|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  89 90 [91] 92 93   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Klomifen
17.9.2011 8:59:11   
meyo
nemam iskustva sa tim al sam citala da su curama davali injekcije da oni puknu al mislim valjda ne prije nego dostignu 18 mm. mada ispravit ce me neko ako grijesim mada ovako izgledaju super za tvoj dan ciklusa
drzim jako fige ....

moja dr mi je rekla da ona daje klomifen po nekom starom metodu ne od 5tog dana c. vec od 3 i da joj je to pokazalo vecu uspjesnost ako nekom ne uspije prvi mjesec nek pokusa u konusltaciji sa dr. i ovaj sistem ...

(odgovor članu Dok cekam...)
Direktna veza do poruke: 2251
17.9.2011 10:17:12   
plačljiva
Ja sam u dva ciklusa pila klomifen,i jednom sam imala 2 folikula a jednom 3 i u tim ciklusima mi je rađena i inseminacija,i nažalost ništa...user posted image  A sve je bilo super i veličina i puknu kad treba,ma sve,ali kad hoće hoće kad neće neće...Klomifen sam pila od 3-7 dc i sem nadutog stomaka i napada vrućine nisam imala druge nus pojave...

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 2252
17.9.2011 12:37:35   
GRGA
Zene ja sam primala pregnila na 20mm.....inace(to je kada smo pokusavali prirodno ali uz pregnil)))Inace bar ja kada mi puca folikul,,kao da mi puca materica--nisam neka pekmeza,ali stvarno boli toliko da me tera da sedem,legnem tih nekih par minuta...........Tada tacno znam da mi je pukao folikul...............

Inace ne pratim kada sam plodna kada ne,,nikada neznam koji je dan ciklusa.....ali kada me tako strasno zaoli znam da je puka............kada se ne desi bol znam da nije pukao i tako

(odgovor članu plačljiva)
Direktna veza do poruke: 2253
17.9.2011 15:21:38   
Dok cekam...
Meyo, hvala na podrsci! Ja sam klomifen uzimala od 5og do 9og dana, za sada su folikuli ok.

Placljiva, sad si me bas bacila u razmisljanje....i pored dobrih folikula i inseminacije, nista..... user posted image   da li su ti rekli mozda neki drugi potencijalni razlog????

Grga, s r e c n o  sa pregnilom!!!... ja ga ovaj mesec ne planiram, nadam se da ce puci i bez njega ali sam se sada malo smorila zbog ovih poteskoca sto ima placljiva :((( user posted image    

(odgovor članu GRGA)
Direktna veza do poruke: 2254
17.9.2011 19:04:22   
plačljiva
Dok čekaš...Nemoj da se smoriš zbog mene,to je moje iskustvo...Jednostavno nije mi se dalo...user posted image  Inače tri godine pokušavamo,nezna se uzrok steriliteta...I idemo na VTO pod dijagnozom-sterilitet nepoznatog uzroka...I jajovodi prohodni i jajnici odlični i mm super,ali neda se pa neda...Bog ima svoje razloge što nam ne da dete...user posted image

Direktna veza do poruke: 2255
18.9.2011 1:20:38   
Dok cekam...
Placljiva, zaista mi je zao .... user posted image ..... mora da bude, vazno je da nije neki ozbiljan razlog, medicinski problem i slicno.... 
Joooj nemam pojma, samo da sve bude ok....ja sa mojim PCO mislim da nece biti bas lako da user posted image ali nekako ne gubim nadu....mada tek godinu dana pokusavamo... sta znam.... malo mi i cudno, ipak godinu dana nije malo....
Javljam se posle drugog i treceg UZ :)))

Direktna veza do poruke: 2256
18.9.2011 11:24:49   
plačljiva
Dok čekaš...Javi nam se posle UZ...Klomifen je odličan lek ali mora da se kontrolišu jajnici kada se pije...Mnogima je pomogao,možda si i ti jedna od njih...user posted image

Direktna veza do poruke: 2257
18.9.2011 22:27:22   
Odri Hepbern
Ja ga pijem jos sutra pa u petak na UZ. Cini mi se da mi je stomak naduvan, ali sto imam napade vrucine to je strasno. U trenutku se preznojim. Sta mislite posle koliko ce prestati ovi sporedni efekti? E da, da li znate koji lekovi protiv bolova mogu da se piju uz klomifen? Idem sutra da operativno vadim umnjak, pa ako bude potrebno da znam sta da popijem.

Direktna veza do poruke: 2258
18.9.2011 22:38:47   
meyo
hm..pa zar ne bi tebalo da mozes sve?? ja sam skoro sigurna da smijes paracetamol
al s obzirom na vadjenje pitaj stomatologa mozda ce znati znam da ne smije andol aspirin acisal i sl. kod vadjenja zuba nevezano za klomifen...
meni nije trebalo nista za bolove sve je proslo u najboljem redu kad sam vadila prije nekih mjesec dana..

bdw. saznala sam zasto neki ljekari ranije daju klomifen recimo od 2-3 dana.. jer tad se jajnik stimulise ranije pa je mougce da ce proizvesti vise kvalitetnijih folikula i time se podspjesit mogucnost za oplodnju

(odgovor članu Odri Hepbern)
Direktna veza do poruke: 2259
18.9.2011 22:56:58   
Dok cekam...
Odri, i ja sam imala identicne nus pojave, napade vrucine, nadutost, nervozu i slicnoi sve je prestalo kada sam popila poslednju tabletu.... Tako da, ne brini... a sto se lekova protiv bolova tice, zaista ne znam user posted image ...u svakom slucaju, srecno!!!

Meyo, ne zaboravi da kada su jajnici jace stimulisani, veca je sansa da se dobiju blizanci, trojke ili cetvorke..... msm, ako to zelish, od sveg srca ti zelim srecu.... meni licno bi to bilo mnogo :) Poooz!

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 2260
18.9.2011 23:04:44   
Odri Hepbern
Hvala devojke. Videcu sutra sta ce mi reci.

Direktna veza do poruke: 2261
19.9.2011 9:09:13   
meyo
uh mila ne bih imala nista protivuser posted image dva tir cetiri samo da bude
al kako stvari stoje tesko i da ce jedna biti ..al valjda hoce jednog dana

nadam se da ce mi dati klomifen od narednog ciklusa...cekam da cujem endokrinologa sta ce  mi predloyiti..

Direktna veza do poruke: 2262
19.9.2011 10:18:33   
plačljiva
Odra,simptomi prestanu odmah čim prestaneš sa klomifenom...Navijamo user posted image

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 2263
19.9.2011 13:00:01   
Dok cekam...
Jbg, folikul pukao a nije dostigao odgovarajucu velicinu.
Da li je neko imao slicna iskustva i da li zna zasto se to desava?

Direktna veza do poruke: 2264
19.9.2011 21:54:36   
plačljiva
Možda je ipak dostigao dobru veličinu pa pukao?user posted image  

Direktna veza do poruke: 2265
20.9.2011 4:10:59   
ljubilica
Da i ja ubacim koju rec o klomifenu. Ovo mi je bila prva tura. Pila sam najmanju dozu od 50mg od 5-9dc i na 12dc isla na uz. Imam tri folikula 20,20 i 21 i jedan od 11mm.user posted image user posted image Upravo sam primila injekciju, pa od sutra na posaouser posted image .
E sad, sto se tice injekcije, na mojoj klinici ona se pod obavezno uzima i to uveceuser posted image (tako da je morao moj muz da odglumi doktorauser posted image ) Pitala sam za razloge cisto da bih vama postovala, jer koliko vidim u Srbiji se cesto i ne daje ta injekcija. Bez HCG injekcije folikuli mogu i da ne puknu ili da puknu dosta kasno kada je celija vec prezrela, te dzabe klomifen. Pocetkom oktobra mi je zakazana beta, pa javljam.  Drzim vam svima palceveuser posted image

Sreća je kao leptir. Što je više juriš, više će ti bežati. Ali, ako se okrenes drugim stvarima, ona će nežno doći i sleteti na tvoje rame.

Direktna veza do poruke: 2266
20.9.2011 10:04:39   
plačljiva
ljubilice,navijamo da uspe.Folikuli su ti super user posted image

(odgovor članu ljubilica)
Direktna veza do poruke: 2267
20.9.2011 12:03:08   
Odri Hepbern
Ljubilice drzim ti fige! user posted image
Ja sam sinoc popila poslednji klomifen a u petak idem na folikulometriju. Nadam se da ce i moj rez biti super kao i tvoj.

Direktna veza do poruke: 2268
20.9.2011 18:23:31   
ljubilica
Hvalauser posted image Odri, navijamuser posted image . A ovo sam zaboravila. Nikakve negativne pojave nisam imala, osim sto me bolucka stomak sada, sto je i malo u odnosu na ono kako ja inace osetim ovulacijeuser posted image . Jedino sto mi je klomifen dao takvo samopouzdanje da sam skoro ubedjena da ce da upaliuser posted image .Moj muz je vec uzracunao kada bi trebala da se porodimuser posted image

Sreća je kao leptir. Što je više juriš, više će ti bežati. Ali, ako se okrenes drugim stvarima, ona će nežno doći i sleteti na tvoje rame.

Direktna veza do poruke: 2269
20.9.2011 18:28:36   
degu
Navijam devojke jako user posted image
Ljubilice svaka čast na pozitivnoj energiji, i tebi i tvom mužu user posted image
To mnogo znači user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu ljubilica)
Direktna veza do poruke: 2270
20.9.2011 21:00:45   
meyo
lljubilice cestitam i drzim fige jako jako user posted image
ja imam isto takav  osjecaj da mi daju klomifen da bih vec bila trudnauser posted image

sjutra idem na savjetovanje kod reproduktivnog endokrinologa privatno
joj sve se nadam da ce mi uliti malo snage i samopouzdanja ..

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2271
20.9.2011 21:13:05   
GRGA
Zene moje drage u cetvrtak idem ko dr da mi oderdi terapiju...............Bice sve ok...........ne znam jesam li vam pricala da sam citala da ukoliko i ne dolazi do trudnoce a sve je ok,,,sumnja se na cvrstinu jajane celije,te da je opna tako cvrsta da ne moze da probije spermtozoid..............

................................I to se desava te da je VTO u tom slucaju jedino resenje...............Ja uopste ne mislim na prirodnu trudnocu,,,vec samo na IUI ili VTO jer znam da mi je jedino to resenje!!!

VERUJEM U HEMIJU,KLOMIFENE,PREGNIL I MUCKANJE!!Verujem u dr jer ce mi to pomoci---zivela medicina!

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 2272
21.9.2011 12:48:33   
Dok cekam...
Placljiva, majke mi se mi ulila malo nade da ce ipak nesto da se desi u ovom ciklusu, super si :)

Doktorka kaze da ako ne uspe sada, u sledecem ciklusu da uzimam klomifen od petog dana, umesto od cetvrtog kao sada, da bi tacno tempirali velicinu folikula sa danom prskanja....

Svima vam drzim palceve i zelim srecu.... user posted image I samo da vam kazem, u zivotu sam generalno talicna za dobre stvari, sto se kaze "laka na ruku" pa me ne cudi da pocnu da dolaze bebe od kad sam vam se doselila na forum :)) user posted image user posted image

(odgovor članu GRGA)
Direktna veza do poruke: 2273
21.9.2011 15:42:23   
GRGA
Zene ajde sada ja da vam pojasnim moj problem,,sutra trebam ici u Visegradsku...........dr mi je trebala reci da pocnem sa terapijom i to je to.........Medjutim ja danas dobijemmmmmmmmmmmmuser posted image i to par dana ranije.........sutra mi pada drugi dan.....Da li ce mi dati terapiju ili me vratiti????Zna l;i neko od vas!?

Direktna veza do poruke: 2274
21.9.2011 17:02:12   
Odri Hepbern
Grgo pa meni je dokt i rekla da dodjem kod nje 2-3 dan ciklusa. Od 3 dana mi je dala da pijem klomifen, tako da verovatno nemas razloga da brines.

(odgovor članu GRGA)
Direktna veza do poruke: 2275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  89 90 [91] 92 93   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  89 90 [91] 92 93   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here