Anoniman
|
didy, mnoooogo ti hvala na iscrpnom odgovoru! ovako, ona postaje jako nemirna, nervozna kada hoce da se uspava. od pocetka, od kada se rodila nije umela da se sama uspava. kada joj se spava ona place, sto joj se vise spava sve je nervoznija i sve jace place. naravno, mi kao neiskusni roditelji u pocetku pojma nismo imali da place jer joj se spava, pa smo je nosali, svasta pokusavali.. samo je par puta zaspala nekome na rukama, onako da spontano padne u san. obicno nije nikada toliko opustena, vec kao sto rekoh bude jako nervozna. do drugog meseca nije imala pojma da koristi lazu. onda je naucila, pa je meni svanulo. hvalila sam se kako mi dete zaspi za 5 minuta i stvarno je tako i bilo. pre kupanja bi sisala (sada sisa posle kupanja), onda bih je ubacila u krevetac, dala joj lazu, ugasila svetlo (vrata su otvorena, a gori svetlo u predsoblju) i izasla. ona bi plakala kada joj ispadne laza, ja bih se vracala da joj dam lazu.. i tako nekoliko puta. kada bih sledeci put dosla do sobe zatekla bih je kako spava. za to uspavljivanje na sisi sam sama kriva!! prvo, navikla sam je da popodne spavamo zajedno jer je i meni tako odgovaralo, da odremam pola sata, sat dok mm ne dodje sa posla. onda legnemo zajedno, ja je zagrlim, drzim je za ruku, ako joj ispadne laza vratim joj je.. i tako lepo zaspimo. onda sam se ja razbolela, provela dva dana u krevetu i za to vreme jos vise upropastila dete. lezim ja tako sa temperaturom, totalno zanemocala, ne mogu da ustanem iz kreveta, nabila dete kod sebe u krevet i spavamo citav dan. kada se probudi dam joj da sisa, ona se umiri i ponovo zadrema.. posle toga vise nije htela da se uspavljuje bez sisanja preko dana, ali je nocu i dalje nastavljala da spava normalno posle podoja. sad je postalo uzasno, ni danju, ni nocu nece da pristane da zaspi bez sisanja. to izgleda ovako.. kada vidim da joj se spava, moram da legnem pored nje ili da je drzim u rukama. onda ona trazi da sisa, ako pokusam da joj dam lazu histerise. dam joj da sisa, ona je nemirna, kidise na mene, pustam je da sisa par minuta, pa pokusam da joj izvucem bradavicu, a ubacim lazu.. onda ona provali pa pocne da place (to je u poslednje vreme vise vristanje nego plakanje). to tako traje 4,5x, dok na kraju jedva nekako ne uspem da je prevarim. cini mi se da se to vreme sve vise produzava, da sve teze uspeva da zaspi. bacaka se, mlati rukama i nogama.. onda joj ja mazim rucice ili je mazim po licu ne bi li je malo opustila. ako krenem da je spustam u krevetac pocne da vristi. tim sisanjem izmedju podoja smo svaki ritam hranjenja izgubile, jer ja vise nemam pojma ni kada je sita, ni kada gladna. nocu se budi po 3x minimum, iako bi valjda beba njenog uzrasta trebalo da izbaci nocni podoj? kada se probudi nemam pojma da li je stvarno gladna pa treba da joj dam da duze sisa (budim je) ili samo hoce da se ponovo uspava. zaspi izmedju 20-21, pa se budi da sisa izmedju 12-01 (tada stvarno sisa), pa izmedju 3-4 (tada nemam pojma sta hoce), pa onda u 5,6,7.. kada se u 7 najzad potpuno probudi nije zainteresovana da jede, to mi je bas cudno. onda je mm preuzima dok ja spavam, pa sisa tek u 9. e sad, mi nemamo problem samo sa nocnim uspavljivanjem, nego i sa dnevnim. u kolicima moze fino da zaspi (ali trazi lazu), kao i u kolima. ako smo u kuci, nikako drugacije nego sisanjem, pa onda laza tek na kraju.. cim pocne da pada u san, ja ustanem, ne lezim pored nje i ona to oseti, ali se ne buni. pokusavala sam sa mazenjem dok stojim pored kreveca, ali ona placeee, dok to ne preraste u histeriju. uvredi se. videcemo, ali se bojim da cemo ipak morati da primenimo malo manje nezno uspavaljivanje. cekacu da mm ode 31.-og na odmor pa cemo onda. za ove dve nedelje ce mozda postati jos gore, ko zna koliko tek mozemo "nazadovati"...
|