i budio se i dolazio kod nas. Onda se rodio Marko, pa smo prvih mesec dana on i ja spavali zajedno u krevetu a Marko u krevetcu sa nama u sobi. Onda je jednu noć dok je Marko plakao, Luka ustao zeo svoj jastuk i ćebe (na moj predlog da to uradi) i otišao u svoju sobu. U 99% slučajeva spava celu noć bez buđenja. Ako se probudi, dođe do nas, pogleda ima li mesta za njega, uvuče se, shvati da mu je neudobno i ode u svoj krevet i sam zaspe. Nekada ostane kod nas u krevetu, i kao što već rekoh - meni ne smeta, srce mi je tada puno. user posted image
No, ja sam pristalica toga da deca treba da spavaju sa roditeljima u krevetu do 3će godine i da ne trebaju da idu u vrtić do 3će godine (što je malo off). user posted image

Majku mu, Ishler, pa ti ceo dan dojiš. user posted image

IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Taš, i ja bih na osnovu svega rekla da je Mare noću stvarno gladan. Seti se šta je jeo Luka sa 15 meseci, a šta jede Mare. Ne znam, možda delujem previše blaga, ali ja ništa ne bih forsirala do godinu ipo-dve. Neša se budio svake noći, do dve ipo godine, i pio vodu/čaj/sok, tražio vrlo često konkretno nešto da jede, jednostavno, nije postojao nijedan način da mu to ukinem. Dešavalo se da ne spava po 3 sata u toku noći (pri tom smatram da je po tom pitanju on jednostavno takvo dete, i da tu nije bilo pomoći), pa sam mu uz tek malu muku ukinula i flašicu, i noćne izlete, i sad spava kao top. Svi će oni spavati, izbaciti flašice i jesti kako treba, samo je pitanje ko koliko može i želi da čeka.
Jedino što sam sigurna je da nikada ne bih uskratila detetu sebe kada me traži. Jednostavno, nevidim viši cilj u tome, ne vidim ništa što mi je preče nego da ga utešim kad plače i zagrlim kad traži

Sad motam film... Luka je sa 2 meseca izbacio noćni podoj. Spavao je od 20h do 8h. Ali je sa godinu dana dobio proliv, mi na moru, ja se bojala da ne dehidrira, turala mu sok . ČITAJ: budila ga da mu dam sok, i navukao se. Imao je oko 3 god kada sam uspela to da mu ukinem. Pio je u početku oko 260ml soka na noć, a posle čak 2x260ml. Tada mi je prekipelo i rekla sam da nema soka dok ne izađe sunce. user posted image
Na limenci ad mleka koje Marko pije piše 3 x 240ml = 720ml, a on pije 150 + 210 + 210 + 240 = 820ml. Dakle, ne pije mnogo više od onog što treba... samo taj noćni obrok. user posted image
Luka je sa nešto iznad godinu dana počeo da jede večeru: sendvič, hleb i pašteu, viršle... ja Marku i dalje ne smem dati parče hleba. Ne smem griz, a od palente će proklijati sada već. user posted image Kontam, možda bi bila druga priča da umesto što u 18h pojede palentu sa voćem dobije u 19h parče hleba i viršlu, okupa se pa mu dam mleko (JA SMATRAM DA SA USPAVLJIVANJEM NA SISI / FLAŠICI NEMA NIKAKVIH PROBLEMA, UZ SVO DUŽNO POŠTOVANJE SPOMENUTE KNJIGE), da bi bila druga priča, da se ne bi budio.
Marko se jednostavno hrani tooooliko zdravo (u odnosu na Lukinu ishranu u ovom uzrastu), i sve to jednostavno protrči kroz njega. Moguće da je gladan noću. user posted image

(odgovor članu srna001)
  Direktna veza do poruke: 836
17.12.2011 0:05:23   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Didy

Macaki, nemoj ništa počinjati dok ne pročitaš knjigu.

didy, pocela sam veceras da citam knjigu. ne mogu ja ovako agresivne metode kao veceras da primenjujem. ionako pokusavam da joj sredim raspred obroka, da sisa na 3 sata ili vise, a ne kao do sada na dva. plus sam joj zadnja dva dana izbacila jedno dnevno spavanje. mozda je sve ovo odjadnom previse za nju. trudicu se koliko god mogu da joj ne dajem da se uspavljuje sisanjem, sem ako bas ne budem bila primorana. za ove dve nedelje cemo mm i ja procitati knjigu, pa ako se nista ne promeni do nove godine krenucemo sa odvikavanjem kada on ode na odmor.

ishler, ja sad procitah koliko popodja vi imate. pa ti je dojis 9x dnevno. nije ni moja K uobrocena jos uvek, ali mi se ipak to cini previse, ako ona ima 5 meseci. nisam razumela, ona od 13-18 ne jede, kao ni od 19-03. kako preko dana izdrzi toliko dugo da ne sisa?

(odgovor članu Didy)
  Direktna veza do poruke: 837
17.12.2011 0:23:20   
Didy
Macaki, ja je ni ne bih ostavljala da plače. Pisala sam ti kako. Probaj prvo da je navikneš da zaspi ako samo ležiš pored nje, mazi je i pričaj joj. Nemoj odmah oštar rez da je staviš u krevet i ostaviš. Mrvica mala draga.user posted image Baš mi je bilo žao kad sam čitala za ovo večeras, ali tačno znam kako se osećaš. Ja sam mislila o sebi da sam najgora majka na celom svetu baš dugo. Srce mi se cepalo svaki put, ali nisam znala drugačije da rešim celu stvar. Kod nas su se stvari baš bile otele kontroli. On je bukvalno celu noć hteo da bude zakačen kako čičak na moju dojku. Samo polako i bez nervoze i stresa. Moraš biti mirna da bi se i ona mogla smiriti.
Verus, tebi sam zaboravila napisati - I Stefan nekad ima faze kad neće da spava, pa skaće po krevetu, nekad ga čujem kako peva i po pola sata.user posted image Ako to traje dgo, uđem u sobu i umirim ga, kažem mu da je kasno, da je vreme za spavanje, da sva deca odavno spavaju... Bla, bla, bla... Probaj. Biće ti mnogo lakše kad dođe beba ako je ne budeš morala uspavljivati. Kod mene je bar na snazi Marfijev zakon - najčešće se desi da mi s eprobude u isto vreme oboje, ona treba da jede, plače, on se teško razbuđuje, hoće da se mazi, da budem kod njega... Taman sednemo da jedemo, Sofija se budi, Stefan negoduje što ga ostavljam. Kad nju dojim, on baš tad mora da kaki... I tako... Videćeš, biće svega... Ne treba ti još i da razmišljaš da li će beba zaplakati dok ti Helenu uspavljuješ.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 838
17.12.2011 0:44:27   
Anoniman
didy, mislis preko dana da lezim sa njom dok ne zaspi? ja sam pocela da je uvek stavljam u krevetac u poslednje vreme, ne spava vise ni u dnevnoj ni na nasem krevetu. jer ce ona uskoro poceti da bude mnogo nemirnija, pa ne bih da rizikujem da sleti sa kreveta, u krevecu je najbezbednija. inace, nekada je tako palilo uspavljivanje, morala sam doduse da je drzim za ruku, mazim, grlim itd. ali bi se na kraju nekako umirila i zaspala. nije mi jasno kako se dete navuce na sisu posle dva dana lezanja sa mnom u krevetu (kada sam bila bolesna, pisala sam..). user posted image
ona kad joj se spava ne ume da se umiri, opusti sama.. znas ono kad se dete samo umiri i samo primetis zaspalo. to je kod nas nemoguce. ona postane jako nervozna i nemirna kada je pospana. dok je mazim moram da joj stalno spustam ruke jer njima mlati, bacaka se... user posted image

(odgovor članu Didy)
  Direktna veza do poruke: 839
17.12.2011 7:50:36   
ishler
Macaki,
moja beba je sama sebi napravila takav raspored.Ja je ne uspavljujem siajuci,ona tako zaspi,a ne mislim da je budim da bi naucila da zaspi sama.
Ona jednostavno i kada sisa dosta sisa ,ne igra se,a nije gladna jer imam mleka.Jednostavno je takva.
Smatram da je svaka beba za sebe,nekoj treba nocni podoj nekoj ne.Tvojoj izgleda treba. A citala si verovatno da se majcino mleko brzo vari.Takodje nije kod svake majke ista jacina mleka,postoji mnogo faktora.
Po meni kada bi stvari krenule da se menjaju,da trazi cesce da sisa onda bih nesto preduzela.Ja ne smatram da idem linijog manjeg otpora,ovako je meni teze.
Ja bebi ne guram svaki cas dojku u usta,jednostavno kad je gladna dam joj.Ona meni pokaze,tako sto na primer kada se igramo stavi ruku u usta i imitira sisanje.
Ja ne mogu da je pustim da place,bebe traze majku,njenu toplinu,po meni je to sasvim normalno i prirodno
.Ko zeli raspored po meni ne treba da doji,beba je ta u dojenju koja diktira tempo,naravno sve u granicama normale.Ne kaze se bez veze dojenje je velika zrtva,na prvom mestu sto iscrpljije majku,zato se mnoge zene ne odluce da doje.
Ja sam bila svesna sta me ceka,i nije mi tesko,pa sta bih drugo radila.Bitno mi je da je moje dete uvek nasmejano a to je majci najveci poklon.Ne sekiraj se,i to prodje brzo porastu.
Po meni samo gledaj bebu i znaces sta da radis,a svaki savet je dobrodosao.
Ali ovo je moje misllenje,jer bitno mi je da je moja beba srecna,onda je sve ostalo nebitno
Sto se tice knjiga nisam za takvu vrstu sablona,jer beba je svaka za sebe,pa kako ih onda sve staviti u isti sablon.POZ

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 840
17.12.2011 8:21:04   
Didy
Macaki, ako si tako odlučila, onda je ok. Mislila sam da ideš postepeno jer znam da si pisala da se tako uspavljivala jedno vreme. Ti sama najbolje možeš da oceniš šta je najbolje za vas jer poznaješ svoju bebu.
Išleru, u knjizi i piše da je svaka beba posebna i da svakoj treba pronaći šta njoj najviše odgovara. A tamo je šablon po kojem se bude noću bebe koje su naviknute na neke rituale uspavljivanja. Da ne poveruješ, stvarno je tako. To su faze čvrstog i lakog sna kod ljudi. Beba koja ne zna sama da se uspava u toku noći budi se svaki put kad upada u tu fazi lakog sna. Knjiga je vrlo zanimljiva čak i ako ne planirate da primenite ništa od napisanog. Ima baš dobrih i logičnih saveta.
Ja ne mislim da sam loša i neposvećena majka ako provodim svaki dan ceo dan sa svojom decom. Imam valjda pravo na mirnu noć. Uostalom, sad vidim da je tvoja beba mala. Ali ne može me niko ubediti da se moje dete od godinu dana budilo na svakih pola sata jer je bilo gladno. Pri tom ni najmanje nije izgledalo nauhranjeno, niti mu je falilo bilo kakve pažnje ili ljubavi. Prosto nije znao sam da nastavi da spava ako se probudi u sred noći i to je i njega mučilo jednako koliko i nas.

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 841
17.12.2011 14:59:43   
Anoniman
evo da ja vama ispricam kako smo mi nocas prosli. kao sto sam pisala K smo nekako uspavali u 20:00. probudila se sama u 23:50, sisala lepo i ponovo zaspala. u 2:15 se probudila nemirna, trazeci da sisa. pokusala sam da joj dam lazu, da je pomazim itd. ali je bilo sve gore. onda smo je stavili na nas krevet, mazili je oboje i pevali joj. nekako se umirila, prihvatila lazu, pa sam je onda prebacila u krevetic. iskreno receno, da se probudila oko 3,4 ja bih mislila da je sigurno gladna pa se zato budi, ali ovako, posle malo vise od dva sata i to nocu nisam htela da joj nudim da sisa. oko 2:45 smo svi nastavili da spavamo. u 6:00 sam se ja probudila u cudu i shvatila da je K prespavala ostatak noci bez budjenja. lezala je blizu ogradice, jednu ruku je provukla kroz resetke. grudi su mi bile kao kamen, pa sam krenula u kupatilo da ih bar malo olaksam. izmuzla sam tek toliko da ne budu bas prepune i ostavila bocicu u frizider. krenula sam u krevet, ali me je K izgleda cula pa se malo trgla i glavom skoro uradila u drvenu sipku na krevetu koliko je bila blizu. pomerila sam je na sredini kreveca, ona je pocela da se budi, pa sam pomislila ok, sad ce da sisa, taman mi je mleko nadoslo, ok je da u 6 sisa. medjutim, ona je nastavila da zmuri, ja sam joj dala lazu, okrenula je na bok i zaspala je odmah. sela sam na krevet, prosto mi je bilo cudno sta je sad ovo, kako nece da sisa, a sisala poslednji put u ponoc. lezala sam i cekala, ona se sama probudila u 6:25, vidno gladna. posisala je sve sto je bilo u obe dojke, vratila sam je u krevetic i nastavila je da spava. definitivno se probudila u 7:30, ali sam videla da je dobra, da sedi sama i igra se sa igrackama, pa sam nastavila da dremam. u 7:50 je pocela da se buni, uzela sam je, prenela kod na su krevet, ali vise niko od nas nije spavao, mazili smo se narednih pola sata, sat...
s' obzirom da jedna lasta ne cini prolece, necu se prerano radovati. videcemo veceras kakvo ce stanje na frontu biti. mozda je meni jaako nadoslo mleko jer je preskocila podoj pred spavanje, pa se onda jako najela u ponoc i zato mogla da prespava celu noc. mozda da je sisala u 20, ne bi bilo toliko mleka za ponoc, pa bi se onda u toku noci probudila  stvarno gladna. sutra smo planirali do jednog manastira rano ujutru, ali ne bih da joj vec drugog dana kvarim ritam i nasilno je budim, pa cemo odloziti.
sledeca stvar je sto nemam pojma sta cu sa grudima ako ona nastavi da ovako spava. trazila sam da bolje spava, sa sada ispada da se bunim. apsurd. moracu da ustajem nocu da se izmuzavam, pa opet spavanja nema. ali nema veze, samo da ne bude vise plakanja. jos spavam na "onoj" dojci sto me zeza da bih mogla da gledam u nju. uplasila sam se da ne dobijem ponovo mastitis kada sam videla kakve su tvrde bile.

(odgovor članu Didy)
  Direktna veza do poruke: 842
17.12.2011 15:05:55   
Anoniman
ishler, ne mora da znaci da je gladna ako stavlja ruke u usta. bebe imaju oralnu fazu kada stavljaju sve zivo u usta, to je normalno. a tvoja beba je vec u sestom mesecu, nije nemoguce ni da je zubici muce.
ja sam kseniju isto dojila na zahtev kada god je trazila, nekada je to bilo i na sat i po vremena, nekada dva. ali se desavalo da nije posteno ni svarila prethodno, a sisa ponovo, pa onda bljuckanje is. sada je dojim na 3 sata, ona izdrzi toliko, ali zato kada sisa bolje se najede, duze sisa i to iz obe dojke. ranije je sisala po 5 minuta, pa stalno ni sita ni gladna. ako ne moze da izdrzi pa trazi ranije ja joj normalno dam. ali uskoro ce krenuti sa kasicama, bez veze je da jos uvek nema koliko toliko neki raspored kada jede.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 843
17.12.2011 18:18:36   
noxx
moja voli da se nuna dok se ne uspava... i onda ga spustim u krevet i kao da sam ga spustila na bocke odmah otvara oci i opet nuna, nuna, nuna.. i na kraju zavrsimo tako sto mi spava u rukama user posted image   to je preko dana, nocu vec hoce da spava u krevetu

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 844
17.12.2011 18:51:55   
ishler
Ne, kod nje se bas razlikuje stavljanje ruku u usta jer je muce zubi,ali kada hoce da sisa stavi ruku pa pogleda u mene i kao malo cokce.....user posted image Mnogo smesno izgleda.user posted image
Moja super jede hranu,pu,pu, bas voli tako da pretdpostavljam kada joj uvedem konkretan obrok da ce malo prorediti.
Inace ona spava u kontinuitetu tokom dana i po 4-5 sati,a kada sisa lepo sisa,znaci ne mrljavi,podoj traje oko 15min.
Mojoj definitivno nije dovoljno samo mleko tako da ce sada i da rucki.
S to se tice tvoje bebe kazem,mozda nocu trazi nekada paznju,nekada bude gladna(moze zavisiti sta si jela tj. jacina mleka)Moja prijateljica je bebu odvikla od nocnog podoja davajuci joj vodu...
Ja nisam za to, a moja beba nece nesto puno vode,a nece ni lazu,probala sam.Mozes probati....
Obrati paznju da li ima veze sa tvojom hranom,i polako,i moja nekada nocu trazi da sisa kada je nesto muci,pa joj ja i dam,nije do sad stetilo.
A sve polako dodje na svoje mesto,bitno da su one nama srecne.....user posted image
Ps.Didy Macakina beba je mala kao i moja,a drugo su deca od godinu dana,koliko znam treba da imaju podoje samo 2x dnevno. Sto se tice knjige smatram da mi nije potrebna da bih shvatila sopstveno dete.

< Poruku je uredio ishler -- 17.12.2011 19:00:07 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 845
17.12.2011 20:05:27   
Didy
IZVORNA PORUKA: ishler
Ps.Didy Macakina beba je mala kao i moja,a drugo su deca od godinu dana,koliko znam treba da imaju podoje samo 2x dnevno. Sto se tice knjige smatram da mi nije potrebna da bih shvatila sopstveno dete.

Ishleru, ti si moj idol! (onaj smajli što se klanja, pa tako jedno 20 puta)

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 846
17.12.2011 22:14:45   
ishler
user posted image  user posted image  user posted image   user posted image user posted image

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 847
17.12.2011 23:28:18   
Anoniman
ksenija je do skoro spavala po 4 puta dnevno po 30-45 minuta. poslednjih nekoliko dana smo joj izbacili jedno dnevno spavanje, spavala je samo 3x. danas je spavala od 11:30-12:00 i od 15:00-16:30, znaci samo dva puta, ako ne racunam da je oko 19h zaspala u autu na 5 minuta. jedva je izdrzala kupanje, zaspala je u 20h, doduse ponovo uz pomoc fena, ali znatno lakse nego sinoc. danas je mm oba puta uspavljivao tako sto joj je pevao, mazio je i drzao joj lazu. mnogo smo se mazili danas. popodne smo svo troje spavali u dnevnoj. ona obicno ne spava ovoliko dugo, sigurna sam da je samo zbog nas ovoliko dugo spavala jer cim smo se mi iskrali i ustali posle 5 minuta se i ona probudila. 

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 848
17.12.2011 23:45:57   
Didy
Macakiuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 849
18.12.2011 14:53:20   
Biserka
Moj beban se uspava jedino na siki i ne znam kako da to promenim... user posted image A kada ga uspavljuje neko drugi npr. m.m. ili moja mama onda malo na ruke, nuna-nana i bez problema zaspi. A kada ja tako pokušam, on se otima, plače, jednostavno neće dok mu ne dam da sisa... Ja ne znam šta da radim, s jedne strane mi je žao da mu to uskratim kad voli, ali ne znam dokle tako...user posted image  

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Dojenje: "Bubuljice" na bradavicam...
Neverovatno je koliko priroda pažljivo brine o svakom detalju! Pogledajte video o tome koliko su važne te sitne tačkice ...
Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Бррррр....
пеперутка16

Да ли сте се икада сусрели са нечим непознатим на било који начин, са било чим натприродним нама људима?! Духови, ђаво, шејтане.....

Click Here