|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Epiziotomija
24.8.2011 23:41:07   
mirjanica
Pardon, pila sam amoksicilin pa mi je dr juce dala panklav dok jos nismo znali za eserihiju, sutra joj nosim tek ovaj rezultat! Kako sam je kad i gde zaradila ne smem ni da razmisljam. posle bolova i peckanja otisla sam u ovaj dz i tu su mi da vam ne pricam kako i cime sekli i vadili konce, samo sto nisu izvadili makazice iz tasne pa isekli, strasno! Ovo pecka i dalje, mene je samo strah za bebu, lezali smo i valjali se zajedno po krevetu, on nece bez mene da zaspi, evo ga i sad je u mom krevetu jer je danas zbog vrucine ceo dan kenjkav i nije spavao pa mi ga je zao! Uh, dajte neke savete kako sa bebom... Ana, ti? Jel si ti sada ok, radila si opet urinokulturu?

Niko kao Bane... 30.7.2011. - 9.05.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 376
25.8.2011 11:47:04   
Ana RR
Radila sam prošle nedelje i sve je ok, mada ću je ponoviti za 10ak dana za svaki slučaj.

Mislim da beba ne može doći u kontakt sa bakterijom ako se vodi računa o higijeni, pranje ruku uvek pre nego što uzmeš bebu, ne stavljaj je na vašu posteljinu već obavezno na pelenicu ili peškirić.. ne brini, biće to ok.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu mirjanica)
Direktna veza do poruke: 377
29.8.2011 13:45:39   
Anoniman
juce sam se konacno prvi put obrijala posle porodjaja, sad se konacno osecam normalno! user posted image
i legla ja i sa ogledalcetom ponovo gledam svoj oziljak, kad naidje mm, pa mi kaze: hoces li prestati vise da se divis? user posted image user posted image user posted image ja rekoh, ajde pogledaj kako izgleda. baci on pogled u prolazu, pa kaze: ja mislim da ti treba jos jedan viski da kupis onom svom doktoru! user posted image user posted image user posted image crkla sam od smeha!

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 378
9.9.2011 19:48:39   
Didy
Prvi put me je babica baš isekla kao najgori kasapin, uz obrazloženje da je beba velika, a nije bila previše koliko je ona mislila (3720, 54). Videla sam da je grozan, ali kako nisam videla ničiji drugi, nisam ni razmišljala kako on realno izgleda.
Kad sam došla drugi put, babica se počela groziti: "Gde ste se Vi porađali? Ko vam je radio epiziotomiju? Ko Vas je ušivao?" Pa se pojavi druga babica, pa sve isto.user posted image Pitam ja - Pa, kako bi trebalo da izgleda? Kažu one - Tanka crtica koja se jedva primećuje. Kod mene je bio ogroman i sav neki grbav.user posted image Rekle su da će probati da me ne seckaju drugi put, ali kad je bebicina glavica nalegla na međicu, ipak su malo morale da seku, uz obrazloženje da bi u u suprotnom puklo onoliko koliko su prvi put sekli (mnogo).
Zaboravila sam bila poneti ogledalce u porodilište, a kada mi je mm doneo sledećeg dana i kad sam videla na šta liči, samo sam mu poslala poruku - Bolje da mi nisi ni donosio ogledalo.user posted image Grozno! Još grbavije, puno nekih čvorova.user posted image
Nadam se da će bar malo normalnije izgledati kad skroz zaraste. Rekla sam mm da ću ga skroz razumeti ako samo zbog toga nađe neku drugu.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 379
9.9.2011 20:57:47   
Anck Su Nmaun
Jao Didyyy ..kad se samo setim fuuuuuuj

Al sad kad je zaraslo jeedva da ostim pod prstima , al dok nije zaraslo sve je kvrgavo bilo user posted image

Molim boga da me ovaj put ne seku jer  cu biti slabo pokretna a toliko toga me ceka uh

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 380
9.9.2011 21:48:49   
Didy
Anck, ja sam mnogo pokretnija nego prvi put. Prvi put nisam uopšte mogla da sednem pune 4 nedelje. Imala sam ogromne podlive dole koji su boleli više nego rana. Sad već sedam lagano.

< Poruku je uredio Didy -- 9.9.2011 21:50:32 >

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 381
9.9.2011 23:19:25   
Anck Su Nmaun
Pa da kad su te vidis neki mesari sili, pa trebalo 100 godina da zaraste user posted image

Ja sam imala veliki rez , ali sam mogla da sednem posle 10 dana...ali je trebalo duuugo da skroz bas zaraste....

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 382
12.9.2011 9:34:14   
Didy
Joj, mene juče i danas rana boli više nego prethodnih dana i osećam neki čudan pritisak dole. I sve me nešto svrbucka i nervira, baš mi stvara neku nervozu, jedva čekam da zaraste.user posted image

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 383
12.9.2011 21:36:00   
bokicans
IZVORNA PORUKA: Didy

Zaboravila sam bila poneti ogledalce u porodilište, a kada mi je mm doneo sledećeg dana i kad sam videla na šta liči, samo sam mu poslala poruku - Bolje da mi nisi ni donosio ogledalo.user posted image Grozno! Još grbavije, puno nekih čvorova.user posted image
Nadam se da će bar malo normalnije izgledati kad skroz zaraste. Rekla sam mm da ću ga skroz razumeti ako samo zbog toga nađe neku drugu.

Ne brini i ja kada sam videla kako izgleda uzas,frapirala sam se, grbava,natecena,sav preko sava,,,,,,,,,ali medjutim ,kada se povuklo ,zaraslo ,splasnulo,kao nova,lepse nemauser posted image

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 384
25.9.2011 7:53:09   
ivana87
Pozdrav svim forumasicama..ja sam se prekjuce vratila sa porodjaja, gde mi je dr napravila rez i 15 savova imam ukupno..ne mogu da sedim, jedva hodam..perkam se samo mlakom vodom, posto me posle sapuna jako zateze..pocela sam da stavljam povidon jod na ulozak..i dalje boli..vise ne znam sta da radim..dr mi je rekla da amo me konci zatezu nakon sest dana, dodjem da ih skine..da li boli to skidanje konaca, kako se radi? Sad me to plasiuser posted image

Dobro je imati oca i majku, ali je još bolje imati ćaleta i kevu. Svi očevi i majke masiraju svoju decu i iživljavaju se na njima, ali se samo sa ćaletom i kevom može iskreno razgovarati o tome.

(odgovor članu bokicans)
Direktna veza do poruke: 385
25.9.2011 16:54:06   
Mariya
Evo i mene da zakukam na ovu temu, recite mi molim vas, koliko dana ste krvarile posle porođaja i kad vas je rana prestala boleti. Iliti kad je postalo lakše? I dr i babica i patronažna mi govore da je rana super, zarasta, ali BOOLIII!!Ne mogu ništa normalno da radim...Joooj...

(odgovor članu ivana87)
Direktna veza do poruke: 386
25.9.2011 19:55:15   
Didy
Mariya, posle prvog porođaja sam krvarila 2 meseca.user posted image Bude slabo, pa opet jarkocrveno i tako u krug... Sad posle drugog porođaja posle 3 nedelje ima dana kad uopšte ništa nema, pa nekoliko kapi, tako da mi je ovo odlično.
E, sad, i sa ranom sam imala različito iskustvo. Prvi put sam imala i podlive, pa nisam mogla sedeti duže od mesec dana, sad sam mogla polagano već posle nedelju dana. To što te zateže su konci. Dok ne ispadnu, gnjaviće. Recimo da posle dve nedelje bude lakše, ako je za neku utehu. Probaj dotle da miruješ što više i da luftiraš ranu (ležiš bez gaća sa raširenim nogama) da sve što pre zaraste.

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 387
25.9.2011 21:02:50   
Mariya
Jooj, utešila si me što se tiče rane, još nedelju dana ću izdržati nekako, trudim se da  je luftiram, a svi su mi rekli na ni pod razno ništa ne stavljam, jedino me patronažna zalije povidonom. A za krvarenje, jao kuku, pa već mi je dosta. Baš sam se odvikla krvarenja za ovih 9 meseci pa me mnogo nervira.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 388
25.9.2011 22:50:26   
Didy
Ja sam prskala oktanisept baš često. I od njega mi je bilo lakše, a i brže zarasta. Jedino ne sme da se kombinuje s povidon jodom. Nama su ga i u porodilištu prskali.

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 389
26.9.2011 0:49:20   
Malecka074
Ivana i ja sam samo mlakom vodom se zapirala. U skolici su nam rekli tako da trebamo, da ne koristimo sapune...A i dr je rekao. I bitno je da posle toga sto duze luftiras :). A kao pomoc pri zarastanju sam koristila oktanisept sprej, isto savet iz skolice. Pa, mozda da probas sa njim. Ali ne sme se prskati vise od 2-3 puta dnevno, da ne bi popucali konci.
Mariya ja sam krvarila citavih mesec dana. Ali posle 3.nedelje je skroz iscedak bio svetao, zuckast. Da bi evo 37. dan posle porodjaja prestalo i to. user posted image I kako su konci poispadali svi (pre2 dana) mogu da sedim lepo i lakse se osecam. Ali i dalje osecam malko neko peckanje, ali nije strasno.

Sve se moze kad se hoce i kad se mora :)

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 390
26.9.2011 16:21:34   
ivana87
Prestala sam da koristim one mrezaste uloske, i umesto njih stavljam libress pamucni maxi goodnight..takodje sam se otarasila mrezastih gacica, i ponovo nosim one obicne pamucne..redovno zapiranje, osusim ranu peskirom, i nista preterano ne radim osim oko bebe..i evo vec mogu nekako da sednem, ne zateze me vise toliko..prethodnih dana samo razmisljali mm i ja da zovemo hitnu koliko mi je bilo lose..

Dobro je imati oca i majku, ali je još bolje imati ćaleta i kevu. Svi očevi i majke masiraju svoju decu i iživljavaju se na njima, ali se samo sa ćaletom i kevom može iskreno razgovarati o tome.

(odgovor članu Malecka074)
Direktna veza do poruke: 391
21.10.2011 21:31:41   
PoisonEve
Meni nije radjena epizotomija, mada me je beba malo pocepla rucicom kad je izlazila, imam dva sava. A juce i danas mi je toliko neprijatno dole, sve me nekako steze i zulja..user posted image
Da li to treba tako? Osecam kao neki pritisak dole. A u porordilistu sam posle dfva sata ustala i sve je bilo ok, nije me uopste mnogo bolelo i smetalo.

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu ivana87)
Direktna veza do poruke: 392
21.10.2011 21:51:59   
nela79
PE mozda je to cisto znak da rana zarasta.
Kod mene je tako bilo nakon prvog porodjaja, isto sam imala par unutrasnjih koncica. Nakon par dana u bolnici pocelo je nesto da me boli dole, ja mislila da me zatezu ti konci a na kraju se ispostavilo da mi je bio izasao hemoroiduser posted image

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 393
21.10.2011 22:04:33   
Jov@n@
Epiziotomija...uf.... Meni je to bilo gore od porodjaja. Cak me I vise I jace bolelo.

(odgovor članu nela79)
Direktna veza do poruke: 394
23.10.2011 16:29:01   
Mariya
Evo, mesec dana posle porođaja počinjem da sedim, ali lagano, na nešto jaako mekano i da izvinete, na pola guza user posted image , ne usuđujem se sesti redovno, sve se tripujem da će rana da se otvori. Počela sam da nosim pamučne gaćice, kako su mi nedostajale!!!Prestala sam da krvarim, ostalo ono malo žućkasto, nekad čak ni toliko da uprlja uložak. A mislila sam da se od epiziotomije nikad neću oporavitiuser posted image . Ali dr me ušio, svaka mu čast, ostale samo tačkice na koši gde su bili konci, ma maca mi je kao novauser posted image

(odgovor članu Jov@n@)
Direktna veza do poruke: 395
23.10.2011 16:50:18   
Verus
PE i ja sam pukla, nisu me sekli, 2 stepen imala sam usivanja i iznutra.  Pa dosta dugo je bilo cudno, i imala sam dugo kvrgu unutra, koja je, kao sto je dr. rekla stvarno nestala sama, valjda se to oziljcano tkivo malo sredilo.  Posle nista imala nikakve posledice niti znakove da se bilo sta desilo.

Bilo bi ti dobro da ispiras fizioloskim rastvorom, u kadi ili iznad wc solje-ako imas spric bocu da stavis u to i ispiras.  Tako ce ti puno brze zarasti: meni su ovde u bolnici dali nesto za ispiranje i rekli 4-5 puta na dan, i neki sprej za dezinfekciju-znam da to tu ima ali se ne mogu setiti imena....

Direktna veza do poruke: 396
23.10.2011 16:50:53   
Verus
IZVORNA PORUKA: Didy

Ja sam prskala oktanisept baš često. I od njega mi je bilo lakše, a i brže zarasta. Jedino ne sme da se kombinuje s povidon jodom. Nama su ga i u porodilištu prskali.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 397
24.10.2011 0:33:51   
PoisonEve
A ja sam imala kod kuce samo jod pa sam njega stavljalauser posted image
Znaci mogu i fizioloskim da ispiram? Hvala Verus.

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 398
24.10.2011 7:44:57   
Anoniman
prenosim vam moje iskustvo,probajte ne moze da skodi,jednom dnevno namazite ranu kantarionovim uljem za spoljasnju upotrebu (ima u svim apotekama) vidjecete koje je rasterecenje user posted image

Direktna veza do poruke: 399
25.10.2011 10:43:13   
Anoniman
Hej PE isti slucaj, dete me je cepnulo rukicom, i meni su prepisali da tako kazem, da osim naravno redovnog pranja, ispiram sa tantum rosom, i stvarno je super. Sta su tebi naznacili na otpusnoj listi?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Zna li beba u stomaku šta mama jede?
Tečnost u kojoj bebe plutaju pravi je koktel različitih ukusa i dok čekaju vreme kad će izaći u svet, one možda tako uče...
Curtis Means je najranije rođeno dete koje...
Guinnessova knjiga rekorda potvrdila je da je Curtis, koji sad ima 16 meseci, postavio novi svetski rekord. Standardna t...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here