|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Epiziotomija
25.10.2011 10:44:18   
Anoniman
I kantarion je super, slazem se, za savove pogotovo

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 401
25.10.2011 11:33:29   
PoisonEve
I meni su isto prepisali, sad sam videla.

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 402
25.10.2011 12:40:35   
Anoniman
To je super stvar, to sam koristila i prosli put, po savetu mog lekara :)

(odgovor članu PoisonEve)
  Direktna veza do poruke: 403
8.11.2011 15:16:16   
jance
kada ste pocele da perete ranu sa sapunom (ili sa onim sa cime ste prale to podrucje pre porodjaja)?
ja vec mogu da sedim i ne boli me rana, al jos uvek to podrucje perem samo sa obicnom vodom, pa sam danas bas razmisljala kada da krenem...

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 404
8.11.2011 15:39:17   
bibi80
Joj mene tek čeka porođaj pa se psihički spremam na sve što može da me zadesi... user posted image Koliko dugo ta rana srasta, kako se tuširati ako sapun -pretpostavljam ni kupke- ne smeju da se koriste?

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 405
8.11.2011 15:53:47   
Olga75
zarastanje rane zavisi a za pranje u pocetku je kajbolje mlaz mlake vode iz tusa direktno na gospoju i luftiranje , jasam koristila i dosta octanisepta ( prija ) ali mene su onko esnafski isekli da se ne zalim da su stedeli makaze i konceuser posted image
sama epiziotomija , kad je rade nije strasna , kao kad se secnes ziletom , sivenje je duze

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu bibi80)
Direktna veza do poruke: 406
8.11.2011 16:59:18   
bibi80
Jaoj šta sve žena mora da proživi..... Ali je vredno toga.. user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 407
8.11.2011 17:37:03   
Anoniman
bibi80 upravo tako, vredi svake kapi krvi( malo da ubacimo drame) I dobro dosla :)

(odgovor članu bibi80)
  Direktna veza do poruke: 408
9.11.2011 20:18:35   
bibi80
Hvala!!! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 409
18.11.2011 15:45:06   
ikacc
Moja rana je zarasla za 10-12 dana, tada smo skinuli konce, bili su samo dva, i dr je rekla da je super. U bolnici smo se tusirali, rane nam nisu obradjivali, a kod kuce sam stavljala povidon jod, to je rekla dr. da moze. 

(odgovor članu bibi80)
Direktna veza do poruke: 410
19.11.2011 19:14:18   
Lilla
Ja moje oteklineuser posted image perem za sada samo mlakom vodom, i to laganim mlazom. Mogla sam da sjedim odmah, iako me jako boljelo. No dobila sam diklofenak pa me valjda on spasavao. Danas sam prvi put poslije 4 dana izasla na wc i odradila ono drugo, a danima sam imala nocne more zbog toga jer sam sivena cijelim putem  od klitorisa do guze sa presjedanjem kod usana user posted image
I jos nesto, prije piskenja se namazem pavlovicevom da me ne bi peklo, meni to pomaze.

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

(odgovor članu ikacc)
Direktna veza do poruke: 411
17.1.2012 22:45:25   
Anoniman
Druagrica mi se porodila 12.1., sedi kod kuće i plače koliko je epiziotomija boli. Prska octanisept, pije Brufen, i plače od bola. Patronažna kaže da toliko boli jer je pukla na prvi ožiljak od epiziotomije, i poovo je šivena na istom mestu.
Kako ublažiti bolove? Ima li nešto da se prska dole za bolove?

< Poruku je uredio Tash -- 17.1.2012 22:46:04 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 412
17.1.2012 23:48:34   
jovicaa
ne znam... tash mene je isto bolela da su mi oci ispadale... mislim da mora da pregrmi par dana... tako sam ja, pila sam analgin cini mi se... mozda i brufen. mada meni se malo upalila pa sam pila i antibiotik. neka je tretira hidrogenom i jodom, kakav octanisept, meni  su hidrogen i jod jako pomogli!
kantarion mi  nikako nije prijao, cak mislim da mi je pogorsao stanje.
ja sam se tako vukla kao ranjeni pas po kuci i vristala od bolova i onda mi je patronozna rekla da pokusam da ne vucem nogu kao invalid nego da hodam normalno i to mi je  dosta pomoglo!

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 413
18.1.2012 13:00:06   
minna
Ja nemam licnog iskustva sa ovim, ali sam cula da je flogocid mast dobra...ja sam mazala nesto drugo i stvarno prodje jako brzo, odlicna je mast, samo straaaaaaaasno smrdi. Naravno prvo pitajte svog ginekologa

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 414
18.1.2012 13:04:12   
Olga75
ja nisam pila analgetike ali sam svako malo koristila tusiranje i staaaalno sam se prskala , octanisept , luftiranje , tusiranje , bivacin , luftiranje , tusiranje , octanisept i tako

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 415
18.1.2012 13:07:17   
Anoniman
Može bivacin dole?
I flogocid?

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 416
18.1.2012 13:09:08   
Olga75
bivacin moze a sto se flogocida tice to je prvenstveno veterinarski lek ali ja sam ga koristila kad me je zezala bartolomea tako da ne znam
najbolje je da pita svog ginekologa

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 417
18.1.2012 13:11:21   
Leki 77
Posle svakog odlaska u wc operem ranu, idperem Rivanolom i kada me ne mrzi namažem Flogocidom. Uglavnom me je mrzelo. Ali ja sam imala posle prvog porodjaja 4 šava, što i nije bog zna šta. Drugi put ništa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 418
18.1.2012 13:14:13   
Leki 77

IZVORNA PORUKA: Olga RR
.... sto se flogocida tice to je prvenstveno veterinarski lek ...

Ja sam ga koristila po savetu ginekologa. A na kutiji i piše da ublažava upslne procese na koži i sluzokoži.
Naravno, neka se i ona konsultuje sa svojim ginekoligom, ja samo kažem kako sam ja radila.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 419
18.1.2012 13:20:16   
minna

bivacin moze a sto se flogocida tice to je prvenstveno veterinarski lek ali ja sam ga koristila kad me je zezala bartolomea tako da ne znam

Da, da, zato sam i napisala da se konsultuju sa ginekologomuser posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 420
18.1.2012 13:33:42   
Olga75
ja ga jos nemam u registru ali sam ga licno koristila , to ne znaci da smem da ga preporcim pogotovo online, ko zna mozda je moj registar zastareo
isto tako nisam znala da daktanola nema vec mesecima u apoteci
i tako
neka se raspita kod svog lekara

< Poruku je uredio Olga RR -- 18.1.2012 13:34:07 >

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 421
18.1.2012 13:38:31   
zivka
Pa ne ynam...meni je brufen bio extra...u Frontu smo mogli cak dva dnevno...leyanje mi je isto prijalo...stavljala sam povidon...ali tek kad su mi skinuli konce sam progledala..mogu posle 7 dana da se skinu a ja sam posle 14-15..

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 422
18.1.2012 13:48:05   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: minna

mihi je nedavno negde pisala da je sada registrovan i za humanu upotrebu. user posted image

Da, da, zato sam i napisala da se konsultuju sa ginekologomuser posted image

(odgovor članu minna)
  Direktna veza do poruke: 423
18.1.2012 13:53:49   
vonavoj
meni je ginekolog rekao da mogu da koristim flogocid za suljeve...i da nema veze sto je rana blizu nece nista stetiti!
a drugarici se upalila rana i isto joj je rekao da slobodno koristi,pa poucena njenim iskustvom posto mi je konac ostao 3 nedelje i poceo da boli,ja lepo namazala i ujutru ispao i taj konac...ali meni je rana bila spolja...
tako da mislim da moze da maze,ne da mislim..nego sam sigurna,jer sam ga i ja koristila!!
a dr imaju razlicita misljenja i za bilo kakve sprejeve,tako i za flogocid!user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 424
18.1.2012 14:03:20   
jovicaa
moja mama je medicinska sestra i rekla mi je da flogocid koriste za previjanje dekubitusa, tako verovatno moze njime da se maze epi.
ja bih svakako probala, posto je mast ekstra, koristila sam je kada se aleks ojeo i nista ali nista nije pomagalo, imao je zive rane, od flogocida se povuklo za dan. i morsko prase sam mazala flogocidom i tu je pomogao.

don't shit where you eat :))

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Zna li beba u stomaku šta mama jede?
Tečnost u kojoj bebe plutaju pravi je koktel različitih ukusa i dok čekaju vreme kad će izaći u svet, one možda tako uče...
Curtis Means je najranije rođeno dete koje...
Guinnessova knjiga rekorda potvrdila je da je Curtis, koji sad ima 16 meseci, postavio novi svetski rekord. Standardna t...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here