|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Epiziotomija
13.8.2011 10:20:22   
cockic
znam da nije tema ciklus posle porodjaja ali ja sam se porodila
krajem aprila i krajem juna dobila.isto sam kao ema imala
odnose ubrzo posle tih 40etak dana.

dojila sam dete do 14 meseca tako da u mom slucaju nije
vazilo kad se doji nedobija se.
svaka od tad mi je bila redovna,cak sam i ostala trudna
kad sam ga dojila.
sve je od zene do zene neka dobije odmah neka ne.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 351
13.8.2011 10:22:45   
Olga75
Cockic , evo TEMA
ako koristis pretrazivac mnogo je lakse user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 352
13.8.2011 11:06:16   
Ana RR
Marija, hvala ti. Celu noć sam razmišljala o tome a nešto mi se ne mili da sad idem kod dr.

Macaki, ja uopšte ne vidim spoljne konce, ne provaljujem ni gde je rana user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 353
19.8.2011 16:28:57   
mirjanica
Zene ja pisem na svim temama, gde god je spomenuta epiziotomija. Ja sam danas isla u dz da mi vide ranu, uzasno me zateze i boli sve vreme, koliko sam samo brufena popila. Sestra mi je kod kuce gledala i kaze otpali konci ali vise. Danas dr ih sekla i vadila, kaze nisu otpali. I kaze nek unutrasnji ostanu da nestanu sami. Mene rana i dalje i boli i pece, ja vise ne znam sta cu, nit lepo hodam, nit sedim, nit mogu da nosam dete. Kaze sipaj povidon jod na ranu, a do sad sam kantarion i oktanisept! Dajte mi neki savet pliz, izludecu koliko me ovo pece...

Niko kao Bane... 30.7.2011. - 9.05.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 354
19.8.2011 16:39:42   
*Alexx*
Mirjanice, možda da uradiš bris - moguće je da imaš neku infekciju? Ja sam imala ešerihiju, užasno me peklo sve živo.

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu mirjanica)
Direktna veza do poruke: 355
19.8.2011 16:40:33   
jabudic
Mirjanice, ja jedino znam da je dobro da se rana pere mlakom vodom i dobro osusi fenom. Tako najbrze zarasta.

Direktna veza do poruke: 356
19.8.2011 16:51:53   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Ana RR

Macaki, ja uopšte ne vidim spoljne konce, ne provaljujem ni gde je rana user posted image

ne razumem user posted image jesi li gledala ranu ogledalcetom? kako ne znas gde je?
moja ide na desnu stranu, u polukrug, ka guzi.

inace, zarasla mi je rana sasvim, samo se vidi belicas_t oziljak. od sinoc sam pocela da ga mazem kantarionom.
konce jos imam, ali su se savim odvojili i vise. necu da vucem, cekacu da sami ispadnu.
za unutrasnje su mi rekli da bi trebalo da se sami razgrade.

mirjanice, moguce da je neka infekcija u pitanju ako te toliko pece. sto rece alex, vidi da uradis bris.

< Poruku je uredio Macaki -- 19.8.2011 16:52:28 >

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 357
19.8.2011 19:48:09   
Ana RR
Mirjanice, ja sam posle porođaja nekako zaradila ešerihiju i strašno me je peklo sve dole, možda bolje da proveriš.

Macaki, ja imam mali ožiljak sa desne strane i sad mi je to tvrdo, ali to je jako malo i ne ide mnogo ka guzi više je nekako sa strane, ne znam kako da objasnim. Videla sam spoljne konce ali nisu na tom mestu gde je taj ožiljak već su više ka vagini. Ne znam ni koliko šavova sam imala, uopšte se nisam setila da pitam. A pre par dana mi je ispao dugačak beli konac, rekla bih da je to unutrašnji. Krvarenje mi je stalo pre 5,6 dana, hemoroidi se povukli čim sam imala prvu stolicu a to je bilo odavno, sad mogu normalno da sedim..bem li ga, valjda je sve ok. Moja dr je na odmoru pa ću tek u septembru ići na kontrolu.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Direktna veza do poruke: 358
19.8.2011 19:54:31   
bokicans
IZVORNA PORUKA: Ana RR

Mirjanice, ja sam posle porođaja nekako zaradila ešerihiju i strašno me je peklo sve dole, možda bolje da proveriš.

Macaki, ja imam mali ožiljak sa desne strane i sad mi je to tvrdo, ali to je jako malo i ne ide mnogo ka guzi više je nekako sa strane, ne znam kako da objasnim. Videla sam spoljne konce ali nisu na tom mestu gde je taj ožiljak već su više ka vagini. Ne znam ni koliko šavova sam imala, uopšte se nisam setila da pitam. A pre par dana mi je ispao dugačak beli konac, rekla bih da je to unutrašnji. Krvarenje mi je stalo pre 5,6 dana, hemoroidi se povukli čim sam imala prvu stolicu a to je bilo odavno, sad mogu normalno da sedim..bem li ga, valjda je sve ok. Moja dr je na odmoru pa ću tek u septembru ići na kontrolu.

Ovo se secam da su nam pricali u skolici zene iz Bg tj u Bg porodilistima se seku sa desne,a U NS sa leve straneuser posted image

Valjda da se zna ko je odakleuser posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 359
19.8.2011 21:57:56   
mirjanica
Auh, pa nije valjda to!?! Pa kad je gledala danas kaze da nema ni upale nicega, e sad, mene je prvo peklo jer sam kantarion stavljala na ulozak posle svakog tusiranja (jedno 5 puta u toku dana) pa je izgleda presao na sluzokozu i zato me jedan dan uzasno pekla rana, posle je prosla! Ovo sada zateze, malo pecka, ne znam kako da vam opisem, osecam kao neki pritisak dole, mozda manje boli nego juce pre vadjenja konaca, ali sam mislila kad ih izvade da necu nista osecati, medjutim jok! Gde sad da vadim bris, jedva me primise danas u dz Banovo brdo jer mi karton sa nbg jos nije stigao kod njih...

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 360
20.8.2011 15:43:52   
Ana RR
Mirjanice, odradi to privatno. Moja privatna dr je na Banovom Brdu, ako želiš daću ti njen tel i adresu.
I uradi i urinokulturu, ja sam ešerihiju imala u urinu i bilo mi je baš tako kako ti opisuješ. Peklo me je kao sam đavo, ludela sam. 

Direktna veza do poruke: 361
20.8.2011 15:44:22   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: bokicans

Ovo se secam da su nam pricali u skolici zene iz Bg tj u Bg porodilistima se seku sa desne,a U NS sa leve straneuser posted image

Valjda da se zna ko je odakleuser posted image

E svašta user posted image

(odgovor članu bokicans)
Direktna veza do poruke: 362
20.8.2011 15:53:03   
Didy

IZVORNA PORUKA: bokicans
zene iz Bg tj u Bg porodilistima se seku sa desne,a U NS sa leve straneuser posted image

Da, ovo je i nama babica rekla, a evo i zašto je tako. Babica uvek stoji sa doktorove desne strane (da mu dodaje sve u desnu ruku). U Beogradu doktor radi epiziotomiju i zato je sa desne strane rez, a u Novom Sadu babica secka, zato je rez sa leve strane. Eto, stvar je prosto tehničke prirode.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu bokicans)
Direktna veza do poruke: 363
20.8.2011 15:57:40   
Ana RR
Hm, kod mene nije bilo tako. Babica je stajala sa doktorkine leve strane i ona me je i secnula (babica). Inače, imala sam ogromnu publiku tokom porođaja, svi koji su se tu našli su zastali da pogledaju user posted image čak me je video i muž jedne od porodilja, nemam pojma kako se zatekao u sobi pored i video me kroz staklo user posted image

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 364
20.8.2011 16:26:17   
bokicans
Joj mene su gledali neki studenti englezi i samo su vikali: we are waiting for twinsuser posted image po 100 puta.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 365
20.8.2011 16:28:33   
Ana RR
hahaha user posted image

(odgovor članu bokicans)
Direktna veza do poruke: 366
21.8.2011 6:58:02   
mirjanica
Hvala Anci, uradicu sada samo urinokulturu, tako isto moze da se vidi, odnecu je ujutru u privatnu labo.. Rana me vec manje boli, tj. vise me nista ne pece, samo blago zateze ali ipak cu odneti za svaki slucaj... Mene je izgleda uhvatilo nesto drugo, grlo me toliko boli, osecam se skroz malaksalo, nosim onu masku na ustima zbog bebe.. evo sestra je dosla da ga cuva meni stvarno nije dobro! Ih,sta me sve snadje, sigurno imunitet otisao u out, sad da vidim gde da idem na pregled... user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 367
21.8.2011 14:03:44   
Lilly*
Mirjanice, drži se user posted image To što te rana zateže je normalno dok zarasta. A i to što si se razbolela nije ništa čudno. Porođaj strašno iscrpi organizam, pa onda još to krvarenje posle, pa hormoni koji luduju... Poradi malo na imunitetu, uzmi neke vitamine, jedi voće, povrće, supice... user posted image

Nemoj plakati, bata je tu

Direktna veza do poruke: 368
21.8.2011 22:14:18   
mirjanica
Trudim se Lilly, ali i sama znas koliko je tesko... beba mi je  bas zahtevna, ne trpi ni trenutak da je mokar ili gladan, a grcevi ga toliko muce da vise ne znam kako da mu pomognem pa ga stalno nosam, i otuda ta iscrpljenost! Bila sam kod dezurnog dr u dz i kaze da mi grlo cak nije ni crveno, pa sta me onda boli? Idem ujutru da vadim krv i nosim urinokulturu pa da vide imam li kakvu upalu... sve u svemu, od malaksalosti i premora je sigurno, ali beba i dalje place i place, i kad ga uzme neko drugi meni se srce cepa i ne mogu to da slusam pa se nerviram! Stvarno je tezak ovaj period! A posto je tema epiziotomijauser posted image , rana me sve manje boli, ipak su konci zatezali previse izgleda...

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 369
21.8.2011 22:44:37   
Anoniman
meni je rana zarasla, danas sam je gledala ogledalcetom. konci jos nisu otpali, pa sam ja onda danas povukla malo jedan konac i izvukla ga donekle.. nisam smela dalje. muyic mi je jedan croric presekao makazicama. a ima jedan cvoric skroz nisko, dole i njega sam danas cackala, pa sam posle osecala kako me bolucka, kao da zateze.. necu nista da diram, ali racunam da bi trebalo da izadje za neki dan.

mirjanice user posted image
i ja se nekad osecam uzasno. sustize me polako umor, nespavanje, premor.. uzela sam da pijem oligovit za svaki slucaj, jer se bojim da se ne razbolim. ja inace super reagujem kad sam pod stresom, mogu mnogo da istrpim, veliki napor. . ali kad bura prodja, ja sam kao ispuvan balon. tek me onda stigne stres. moramo da nadjemo vremena da se odmorimo!!

Direktna veza do poruke: 370
24.8.2011 17:47:41   
mirjanica
Ana, upravo sam dobila rezultate urinokulture, pise izolovano eserihiha koli! Reci mi, sta si ti pila i koliko treba da se to izleci, pliz! meni je analize dala da radim dr opste prakse, ne ginekolog, trenutno pijem ampicilin zbog grla i upale koju su videli preko urina, urinokulturu sam tek sad dobila i imam sta da vidim!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 371
24.8.2011 18:53:52   
Ana RR
Eto vidiš, i ti si je zaradila! Užas.
Pa zar ti nisu uradili antibiogram? Ja sam pila Panklav, po antibiogramu. Već sutradan mi je bilo bolje, veruj mi da sam progledala. 

Direktna veza do poruke: 372
24.8.2011 18:54:42   
jovicaa
esirihija koli nije rezistentna na ampicilin, barem ja tako mislim, tako da ti je to verovatno dovoljno, pij sto viseeee tecnosti, posebno limunade, ako smes uvin dok dojis i brusnicu.... to ti je to otprilike, a reci ce ti i lekar

don't shit where you eat :))

Direktna veza do poruke: 373
24.8.2011 18:55:25   
Verus
macaki mislim da ne treba da diras te konce sama!  da li su oni koji sami ispadnu ili ides da ti vade?  Svejedno, ne treba da ih diras...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 374
24.8.2011 19:21:28   
Anoniman
verus, ja sam zavrsila sa koncima. user posted image
juce sam malkice samo povukla, ono ispade ceo konac lagano i samo ostade da se drzi na tom cvoricu skroz dole. i onda sam dezinfikovala makazice, pa sam njega recnula i onda ispade sve! sad me konacno nista ne boli. inace, poslednja dva, tri dana su ti konci vukli i bas mi je smetalo. sinoc sam nekoliko puta mazala jodom, za svaki slucaj. od jutros samo mali beli oziljak, super izgleda! dr mi udario sitan step, svaka mu cast! user posted image
unutrasnji bi trebalo da se sami razgrade, to cu videti kad odem na kontrolu kod moje dr, kad bude bilo 40 dana od porodjaja.

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Zna li beba u stomaku šta mama jede?
Tečnost u kojoj bebe plutaju pravi je koktel različitih ukusa i dok čekaju vreme kad će izaći u svet, one možda tako uče...
VIDEO: Beba spava u vodenjaku, doktori je ...
Neverovatan video bebe rođene u plodovoj vrećici, dok je lekari bude pre dolaska na svet.

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here