Olga75
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Olga, mnogo prdi... bas mnogo, i pre neki dan joj je onako "krckao" stomak.... a ja naravno, koristila evil google i nasla da mmr moze da izazove IBS ili ti iritabilni sindrom creva, ili kako se to zove na naskom...IZVORNA PORUKA: Olga RR Verus , to vec nije reakcija na MMR , temp i osip mogu da budu ali proliv koji traje toliko dugo nije a ako se budi onda je mozda i stomacic boli , ajte vi samo kod dr IZVORNA PORUKA: Verus RR uf nina...a ona je imala proliv na godisnjem, pa joj je verovatno imunitet jos bio nizak...a imala su i neka deca u njenoj grupi u jaslicama proliv...kaze mm evo, od jutros nema temp ali to se promeni tokom dana.... ja radim, on mora da radi, tako da ide u jaslice; to moze dok god nemaju temp. pa cemo videti... IZVORNA PORUKA: Jeca* a sta joj sad dajes da jede, kad je u takvom stanju? IZVORNA PORUKA: Verus RR Pa Jeco za uzine joj dajemo bananu, jabuku, pije razredjen sok od jabuke-a oba voca stezu stolicu, ali slabo joj pomaze. Juce je doruckovala jaja, a rucala rostilj piletinu i krastavce i paradajz, integralni hleb hoce da grikca.. Vecerala je hleb sa namazom i 1 virslu. Kad joj je ovako uvek jede makarone sa sirom i hoce virsle i hleb, slabo sve ostalo... Pomislila sam i na alergiju na neku hranu, mada nismo sa tim od kad je bila beba (sa mlekom) imali problema...nisam vise pametna. Ne znam i sutra ako je i dalje lose pa je odvedemo, sta ce reci kad je fizicki pregled ok? Da vade krv...na sta? Pojma nemam, al nemam nesto vise snage. IZVORNA PORUKA: Jeca* nije za ovu temu, ali pitam te zbog proliva...meni je dr rekla nikako makarone (iako je to luka jedino hteo da jede kad ima proliv ), samo supice, tost i obican hleb, pirinac, kompot...nikako sirovo povrce, meso (sem pilece iz supe) i sl. I naravno linex, smecta... IZVORNA PORUKA: Verus RR dobro je da si mi rekla nisam to uopste znala....znam da pirinac dobar, jabuka, banana, tost da to sve steze stolicu, al ovo nisam...hvala jeco IZVORNA PORUKA: Verus RR ne znam sta je ovo...lekovi za proliv IZVORNA PORUKA: Jeca* nije za ovu temu, ali pitam te zbog proliva...meni je dr rekla nikako makarone (iako je to luka jedino hteo da jede kad ima proliv ), samo supice, tost i obican hleb, pirinac, kompot...nikako sirovo povrce, meso (sem pilece iz supe) i sl. I naravno linex, smecta... IZVORNA PORUKA: minavb Krompir, pirinac, bundeva, banana i mleko bez lakotze. Tak ja zaustavljam proliv. Vlaknasta hrana se izbegava. IZVORNA PORUKA: Verus RR Ovde kazu ide za decu ona BRAT diet: banana, rice, apple, toast...pravicu veceras krompir salatu i ribu, pa cu joj dati krompir..hvala mina IZVORNA PORUKA: Jeca* linex je lek za proliv, probiotik...ali mislim najbolji i najdelotvorniji. Smecta je aktivni ugalj. Prah koji se pomeša npr sa vodom Kod dece treba preporučiti neki crevni adsorbens - lek sa izuzetno velikom apsorbcionom aktivnošću: rastvor SMECTA praška koji usisava na svoju površinu sve toksine iz hrane: infektive ili opasne i toksične materije. To je prva odbrambena linija, ponekad je sasvim dovoljna. Roditelju treba napomenuti da ova površinska aktivna materija vezuje na sebe lekove i hranu, pa je potrebno napraviti pauzu posle SMECTE. Nakon izvršene detoksikacije, detetu se daju probiotici za regeneraciju crevne flore. izvor: bbsoft