Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: snješka IZVORNA PORUKA: snješka Nama je večeras 5. dan korištenja Advantana. Koristićemo ga još 3 puta, od večeras svako drugo veče. Ali pošto mu je na ruci skroz nestalo, a i na nogama se baš dosta povuklo ne znam da li bih uopšte više i koristila. Možda samo da nastavim mazati A-dermu i dermobazu. Šta misliš ti Tash? Ti imaš više iskustva. U jednom momentu mi je jedan dermatolog rekao da se sada u svetu preporučuje upotreba kortikosteroida na mestima gde se ekcem najčešće javljao, kao prevencija, 2x nedeljno. Nemam mišljenje o tome. Ono što ću ti reći jeste da nikako nemoj prerano prestati sa kortiko, u smislu da ne prođe skroz a ti prestenš jer si bože moj namazala onoliko dana koliko su ti rekli. Ako se to desi (da nije prošlo), a ti dete pod mišku i kod dr, i kažeš, "Evo mazala sam 5 dana, nije prošlo, šta sad?", reći će ti da mažeš dalje, ili će promeniti terapiju. Naravno, bitan faktor je koliku površinu mažeš. Jedna stvar je mazati podlakticu površine 1x1cm, ili cela leđa. Cela leđa se ne bih usudila mazati u nedogled, ali recimo, Marko je imao to na podlakticama, i meni su večito govorili da mažem razblaženim elokomom 5 dana, to nikada nije prošlo skroz, i za dva dana je opet tu, curi. Tako dok mi jedna dr nije rekla da uzmem čist elokom i mažem dok skroz ne prođe, da kada zažmurim i vučem rukom po njemu, da ne osetim gde je bilo. E, tada je prošlo i nije se vratilo. U svakom slučaju, ako bi sada trebala mazati svaki drugi dan, onda sutra svakako preskačeš, pa ćeš videti do prekosutra. MAGDE, Mustela kupka košta oko 25eur, a krema oko 20eur. Linola kupku nisam kupovala, ne znam pošto je, ali je krema oko 8-9eur.
|