Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 28.10.2011 19:41:33
|
|
|
|
hanka
|
Jedno obavestenje za sve zene koje planiraju da rade HSG.U drzavnim bolnicama nemaju filmove ni za rentgen samim tim ni za HSG tako da spremite se privatno ili da cekate nabavku .Izvestaj sam dobila od Dr za sterilitet iz GAK Nis. Ja ne mogu vise da ih cekam tako da cu raditi privatno i kosta 11000 u Spebu kosta 9000 sa anestezijom.Javicu kako je bilo samo da docekam
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 28.10.2011 21:52:13
|
|
|
|
mala83
|
IZVORNA PORUKA: 2bebe Jel si ti radila vec HSG?A inseminaciju?Malo mi je frka od svega toga A ako su zapuseni,jel sl.mesec rade laparoskopiju? radila sam HSG i ako su ti zapuseni oni ih HSG-om "produvaju" pa te puste oko 3 meseca da uradis nesto prirodno, pa ako ne onda ti rade laparo, ali i to zavisi od dr. meni je HSG dobar tako da cu sledeci mesec raditi inseminaciju, posto sam ovaj zakasnila za O... inace nemoj da se brines u NF rade HSG pod totalnom anestezijom tako da nista ne osetis, skroz je opusteno
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 28.10.2011 23:30:21
|
|
|
|
2bebe
|
Hvala Mala na odgovoru.Pa sta je onda problem ako su ti jajovodi prohodni?Nije mi jasno zasto ne moze prirodnim putem???Drzim ti pesnice za inseminaciju i nadam se da ce ti uskoro biti i .Javi sta si uradila
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 1.11.2011 16:38:01
|
|
|
|
hanka
|
U utorak 8 novembra idem na HSG kod Jasmine Popovic na niskom GAK-u pa cu javiti iskustva.Srecna sam posto cu konacno da tu stvar skinem s vrata a ka.. kao grlica od straha
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 1.11.2011 16:51:56
|
|
|
|
degu
|
Hanka znam da se plašiš, ali eto vidiš da devojke to opisuju samo kao nešto neprijatno, a ne bolno. Mislićemo na tebe
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 1.11.2011 17:15:59
|
|
|
|
hanka
|
O veverice hvala puno na podrsci i ohrabrenju ali ovde rade bez anestezije msm strasno nego prezivecu nekako.Vec sutra cu se vratiti u normalu i razmisljati o drugim stvarima
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 2.11.2011 23:11:29
|
|
|
|
jbojana1980
|
Hanka, i ja sam iz Nisa i kao i ti pokusavam da zakazem HSG u GAK-u. Proslog meseca su mi rekli da im ne radi aparat i da ne znaju kad ce da proradi! A i nikako ne mogu da zakazem kod Jamine, kako ti uspevas? I koje ti je analize trazila, koliko sam citala na forumu trebaju silne neke analize, meni ona napisala samo krvnu sliku, urin, Vs, cervikalni i vaginalni bris i bris na chlamidiju. Bojim se da me ne vrati, a da je zaboravila, i druge analize
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 2.11.2011 23:35:18
|
|
|
|
Alexis79
|
Dobrodosla jbojana, to sto ti je dr napisala to je ono sto je potrebno od analiza za Hsg. Naravno da svi nalazi budu uredni . Ne znam sta si citala i gde ,ali to sto ti je tvoja dr. rekla to je sve. Dodji nam i u ostale teme da se malo druzimo
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 3.11.2011 0:08:05
|
|
|
|
jbojana1980
|
Alexis79, hvala na dobrodoslici Citala sam u ovoj temi da za HSG trebaju i mikoplazma, ureaplazma, papa, kolposkopija, meni to dr nije napisala da odradim, pa se bojim da me ne vrati zbog tih analiza. I ja cekam pa da konacno zakazem HSG.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 3.11.2011 0:13:36
|
|
|
|
Alexis79
|
Meni sve to niko nije trazio kao ni mnogim devojkama. Jer bitno je da su ti svi brisevi bakterioloski i mikoloski cisti i da ti sedimentacija dobra da ne bi doslo do komplikacija posle odradjenog Hsg. Ostale nalaze bi trebalo da uradis u cilju ispitivanja steriliteta ,ali oni zaista nisu potrebni za Hsg. Koliko dugo radite na ?
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 3.11.2011 0:33:50
|
|
|
|
jbojana1980
|
Malo vise od godinu dana, bila sam nekoliko meseci na folikulometriji i dr je ustanovio da nema ovulaciju (mada ja mislim da je ponekad imam). Radila sam hormone, AMH povisen, LH visi od FSH. Sve u svemu, sve lici na policisticne jajnike. Sad treba da odradim HSG pa da vidimo sta dalje.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 3.11.2011 0:46:26
|
|
|
|
Alexis79
|
Samo polako vazno je otkriti tu malu zackoljicu koja koci. Puno toga pametnog ovde ima da procitas i stvarno ce te sve devojke posavetovati dobro. Prvo planirani hsg a onda daj boze da ostanes trudna pa ti dalje analize nece ni trebati
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 3.11.2011 10:59:38
|
|
|
|
mine
|
Ja uradila pre neki dan HSG...imala sam neke starije briseve neke novije...nista mi dodatno nisu trazili. Kao sto ti rece Alexis uradi ih zbog sebbe jer ce ti svakako trebati..HSG nista strasno.Drzim fige ;) IZVORNA PORUKA: jbojana1980 Alexis79, hvala na dobrodoslici Citala sam u ovoj temi da za HSG trebaju i mikoplazma, ureaplazma, papa, kolposkopija, meni to dr nije napisala da odradim, pa se bojim da me ne vrati zbog tih analiza. I ja cekam pa da konacno zakazem HSG.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 3.11.2011 11:39:23
|
|
|
|
2bebe
|
Ja imam zakazan HSG u ponedeljak,juce uradim urin i imama mnogo bakterija.Poludecu vise 2 meseca cekam na taj Hsg.Prvo sam imala ureaplazmu,taman je izlecila sad bakterije u mokraci.Popila sam sinoc MONURAL pa cu u subotu (posle 48h od uzimanja leka)opet da dam urin,valjda ih nece biti da bih mogla na HSG.Nadam se da nece biti lazan rezultat zbog Monurala... .Iskreno jedva cekam Hsg da znam da li je to problem...
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 3.11.2011 11:47:40
|
|
|
|
mine
|
Radila si urinokulturu? Meni to nisu ni trazili..iako znam da je bila sterilna 2 meseca pre hsg-a..
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 4.11.2011 20:59:44
|
|
|
|
2bebe
|
Nisam radila urinokulturu.Meni su trazili i urin da bude sterilan i da se uradi 15 dana najkasnije pre HSG-a.Videcu da li cu resiti problem sa Monuralom,a ako ne moram uraditi urinokulturu da vidim koje se bakterije u pitanju
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.11.2011 12:03:11
|
|
|
|
2bebe
|
Juce sam uradila Hsg,jajovodi prohodni .Nista strasno,bol nikakav nisam imala.Sad 2-3 meseca idem na folikometriju pa ako nista tako onda inseminacija... .Devojke opustencija
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.11.2011 19:53:50
|
|
|
|
hanka
|
S obzirom da na forumima ima malo informacija o radjenju HSG u Nisu opisacu moje iskustvo. Najteze je zakazati konsultacije i pogoditi kad radi "aparat",kad ima filmova i kad su dr orni za rad. Posle obavljenog razgovora potrebno je spremiti analize krvi,urina,hlamidije,miko i ureoplasme,vaginalni i cervikalni bris,grupu sekreta.Jutros sam saznala da je potreban i spermogram koji ja nisam imala tj mm nije uradio jer je bila guzva i dr nije napomenula da se i to trazi. Posle uzimanja rezultata odlazite sa uputom ako ste iz drugih d.z ili se direktno javljate na odeljenju streiliteta dr. do 5 dana ciklusa.Tada dobijete papiric za pripremu i to dan pre intervencije(8-12 dan ciklusa):posle rucka popijete 2 tablete dulkolaksa ili panlaksa(meni je bilo potrebno 4),ne jedete posle rucka nista(ja sam jela pa sam jutros do 9 dezurala u kupatilu).Uvece stavljate jednu vaginaletu povidon joda.Ujutru ne jedete i ne pijete nista(ja pila kafu).Ponesite uloske 2 su dovoljna,licnu kartu,dorucak i sok ili vodu. Javljate se na GAK u 10h da vam otvore istoriju bolesti,ponesite dokumentaciju svu koju imate za svaki slucaj;sacekate 15 min,onda vas dr prozove napise izvestaj i ponovo cekate u holu.Posle 15 min prozove vas sestra,ocisti povidon jodom i spolja i iznutra i dobijete injekciju buskopana i cekate u holu dok vas ne prozovu.Negde oko 12h vode vas na odeljenje za rentgen.Obucite za svaki slucaj dugacku bluzu,tuniku,majicu i papuce ponesite Na rentgenu lezite na ravnom stolu i drzite kolena.Opustite se topla preporuka.Dr Jasmina uradi duboki ginekoloski pregled,premaze vas spolja nekom tecnoscu koja pecka i malo taj deo utrni,stavlja se spekulum i dalje nisam mogla da vidim posto su mi rekli da spustim glavu.Ja sam se cak i smejala.Boli vrlo kratko,neprijatno kao malo jaci menstrualni bol.Slikaju vas 4 puta prva dva su sa podignutim nogama a druga dva sa spustenim.Ustajete,pritom vam mere puls i to je to.Odvedu vas na GAK ponovo i ostave da se odmorite nekih sat,dva.Po izlasku dobijate dovicin kutiju. Kontrola mi je zakazana za cetvrtak,pa cu javiti rezultate. Za sve koje su imale kiretazu sa lokalnom HSG je nista. Srecno svima
< Poruku je uredio hanka -- 8.11.2011 19:55:08 >
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.11.2011 20:02:46
|
|
|
|
daca77
|
E bas mi je drago, hanka...
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.11.2011 20:29:19
|
|
|
|
hanka
|
Daco de si zeno,sto te nema,kako napredujes?
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.11.2011 22:08:46
|
|
|
|
Alexis79
|
hanka super sto je sve tako fino proslo i sto si sad verujem opustenija. Ocigledno da se Hsg veoma razlikuje u Nisu i Kragujevcu.Nista od ovoga svega meni niko nije rekao.Ni za ove tablete ni za vaginalete .I sama procedura je veoma razlicita. Cini mi se da tamo mnogo vise obracaju paznju na pacijenta ,ovde je totalni haos. Ali to je sad za neku drugu temu... Sad odmor nekoliko dana pa se bacate u akciju
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.11.2011 22:30:58
|
|
|
|
degu
|
Hanka, svaka čast hrabrice naša
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.11.2011 22:36:06
|
|
|
|
GRGA
|
BRAVO Hanka nas zmaj!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.11.2011 23:29:01
|
|
|
|
hanka
|
Hvala svima na podrsci Uf samo da sacekam jos cetvrtak i rezultate,valjda ce biti sve ok.Nadam se Proceduru sam opisala za sve uplasene zene bez ikakvih informacija.Strasno me je nerviralo sto za mesto u kom zivim ima vrlo malo podataka.Lakse je zenama koje to rade u Bg i NS bar su malo vise obavestene i znaju ko i kako radi.
< Poruku je uredio hanka -- 8.11.2011 23:30:32 >
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 9.11.2011 7:59:27
|
|
|
|
daca77
|
IZVORNA PORUKA: hanka Daco de si zeno,sto te nema,kako napredujes? Draga, ja sve u mestu ...cekam rezultate brisa, pa cemo videti da li cu na HSG ili antibiotike
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici PITAJTE DOKTORA NA RINGERAJIDr Jelena Todorović, stručnjak u oblasti interne medicine, izaćiće u susret svim Ringerajinim korisnicima koji imaju nek...
Mesečni ciklus ženeSaznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?