|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Verujete li u Boga?
26.8.2011 22:20:06   
Olga75
ajde Dunja molim te , jer me  bas interesuje . Znam da je GPC prihvatila Gregorijanski kalendar pa sam se zbunila
Vaseljenska , Srpska , Ruska i eto ne znam koja je cetvrta patrijarsija koje vreme racunaju po Julijanskom kalendaru user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 676
26.8.2011 22:26:54   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image Ja sad tek vidim-šta se ovde izdešavalo??? Rada je zaista napustila forum???

Ja se izvinjavam ako je moje objašnjenje ikoga uvredilo... Vidim da sam dosta iscitirana? A htela sam samo da objasnim... user posted image

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 677
26.8.2011 22:28:36   
dunja RR

ajde Dunja molim te , jer me  bas interesuje . Znam da je GPC prihvatila Gregorijanski kalendar pa sam se zbunila
Vaseljenska , Srpska , Ruska i eto ne znam koja je cetvrta patrijarsija koje vreme racunaju po Julijanskom kalendaru user posted image

Stari kalendar poštuju Jerusalimska, Ruska, Srpska, Gruzijska, Ruska (zagranična) pravoslavna crkva i Sveta Gora.

IZVOR

Što se tiče Krfa koliko se sećam nije u pitanju patrijaršija nego ima nešto drugo ali javljam ako pronađem, sigurno.

< Poruku je uredio dunja RR -- 26.8.2011 22:29:09 >

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 678
26.8.2011 22:30:35   
Brana
nina,a koga ti mozes da iziritiras?user posted image Svako iznosi svoje misljenje,onome kome se to ne svidja, ne mora da ga cita..zao mi je zbog Radeuser posted image ,ali nema potrebe da ide zbog razlicitosti misljenja i stavova...samo treba da ode na ignore i sve bude ok..user posted image

Kada nekog volis bori se za njega,
kada nekog trazis,trazi ga gde treba,
kada nekog varas,varaj ga da valja,
al kada nekog volis,voli ga do kraja!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 679
26.8.2011 22:30:40   
minavb
Nina, nemoj da se izvinjavas, ti si sve jako lepo objasnila. Bar se meni svidja kako si objasnila. user posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 680
26.8.2011 22:32:05   
Olga75
eto za Gruzijsku nisam znala , meni se nesto vrtela Jermenska po glavi ali kazem nisam znala
a Svetu Goru sam zaboravila user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 681
26.8.2011 22:42:58   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: Olga RR

Naleteh ovde da nekih 10 procenata pripadnika Grčke Crkve su starokalendarci, koji su odbili gregorijanski kalendar (usvojen 1923. godine u Grčkoj) i još poštuju julijanski kalendar. Verovatno su u tih 10% i Krfljani, ali znam da je bila baš priča o tome, ako nađem ...

IZVOR

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 682
27.8.2011 18:48:34   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: jelena038

odete da svoja (verska) ubedjenja pretvorite malo i u delo, castite neko Cigance sladoledom, na primer.

Upravo tako, pravi komentar! Primenjena vera i jeste jedini put vere! :) Pozzz za sve

(odgovor članu jelena038)
  Direktna veza do poruke: 683
27.8.2011 18:54:17   
Anoniman
I verujem u ljubav, ljudskost, plemenitost, humanost, dobrotu, radost jer to i jeste BOG, a bez toga, da li zaista postojimo? Veru svi imamo u sebi, u tome i jeste sustina verovanja u Boga, to je samo moje misljenje. Pozzz za sve 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 684
20.9.2011 0:47:46   
minavb
Negde napisah, ali evo da napisem ponovo-imala sam zelju da mi bas Stephen Hawking pomogne da shvatim, da li Bog postoji ili ne, i da li je On stvorio univerzum. Zelja mi se ispunila. Ko zeli da pogleda, evo linka. Nema prevod ali se lako razume. user posted image
Curiosity - Did God Create the Universe

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 685
23.9.2011 20:02:50   
vukosava

IZVORNA PORUKA: Čerupač Pilića

Ali ja onda opet postavljam pitanje, da li se s ljubavlju može napuniti želudac?

Moze. Ja volim da jedem, sednem za sto gde ima dobre klope, i za cas posla napunim zeludac...

(odgovor članu Čerupač Pilića)
Direktna veza do poruke: 686
23.9.2011 20:03:34   
vukosava
Samo cu reci: "Sta sam nocas spropustila?!"
Covece al se ova tema zakuvala... Ko ce ovo sve procitati...

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 687
23.9.2011 20:37:52   
vukosava

IZVORNA PORUKA: Tash

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Mislim da nije humano od tebe da dajes k. pomocnici. Meni bi bilo zao da u nju uvaljujem u greh. To je moje licno misljenje.

Ali ako je ok da se ide na posao, onda se njoj to ne računa kao greh. Ja nisam kriva što ona nije doktor nauka nego je kućna pomoćnica.
To sam pitala u startu: da li je greh obavljati svoj posao na svom radnom mestu, čak i ako on uključuje kućne poslove?

Doktor nauka mora da se upristoji, okupa i obuce opeglano za posao...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 688
23.9.2011 20:39:15   
vukosava
Kako vernici koji tvrde da Zemlja postoji max 5-7k godina, objašnjavaju fosile stare nekoliko miliona godina, da li time žele da kažu da je matematičko/fizička metoda procene starosti materije (metoda ugljeničnih izotopa) pogrešna i da je to puka izmišljotina darvinista?

Evo reci cu ti kako to objasnjavaju vernici u SAD. Naprave muzej u kome deci objasnjavaju da je sve nastalo drugacije nego evolucijom. Odbijaju da uce Darvinovu teoriju u skoli. A fosile je onda stvorio isti Kreator kao i nas. Pogledaj ovo: klikni

Kako mene, kao nevernika (bar ne vernika u crkvu kao instituciju i pojam boga kako se od iste prezentuje više od 2k godina), da pokušaju uveriti u suprotno od trenutnog verovanja?

Koliko znam u Srbiji nece te niko pokusati uveriti ni u sta. Grad u kome sam odrasla ima 65 000 ljudi i dve crkve od kojih se samo jedna koristi za sluzbe. Ako bi nas sve ubedili da budemo bas bas vernici, gde bi stali svi u tu jednu zgradu.

Da li ta ista ljubav/vera prema bogu mogu bukvalno da nahrane moju porodicu i mene kao što sam u nekom zavetu pročitao?

Da si u SAD, mogao bi da radis kao motivacioni govornik i da pricas o svojoj ljubavi i veri i da postanes milioner bez problema.

Izvinjavam se unapred svima koji su se ovim uvredili, ali ovo nije nikakva provokacija, već još jedan u nizu pokušaja da shvatim veru u boga/bogove i sl.

Izvini i ti ako nisi dobio adekvatne odgovore koje si trazio.

(odgovor članu Čerupač Pilića)
Direktna veza do poruke: 689
23.9.2011 20:44:35   
minavb
Gledam danas krstenicu mog muza i na njoj izmedju ostalog pise:
je li dete blizanac?
je li dete rodjeno s kakvim telesnim nedostatkom?
Zasto je ovo vazno da bi pisalo na krstenici? Sta ako jeste blizanac ili ima telesni nedostatak?

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 690
24.9.2011 12:09:12   
ivaj
Pa nista,onda crkva,kao ozbiljna administrativna ustanova,mora da ima takve podatke jer su od sustinskog znacajauser posted image
Ne stvarno,nikad nisam cula ni videla da to pise kod nekoga u krsteniciuser posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 691
24.9.2011 12:45:09   
minavb
Evo sad je ispred mene, krstenica izdata u crkvo Sv. Marka. Pitanja vezana za dete su ime, prezime, pol, datum i mesto rodjenja, koje je dete po redu, da li je dete crkveno bracno, da li je blizanac i da li ima telesne nedostatke. Bas me zanima zasto je to vazno.

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 692
24.9.2011 15:30:28   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: vukosava

Ali ja onda opet postavljam pitanje, da li se s ljubavlju može napuniti želudac?

Moze. Ja volim da jedem, sednem za sto gde ima dobre klope, i za cas posla napunim zeludac...

e ovo je dobar odgovor!
Naravno da se ne živi samo od ljubavi, ali nisu samo pare bitne u životu. Recimo da imam dosta para, sve što poželim itd, a da nemam skim da delim ljubav, dobru reč i to bogatstvo? Čemu to!
Gledam ove Gavriloviće na pinku. Ne podržavam da neko drugi hrani moju decu, ali, pogledajte ih samo, svi su nekako srećni , veseli. Svi se drže zajedno i svi reci te mi da li je sve u parama?

(odgovor članu vukosava)
  Direktna veza do poruke: 693
24.9.2011 20:53:58   
bea83
[
IZVORNA PORUKA: minavb

Pitanja vezana za dete su ime, prezime, pol, datum i mesto rodjenja, koje je dete po redu, da li je dete crkveno bracno, da li je blizanac i da li ima telesne nedostatke. Bas me zanima zasto je to vazno.

I meneuser posted image volela bih da nam neko odgovori.....

< Poruku je uredio bea83 -- 24.9.2011 20:54:24 >

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 694
24.9.2011 22:00:49   
Anoniman
Ja ne znam za sada. :|

(odgovor članu bea83)
  Direktna veza do poruke: 695
26.9.2011 15:21:27   
vukosava

IZVORNA PORUKA: bea83

[
IZVORNA PORUKA: minavb

Pitanja vezana za dete su ime, prezime, pol, datum i mesto rodjenja, koje je dete po redu, da li je dete crkveno bracno, da li je blizanac i da li ima telesne nedostatke. Bas me zanima zasto je to vazno.

I meneuser posted image volela bih da nam neko odgovori.....

Srbija je mesto samo za savrsene ljude.

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 696
26.9.2011 16:39:31   
Anoniman
Možda je to ranije bilo važno radi raspoznavanja. Danas u eri dnk testova, fotografije i interneta je mnogo lakše prepoznati nekoga, a zamislite pre 30-40 godina, kad imaš fotku koja jeste u boji, ali se ne vide ni mladež ni ožiljak? Nisam se nešto udubljivala, možda ima neko drugo objašnjenje, ali mi je ovo logično (to sve piše i Nešinom kumu u krštenici).

(odgovor članu vukosava)
  Direktna veza do poruke: 697
26.9.2011 16:41:22   
minavb
Ova krstenica je izdata 2006. godine. Mm je tada krsten da bi bio kum na vencanju.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 698
26.9.2011 16:42:22   
Anoniman
user posted image Onda nemam pojma stvarno

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 699
26.9.2011 16:43:36   
minavb
user posted image Bas me kopka.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Pismo nezainteresovanim članovima porodice
Kako bi bilo da se pomirite sa tim ko i šta su vam prioriteti i samo priznate da naš sin nije deo toga. Vrlo jasno ste n...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here