Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 11.8.2011 6:10:30
|
|
|
|
ljubilica
|
Nisam sigurna da li sam na pravoj strani, ali molim za pomoc devojaka koje su radile HSG. Ukratko, zadnju men. sam imala 16.07. i osam dana nakon toga mi je radjen HSG. Iskustvo-grozno. Radila sam u Americi gde i zivim i mogu vam reci da su ovi ovde pravi kasapini u odnosu na nase lekare. Nikakva anestezija, nikakvi lekovi i kuci ides pravo sa stola. Rekli su da ce samo malo da boli, ali mene je bolelo kao djavo iako sam imala prohodne kanale. Nakon toga sam i povracala, ma strasno. Tog meseca me je i stomak grozno boleo za vreme ovulacije. Inace je osecam, ali ovog puta nisam mogla da se ispravim od grceva. Imala sam odnose u to vreme i sledecu ocekujem oko 13.08. E sada, problem je, a mozda io nije (zato vam se obracam) sto mi se jutros ucinilo kao da sam dobila, ali evo ceo dan danas na ulosku nista, a kada se obrisem jedva da vidim, ali vidim na papiru svetlo braonkaste tragove. . Sigurno ce da potraje dok ne dodjem do doktorke, te vas zato molim za brz odgovor. Inace mm i ja pokusavamo vec godinu ipo dana. Ostali rezultati su dobri osim sto mm ima manju kolicinu uzorka (ne sperme) sto on pravda nedostatkom motivacije, jer uzorak uzima u wc bolnice . Pozdrav i podrska svima koji pokusavaju i onima koji su uspeli da ugledaju .
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 11.8.2011 6:54:30
|
|
|
|
zivka
|
LJubillice dobro dosla Ja sam radila HSG pre 2-3 god. Nakon HSG i mene je bouckao stomak. Mislim da nema razloga za paniku. KOliko vidim dva dana ti je do redovnoh ciklusa mozda ti tek krece- sacekaj dan-dva -tri. Ako si ne strpljiva uradi test -mada meni su rekli da ne pokusavamo isti mesec jer da bi se snimila prohodnost jajovoda oni se popunjavaju radioaktivnim jodom i pri tome to je isto zracenje-samo snimanje... Smiri se i polako ne pravi paniku bez velikog razloga. Znam da je tesko ali moras biti malo opustena jer je to jedini pravi nacin za - to ti govorim iz debelog iskustva! 6god pokusavanja i analiza , zakazana VTO a ja taj mesec spontano ostala trudna! Pozdrav iz Srbije! SRECNO!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 11.8.2011 7:16:43
|
|
|
|
ljubilica
|
Zivka, hvala na brzom odgovoru . Opustena sam, osim sto non-stop razmisljam o trudnoci . Jedino, moram da priznam da su me ove braon fleke natolet papiru navele da razmisljam da sam mozda i trudna jer mi obicno tacna kao sat, na 28 dana i krece odmah, u velikim kolicinama. Dvoumim se samo da li da uradim test ili je jos rano, a ne bih volela da se razocaram. Pokusacu sutra da dodjem do doktorke pa da vidim sta ce mi reci. Hvala jos jednom i veliki pozdrav
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 11.8.2011 7:58:33
|
|
|
|
m@j@25
|
mene je isto boleo stomak posle hsg-a, jako nikad takve bolove nisam imala
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 11.8.2011 13:05:14
|
|
|
|
m@j@25
|
IZVORNA PORUKA: m@j@25
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 12.8.2011 11:12:47
|
|
|
|
Odri Hepbern
|
Joj, evo i mene napokon na ovoj temi. Jedva sam cekala da se ' skinem ' sa spermograma i da napokon napravimo neki pomak. Ja cu verovatno na HSG krajem meseca. Posto smo mi kod Ivanovica Biljana mi je predlozila da to odradim kod dr P. Mitrovica u Gradskoj. Idem u pon da se sa njim izdogovaram sve. Valjda cu ga naci. Vidim da ste ga ovde nahvalile i vec mi je lakse.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 12.8.2011 11:19:09
|
|
|
|
Odri Hepbern
|
Devojke mene vec nekoliko dana boli grlo i glava. Sta mislite da li ce mi mozda pomeriti za sledeci mesec da se malo zalecim ili kako? Mozda da vadim krv nekoliko dana pre HSG-a da bi bila sigurna da sam prizdravila. Da li uopste moze da se krv vadi za vreme ciklusa? Ja sam malo u frci posto treba da dobijem u utorak-sredu pa bih sve da zavrsim sto pre.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 12.8.2011 11:26:29
|
|
|
|
Alexis79
|
Odri u svakom slucaju bi trebalo da vadis krv pred Hsg. Meni su to trazili i ako ti sedimentacija bude povisena nece da ti rade.
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 12.8.2011 11:37:56
|
|
|
|
GRGA
|
Ljubiliceeeeee!!! to sto kazes da su kasapini u Americi u odnosu na nase ,,veruj mi kasapini su i kod nas...Ja sam isto radila ovde bez anestezije,bez icega id abol je starsan,,ali sam imala i jace bolove u zivotu od toga takod a sam vec sve zaboravila!!! Razlicita su misljnja ,,neki dr kaze da treba imati odnose,,neki da ne.Sve zavisi........Samo se opusti,,mozda ce ti krenuti,,a mozda si vec Mi smo tu da drzimo palceve!!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 12.8.2011 12:07:01
|
|
|
|
World
|
Ljubilice, ja sam u junu radila hsg, bilo je jednako grozno kao i tebi, tako da ne brines, nije to zbog toga sto si tamo... Mene je bolio stomak, ali samo 2-3 dana, onako kao kad treba da dobijes, a i sve to vrijeme je nesto curkalo... Meni su rekli da ne moram nista cekati sa radnjama, nego cim ja budem osjecala da mogu to je to (a nakon 3-4 dana meni je sve bilo ok), i jos da veliki broj zena nakon hsg ostanu trudne (da li sto se "procepe" ili ko zna). To braonkasto meni se nekad pojavi dan prije m, a moze biti i da si , pa uradi test za svaki slucaj... Nisam ti nesto bog zna pomogla, ali eto....
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 12.8.2011 14:53:54
|
|
|
|
ljubilica
|
Eee, i ja sam mislila da to braonkasto moze da znaci trudnocu, ali ne i ovaj put je stigla . Ali, idemo dalje. Nadam se da ce septembar biti moj mesec, ipak mi je i rodjendan tada .
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 12.8.2011 15:09:51
|
|
|
|
World
|
IZVORNA PORUKA: ljubilica Eee, i ja sam mislila da to braonkasto moze da znaci trudnocu, ali ne i ovaj put je stigla . Ali, idemo dalje. Nadam se da ce septembar biti moj mesec, ipak mi je i rodjendan tada . Zao mi je bas, navijamo za septembar!
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 12.8.2011 21:48:38
|
|
|
|
Odri Hepbern
|
Bas sam u dilemi, da li da ovo odradim u Frontu gde daju totalnu ali nikog ne znam, ili u Gradsku gde mi je moja dokt preporucila dokt ali ne daju anesteziju. Sta mislite? Mnogo sam se uprpila jer se bas plasim da ce da me boli.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 12.8.2011 21:49:27
|
|
|
|
GRGA
|
front---front -front anestezija,anetezija,znestezija!!!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 12.8.2011 21:51:26
|
|
|
|
mala83
|
odri ja navijam za front jer sam ja tamo radila HSG prosli mesec i stvarno su svi ok, od sestara do lekara, sobe su isto super, ma stvarno nemam ni jednu zamerku i sto je najbitnije nista ne boli, mene je samo boleo stomak kad su zavrsili i kad sam se probudila iz anestezije iako su mi prohodni jajovodi ali sam zvala sestru i ona mi je dala neku inekciju da prodje bol i to je to... ja navijam za front, sto da boli ako ne mora...
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 12.8.2011 21:52:38
|
|
|
|
GRGA
|
Odri ,,nisam neka kukavica,,niti placljivica--Radila sam na zivo sve ,i BOLI!!Zato Front!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 12.8.2011 21:59:26
|
|
|
|
Odri Hepbern
|
Hvala devojke. Grgo, ja jesam kukavica, npr kod zubara ne sedam bez anestezije. Sad sam gledala sta mi treba sve da skupim. Jel mora da se nosi spermogram i spermokultura? Valjda cu sve stici, trebalo bi da dobijem u utorak sredu, znaci imam 2 nedelje.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 12.8.2011 22:00:17
|
|
|
|
Odri Hepbern
|
E da zaboravih, koliko zadrzavaju u Frontu?
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 12.8.2011 22:08:33
|
|
|
|
GRGA
|
Zensak spemogram meni nisu trazili...Treba ti Kompletna krvna lika,urin urinokultura(e sada kako gde negde traze-negde ne)svi uedni nalazi Cervikalni bris,vaginalni,mikoplazma ,ureoplazma,hlamidija,papa,i koltoskopija!!!Treba ti spavacica papuce,jas am nosila i bade mantil da me ne bi setali kroz hodink u spavacici,i ulozakPosle HSG-a ima krvi malo pa da se ne umazu gacice!!!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 12.8.2011 22:10:41
|
|
|
|
Odri Hepbern
|
Ha, ha... sve imam sem spavacice, jednostavno ne volim da je nosim. E a izvestaj interniste iz Doma Zdravlja? Znaci odem u pon ujutru u Front i oni ce mi sve lepo objasniti? Jel mislite da ce me primiti za 2 nedelje ako sve prikupim?
< Poruku je uredio Odri Hepbern -- 12.8.2011 22:11:36 >
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 12.8.2011 22:14:54
|
|
|
|
GRGA
|
Da ako se radi u anesteziji (a ti ces tako)treba ti misljenje anesteziologa i pregled inerniste,,ja sam imala papir o krvnoj grupi i rh faktoru(((u slucaju da nedaj boze nesto krene naopako ,,da znaju koja sam krvna grupa))
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 12.8.2011 22:19:41
|
|
|
|
Odri Hepbern
|
Ja imam taj papir od pre god dana. Jel moze taj ili da idem opet da mi rade? Bas sam vas udavila, delom sam se uplasila celog postupka a delom sam srecna jer napokon malo napredujemo. 3 god tapkanja je stvarno previse. Posto se ostaje jednu noc taman cu poneti neuro, sad je spremam za septembar. Da malo skrenem misli sa postupka.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 12.8.2011 22:21:49
|
|
|
|
GRGA
|
Zensak ako imas papir krvne grupe i faktora-on ti traje CEO ZIVOT tj .dok ga ne iscepas...........Nikako ne vadi novi,,,,,,,,,,,,da ti kazem mi tapkamo 6 godina,,kada je dosao taj HSG jedva sm ga cekala,radila na zivo,bolelo ali je proslo!!!!! Opusti se jer sada i na kraju,,uskoro se blizi nas cilj
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 15.8.2011 8:23:19
|
|
|
|
d@d@
|
Odri,samo napred!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 15.8.2011 11:41:33
|
|
|
|
Odri Hepbern
|
Odsetacu sutra do njih da se detaljnije raspitam. Danas nisam uspela da ustanem jer smo ceo vikend krecili i preumorna sam. Inace, osecam da cu danas dobiti tako da se nadam da ce, ako sve bude ok, biti gotovo sledece nedelje.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako se ponašati nakon embriotransfera?Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
Mesečni ciklus ženeSaznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?