|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Spontani pobačaj
28.6.2011 20:30:09   
JAmy
Tako sam i odlucila,cini mi se da se ovaj dr poceo po malo ponasati neozbiljno,produzava terapiju bez prethodnog pregleda,a i pomalo mi je to bezveze uzimati isti antibiotik tako dugo,osim sto se na taj nacin prave rezistentni bakterijski sojevi,uzrocnik neke potencijalne upale me mora biti osjetljiv na taj lijek.Ja sam ocekivala da ce mi predloziti da dodjem na pregled ili da bar promijenim antibiotik,ali nista od toga....Ako se bol i dalje nastavi otici cu kod drugog ljekara na kontrolu.Krvarenje me puno ne zabrinjava,sad krvi ima tek u tragovima,vise je to neki taman iscjedak koji ce vjerovatno potrajati jos neko vrijeme,jer izmedju ostalog meni je materica u RFV pa malo i dolazi do zadrzavanja krvi u njoj.
Nina,da li bi mogla prepoznati ovulaciju i premenstrualne promjene kod sebe?Mislim,da li znas na osnovu necega jesi li imala ovulaciju ovog mjeseca?Ja sam godinama unazad imala tacne cikluse i uvijek sam precizno znala dan ovulcije koju sam prepoznavala po vag.sekretu blagim grcevima u stomaku i nekim simptomima koji su oznacavali da se ona dogodila a javljali su se vec naredni dan(promjene na dojkama i u rastegljivoti sekreta,promjena tjelesne temperatureitd.)To te pitam jer kada bi mogla da odredis vrijeme O bar priblizno mogla di odrediti i dan mens koju ocekujes,izuzetak je anovulatorni ciklus gdje krvarenje pojavljuje bez ovulacije i pravila...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 451
28.6.2011 20:44:37   
nina26
Joj pa to sam mogla da odredim ali ne uvek, a pogotovu sad nema sanse, jer sam zadnju user posted image imala 27 marta...a i nemam nikakve simptome ni sto se tice user posted image A i doca kaze da ovo nije bila user posted image tako da je tek ocekujem, a ako ne dodje sama izazvacu je sta da radim.

Koliko dugo koristis antibiotike? I jel su ti dali jos neke tablete da bi ti materica izbacila svu krv?
Sta ti je to RVF? Pitam jer je i meni materica bila zadrzala krv.

(odgovor članu JAmy)
Direktna veza do poruke: 452
28.6.2011 21:11:46   
JAmy
Pa tako sam i pretpostavila,sad je to tako tesko odrediti,osobito ako nema nekih uobicajenih znaka da je O bila...U svakom slucaju budi strpljiva i pokusaj ako ikako mozes da ne mislis puno o tome,mozda i to duze krvarenje koje si imala nakon revizije odlozilo je obnavljanje endometrijuma,pa zato cijeli ciklus kasni,ipak,organizam je bio izlozen velikoj hormonskoj buri,sad treba vremena da sve to dodje na svoje i uhvati normalan ritam,to se rijetko odvija "knjiski" pravilno,i puno se razlikuje od osobe do osobe.Ponovna ravnoteza se jos teze uspostavlja kod zena koje su inace imale odstupanja u ramacima izmedju 2 mens,tj.kod onih koje su imale neuredne menstruacije.
RFV je retroflexivna-verzija materice,ili kako se u narodu kaze "zavaljena materica",kod takvih materica grlic je okrenut prema "gore",tako da se ponekad krv u njoj  zadrzava kao u casi.Ja sam prva 3 dana pila kapi ergometrin za skupljanje materice,a antibiotik pijem danas vec osmi dan.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 453
28.6.2011 21:23:14   
nina26
Pa da i ja imam zavaljenu matericu....

Znam, da treba vremena za sve da se vrati u normalu, ali ja eto kakav sam baksuz verovatno ce mi se i tu iskomplikovati nesto, ali dobro ne mogu vise da se nerviram.

Cula sam da su te kapi dobre, ja sam pila mitrotan ako se tako bese zove i antibiotike sirokog spektra sedam dana tacno.

Jos koliko dana pijes antibiotike?

(odgovor članu JAmy)
Direktna veza do poruke: 454
28.6.2011 21:50:48   
JAmy
Pijem jos 2 dana,znaci ukupno 10.Sad razmisljam da nakon toga na svoju ruku uzmem i hemomicin jos 3 dana jer on je lijek koji ima dejstvo na sasvim druge vrste makroorganizama od penicilina.Znam da nije dobro ni mnogo antibiotika,ali bolje i to nego da ostane neka zatajala infekcija,tjesim se cinjenicom da u zivotu nisam mozda ni 5 puta uzimala AB a posto je ovo posebna situacija,vjerujem da mi nece naskoditi puno,sem sto cu mozda dobiti kandidu,ali,to se bar lako resava.
Ma nece ti se nista iskomplikovati,samo ja bih ti savjetovala da prije nego se podvrgnes nekoj hormonskoj terapiji provjeris hormonski status i naravno uradis UZ,ovi nalazi mogu dosta da pomognu oko razloga za kasnjenje menstruacije.Izazivanje mens krvarenja je opravdano samo u slucaju stanje hormona je takvo da ne postoji sansa da dodje do spontane mens.Dr gotovo sa sigurnoscu moze da utvrdi da li se O dogodila ili nije,ako nije obicno tada daju hormonsku terapiju koja izaziva ljuscenje endometriuma.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 455
28.6.2011 22:01:48   
mama kukunka
Nina, moj poslednji spontani tj missed -radjena je intervencija 02.novembra 2010.. Znala sam da mi je zavaljena materica, ali na stolu poslednje reci dr kojih se secam pre anestezije su bile-bas cudno, obicno je materica zavaljena na gore, a tebi je na dole..sta god to znacilo.....POslednju user posted image sam imala 02.aprila..sada sam u 13. nedelji! Brzo prodje, nemoj da brines, sve ce biti ok!!

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 456
28.6.2011 22:10:29   
nina26
Jamy naravno prvo idem na uz i hormone pa onda tek ako bude trebalo uzecu tablete za izazivanje.

Pa mislim da jos 3 dana anitbiotika nece biti na odmet.

Bas puno toga znas, sta si po struci ako nije tajna? user posted image

Mama Kukunka to su divne vesti, bas mi je drago da je neko tako brzo posle spontanog ostao ponovo user posted image

Uzivaj u svojoj trudnoci user posted image

< Poruku je uredio nina26 -- 28.6.2011 22:11:33 >

(odgovor članu mama kukunka)
Direktna veza do poruke: 457
28.6.2011 22:38:38   
JAmy
Naravno da nije tajna,po struci sam pedijatrijska sestra,radim na djecijem odjeljenju,sa najsladjim stvorenjima na svijetuuser posted image     user posted image ... To sto sam i u skoli i bez nje puno literature citala o svemu ponekad mi i nije od koristi vec mi samo otezava,jer kad znam sta i kako moze da se desi onda panicim...Tako je sa svima nama preopterecujemo sebe novim saznanjima i onda se sve vise plasimo loseg ishoda.Vjeruj mi da znam puno osoba koje nemaju pojma ni kad imaju mens ni kad su ostale u drugom stanju a da vec ne govorim o pojedinostima o kojima su potpuno neinformisane,a ipak nikada ne okuse probleme kakve mi imamo.Znam jednu zenu(njena beba je nas cest pacijent),imala je svakavih infekcija u toku trudnoce ukljucujuci i sifilis,obzirom da je socijalni slucaj bosa i gola je boravila po ulicama,hranila se iz kont.nikada nije bila na kontr.pregled,porodila se ko zna gdje i ko zna kako...kakav UZ,folan,cuvanje,vitamini,ishrana itd.njoj to nista nije trebalo,bebica je sasvim ok,cak je negativna na infekcije koje je majka imala.Eto,to je cist dokaz da NEMA PRAVILA,a i da previse informacija moze donijeti stres koji vise utice na trudnocu i zatrudnjivanje nego bilo koja bolest!
Na mjestu sam gdje mogu da vidim bas svega i svacega,i kad vidim u kakvim uslovima i poslije koliko "NAMJERNIH POBACAJA"i poslije koliko bolesti i komplikacija radjaju se zdrave i zive bebe,naredila sam sebi da se otrgnem od svakakvih misli,pa se sad sto vise mogu trudim da sve dozivljavam opustenije,sto savjetujem i tebi Nina,vjeruj mi,nasa glava je nas najveci neprijatelj.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 458
28.6.2011 23:01:37   
mama kukunka
Hvala! Ja sam naredila sebi da sjasem sa ove teme, jer sam ionako istripovana svim i svacim..tako da kad me vidite ovde ( iako je u najvecem broju slucajeva samo otvoren jedan od milion prozora) slobodno mi recite MARŠ!!

(odgovor članu JAmy)
Direktna veza do poruke: 459
28.6.2011 23:25:36   
JAmy
mama kukunka,to je dobra odluka;Uzivaj u svojoj trudnoci,bezbrizno i opusteno,i potrudi se da sitne problemcice koji se javljaju u sklopu normalne trudnoce ne razmatras mnogo,i poslusaj me,ne trazi moguce razloge po internetu,jer tu mozes naci previse zastrasujucih informacija koje ce kvariti tvoje blagostanje a to bebica ne smije da trpi osobito u ranoj trudnoci....Nadji teme koje se ticu njege novorodjene djece,mastaj o svojoj bebici,cuvaj je i pazi,i molim te radi sebe zaobidji stvari koje te potsjecaju i povredjuju..... Saljem ti puno pozdrava,zelim ti sve najbolje u trudnoci.Raduj se zivotu koji raste u tebi,i samo naprijeduser posted image

Direktna veza do poruke: 460
28.6.2011 23:36:59   
mama kukunka
Hvala Jamy!Trudim se i ja da ne razmisljam...al slabo mogu da se dogovorim sa ovom mojom ludom glavom...
I ja vama zelim sve najbolje -pa da se vidimo na nekim drugim temama sto pre!!

(odgovor članu JAmy)
Direktna veza do poruke: 461
29.6.2011 13:23:52   
nina26
JaMy upravu tako, nekad smo sami sebi neprijatelji. Mene je muka naterala, pa sam sama dosta istrazivala i naucila, i kao sto kazes, sto vise znam to mi sve teze pada.
Moracu i da batalim malo sve ovo i da prestanem da trazim uzrok,inace cu skrenutiuser posted image

Mama Kukunka, od sad ti je zabranjen prilaz ovde user posted image Mozes da ides samo u lepse teme, ova ovde ti zabranjena zonauser posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 462
29.6.2011 14:16:37   
moja ciklama

IZVORNA PORUKA: JAmy
NEMA PRAVILA,a i da previse informacija moze donijeti stres koji vise utice na trudnocu i zatrudnjivanje nego bilo koja bolest!

naredila sam sebi da se otrgnem od svakakvih misli,pa se sad sto vise mogu trudim da sve dozivljavam opustenije,sto savjetujem i tebi Nina,vjeruj mi,nasa glava je nas najveci neprijatelj.

user posted image

Ja sam u svoj telefon memorisala: Sve počinje, a i završava se u tvom mozgu!

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

(odgovor članu JAmy)
Direktna veza do poruke: 463
29.6.2011 14:46:18   
nina26
Ciklamice, upravo tako!

Moracu ja sebi ovo da napisem na celo, pa svaki put kad se pogledam ( a ogledam se cestouser posted image ) da to procitam i podsetim sebe na svoje greskeuser posted image

(odgovor članu moja ciklama)
Direktna veza do poruke: 464
29.6.2011 16:50:21   
JAmy
Jasno je da nije lako pobjeci sam od sebe i tek tako reci:"E NECU VISE DA MISLIM I DA SE NERVIRAM",ali vrijedi se truditi,koliko-toliko moze da doprinese da se osjecamo bolje...Najveca greska kod svih nas je uporedjivanje simptoma koje osjecamo sa simptomima raznih poremecaja i bolesti,koje u najvecem broju slucajeva nemaju nikakve veze sa nasim realnim stanjem,a i ubrzo nakon nekih saznanja pocinjemo osjecati sve sto se uklapa u sliku nekog teskog oboljenja,a sve to je samo lazna informacija iz mozga koja je toliko mocna da nerijetko i vodi bolestima na koje smo posumnjali,konkretno u ovom slucaju - pobacaju,hormonskim poremecajima,itd.        MOJ SLUCAJ:
Prije nego je dr vidio gest.mesak u materici,problemi koje sam imala su se 100% uklapali u klinicku sliku vanmatericne trudnoce:oskudno smedje krvarenje,uporan jednostrani bol u predjelu jajnika,usporen rast beta-hcg,nedostatak znaka trudnoce koji se javljaju kod vecine zena,starost trudnoce koja bi se morala vidjeti na uz,a uz sve to,nje nigdje u materici...Ja taj bol jesam osjecala,cak i nesto kao treperenje sa te strane,krvarenje se uvijek pojacavalo kad bih zamisljala sta se desava "tamo dolje",depresija je razarala cijeli moj organizam,cak sam u kriticnim momentima panike imala i kontrakcije........Kada je dr vidio da je trudnoca u materici,bol je jednostavno nestao,ustvari,postojao je,ali je bio zanemarljivo slab i nije mi donosio nervozu.Za vrijeme dok nije postavljena dijagnoza,nisam ni jela ni pila,niti sam se cuvala fizickog napora,uz sve to sam uzivala u nikotinskom dimu bezgranicno i nekontrolisano....Mislila sam,nemam razloga da se cuvam jer je sve i onako otislo do djavola!Bila sam ubijedjena da je VMT,i vec sam trazila po sajtova kako se izvodi operacija i kako ostati trudan sa jednim jajovodom!!!!Kad je najzad sve bilo kako sam vec pisala,pomislila sam:jeste taj pobacaj mozda bio od boga i zakon prirodne selekcije,ali i ja sam svojom psihom dosta doprinijela,i sve da nije trebalo doc do njega,moralo je,ja sam ga na neki nacin izazivala!
Ovo mi je bila lekcija za sav zivot,i za buducu trudnocu,obecala sam sebi da drugi put necu ostati trudna prije nego sredim svoj zivot i psihu,da necu svaki dan provodit u laboratorijama i ljekarskim ordinacijama,i necu pretrazivati sve moguce internet stranice da vidim sta moze biti uzrok napetosti u stomaku,vrtoglavici,bola koji se ponekad pojavi,itd.itd.
Sve vam ovo pisem da vam pokazem na svom primjeru u kakvu zabludu mozemo doci ako suvise osluskujemo svoj organizam,ja vjerujem da nisam jedina i da vecina vas je iskusila ovako nesto,ali se nadam da svi iz toga mogu izvuci dobru pouku koja ce jednog dana koristiti!
Nina,javi ako bude user posted image ,u medjuvremenu,nadji nacin da ti zivot ne prolazi u cekanju da se nesto dobro desi,ucini sama da ti bude dobro,recimo,utopi svoja razmisljanja i brige u zagrljaju tvog dragog,tu ces naci jos mnogo cega zbog cega se vrijedi radovati svakom novom jutru..................

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 465
14.7.2011 23:42:36   
JAmy
Cure,nema vas ooooooodavno,Nina,razmisljam o tebi nesto ovih dana,ne javljas nikakve novosti pa se pitam,sta bi sa mecom???Nadam se da si i tu brigu prebrinula i da je sve proslo u najboljem redu......

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 466
15.9.2011 8:38:19   
superlala
Cao, drage zene! evo prebacih se ovamo sa teme prvo tromesecje, jer mi je ustanovljen miss ab. u 9 sedmici. nema otkucaja plod 1.5 mm i neke ciste....ne moram vam ni reci kako se osjecam, ne mogu da spavam, da jedem....strasno je kako se covjek veze vec uz tako malo zrnce. pored tog soka jos i kiretaza slijedi. to cu raditi sutra, u petek, prva trudnoca, prvi spontani! jaaako sam uplasena i zbog toga! nisam sigurna da u mojoj bolnici uopste postoji opcija opste anestezije, pa mi recite, ako neko ima iskustva, kako doci barem do najbolje lokalne, sta zahtjevati, nesto jace, za smirenje i protiv bolova! hvala vam! nadam se ima neko da mi malo pomogne svojom pricom! grlim vas jako 

(odgovor članu JAmy)
Direktna veza do poruke: 467
30.9.2011 18:58:59   
jacagoga
Drage moje, umesto da predjem u trece tromesecje eto mene, nazalost, opet ovde. Spontani u 29-oj nedelji. Doslo je do abrupcije posteljice, nisam stigla na vreme do bolnice, beba je umrla, ja sam se izvukla i sad se pitam sta dalje.
Iskustva???

(odgovor članu superlala)
Direktna veza do poruke: 468
30.9.2011 19:05:00   
Olga75
zao mi je user posted image
meni su rekli da sacekam sest meseci i da probamo ponovo
nisam radila nikakve analize ali se nisam ni usudjivala jos dugo
razumem te jer sam ja prosla vrlo slicno , sacekaj malo da se oporavisuser posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu jacagoga)
Direktna veza do poruke: 469
30.9.2011 19:07:20   
jacagoga
Za prvi spontani nisam saznala razlog iako sam radila neke nalaze, za ovaj cekam HP, znam da moram dalje ali me drma neverovatan strah

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 470
30.9.2011 19:10:54   
Olga75
smoricu kad kazem da je to normalno , bas taj strah
sacekaj HP pa posle toga pocni sa analizama , brisevi , TORCH , ureoplazma ...

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu jacagoga)
Direktna veza do poruke: 471
30.9.2011 19:17:19   
Anoniman
superlalo, nadam se da si uspela da izdejstvujes da ti daju anesteziju. user posted image
jacagogo, user posted image  nemam reci user posted image

(odgovor članu superlala)
  Direktna veza do poruke: 472
2.10.2011 11:41:59   
analana
Moja prijateljica imala je 4 spontana pobacaja, a onda je cula za PGD analizu. Kod nas se ne radi, ona je to obavila u klinici Embryolab u Solunu i tom analizom utvrdili su joj koji su zdravi embrioni i samo dva zdrava embriona su joj vracena u matericu. Danas je majka blizanaca. Srecno svima, i samo napred! Ne odustajte!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 473
2.10.2011 19:50:56   
nina26
Jamy, hvala ti sto si mislila na mene user posted image

Uh ovo leto sam sto stvari pozavrsavala, user posted image nije bila dosla sama vec uz lekove, ali dobro, posle toga sam imala i histeroskopiju i sve je ok.

Sad odmaram, pijem cajeve i neke biljne preparate pa cu negde krajem godine ici po svoje eskimciceuser posted image
Nisam ni svracala na ovu temu jednostavno vise mi je bilo muka da citam i kopam, i sad slucajno vidim da je aktivna opet.

Kako si ti ?

Ostale devojke koje su imale spontani samo cu vas user posted image

Analana, koja je ta analiza prvi put cujem?
I ja sam radila VTO u Atini, gde si ti radila?

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 474
5.10.2011 20:54:35   
Brbljivica
user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here