Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 22.10.2011 3:52:09
|
|
|
|
pilence83
|
Cao devoke,ja sam nova, ali redovno sam čitala vaše priče i iskustva. Treba u sredu da radim HSG, ali toliko sam se uplašila da još uvek razmišljam šta da radim. ja bih da radim sa anestezijom,ali kažu da i nije baš preporučljivo. daj utešite me bar malo, inače kukavica sam za bol :-(. i htela sam da te pitam vanyadj gde si radila u kragujevcu pošto sam i ja iz kg.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 22.10.2011 13:06:14
|
|
|
|
hanka
|
Da li neko ume da mi objasni razliku izmedju hsg obicnog i sonohisterografije? Situacija je sledeca.U GAK Nis nemaju filmove ali mislim da nece da rade a ne da nemaju.Konacno sam spremna i radicu privatno s tim da mi nije jasno da li sonohisterografija samo pregled stanja ili moze kao klasican da procisti jajovode.Citala sam tako nesto na internetu pa ako neko zna vise neka pise
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 22.10.2011 17:50:46
|
|
|
|
vanyadj
|
pilence83 poslala sam ti PP sa informacijama o lekaru kod kog sam radila HSG. Kao sto sam napisala, u bolnici nisu imali filmove pa sam odlucila da odradim privatno, da ne bih morala da cekam celih mesec dana. Nisam radila sa anestezijom, jer nije ni bilo vremena da se to organizuje, posto sam se lekaru javila u poslednjem trenutku (istog dana kada su mi otkazali u bolnici morala sam da odradim privatno). Bol koji se javlja pri ubrizgavanju kontrasta jeste pomalo neobican, kao jaci menstrualni bolovi, ali posto su mi oba jajovoda potpuno prohodna nije bilo tako strasno. Bitno je i da kratko traje, kao i to da ti doktor objasnjava sta trenutno radi, jer te to malo smiri i opusti. Zene koje su imale zapusene jajovode se zale na to da ih je dosta bolelo, pa ako se toga bojis mozes slobodno da trazis anesteziju (i kod privatnika i u bolnici), ali moras na vreme da se javis jer ce ti verovatno traziti da obavis dodatne preglede, zbog anestezije. Drzim ti pesnice da sve uspesno zavrsis i to sto bezbolnije.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 22.10.2011 18:18:28
|
|
|
|
pilence83
|
hvala puno vanuadj pročitala sam poruku. ja sam doktoru rekla da neću da radim bez anestezije, a on me kao iskulirao javascript:void(AddText(' ')) veruj mi da do srede neću moći oka da sklopim, baš sam se uplašila. jel nisam baš sigurna da su mi kanali prohodni javascript:void(AddText(' '))
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 23.10.2011 0:46:15
|
|
|
|
Lalami
|
Zelim da napisem svoje utiske o hsg pregledu, zbog onih Zen a koje ce tek Ici. Puno Sam citala o tome NA internetu, I potpuno se izbezumila od straha. Ono sto je neprijatno sigurno, to je postavljanje instrumenata, neprijatno, Ali ne boli. Cak I kad je doktorka pustila kontrast, nista posebno nisam osetila, osim malog pritiska ua donjem stomaku. Trajalo je sve ukupno OKo desert minuta. Vazno je I da se saradjuje sa lekarom, tj da se prate instrukcije. Mene je najvise iscrpelo cekanje, a kad je sve zavrseno, savladao me je veliki umor. Neo ce rec I da Sam I Ala srece, Ali, I Ala Sam pazljivu lekarku.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 23.10.2011 14:52:25
|
|
|
|
pilence83
|
lalami reci mi jel su tebi prohodni kanali?
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 23.10.2011 19:04:03
|
|
|
|
Lalami
|
Пре интервенције, докторка ми је рекла да ниједну њену пацијенткињу није болело, и ја сам јој веровала. Јајоводи су ми у добром стању, али, мислим да је у питању интезитет којим пуштају контраст. Искрено ти казем да сам се пре интервенције избезумила од страха како ће то да изгледа. Није пријатно то кад ти постављају инструменте, али не боли. Све укупно, било ми је стресно врло. Мораш да пратис упутства која ти даје лекар и да се сетиш засто то радиш. Држим ти палчеве, нормално живи до прегледа, не читај на нету више, пуно те поздрављам
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 23.10.2011 21:14:52
|
|
|
|
pilence83
|
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 23.10.2011 21:26:04
|
|
|
|
Alexis79
|
IZVORNA PORUKA: vanyadj Juce sam obavila HSG u Kragujevcu i evo mog iskustva. Ujutru sam otisla u bolnicu, po dogovoru sa doktorkom koja je trebalo da me primi i da me poveze sa doktorom koji radi HSG. Mada smo se cule 2 dana ranije, tek tada mi je rekla da vec par dana nema filmova u bolnici i da cu morati da odlozim HSG za sledeci mesec. Nisam mogla da verujem! U celom klinickom centru vec danima nema filmova, koji se inace koriste za razne vrste snimanja, ne samo za HSG! Posto mi se HSG odlaze jos od juna (prvo zato sto sam imala bakterija u brisevima, pa sam morala da prodjem kroz terapiju, a zatim zato sto cekam lekare, koji volsebno nestanu ili iz najrazlicitijih razloga ne mogu da me prime bas kada mi se primakne termin kada moze da se obavi snimanje...), nisam vise mogla da cekam i zvala sam privatnog lekara (mnogo hvala Alexis79 za PP sa korisnim informacijama!!!). vanyadj nema na cemu. Drago mi je sto sam ti pomogla. I ja sam tako prosla kao i ti kad sam se spremala za HSG u drzavnoj ,smo sto u mom slucaju nije bilo kontrasta. Zato sam i ja igrom slucaja otisla privatno tog istog dana kao i ti. Ma sramota za KBC Kragujevac Super sto si tako lepo prosla i sto su jajovodi prohodni.Moji su nazalost bili zapuseni pa je bol bio malo jaci ,ali nista strasno. Sad samo odmaraj i nista tesko nemoj da podizes a onda u akciju pravljenja beba Pa da uskoro pijemo kafu u Kg-u
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 23.10.2011 21:27:00
|
|
|
|
Alexis79
|
pilence pa i ti nam sugradjanka
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 23.10.2011 22:42:26
|
|
|
|
mica slavljenica
|
Aleksis, kako to da ti traze da radis te silne inseminacije, a jajovodi zapuseni? Meni nisu trazili ni jednu inseminaciju jer mi je levi jajovod neprohodan.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 23.10.2011 22:45:52
|
|
|
|
Alexis79
|
Bili su mi zapuseni ,ali su me lepo "procistili" . Sad je sve prohodno ,ali ocigledno da to nije bio jedini problem
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 23.10.2011 22:46:32
|
|
|
|
Alexis79
|
mico jos malo pa testic pa
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 24.10.2011 1:49:15
|
|
|
|
pilence83
|
da Alexis79 i ja sam iz Kg . joj i ja bih baš volela da prođem kao vi, sa što manje bolova. ih kada bi i mene vratili kući u sredu, ali postoji ta mogućnost jel mi je doktor napomenuo nešto kao nije baš siguran 100 % da će da mi radi jel im nešto sa aparatom nije uredu. ali što se mora, mora se. da završim i ja to pa da vidimo šta dalje
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 24.10.2011 15:26:31
|
|
|
|
Alexis79
|
Kod kog si doktora pilence ?
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 24.10.2011 17:59:06
|
|
|
|
pilence83
|
kod Peđe Sazdanovića od pre neki dan, a inače išla sam kod Spomenke u ženskom dispanzeru. a da li može neko da mi kaže za AMH. dozvoljeno je do 5,30 a meni je 6,63. da li neko zna šta to znači, tj zbog čega to može da bude povišeno i da li bi to smetalo da se uradi HSG?
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 24.10.2011 18:02:21
|
|
|
|
Nataša1
|
Pilence, AMH ti je odličan. Trebalo bi da imaš što viši rezultat jer to znači da su ti dobre rezerve jajnih ćelija. Drastično povišen rezultat imaju žene sa PCOS, pa ako ti nemaš PCOS onda si super! EDIT: AMH nema nikakve veze sa HSG-om. Slobodno ga uradi, samo je važno da nemaš bakterije.
< Poruku je uredio Nataša1 -- 24.10.2011 18:03:27 >
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 24.10.2011 18:11:53
|
|
|
|
pilence83
|
Nataša1 ja sam se malo uplašila jel su mi malo pre rekli iz labaratorije gde sam radila da mi je poviušeno malo, ali hvala ti na odgovoru baš si me obradovala
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 24.10.2011 19:49:31
|
|
|
|
Alexis79
|
Isti nam je lekar pilence Samo se ti drzi onogo sto ti kaze. Za AMH ce bolje on da ti objasni sta znaci jer ja bas i ne znam . Inace to nema veze sa HSG-om ,bitno je da su ti brisevi uredni i sedimentacija da je dobra.
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 25.10.2011 22:34:53
|
|
|
|
zuto pilence
|
Mulan Ja tek posle nove godine jer se nadam da cu do tada da ugledam . A ako nebude onda moram na laparoskopiju. Interesuje me da li to nesto pomaze i da li uspeju da otpuse jajovode i ako su zapuseni. Obavezno pisi svoje iskustvo i koliko ti je ta intervencija pomogla i da li je?!
< Poruku je uredio zuto pilence -- 25.10.2011 22:38:42 >
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 26.10.2011 1:28:45
|
|
|
|
pilence83
|
žuto pilence ćao . ja mogu da ti kažem da sam čula da to dosta pomaže i da operacija nije komplikovana, ali nadamo se da ti to neće trebati nego da ćeš uskoro da nas obraduješ sa jednom ili pa može i dve odjednom.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 26.10.2011 19:45:16
|
|
|
|
pilence83
|
e ćao devojke samo da vam se javim. danas sam trebala da radim HSG, ali me vratili ne radi aparat. rekao mi je doktor da dođem sledećeg meseca. stvarno su katastrofa, jednu ženu su po drugi put vratili zbog toga. stvarno sramota
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 28.10.2011 18:03:51
|
|
|
|
2bebe
|
Ja idem u sl.ponedeljak na HSG u N.Front kod Ane Mitrovic,imala sam ureaplazmu i napokon sam je se oslobodila... Interesuje me ako se ustanovida si jajovodi prohodni,sta onda???Vec 2 godine sam u braku i nista...
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 28.10.2011 18:06:19
|
|
|
|
mala83
|
ja sam isto kod Ane, ako su ti jajovodi prohodni, savetovace te da odmah sledeci mesec radis inseminaciju
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 28.10.2011 18:48:38
|
|
|
|
2bebe
|
Jel si ti radila vec HSG?A inseminaciju?Malo mi je frka od svega toga A ako su zapuseni,jel sl.mesec rade laparoskopiju?
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako se ponašati nakon embriotransfera?Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?