Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 8.9.2011 15:14:31
|
|
|
|
Hristinica
|
IZVORNA PORUKA: madre zakazala sam vecers u 8h kod endokrinologa pa cemo da vidimo sta ce da mi kaze. nekako sam ushicena Madre zelim ti uspesnu posetu i da endokrinolog konacno bude strucan
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 8.9.2011 15:44:48
|
|
|
|
degu
|
Super Madre, valjda ćeš imati više sreće. Hristinice, ja sam već počela sama kod ginekologa da govorim da imam dijagnostikovan PCO od ranije i sad odjednom svi vide. A kad ćeš raditi betu? Možda si ti ženo trudna, možda nemaš PCO
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 8.9.2011 15:47:39
|
|
|
|
meyo
|
madre drzim fige :) i javi kako je bilo ja cekam moje rezultate TSH .. stizu tamo utorak srijeda..
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 8.9.2011 15:50:18
|
|
|
|
Hristinica
|
IZVORNA PORUKA: degu Super Madre, valjda ćeš imati više sreće. Hristinice, ja sam već počela sama kod ginekologa da govorim da imam dijagnostikovan PCO od ranije i sad odjednom svi vide. A kad ćeš raditi betu? Možda si ti ženo trudna, možda nemaš PCO xa xa, Degu ma kako nemam kad mi napisala ono sto sam ti poslala da imam multicisticne jajnike..ali opet mi niko nista ne preduzima E to ti je dobra ideja da kazem da imam dijagnostikovan pcos, mada sacekacu da dobijem pa da uredim hormone, valjda ce tada da mi vide da li imam pcos ili ne Ma nema sanse draga da sam trudna kad nemam vec 3 meseca
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 8.9.2011 15:53:49
|
|
|
|
meyo
|
Ima hristinice i te kako Ima... ja sam tek 4-tog mjeeca nedobijanja saznala da sam trudna tako idi ginekologu zeno ne drzi nas vise u neizvjesnosti dat ce ti nesto da ti potakne m. ako nisi t i uradit ces hormone odmah sto bi cekala prirodno
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 8.9.2011 15:55:07
|
|
|
|
Hristinica
|
a radicu sad za neki dan hsg, jer mi je UZ zakazan za 16-ti sledeci petak, pa do tada treba da uradim..a nestrpljiva sam da uradim, pa mozda uradim vec sutra mada se nicemu ne nadam E Degu,draga,nesto razmisljam- citala sam da su policisticni jajnici urodjeni i da se rodis sa time, a ne valja da se ne lece..znaci da nije dobro too sto su nama otkrili tako kasno npr. meni sada sa 27 godina..mozda , da sam ranije pocela terapiju sada ih imala redovne cikluse..ali kad i sama znas koliko su lekari povrsni i nestrucni..strasno! sigurno su ispite polagali na bubicu!
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 8.9.2011 15:58:45
|
|
|
|
Hristinica
|
IZVORNA PORUKA: meyo Ima hristinice i te kako Ima... ja sam tek 4-tog mjeeca nedobijanja saznala da sam trudna tako idi ginekologu zeno ne drzi nas vise u neizvjesnosti dat ce ti nesto da ti potakne m. ako nisi t i uradit ces hormone odmah sto bi cekala prirodno Meyo,draga, idem ja i kod drzavnog i kod privatnog ginekologa,ali niko nista ne preduzima cekaju prirodnu , a bila sam pre mesec i po na UZ i tada nisam bila trudna, e sada ne znam ..sad ste me zainteresovale da idem odmah da radim betu a ti Meyo, kakav si problem imala ? kako si tek tako kasno otkrila ?znaci ti sada zelis drugo dete
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 8.9.2011 16:00:23
|
|
|
|
Hristinica
|
a meni je ginekolog rekla da ,ako mi da nesto da mi podstakne menstr. , nece mi biti tacni hormoni zbog tih kontraceptivnih pilula?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 8.9.2011 16:01:58
|
|
|
|
madre
|
hvala, zene e sada jos jedno pitanje da li je neko isao na pregled kod dr. dragana micića? ili je cuo bilo sta o njemu?
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 8.9.2011 16:05:15
|
|
|
|
madre
|
IZVORNA PORUKA: Hristinica Ma nema sanse draga da sam trudna kad nemam vec 3 meseca wrong ja nemam redovne cikluse. bas su slogirani ali smo nekako uboli tu ovulaciju, nemam pojma ni ja kako
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 8.9.2011 16:15:39
|
|
|
|
Hristinica
|
IZVORNA PORUKA: madre IZVORNA PORUKA: Hristinica Ma nema sanse draga da sam trudna kad nemam vec 3 meseca wrong ja nemam redovne cikluse. bas su slogirani ali smo nekako uboli tu ovulaciju, nemam pojma ni ja kako bili ste vredni Ja nisam cula za tog dr.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 8.9.2011 16:22:36
|
|
|
|
degu
|
Hristinice bilo bi bolje da se otkrije PCO što ranije, ali svakako nema leka, može samo da se drži pod kontrolom, ali nije ništa tako strašno. Evo koliko samo ima slučajeva na ovom forumu, gde su žene bez problema zatrudnele, a neke uz malu pomoć lekova. I da samo iz hormona se može tačno videti da li je PCO, ovako na osnovu UZ može samo da se sumnja. I samo da te ispravim, da ne pogrešiš kad odeš u laboratoriju, treba da radiš beta Hcg a ne hsg
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 8.9.2011 16:31:16
|
|
|
|
Hristinica
|
Da, znam draga da je beta hsg .. Pa i ja samm cula dosta slucajeva sa pco da nisu imali mnogo problema,ali opet brinem mnogo Degu, draga, tebi svaka cast na optimizmu! U mnogim situacijama je dobro imati optimistu pored sebe tj. ovde konkretno pored kompa
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 8.9.2011 16:36:06
|
|
|
|
meyo
|
hristinice meni je dr. prije prvog bebca pominjala pcos da je moguce al onako kroz usi provukla i u medjuvremenu sam saznala da sam trudna i na to vise niko nije obracao paznju a i kao cura sam isla ginekologu i to jednom vrsnom i nikad mi niko nije uspostaviop tu dijagnozu do sada tj. do maja ove godine imam jednog bebca od 3 godine i tadnisam dobijala oktobar novem.dec. i tek 10-tog januara otkrila da sam u 10-toj nedjelji trudnoce :) tako da sve je moguce hopcali tad bez opterecenja ubijedjeni da ja ne mogu zatrudnit niti sam znala sto o plodnim danima sluzi cajevima ... i pila razno razne tabletice izmedju ostalog i orgametril tako da eto svasta ima kazu da trudnoca djeluje pozitivno na pcos kod mene izgleda ne jer evo vise od godinu pokusavamo i nista od maja sam pod terapijom i evo cekam da se desi ...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 8.9.2011 16:48:25
|
|
|
|
degu
|
Meyo draga moja desiće se juče sam ti svašta nešto lepo napisala u crticama, a ti pobeže Hristinice moramo biti optimisti, ako mi sami ne verujemo da će se trudnoća desiti, onda ni neće, samo treba čvrsto verovati
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 8.9.2011 17:28:04
|
|
|
|
meyo
|
ma pisala sam sa posla a tamo em komp slab em konekcija uzas idem da vidim sta mi pises
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 8.9.2011 18:52:41
|
|
|
|
Hristinica
|
IZVORNA PORUKA: meyo hristinice meni je dr. prije prvog bebca pominjala pcos da je moguce al onako kroz usi provukla i u medjuvremenu sam saznala da sam trudna i na to vise niko nije obracao paznju a i kao cura sam isla ginekologu i to jednom vrsnom i nikad mi niko nije uspostaviop tu dijagnozu do sada tj. do maja ove godine imam jednog bebca od 3 godine i tadnisam dobijala oktobar novem.dec. i tek 10-tog januara otkrila da sam u 10-toj nedjelji trudnoce :) tako da sve je moguce hopcali tad bez opterecenja ubijedjeni da ja ne mogu zatrudnit niti sam znala sto o plodnim danima sluzi cajevima ... i pila razno razne tabletice izmedju ostalog i orgametril tako da eto svasta ima kazu da trudnoca djeluje pozitivno na pcos kod mene izgleda ne jer evo vise od godinu pokusavamo i nista od maja sam pod terapijom i evo cekam da se desi ... Meyo, zelim ti da sto pre ugledas i da tvoj sincic dobije batu ili seku Znaci ti isto nisi imala cikluse, i ostala trudna Ja jos uvek ne znam a li imam pco,nisam jos radila hormone, a i ja sam ranije pila orgametril,i dobijala tacno na 28 dana, ali cim sam prestala da ga pijem opet su mi poceli biti neredovni A sada posto zelim bebu, rekla mi je da ne pijem kontraceptive, pijem cajeve, pa cekam prirodno da dovijem, a radicu i betu, tako mi je rekla, jer mi je zakazala UZ..a jel pijes ti nesto za izazivanje ovulacije?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 8.9.2011 19:07:12
|
|
|
|
nina26
|
Hrisitinice, samo da te posavetujem da pre nego sto ti dr dao Primolutnor za izazivanje , molim te prvo uradi Beta Hcg, ni slucajno ne uzimaj to bez provere ovog testa, bez obzira sto pre mesec dana na UZ ti nisu videli nista. Sobzirom da si imala odnose i posle tod UZ, a imas neredovne cikluse, sve je moguce. Pa ako vidis da je negativan, onda uzmi tabletice, uradi hormone i imaces potpunu sliku, ovako samo produzavas sebi agoniju.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 8.9.2011 21:04:57
|
|
|
|
meyo
|
Hristinice poslusaj ninu.. ja sam svakli mjesec isla na UZ i niko mi nije vidio trudnocu cak mi je i par testova bilo negativno kao i beta.. s tim sto mi je dr rekao da je vjerovatno do implatacije doslo kasnije tj. da sam sve te testove uradila nekako u medjuvremenu.. nemam pojma kako ... Uglavnom sada ti pijem eutyrox za stitnu siofor za insulinsku r. to navodno vraca tijelo u hormonski balans i pomaze kod pcos-a pomalo cajeva virak i hajducku pijem vitamin e, b, c, ulje zutog nocurka i to je to e da i folnu ...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 8.9.2011 22:06:35
|
|
|
|
madre
|
e, pa ovako... endokrinolog mi je rekao da u mom slucaju nije pco, jer mi nije povisen testosteron! odnos LH i FSH jeste 2, ali njemu to samo po sebi nije neki problem. pritom sam mrsava, nemam problema sa maljama... ali dao mi je uput da uradim ogtt test i insulin, pa da dodjem sa rezultatima. koliko sam ga razumela od toga zavisi da li cemo siofor ili neku kontracepciju.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 8.9.2011 22:12:12
|
|
|
|
Hristinica
|
IZVORNA PORUKA: nina26 Hrisitinice, samo da te posavetujem da pre nego sto ti dr dao Primolutnor za izazivanje , molim te prvo uradi Beta Hcg, ni slucajno ne uzimaj to bez provere ovog testa, bez obzira sto pre mesec dana na UZ ti nisu videli nista. Sobzirom da si imala odnose i posle tod UZ, a imas neredovne cikluse, sve je moguce. Pa ako vidis da je negativan, onda uzmi tabletice, uradi hormone i imaces potpunu sliku, ovako samo produzavas sebi agoniju. Ninice, hvala puno na savetu Idem sutra ujutru da radim betu..bas sam nesto uzbudjena,ali znam da 99,9% nisam trudna
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 8.9.2011 22:13:04
|
|
|
|
meyo
|
odlicno madre!!! al me buni zasto insulin ako iz hormona vidi da nema pco i zasto siofor tebi onda uopste ? Hristinice koliko ti je obicno najduze kasnilo ikad??
< Poruku je uredio meyo -- 8.9.2011 22:16:59 >
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 8.9.2011 22:15:00
|
|
|
|
Hristinica
|
IZVORNA PORUKA: meyo Hristinice poslusaj ninu.. ja sam svakli mjesec isla na UZ i niko mi nije vidio trudnocu cak mi je i par testova bilo negativno kao i beta.. s tim sto mi je dr rekao da je vjerovatno do implatacije doslo kasnije tj. da sam sve te testove uradila nekako u medjuvremenu.. nemam pojma kako ... Uglavnom sada ti pijem eutyrox za stitnu siofor za insulinsku r. to navodno vraca tijelo u hormonski balans i pomaze kod pcos-a pomalo cajeva virak i hajducku pijem vitamin e, b, c, ulje zutog nocurka i to je to e da i folnu ... Poslusacu vas drage moje idem sutra da radim beta hsg... A joj sta sve pijes, pa od svega toga mora da proizadje Navijamo za
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 8.9.2011 22:15:19
|
|
|
|
degu
|
Madre meni to nije baš najjasnije, ni meni nije povišen testosteron, niti sam gojazna i mnogo simptoma fali, ali opet kažu da je taj odnos dovoljan za dijagnozu PCO. U svakom slučaju ćeš dobiti neku terapiju i rešićeš svoje tegobe
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 8.9.2011 22:16:39
|
|
|
|
Hristinica
|
IZVORNA PORUKA: meyo odlicno madre!!! al me buni zasto insulin ako iz hormona vidi da nema pco i zasto siofor tebi onda uopste ? da, to se i ja pitam Nesto mi je tu nejasno
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
NAPISITE u komentar koje vam je najlepse ime od ovih:pisuljica1. Teodora
2. Anastasija
3. Irina
4. Adrijana. (
68%)
. (
9%)
. (
24%)
Ukupan broj glasova: 80Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!