|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Idemo u vrtić!
12.9.2011 15:59:03   
New Mom
Hvala, Alex!user posted image

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 801
12.9.2011 21:37:57   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: New Mom

Ne, nisam mislila ispočetka. Već da li će ići na sat (kako bi trbelo dalje) ili upada odmah na onoliko koliko ostaju ostali?

e, nije to zatvor, ti možeš svoje dete da ostaviš koliko ti hoćeš! ne opterećuj se toliko! user posted image

(odgovor članu New Mom)
  Direktna veza do poruke: 802
12.9.2011 21:43:59   
meyo
imam jednu dvojbu pa ne znam ni kako da pitam
naime mislim da se vaspitacica iz grupe mog sina jako ruzno ophodi prema njima
konkretno prema njemu jer se pozalio da ga je cupala za kosu i ovako i pokazuje rucicama po obrazu
i kaze "ti nista ne znas ni da se skines ni sorc " jer tako prica ... ja sam ostala sokirana i pretpostavljam da je prespavao danas u sorcu i majici jer se nije umio sam skinut... a ima svega 3 godine
a ona sama mi je danas rekla da ga je vikala jer nije htio da spava stoga mi se nesto price preklapaju i ja ga kad smo krenuli da spavam pitam kao ko vice .. zasto nisi spavao i on pojasnjava proceduru ... usput znam osobu i onako sva je odurna nema svoje djece i imam osjecaj kao da ih ne voli ni sto ih gleda a kamo li sto drugo pogotovo djecake ... mozda ja grijesim al neki instikt mi tako govori .. nemam puno izbora po pitanju promjene sredine za njega pa ne znam sta i kako da odreagujem???

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 803
12.9.2011 22:07:41   
LillyT
Prvi dan je protekao relativno mirno. Jeste plakala kada je uzela vaspitačica, mm i ja smo se brzo pokupili i otišli. Kaže vaspitačica da je još malo plakala i da se posle smirila i da je bila dobra. Ali kada je mm došao po nju, rasplakala se. Na svu sreću nije se otimala, nije tukla vaspitačicu (što hoće da radi kada neće kod nekoga).
Naravno, mi ne bismo bili mi, kada bi sve bilo ok. Pošto mm mora da se vrati na posao, imamo problem ko će po nju, pa smo smislili neku XYZ kombinaciju, muko moja.... i tako.... smo da krene normalno u te jaslice, ova adaptacija mi ne prija

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 804
12.9.2011 22:13:35   
Nensi*
Vuk je danas bio super,bio je 2,5 sata,nije doruckovao,ali je jeo malo sljive za uzinu user posted image
Danas prvi put nije plakao kad sam dosla po njega,dosao do mene,zagrlio me i vratio se nazad da se igra user posted image
Samo da ovako nastavi i bice super user posted image

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 805
12.9.2011 22:15:16   
JMPM
Bravo Vuce care user posted image

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 806
13.9.2011 7:16:59   
Lu
Bravo za Vukauser posted image

Meyo, mislim da si trebala otvorenije da popričaš sa tetom da razjasnite situaciju, tako što šutiš i nagađaš biće ti samo gore.
Nemoj da ti bude neugodno jer radi se o tvom djetetu, ja sa nedavno imala jednu sličnu situaciju, prvi put od kako mi dijete ide u vrtić, i suočila sam tetu i sina i sve smo lijepo razjasnili.
Djeca su iskrena a ponekad im proradi i mašta zato je potrebno to razjasniti, ako ne budeš zadovoljna ishodom razgovora onda razgovaraj sa nekim nadređenim, ja sam uvijek prvo za razgovor sa tetom!user posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu JMPM)
Direktna veza do poruke: 807
13.9.2011 8:37:05   
Nensi*
Vuk danas uopste nije plakao user posted image
Ja sam ga unela u sobu,on je iz mog narucja pruzio ruke ka vaspitacici user posted image
Danas ostaje 3,5 sata,ostaje i na rucku da vidim da li ce hteti nesto da jede.

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 808
13.9.2011 10:34:42   
Dora

IZVORNA PORUKA: meyo

imam jednu dvojbu pa ne znam ni kako da pitam
naime mislim da se vaspitacica iz grupe mog sina jako ruzno ophodi prema njima
konkretno prema njemu jer se pozalio da ga je cupala za kosu i ovako i pokazuje rucicama po obrazu
i kaze "ti nista ne znas ni da se skines ni sorc " jer tako prica ... ja sam ostala sokirana i pretpostavljam da je prespavao danas u sorcu i majici jer se nije umio sam skinut... a ima svega 3 godine
a ona sama mi je danas rekla da ga je vikala jer nije htio da spava stoga mi se nesto price preklapaju i ja ga kad smo krenuli da spavam pitam kao ko vice .. zasto nisi spavao i on pojasnjava proceduru ... usput znam osobu i onako sva je odurna nema svoje djece i imam osjecaj kao da ih ne voli ni sto ih gleda a kamo li sto drugo pogotovo djecake ... mozda ja grijesim al neki instikt mi tako govori .. nemam puno izbora po pitanju promjene sredine za njega pa ne znam sta i kako da odreagujem???

Deca ponekad umeju da preteruju, moj Luka je imao 3 godine kad je krenuo u državni vrtić. Nije mu se svidelo što je promenio sredinu pa mi je rekao da ga vaspitačica tuče. Ja sam naravno to rekla vaspitačici, mada nisam ni pomislila da je istina to da ga tuče, ali smo razgovarali sa pedagogom zbog njegovog prilagođavanja. Sve je ispalo super i dan danas sam super sa tom vaspitačicom, bila je Balšina a biće i Sarina kad Sara izađe iz jaslica.
Međutim, instikt uglavnom ne vara i danas zaista ima svega, pa da sam na tvom mestu ja bih ipak videla sa vaspitačicom o čemu se radi, čim je dete nezadovoljno i tako ti prenosi, znači da tu ima nečega. Ako se to nezadovoljstvo nastavi, pričaj sa pedagogom pa i prebaci dete u drugu grupu ili vrtić. Pravi vaspitači vremenom umeju da priđu deci na takav način da ih deca gledaju kao drugu mamu. To ti govorim iz svog iskustva koje nije baš malo user posted image

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 809
13.9.2011 10:53:46   
Anck Su Nmaun
IZVORNA PORUKA: New Mom

Nije, na Adicama je, koliko sam skopčala odmah kad kreneš od Limana. Kaže da joj je blizu.

Da mi smo na ulazu u Adice sa Telepa.... pa smo razmisljali i na Telep u zabaviste  al i ovde je ja mislim OK! I blizu nam je vrtic .

Bile smo juce u vrtic, i vaspitacica rece ajde odmah da krene jer jos traje period prilagodjavanja...al sta cu kad ja svaki cas treba da se porodim ( a taj cas moze da potraje i danima user posted image )  a sad da je vodim ne mogu, jer se jedva krecem ponekad,...... pa smo se nasli tu negde da krene od 1 OKT

Kao prvo rece da ona sama ide bez mame par dana user posted image pa da mi vristi, kad su sva deca isla sa roditeljima bogami ce i ona!
Od 1 ce biti jos par dece  sa roditeljima pa da idemo zajedno... samo se nadam   da cu se uskoro poroditi..inace mi padose svi planovi u vodu user posted image user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 810
13.9.2011 11:01:13   
minna
Nama je danas 5. dan i potpuno je isto kao i 1. i 2....user posted image Sve vreme place, nece da se zaigra uopste, nece da pije sok, nista nece... Valjda ce se navici, mada m i sad izgleda kao da se nikad nece navici

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 811
13.9.2011 11:05:14   
Jeca*
Evo da vas utesim. U grupi mog sina je bila jedna devojcica koja se bukvalno bacala po podu, cvilela na vratima, trazila da izadje...to je bilo tuga gledati (ja sam to gledala jer sam bila unutra sa mojim sinom na adaptaciji, a njena mama je morala da ode na posao). Moj sin je tad imao 13 meseci, a ona recimo 15-16. Onda bi sela u cosak, uzela svoju lutku i tako tuzno sedela, nepomicno. Meni se srce cepalo. Posle, recimo..hm...2-3 nedelje...kao da se nista nije desilo, ulazila je u vrtic vesela, nasmejana, igrala se...jednostavno..shvatila je da ce mama da se vrati. To je jedino vazno i to im stalno ponavljajte, mama ide na posao, ali vratice se po tebe, malo se igras sa drugarima i eto mame. Onda im kupite cokoladicu, lizalicu, sta god..neku sitnu igrackicu, neku nagradu. Vremenom ce shvatiti da im je to lepo :)

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 812
13.9.2011 11:29:09   
minna
Pa da, stalno to ponavljam i valjda dok ne ukapira da se ja stvarno vratim svaki put i malo da se navikne na vaspitacice (kod nas je adaptacija bez ulaska roditelja), pa ce valjda biti sve ok.
Prvo mi je ovo sto roditelji ne ulaze zvucalo ok, mislila sam da ce se stvarno lakse navici, ali sad mi sve nekako izgleda kao da bi se lakse navikao da sam par puta usla sa njim da se zajedno poigramo

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 813
13.9.2011 11:32:18   
Anck Su Nmaun
Meni malo surovo ostaviti  dete u novu sredinu, sa novim ljudima  bez mame i tih sat vremena .
Jos pogotovo jaslice user posted image    ipak bar dan - dva .. ako nista drugo!

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 814
13.9.2011 11:32:28   
Jeca*
pretpostavljam da je to privatni vrtic (sorry sto nisam u toku)

Robin Sharma

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 815
13.9.2011 11:39:42   
minna

IZVORNA PORUKA: Jeca*

Nije, drzavni, ali kazu da im se do sada pokazalo da se lakse priviknu kad ne ulaze roditelji i da se brze adaptiraju

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 816
13.9.2011 11:41:35   
Jeca*
Prvi put cujem da je tako u drzavnom...hm...ne znam sta da mislim.
Mi smo na zvezdari, u drzavnom vrticu i ja sam bogami prvih 10ak dana ulazila sa svojim sinom

Robin Sharma

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 817
13.9.2011 11:45:13   
minna
Mogla bih ja da trazim da udjem mozda, ali sad mi je nekako i bezveze kad smo vec krenuli ovako. Nas je na savskom vencu

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 818
13.9.2011 11:58:39   
Anoniman
Ja sam bila pristalica toga da roditelji ne ulaze sa decom, međutim, iz ovog aspekta, sada, mislim da to nije dobro.
Gledajući svoju decu, puni su nepoverenja prema strancima, što ja podržavam. Pred njima nepoznatom osobom se opuštaju tek ukoliko procene po mom razgovoru, mimici, pokretima, da je "teren prohodan". U tom smislu, mislim da bi deca lakše prihvatila vaspitačicu kada bi videla da mama sa tom vaspitačicom priča, smeje se. Znači, mama joj veruje.

Bila sam u Radosnom detinjstvu da uzmem zahtev za ispis deteta! user posted image

(odgovor članu minna)
  Direktna veza do poruke: 819
13.9.2011 12:47:28   
Lu
IZVORNA PORUKA: minna

IZVORNA PORUKA: Jeca*

Nije, drzavni, ali kazu da im se do sada pokazalo da se lakse priviknu kad ne ulaze roditelji i da se brze adaptiraju

Istina, ja sam svog ostavila 3. dan jer sam vidjela da to nigdje ne vodi, sve me više i više tražio pogledom jesam li u blizini. Ja sam jednostavno to presjekla i samo ga predala teti, naravno da je plakao ali su me uvjerili da je nakon 5-10 minuta  ušutio, što se ubrzo pokazalo kao istina jer nakon izvjesnog vremena je počeo da uživa i da pita kad idemo u vrtićuser posted image

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 820
13.9.2011 12:49:49   
Lu
IZVORNA PORUKA: Tash

Ja sam bila pristalica toga da roditelji ne ulaze sa decom, međutim, iz ovog aspekta, sada, mislim da to nije dobro.
Gledajući svoju decu, puni su nepoverenja prema strancima, što ja podržavam. Pred njima nepoznatom osobom se opuštaju tek ukoliko procene po mom razgovoru, mimici, pokretima, da je "teren prohodan". U tom smislu, mislim da bi deca lakše prihvatila vaspitačicu kada bi videla da mama sa tom vaspitačicom priča, smeje se. Znači, mama joj veruje.

Bila sam u Radosnom detinjstvu da uzmem zahtev za ispis deteta! user posted image

Slažem se ali to se može obaviti u hodniku dok se dijete sprema, a zašto ti ispisuješ Lukuuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 821
13.9.2011 12:53:09   
lanajelena
Prebacuje ga u privatni vrtic

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 822
13.9.2011 12:59:23   
Jeca*
Lu, ali Luka je imao 13 meseci kad je krenuo u jaslice. Prvog dana mi je sve vreme sedeo u krilu, na podu. Drugog dana je poceo da hoda po sobi, onako bojazljivo (a tek sto je prohodao user posted image ), i tako postepeno, dok nismo došli do toga da nije ni svestan da više nisam u sobi. Onda je bilo malo frke kad je trebalo da spava, ali tu do neba hvala vaspitačicama koje su ga mazile, držale u naručju...kad smo i to pregurali (posle nekoliko dana), sve je bilo ok. Ja sam za to da roditelj bude uz dete! Sa druge strane, i meni je značilo da upoznam malo sredinu u kome će mi dete boraviti. DA vidim sobu, toalet, odnos vaspitačica...drugačije je "u hodniku"

Robin Sharma

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 823
13.9.2011 13:16:14   
Lu
Ma Jeco slažem se i ja sam bila dva dana, upoznala tete, upoznala boravak, ishranu, higijenu, sve...
Roko je imao 2 godine kad je krenuo, ne znam sa "bebama" možda i treba drugačije jer 13 mjeseci i jeste bebauser posted image
A što se tiče vrtića ja sam jedan od uključenijih roditelja, uvijek pomažem kad se nešto održava u vrtiću, uvijek pitam za sve što me interesuje, svakodnevno razgovaram sa tetama, ne samo vaspitačicama nego i kuharicom i higijeničarkom, voditeljicom(direktoricom) koja je često sa djecom.
Odoh ja s temeuser posted image  Uglavnom, ja mislim za sebe da nisam pogriješila i sigurna sam da bi svaki naredni dan bio teži da sam ja ostaja sa njim!

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 824
13.9.2011 13:18:45   
tijatija
Kod nas u CG nemas pravo izbora. , nemoze majka da ostane sa dedetom u vrticu, samo ga doneses i prosledis teti i to je to... prvih nedelju-dve privikavanje ostavis dete svaki dan duze. Ja sam moju M ostavila prvi dan na sat i tako produzavala i vec ce od ponedeljka da ostane da spava.Naravno bilo je plakanja i svega ali evo vec danas je ostala bez ikakvih problrma, i sa starijom sam imala problema prvih mesec dana mi je plakala kad sam je ostav;jala ali sad ide bez problema cak i trazi vikendom da je vodimo user posted image , a kad ide kuci uvek pita mm " mogu li jos malo" user posted image

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

SVE JE POŠLO NAOPAČKE, ZA VRAPCE I MAČKE
video
Pesma iz legendarne emisije za decu - Na slovo, na slovo. Autor: Duško Radović; Peva: Vlastimir Đuza Stojiljković.
Nije se vratila kući iz škole. I neće se v...
Pre nego što kreneš da upireš prstom u druge, možda ipak da ga staviš na čelo.

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here