Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Verujete li u Boga? 26.8.2011 22:20:06
|
|
|
|
Olga75
|
ajde Dunja molim te , jer me bas interesuje . Znam da je GPC prihvatila Gregorijanski kalendar pa sam se zbunila Vaseljenska , Srpska , Ruska i eto ne znam koja je cetvrta patrijarsija koje vreme racunaju po Julijanskom kalendaru
|
|
RE: Verujete li u Boga? 26.8.2011 22:26:54
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sad tek vidim-šta se ovde izdešavalo??? Rada je zaista napustila forum??? Ja se izvinjavam ako je moje objašnjenje ikoga uvredilo... Vidim da sam dosta iscitirana? A htela sam samo da objasnim...
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 26.8.2011 22:28:36
|
|
|
|
dunja RR
|
ajde Dunja molim te , jer me bas interesuje . Znam da je GPC prihvatila Gregorijanski kalendar pa sam se zbunila Vaseljenska , Srpska , Ruska i eto ne znam koja je cetvrta patrijarsija koje vreme racunaju po Julijanskom kalendaru Stari kalendar poštuju Jerusalimska, Ruska, Srpska, Gruzijska, Ruska (zagranična) pravoslavna crkva i Sveta Gora. IZVOR Što se tiče Krfa koliko se sećam nije u pitanju patrijaršija nego ima nešto drugo ali javljam ako pronađem, sigurno.
< Poruku je uredio dunja RR -- 26.8.2011 22:29:09 >
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 26.8.2011 22:30:35
|
|
|
|
Brana
|
nina,a koga ti mozes da iziritiras? Svako iznosi svoje misljenje,onome kome se to ne svidja, ne mora da ga cita..zao mi je zbog Rade ,ali nema potrebe da ide zbog razlicitosti misljenja i stavova...samo treba da ode na ignore i sve bude ok..
|
|
RE: Verujete li u Boga? 26.8.2011 22:30:40
|
|
|
|
minavb
|
Nina, nemoj da se izvinjavas, ti si sve jako lepo objasnila. Bar se meni svidja kako si objasnila.
|
|
RE: Verujete li u Boga? 26.8.2011 22:32:05
|
|
|
|
Olga75
|
eto za Gruzijsku nisam znala , meni se nesto vrtela Jermenska po glavi ali kazem nisam znala a Svetu Goru sam zaboravila
|
|
RE: Verujete li u Boga? 26.8.2011 22:42:58
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR ajde Dunja molim te , jer me bas interesuje . Znam da je GPC prihvatila Gregorijanski kalendar pa sam se zbunila Vaseljenska , Srpska , Ruska i eto ne znam koja je cetvrta patrijarsija koje vreme racunaju po Julijanskom kalendaru Naleteh ovde da nekih 10 procenata pripadnika Grčke Crkve su starokalendarci, koji su odbili gregorijanski kalendar (usvojen 1923. godine u Grčkoj) i još poštuju julijanski kalendar. Verovatno su u tih 10% i Krfljani, ali znam da je bila baš priča o tome, ako nađem ... IZVOR
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 27.8.2011 18:48:34
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: jelena038 odete da svoja (verska) ubedjenja pretvorite malo i u delo, castite neko Cigance sladoledom, na primer. Upravo tako, pravi komentar! Primenjena vera i jeste jedini put vere! :) Pozzz za sve
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 27.8.2011 18:54:17
|
|
|
|
Anoniman
|
I verujem u ljubav, ljudskost, plemenitost, humanost, dobrotu, radost jer to i jeste BOG, a bez toga, da li zaista postojimo? Veru svi imamo u sebi, u tome i jeste sustina verovanja u Boga, to je samo moje misljenje. Pozzz za sve
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 20.9.2011 0:47:46
|
|
|
|
minavb
|
Negde napisah, ali evo da napisem ponovo-imala sam zelju da mi bas Stephen Hawking pomogne da shvatim, da li Bog postoji ili ne, i da li je On stvorio univerzum. Zelja mi se ispunila. Ko zeli da pogleda, evo linka. Nema prevod ali se lako razume. Curiosity - Did God Create the Universe
|
|
RE: Verujete li u Boga? 23.9.2011 20:02:50
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: Čerupač Pilića Ali ja onda opet postavljam pitanje, da li se s ljubavlju može napuniti želudac? Moze. Ja volim da jedem, sednem za sto gde ima dobre klope, i za cas posla napunim zeludac...
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 23.9.2011 20:03:34
|
|
|
|
vukosava
|
Samo cu reci: "Sta sam nocas spropustila?!" Covece al se ova tema zakuvala... Ko ce ovo sve procitati...
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 23.9.2011 20:37:52
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: Sanjica26 Mislim da nije humano od tebe da dajes k. pomocnici. Meni bi bilo zao da u nju uvaljujem u greh. To je moje licno misljenje. Ali ako je ok da se ide na posao, onda se njoj to ne računa kao greh. Ja nisam kriva što ona nije doktor nauka nego je kućna pomoćnica. To sam pitala u startu: da li je greh obavljati svoj posao na svom radnom mestu, čak i ako on uključuje kućne poslove? Doktor nauka mora da se upristoji, okupa i obuce opeglano za posao...
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 23.9.2011 20:39:15
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: Čerupač Pilića Kako vernici koji tvrde da Zemlja postoji max 5-7k godina, objašnjavaju fosile stare nekoliko miliona godina, da li time žele da kažu da je matematičko/fizička metoda procene starosti materije (metoda ugljeničnih izotopa) pogrešna i da je to puka izmišljotina darvinista? Evo reci cu ti kako to objasnjavaju vernici u SAD. Naprave muzej u kome deci objasnjavaju da je sve nastalo drugacije nego evolucijom. Odbijaju da uce Darvinovu teoriju u skoli. A fosile je onda stvorio isti Kreator kao i nas. Pogledaj ovo: klikni IZVORNA PORUKA: Čerupač Pilića Kako mene, kao nevernika (bar ne vernika u crkvu kao instituciju i pojam boga kako se od iste prezentuje više od 2k godina), da pokušaju uveriti u suprotno od trenutnog verovanja? Koliko znam u Srbiji nece te niko pokusati uveriti ni u sta. Grad u kome sam odrasla ima 65 000 ljudi i dve crkve od kojih se samo jedna koristi za sluzbe. Ako bi nas sve ubedili da budemo bas bas vernici, gde bi stali svi u tu jednu zgradu. IZVORNA PORUKA: Čerupač Pilića Da li ta ista ljubav/vera prema bogu mogu bukvalno da nahrane moju porodicu i mene kao što sam u nekom zavetu pročitao? Da si u SAD, mogao bi da radis kao motivacioni govornik i da pricas o svojoj ljubavi i veri i da postanes milioner bez problema. IZVORNA PORUKA: Čerupač Pilića Izvinjavam se unapred svima koji su se ovim uvredili, ali ovo nije nikakva provokacija, već još jedan u nizu pokušaja da shvatim veru u boga/bogove i sl. Izvini i ti ako nisi dobio adekvatne odgovore koje si trazio.
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 23.9.2011 20:44:35
|
|
|
|
minavb
|
Gledam danas krstenicu mog muza i na njoj izmedju ostalog pise: je li dete blizanac? je li dete rodjeno s kakvim telesnim nedostatkom? Zasto je ovo vazno da bi pisalo na krstenici? Sta ako jeste blizanac ili ima telesni nedostatak?
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 24.9.2011 12:09:12
|
|
|
|
ivaj
|
Pa nista,onda crkva,kao ozbiljna administrativna ustanova,mora da ima takve podatke jer su od sustinskog znacaja Ne stvarno,nikad nisam cula ni videla da to pise kod nekoga u krstenici
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 24.9.2011 12:45:09
|
|
|
|
minavb
|
Evo sad je ispred mene, krstenica izdata u crkvo Sv. Marka. Pitanja vezana za dete su ime, prezime, pol, datum i mesto rodjenja, koje je dete po redu, da li je dete crkveno bracno, da li je blizanac i da li ima telesne nedostatke. Bas me zanima zasto je to vazno.
|
|
RE: Verujete li u Boga? 24.9.2011 15:30:28
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: vukosava IZVORNA PORUKA: Čerupač Pilića Ali ja onda opet postavljam pitanje, da li se s ljubavlju može napuniti želudac? Moze. Ja volim da jedem, sednem za sto gde ima dobre klope, i za cas posla napunim zeludac... e ovo je dobar odgovor! Naravno da se ne živi samo od ljubavi, ali nisu samo pare bitne u životu. Recimo da imam dosta para, sve što poželim itd, a da nemam skim da delim ljubav, dobru reč i to bogatstvo? Čemu to! Gledam ove Gavriloviće na pinku. Ne podržavam da neko drugi hrani moju decu, ali, pogledajte ih samo, svi su nekako srećni , veseli. Svi se drže zajedno i svi reci te mi da li je sve u parama?
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 24.9.2011 20:53:58
|
|
|
|
bea83
|
[IZVORNA PORUKA: minavb Pitanja vezana za dete su ime, prezime, pol, datum i mesto rodjenja, koje je dete po redu, da li je dete crkveno bracno, da li je blizanac i da li ima telesne nedostatke. Bas me zanima zasto je to vazno. I mene volela bih da nam neko odgovori.....
< Poruku je uredio bea83 -- 24.9.2011 20:54:24 >
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 24.9.2011 22:00:49
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja ne znam za sada. :|
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 26.9.2011 15:21:27
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: bea83 [IZVORNA PORUKA: minavb Pitanja vezana za dete su ime, prezime, pol, datum i mesto rodjenja, koje je dete po redu, da li je dete crkveno bracno, da li je blizanac i da li ima telesne nedostatke. Bas me zanima zasto je to vazno. I mene volela bih da nam neko odgovori..... Srbija je mesto samo za savrsene ljude.
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 26.9.2011 16:39:31
|
|
|
|
Anoniman
|
Možda je to ranije bilo važno radi raspoznavanja. Danas u eri dnk testova, fotografije i interneta je mnogo lakše prepoznati nekoga, a zamislite pre 30-40 godina, kad imaš fotku koja jeste u boji, ali se ne vide ni mladež ni ožiljak? Nisam se nešto udubljivala, možda ima neko drugo objašnjenje, ali mi je ovo logično (to sve piše i Nešinom kumu u krštenici).
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 26.9.2011 16:41:22
|
|
|
|
minavb
|
Ova krstenica je izdata 2006. godine. Mm je tada krsten da bi bio kum na vencanju.
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 26.9.2011 16:42:22
|
|
|
|
Anoniman
|
Onda nemam pojma stvarno
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 26.9.2011 16:43:36
|
|
|
|
minavb
|
Bas me kopka.
|
|
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.