Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 11.10.2011 23:29:35
|
|
|
|
Lalami
|
DA li neko moze da mi odgovori da li se radi HSG ako su svi nalazi sterilni, ali sedimentacija malo povisena? Ja sam se totalno izbedacila
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 12.10.2011 21:01:26
|
|
|
|
2bebe
|
Cao devoke,ja sam nova ovde.Trebala sam da idem na HSG,medjuti imam ureaplazmu manje od 10.000,mm je radio bris i on nema.Dobila sam terapiju lek LEVOMAX(jedva sam ga nasla)14*1 i vag.Ginodaktanol.Nadam se da cu je izleciti pa da idem na HSG.2god.pokusavamo i nista od .Vise mi se smucilo ovo nerviranje .Idem u N.Front kod Ane Mitrovic.Jel neko radio HSG kod nje?
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 12.10.2011 21:58:49
|
|
|
|
mala83
|
2bebe, ja sam kod Ane Mitrovic, mada mi nije ona radila HSG iako sam imala zakazan HSG kod nje, jer taj dan nije bila tu, pa mi je radio neki drugi dr koji je tada radio koji je bio super...znam da nije redak slucaj da ne radis kod svog dr. vec kod nekog ko se tada zadesi tu da je slobodan...
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 13.10.2011 22:40:17
|
|
|
|
drjole
|
.
< Poruku je uredio drjole -- 13.10.2011 22:49:46 >
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 13.10.2011 22:41:53
|
|
|
|
drjole
|
IZVORNA PORUKA: maca821 IZVORNA PORUKA: World ne sikiraj se cuftice, sve se to moze rijesiti... a doduse, ako su zacepljeni jajovodi onda se i ide na VTO, inseminaciju nema smisla u tom slucaju... mada da ti kazem, cula sam da se nakon hsg-a i zacepljeni jajovodi ponekad ''odcepe'', pa sve to bude super.... A zar HSG nije produvavanje jajovoda, tj.ako su zapuseni ono se "odpuse" ajd tako da se izrazim? Ja sam to tako razumela.... HSG je dijagnostičko-terapijska procedura kojom želimo da steknemo uvid u PROHODNOST jajovoda. Ako u jajovodima ima sluzi koja ne da spermatozoidima da prođu, ili ima neka opstrukcija slične prirode, kontrasno sredstvo može pod pritiskom da ih pročisti. Ako to ne uspe, ide se u dalje procedure. Pozdrav!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 13.10.2011 22:46:37
|
|
|
|
drjole
|
IZVORNA PORUKA: hanka Zene sta da radim? Lutajuci po internetu dosla sam do zakljucka da je najbolje da uradim laparaskopiju od klasicnog hsg bez anestezije i to da mi zavrse sve odjednom,ociste jajovode i jajnike od raznoraznih cisti koje imam i zacepljenja od raznoraznih bakterija.Sta vi mislite o tome ? Ako je u pitanju samo nemogućnost začeća, onda je ipak bolje prvo uraditi HSG. Ako su na neki način dokazani problem ciste, priraslice i ostalo, to je druga priča. Ali ipak-prvo se konsultuj sa svojim ginekologom...
< Poruku je uredio drjole -- 13.10.2011 22:50:46 >
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 13.10.2011 22:50:50
|
|
|
|
Alexis79
|
pozdrav za drjole-ta Bas je fino kad nam se ovakav neko pridruzi i malo nam razbije paranoju Ipak covek zna o cemu prica
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 13.10.2011 23:22:12
|
|
|
|
zuto pilence
|
Cao cure evo i mene prezivela hsg pa da vam prenesem svoja iskustva. Radila sam hsg u Visegradskoj , dosla u 9 uzela prijenu listu za odeljenje otisla u garderobu da se presvucem(ponesite svoju spavacicu , papuce, vl.maramice, ulozak to vam niko nece reci al vam to sve treba) odatle na odeljenje , legla u sobu tu malo odmorila . Posle toga su me odveli na pregled ginekoloski, zatim dali mi probnu inekcuju da provere da nisam alergicna na jod koji ce vam kasnije ubrizgavati, a da to nista ne boli. Vratila se u sobu malo odmorila kad eto moje doktorke dosla da mi radi intervenciju. U Visegradskoj se radi bez ikakve anestezije. Usla sam u neku sobu skinula samo donji ves i ostala u spavacici i legla na neki ogroman po duzini drveni sto. Prvo sto su mi odradili ociste vaginu jodom, zatim iglom prodju kroz grlic materica to onako na sekund zaboli al bol brzo nestane, zatim pocinje ubrizgavanje kontrasnog joda bol pocinje postepeno da raste sve jace i jace i to traje nekoliko minuta najvise 5. Kada ubrizgaju jod povucete se malo u nazad klizuci po tom stolu i tu vas uslikaju, i to je sve, Sasvim normalno, makar ja sam mogla da ustanem i sama sam otisla do sobe. Tu odlezite jos par sati dobijete otpusnu listu i mozete kuci taj isti dan. Moja iskustva su sasvim ok netraje dugo, boli relativno jako kratko svega 10 min, i kad bi trebala opet bi radila bez anestezije. I da pre intervencije svega sam se nacitala na forumima i nije mi bilo dobro koliko sam bila uplasenja . Nadam se da sam vas makar malo opustila jer verujte nije nista strasno i stvarno brzo prodje. Dobila sam terepiju 5 dana ciprocinal po dve na dan od 500 mg . A da rezultati nisu bas bajni jedan javovod mi u opste nije prohodan dali su nam 3 meseca fore pa ako nemadne onda dalje valjda laparaskopija, I moram da vam kazem svu su divni a da imala sam vezu to je jako bitno.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 13.10.2011 23:38:44
|
|
|
|
GRGA
|
Zuto pilence........... bravo sto si tako prosla......... Sve je relativno,,ja sam ga nadrljala kao zuti mrav ..a jajaovodi us prohodni..........GRRRRRRRRRR Pritom nisam neka placljivica i grozims e pri pomisli da neko kuka,,niti se necega plasim... Naime kod mene nisu mogli da mi nameste aparat na desnoj strasni ...I trajalo je duze od 10min/......... Mozda 20!!!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 17.10.2011 16:14:44
|
|
|
|
mine
|
Devojke, jel mogu da racunam da cu moci raditi taj dan kada radim HSG? Koliko je izvodljivo tj preporucljivo?! Hvalaaa
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 17.10.2011 18:16:49
|
|
|
|
GRGA
|
Hmmmmmmmmmm...negde u nekim bolnicamaako radis sa anestezijom zadrzavaju te celid an..i sledceg otpustju...Ako radis bez anaestezije ,,u bolnici si sat vremena............ Hmmmmmmmmm moj savet ti je da taj dan odmaras.bolece te stomak!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 17.10.2011 23:04:50
|
|
|
|
zuto pilence
|
Mine.... moja preporuka ti je da neradis dan_ dva jer stomak boli nista strasno makar mene ali ces imati nelagodan osecaj, i posle tog stresnog prepodneva stvarno ce ti trebati sna.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 17.10.2011 23:07:04
|
|
|
|
World
|
niposto ici na posao taj dan definitivno, a po mogucnosti jos jedan odmarati... nije bas tako jednostavno i bolucka stomak...
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 17.10.2011 23:12:54
|
|
|
|
zuto pilence
|
Cure da li je neko radio laparoskopiju, i da li moze da opise svoje iskustvo .
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 18.10.2011 0:19:32
|
|
|
|
m@j@25
|
radila sam ja nista strasno veruj mi
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 18.10.2011 11:41:29
|
|
|
|
mulan
|
Mine, moj ti je savet da ipak odlezis. Pilence, ja radim laparoskopiju u novembru i kako cujem nije strasno.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 18.10.2011 14:55:21
|
|
|
|
hanka
|
Pa ovako Svi brisevi sterilni(hlamidija,vaginalni,cervikalni,miko i ureoplasma) Dobila sam uput za GAK Nis da se javim i ponesem rezultate urina,krvi i sekreta.Stigli su mi rezultati sekreta 3 grupa Sta sad,meni je sve normalno bez ikakvih teskoca jel ce mi raditi hsg bez obzira na sekret?
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 18.10.2011 18:02:28
|
|
|
|
World
|
mislim da ta treca grupa i nije nesto kriticna za hsg...
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 19.10.2011 10:35:32
|
|
|
|
hanka
|
Bila sam kod dr i bukvalno me je isterala iz ordinacije i pitala da li hocu da imam prvu grupu ko devojcica.Vazno da su brisevi ok.Danas ci ici na gak da se raspitam sta mi jos treba i kad da se javim
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 19.10.2011 11:07:49
|
|
|
|
daca77
|
Hanka, a radis na klinici?
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 19.10.2011 11:21:19
|
|
|
|
hanka
|
Daco imas pp
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 19.10.2011 13:42:55
|
|
|
|
degu
|
E super Hanka ovo je i mene baš interesovalo jer mi je zadnji put bila III grupa, a rekli su mi sve OK, nisam nikakvu terapiju dobila. Neka ti sve super prođe
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 20.10.2011 10:11:35
|
|
|
|
mine
|
Hvala na odgovoru..ondaK necu raditi...za svaki slucaj..
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 21.10.2011 10:43:04
|
|
|
|
vanyadj
|
Zdravo svima na forumu. Imam 37 godina i 4 godine sam u braku, ali na zalost jos nema bebice. Juce sam obavila HSG u Kragujevcu i evo mog iskustva. Ujutru sam otisla u bolnicu, po dogovoru sa doktorkom koja je trebalo da me primi i da me poveze sa doktorom koji radi HSG. Mada smo se cule 2 dana ranije, tek tada mi je rekla da vec par dana nema filmova u bolnici i da cu morati da odlozim HSG za sledeci mesec. Nisam mogla da verujem! U celom klinickom centru vec danima nema filmova, koji se inace koriste za razne vrste snimanja, ne samo za HSG! Posto mi se HSG odlaze jos od juna (prvo zato sto sam imala bakterija u brisevima, pa sam morala da prodjem kroz terapiju, a zatim zato sto cekam lekare, koji volsebno nestanu ili iz najrazlicitijih razloga ne mogu da me prime bas kada mi se primakne termin kada moze da se obavi snimanje...), nisam vise mogla da cekam i zvala sam privatnog lekara (mnogo hvala Alexis79 za PP sa korisnim informacijama!!!). Taj lekar mi je prvo obavio kontrolni pregled, a zatim i HSG. Sama procedura kod privatnika je vrlo jednostavna i nema nekih posebnih priprema. Skinula sam se kao za svaki ginekoloski pregled i legla na sto za snimanje, tako da karlica bude sto blize ivici stola. Lekar mi je objasnjavao svaki deo procesa, sto je meni dosta znacilo, jer je delovalo smirujuce. Prvi bol nije jak i javlja se pri postavljanju igle u grlic materce. Nakon toga sledi ubrizgavanje kontrasta - to boli, ali u mom slucaju ne mnogo, jer su mi jajovodi potpuno prohodni. Bol je malo neobican, lici na nesto jaci menstrualni bol i izazvao mi je blagu drhtavicu (moze biti da je to i od straha, jer sam stalno bila u iscekivanju da ce zaboleti vise). Iako je vec prvi snimak pokazao dobru prohodnost, lekar je odlucio da mi ubrizga jos 1 dozu kontrasta, da bi mi potpuno procistio jajovode. I to drugo ubrizgavanje je bolelo, ali znatno manje. Napravio je i drugi snimak i to je to. Posle samo 10ak minuta sam mogla da idem kuci. Sada pijem antibiotike i savetovao mi je da mirujem par dana. Juce i jutros sam malo krvarila, ali sada prestaje. Vec prekostutra bi trebalo da mozemo da nastavimo sa pokusajima da zatrudnimo. Nadam se da ce i moje iskustvo biti nekome od koristi, kao sto su vasa iskustva koristila meni.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 21.10.2011 10:53:45
|
|
|
|
mine
|
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Ringerajina tabela za praćenje plodnih danaŽelite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?