|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pretrage i hormonska terapija
8.9.2011 15:14:31   
Hristinica

IZVORNA PORUKA: madre

zakazala sam vecers u 8h kod endokrinologa pa cemo da vidimo sta ce da mi kaze. nekako sam ushicena user posted image

Madre zelim ti uspesnu posetu user posted image i da endokrinolog konacno bude strucanuser posted image user posted image

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 2151
8.9.2011 15:44:48   
degu
Super Madre, valjda ćeš imati više sreće.
Hristinice, ja sam već počela sama kod ginekologa da govorim da imam dijagnostikovan PCO od ranije i sad odjednom svi vide.
A kad ćeš raditi betu? Možda si ti ženo trudna, možda nemaš PCO user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Hristinica)
Direktna veza do poruke: 2152
8.9.2011 15:47:39   
meyo
madre drzim fige :) i javi kako je bilo

ja cekam moje rezultate TSH .. stizu tamo utorak srijeda..

Direktna veza do poruke: 2153
8.9.2011 15:50:18   
Hristinica

IZVORNA PORUKA: degu

Super Madre, valjda ćeš imati više sreće.
Hristinice, ja sam već počela sama kod ginekologa da govorim da imam dijagnostikovan PCO od ranije i sad odjednom svi vide.
A kad ćeš raditi betu? Možda si ti ženo trudna, možda nemaš PCO user posted image

xa xa, Degu ma kako nemam kad mi napisala ono sto sam ti poslala da imam multicisticne jajnike..ali opet mi niko nista ne preduzimauser posted image E to ti je dobra ideja da kazem da imam dijagnostikovan pcos, mada sacekacu da dobijem pa da uredim hormone, valjda ce tada da mi vide da li imam pcos ili neuser posted image Ma nema sanse draga da sam trudna kad nemam user posted image vec 3 mesecauser posted image user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2154
8.9.2011 15:53:49   
meyo
Ima hristinice i te kako Ima... ja sam tek 4-tog mjeeca nedobijanja saznala da sam trudna
tako idi ginekologu zeno ne drzi nas vise u neizvjesnosti
dat ce ti nesto da ti potakne m. ako nisi t i uradit ces hormone odmah sto bi cekala prirodno

Direktna veza do poruke: 2155
8.9.2011 15:55:07   
Hristinica
a radicu sad za neki dan hsg, jer mi je UZ zakazan za 16-ti sledeci petak, pa do tada treba da uradim..a nestrpljiva sam da uradim, pa mozda uradim vec sutrauser posted image mada se nicemu ne nadamuser posted image E Degu,draga,nesto razmisljam- citala sam da su policisticni jajnici urodjeni i da se rodis sa time, a ne valja da se ne lece..znaci da nije dobro too sto su nama otkrili tako kasno npr. meni sada sa 27 godina..mozda , da sam ranije pocela terapiju sada ih imala redovne cikluse..ali kad i sama znas koliko su lekari povrsni i nestrucni..strasno! sigurno su ispite polagali na bubicu!user posted image

Direktna veza do poruke: 2156
8.9.2011 15:58:45   
Hristinica

IZVORNA PORUKA: meyo

Ima hristinice i te kako Ima... ja sam tek 4-tog mjeeca nedobijanja saznala da sam trudna
tako idi ginekologu zeno ne drzi nas vise u neizvjesnosti
dat ce ti nesto da ti potakne m. ako nisi t i uradit ces hormone odmah sto bi cekala prirodno

Meyo,draga, idem ja i kod drzavnog i kod privatnog ginekologa,ali niko nista ne preduzimauser posted image cekaju prirodnu user posted image , a bila sam pre mesec i po na UZ i tada nisam bila trudna, e sada ne znam user posted image ..sad ste me zainteresovale da idem odmah da radim betuuser posted image a ti Meyo, kakav si problem imala ? kako si tek tako kasno otkrila user posted image ?znaci ti sada zelis drugo deteuser posted image user posted image

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 2157
8.9.2011 16:00:23   
Hristinica
a meni je ginekolog rekla da ,ako mi da nesto da mi podstakne menstr. , nece mi biti tacni hormoni zbog tih kontraceptivnih pilula?user posted image

Direktna veza do poruke: 2158
8.9.2011 16:01:58   
madre
hvala, zeneuser posted image
e sada jos jedno pitanjeuser posted image da li je neko isao na pregled kod dr. dragana micića? ili je cuo bilo sta o njemu?

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

Direktna veza do poruke: 2159
8.9.2011 16:05:15   
madre
IZVORNA PORUKA: Hristinica
Ma nema sanse draga da sam trudna kad nemam user posted image vec 3 mesecauser posted image user posted image

wronguser posted image ja nemam redovne cikluse. bas su slogiraniuser posted image ali smo nekako uboli tu ovulaciju, nemam pojma ni ja kakouser posted image

Direktna veza do poruke: 2160
8.9.2011 16:15:39   
Hristinica

IZVORNA PORUKA: madre

IZVORNA PORUKA: Hristinica
Ma nema sanse draga da sam trudna kad nemam user posted image vec 3 mesecauser posted image user posted image

wronguser posted image ja nemam redovne cikluse. bas su slogiraniuser posted image ali smo nekako uboli tu ovulaciju, nemam pojma ni ja kakouser posted image

bili ste vredniuser posted image user posted image Ja nisam cula za tog dr. user posted image

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 2161
8.9.2011 16:22:36   
degu
Hristinice bilo bi bolje da se otkrije PCO što ranije, ali svakako nema leka, može samo da se drži pod kontrolom, ali nije ništa tako strašno. Evo koliko samo ima slučajeva na ovom forumu, gde su žene bez problema zatrudnele, a neke uz malu pomoć lekova.
I da samo iz hormona se može tačno videti da li je PCO, ovako na osnovu UZ može samo da se sumnja.
I samo da te ispravim, da ne pogrešiš kad odeš u laboratoriju, treba da radiš beta Hcg a ne hsg user posted image

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 2162
8.9.2011 16:31:16   
Hristinica
Da, znam draga da je beta hsg user posted image .. Pa i ja samm cula dosta slucajeva sa pco da nisu imali mnogo problema,ali opet brinem mnogouser posted image Degu, draga, tebi svaka cast na optimizmu!user posted image user posted image user posted image U mnogim situacijama je dobro imati optimistu pored sebe tj. ovde konkretno pored kompauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2163
8.9.2011 16:36:06   
meyo
hristinice meni je dr. prije prvog bebca pominjala pcos da je moguce al onako kroz usi provukla i u medjuvremenu sam saznala da sam trudna i na to vise niko nije obracao paznju a i kao cura sam isla ginekologu i to jednom vrsnom i nikad mi niko nije uspostaviop tu dijagnozu do sada tj. do maja ove godine
imam jednog bebca od 3 godine i tadnisam dobijala oktobar novem.dec. i tek 10-tog januara otkrila da sam u 10-toj nedjelji trudnoce :) tako da sve je moguce
hopcali tad bez opterecenja ubijedjeni da ja ne mogu zatrudnit niti sam znala sto o plodnim danima sluzi cajevima ... i pila razno razne tabletice izmedju ostalog i orgametril tako da eto svasta ima kazu da trudnoca djeluje pozitivno na pcos kod mene izgleda ne jer evo vise od godinu pokusavamo i nista od maja sam pod terapijom i evo cekam da se desi ...user posted image

Direktna veza do poruke: 2164
8.9.2011 16:48:25   
degu
Meyo draga moja desiće se user posted image
juče sam ti svašta nešto lepo napisala u crticama, a ti pobeže user posted image
Hristinice moramo biti optimisti, ako mi sami ne verujemo da će se trudnoća desiti, onda ni neće, samo treba čvrsto verovati user posted image

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 2165
8.9.2011 17:28:04   
meyo
ma pisala sam sa posla a tamo em komp slab em konekcija uzas idem da vidim sta mi pises user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2166
8.9.2011 18:52:41   
Hristinica

hristinice meni je dr. prije prvog bebca pominjala pcos da je moguce al onako kroz usi provukla i u medjuvremenu sam saznala da sam trudna i na to vise niko nije obracao paznju a i kao cura sam isla ginekologu i to jednom vrsnom i nikad mi niko nije uspostaviop tu dijagnozu do sada tj. do maja ove godine
imam jednog bebca od 3 godine i tadnisam dobijala oktobar novem.dec. i tek 10-tog januara otkrila da sam u 10-toj nedjelji trudnoce :) tako da sve je moguce
hopcali tad bez opterecenja ubijedjeni da ja ne mogu zatrudnit niti sam znala sto o plodnim danima sluzi cajevima ... i pila razno razne tabletice izmedju ostalog i orgametril tako da eto svasta ima kazu da trudnoca djeluje pozitivno na pcos kod mene izgleda ne jer evo vise od godinu pokusavamo i nista od maja sam pod terapijom i evo cekam da se desi ...user posted image

Meyo, zelim ti da sto pre ugledas user posted image user posted image i da tvoj sincic dobije batu ili sekuuser posted image Znaci ti isto nisi imala cikluse, i ostala trudnauser posted image Ja jos uvek ne znam a li imam pco,nisam jos radila hormone, a i ja sam ranije pila orgametril,i dobijala tacno na 28 dana, ali cim sam prestala da ga pijem opet su mi poceli biti neredovniuser posted image A sada posto zelim bebu, rekla mi je da ne pijem kontraceptive, pijem cajeve, pa cekam prirodno da dovijem, a radicu i betu, tako mi je rekla, jer mi je zakazala UZ..a jel pijes ti nesto za izazivanje ovulacije?

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 2167
8.9.2011 19:07:12   
nina26
Hrisitinice, samo da te posavetujem da pre nego sto ti dr dao Primolutnor za izazivanje user posted image , molim te prvo uradi Beta Hcg, ni slucajno ne uzimaj to bez provere ovog testa, bez obzira sto pre mesec dana na UZ ti nisu videli nista. Sobzirom da si imala odnose i posle tod UZ, a imas neredovne cikluse, sve je moguce.

Pa ako vidis da je negativan, onda uzmi tabletice, uradi hormone i imaces potpunu sliku, ovako samo produzavas sebi agoniju.

Direktna veza do poruke: 2168
8.9.2011 21:04:57   
meyo
Hristinice poslusaj ninu..
ja sam svakli mjesec isla na UZ i niko mi nije vidio trudnocu cak mi je i par testova bilo negativno kao i beta.. s tim sto mi je dr rekao da je vjerovatno do implatacije doslo kasnije tj. da sam sve te testove uradila nekako u medjuvremenu.. nemam pojma kako ...
Uglavnom sada ti pijem eutyrox za stitnu siofor za insulinsku r. to navodno vraca tijelo u hormonski balans i pomaze kod pcos-a pomalo cajeva virak i hajducku pijem vitamin e, b, c, ulje zutog nocurka i to je to e da i folnu ...

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 2169
8.9.2011 22:06:35   
madre
e, pa ovako... endokrinolog mi je rekao da u mom slucaju nije pco, jer mi nije povisen testosteron! odnos LH i FSH jeste 2, ali njemu to samo po sebi nije neki problem. pritom sam mrsava, nemam problema sa maljama... ali dao mi je uput da uradim ogtt test i insulin, pa da dodjem sa rezultatima.
koliko sam ga razumela od toga zavisi da li cemo siofor ili neku kontracepciju.

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 2170
8.9.2011 22:12:12   
Hristinica

IZVORNA PORUKA: nina26

Hrisitinice, samo da te posavetujem da pre nego sto ti dr dao Primolutnor za izazivanje user posted image , molim te prvo uradi Beta Hcg, ni slucajno ne uzimaj to bez provere ovog testa, bez obzira sto pre mesec dana na UZ ti nisu videli nista. Sobzirom da si imala odnose i posle tod UZ, a imas neredovne cikluse, sve je moguce.

Pa ako vidis da je negativan, onda uzmi tabletice, uradi hormone i imaces potpunu sliku, ovako samo produzavas sebi agoniju.

Ninice, hvala puno na savetuuser posted image user posted image user posted image Idem sutra ujutru da radim betu..bas sam nesto uzbudjena,ali znam da 99,9% nisam trudnauser posted image user posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 2171
8.9.2011 22:13:04   
meyo
odlicno madre!!!  al me buni zasto insulin ako iz hormona vidi da nema pco
i zasto siofor tebi onda uopste ?

Hristinice koliko ti je obicno najduze kasnilo ikad??

< Poruku je uredio meyo -- 8.9.2011 22:16:59 >

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 2172
8.9.2011 22:15:00   
Hristinica

Hristinice poslusaj ninu..
ja sam svakli mjesec isla na UZ i niko mi nije vidio trudnocu cak mi je i par testova bilo negativno kao i beta.. s tim sto mi je dr rekao da je vjerovatno do implatacije doslo kasnije tj. da sam sve te testove uradila nekako u medjuvremenu.. nemam pojma kako ...
Uglavnom sada ti pijem eutyrox za stitnu siofor za insulinsku r. to navodno vraca tijelo u hormonski balans i pomaze kod pcos-a pomalo cajeva virak i hajducku pijem vitamin e, b, c, ulje zutog nocurka i to je to e da i folnu ...

Poslusacu vas drage mojeuser posted image user posted image user posted image idem sutra da radim beta hsg...user posted image A joj sta sve pijes, pa od svega toga mora da proizadjeuser posted image Navijamo za user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 2173
8.9.2011 22:15:19   
degu
Madre meni to nije baš najjasnije, ni meni nije povišen testosteron, niti sam gojazna i mnogo simptoma fali, ali opet kažu da je taj odnos dovoljan za dijagnozu PCO.
U svakom slučaju ćeš dobiti neku terapiju i rešićeš svoje tegobe user posted image

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 2174
8.9.2011 22:16:39   
Hristinica

odlicno madre!!!  al me buni zasto insulin ako iz hormona vidi da nema pco
i zasto siofor tebi onda uopste ?

da, to se i ja pitamuser posted image Nesto mi je tu nejasnouser posted image

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 2175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?
Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

NAPISITE u komentar koje vam je najlepse ime od ovih:
pisuljica

1. Teodora 2. Anastasija 3. Irina 4. Adrijana

. (68%)

. (9%)

. (24%)

Ukupan broj glasova: 80

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here