Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 6.7.2011 17:48:30
|
|
|
|
olga!!
|
Po preporuci pedijatra poceli smo da dohranjujemo bebu. Rekli su nam da uzmemo Bebelac posto je on navodno slabiji pa se preporucuje za dohranu. Beba nam je stara sest nedelja i za njen uzrast je potrebno 90 ml Bebelaca u sest obroka, tako pise na kutiji. Medjutim, ona popije prvo moje mleko, oko 80 ml, pa Bebelaca svih 90 ml i posle dva, dva i po sata trazi jos! Posto se plasim da joj dajem Bebelaca vise nego sto pise na kutiji, eventualno jedan obrok vise, ja joj onda ponudim da sisa, ali dzabe posto mog mleka ima slabo tako da mi pola dana preplace. Da li je neko imao slicno iskustvo i da li da predjem na neko drugo mleko
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 6.7.2011 18:39:40
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sam sa bebelac-om imala dobro iskustvo sa oba deteta. Prvo mi je odraslo na Bebelac-u, a drugo sam morala da prebacim na Allernovu zbog alergije na kazein. Uvek sam davala onoliko koliko piše na limenci, i nije bilo problema. Ali ovde se dosta piše o tome da bebe traže više nego što na kutiji piše. Jednom sam u savetovalištu čula kada je dr jednoj mamiki rekla "Ako beba popije sve iz flašice, treba joj napraviti više. Sita beba uvek ostavi malo mleka pri dnu fašice". Međutim, čini mi se baš mnogo za bebu od 6 nedelja da popije 80ml tvog i 90ml Bebelac-a, i da traži još. No, postoje skokovi u razvoju, potraži malo o tome, možda je samo skok i prođe.
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 6.7.2011 23:23:15
|
|
|
|
Anoniman
|
Još jedna stvar. Stavljaj bebu da sisa, i izmlazaj. Radi to redovno. Ima tema "kako povećati oličinu mleka". Ako hoćeš da dojiš, bori se za to. Najlakše je dati flašicu. Ja ne volim dojenje, a dojila sam oboje. Užasno mi je bilo mučno sa oboje. Sa prvim sam napravila hiperprodukciju mleka, zbog izmlazanja, a sa drugim sam bila na rigoroznoj dijeti zbog njegove alergije. Mleko može da se poveća, može da se povrati kada počne da nestaje.
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 10.7.2011 23:35:50
|
|
|
|
olga!!
|
Promenili su nam mleko, preporucili su nam Humanu. Za sada je ok, lepo rucka i ne buni se. A sto se tice mog mleka, pokusavam sa izmlazanjem pa se nadam da ce upaliti.
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 10.7.2011 23:38:34
|
|
|
|
Anoniman
|
Pij više vode. Ne u smislu litar odjednom, nego nosi flašicu sa sobom, i svakih 5min po koji gutljaj. Držim fige!
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 10.7.2011 23:41:11
|
|
|
|
mikica sa
|
mi presli na BEBA PRO 1 (posto ovdje nema NAN a mozda je to to) i sad kaka svaki drugi dan. kaka jos uvijek zelena sa zutim ali eto, bice bolje. jedna zena mi rece da je Novalac super pa cu probati njega sad kad odem kuci jer ga ovdje nema
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 10.7.2011 23:45:12
|
|
|
|
Anoniman
|
Mi koristimo Navalac, ali ne običan, nego Allernovu, hidrolizat kazeina, za decu alergičnu na kazein. Ja sam prezadovoljna. Nije da imam puno izbora, tako da je super što nam odgovara.
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 10.7.2011 23:54:41
|
|
|
|
mikica sa
|
probacu odmah cim stignem. mada, ja sam zadovoljna i sa ovih svaka dva dana jer se stvario patio, ne u smislu da je plakao ali nije ok da tri mjeseca ima stolicu svaka cetiri dana, jel tako?
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 10.7.2011 23:56:17
|
|
|
|
Anoniman
|
Ne znam zaista. Prvo mi je kakilo svaki dan, drugo po nekad preskoči jedan dan, ali najčešće i on kaki svaki dan. Kada sam pitala dr o tome, rekoše da se zatvorom smatra ako ne kaki 7 dana.
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 10.7.2011 23:59:41
|
|
|
|
mikica sa
|
joj, moja Tash, ja vise nisam pametna.ovdje jedni kazu (mislim na dr) da je normalno do 7-8 dana,drugi opet ako doji onda je normalno do 10 dana a ako je na flasici mora imati stolicu svaki dan. pa,ajd budi pametan. znas, navikla sam da kod nas doktori urade normalan pregled i daju savjet neki. ovdje imas zakazano, da injekciju, opipa fontanelu,izvaga i Bog te veselio. nekako kao na traci, ajmo sljedeci
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 13.7.2011 12:30:38
|
|
|
|
Klarita
|
Jel'''' imao neko problem sa grudvicama u Humani 2? Nervira me uzasno, iako sam pobornik AD mleka, ovo me vec navodi da predjem na kravicu. Kad ga smuckam, ostanu grudvice koje nece da prodju na cuclu, ona prekine da pije ja resim problem nastavi da pije, opet grudvica ona kao da se iznervira i nastane haos, vristi i nece vise da pije. Sad ga cedim i sve je Ok, ali me smara cedjenje i duzi postupak i sve sto ide uz to. Jel'' imate neki predlog sem cedjenja?
< Poruku je uredio Klarita -- 13.7.2011 12:31:55 >
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 13.7.2011 12:34:33
|
|
|
|
Anoniman
|
Mi smo baš svašta probali-jedino NAN i Milupa nemaju grudvice kad se mešaju, ostalo sve izgleda kao blato!!!Nemoj još na kravlje-rano je .....
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 13.7.2011 13:48:00
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Klarita Jel'''' imao neko problem sa grudvicama u Humani 2? Nervira me uzasno, iako sam pobornik AD mleka, ovo me vec navodi da predjem na kravicu. Kad ga smuckam, ostanu grudvice koje nece da prodju na cuclu, ona prekine da pije ja resim problem nastavi da pije, opet grudvica ona kao da se iznervira i nastane haos, vristi i nece vise da pije. Sad ga cedim i sve je Ok, ali me smara cedjenje i duzi postupak i sve sto ide uz to. Jel'' imate neki predlog sem cedjenja? Imali smo problem, ali smo skontali da je to zbog tople vode. Kad smo poceli da pravimo mleko s hladnom vodom, tj s onom na sobnoj temperaturi pa ga naknadno grejali, nije vise bilo grudvica.
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 13.7.2011 13:55:10
|
|
|
|
Klarita
|
Probacu, pa javljam... Ma, necu sigurno na kravlje, samo pricam sto se iznerviram ja nisam za kravlje bar do godinu dana, ali bih svom detetu davala i duze, iako me svi ubedjuju (cak i moja rodjena majka) da posle nece prihvatiti kravlje. Hvala puno, probacu sa mlakom najpre, jer joj ionako ne dajem bas vruce mleko zbog vrucine ove... Ince, meni je mnogo zao sto ne prihvata NAN jer smatram da je ono najbolje, a i drugarica mi se zali da joj beba ima zelenu stolicu od NANa i da slabo pije, pa je po mojoj preporuci (imali smo isti problem, jer sam K davala Nan prvih mesec i po) presla na Humanu i sad je dobro. Ne znam, ispada da deci na nasem podneblju (jug Srbije) ne odgovara Nan
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 18.7.2011 17:16:13
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Mi treba da predjemo na Novalac 2. Da li kad se prelazi na 2 treba da se postepeno uvodo i kako?
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 18.7.2011 17:18:11
|
|
|
|
Verus
|
Uvek se savetuje postepen prelaz. Tako sto se 1 obrok prvi dan zameni sa novim mlekom, pa 2 obroka sledeci dan itd. Ako vidis da bebica ima problema sa varenjem ili gasovima, onda dajes 1 nov obrok nekoliko dana, pre nego sto 2 zamenis novim mlekom itd.
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 18.7.2011 17:18:51
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Hvala Verus!
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 18.7.2011 17:22:09
|
|
|
|
Verus
|
Nema na cemu! Taj savet sam nasla na internetu kada sam prebacivala H na novo mleko, tj. sa 1 na 2...nije bilo nikakvih problema. Jesu oni isti, proizvodjac, ali 2 uvek ima "jace" komponente, vise proteina i kalcijuma, pa mozda padne teze na stomacic.
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 18.7.2011 17:23:11
|
|
|
|
Verus
|
Klarita: prihvatice kravlje, ja sam H prebacila sa 13 meseci, i postepeno sam mesala kravlje sa ad mlekom i na kraju joj dala cisto. Doduse njoj je malo smetalo, pa sam joj prvo mesala manje masno mleko, pa onda dala ovo jace.
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 18.7.2011 17:28:12
|
|
|
|
Klarita
|
Ja lajem samo...necu jos na kravlje jer smatram da je rano i da ona nikada ne moze dobiti sve sto joj je potrebno od kravljeg, tako da cu joj i dalje davati AD. Inace, ono se i dalje grudva tako da ipak cedim kad ga napravim, ostane dosta grudvica na cediljki koliko god hladnu ili toplu vodu mesala, tako da mi je cedjenje jedino preostalo, jes' da je duzi proces i vise sudja ali sam bar sigurna da je to nece omesti da pije...
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 18.7.2011 17:32:05
|
|
|
|
Klarita
|
Zaboravih da dodam.... K sam naglo prebacila na 2 jer ga je odmah i prihvatila bez ikakvih problema...negde sam pisala vec ali eto mozda ce ovde nekom da znaci ta informacija. stajala mi je 1 za svaki slucaj do pre neki dan u kuhinji, ali nije imalo potrebe mesati ga. Tako je to bilo kod nas...
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 26.7.2011 14:11:43
|
|
|
|
Klarita
|
Po savetu nase pedijatrice presli smo na NAN hipoalergeno jer ona smatra da je ono najbolje...prihvatila ga je hvala nebesima, jer sam i ja pobornik Nan-a. Ranije nije htela da pije Nan, pa smo silom prilika presli na Humanu, sada smo opet na NAN-u jedino me muci sto je H.A. jedva ubedismo mm da joj promenimo mleko, kako sad da ga ubedimo da predjemo na obican Nan jos me muci i to sta ako ne bude htela da ga pije...pojela bih se ziva...tako da cemo i dalje na H.A.
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 26.7.2011 21:59:03
|
|
|
|
Zvoncica77
|
Klarita,ako ti kojim slucajem ne bude htela nan,pa budes morala opet na humanu,uzmi cuclu sa velikom rupom,onu za kasastu hranu.I mi smo imali isti problem.Kada spremas mleko,naspi prvo 2/3 mlake vode i prah,onda dobro muckaj,i onda dodaj ostatak vode.Nama je upalilo.Sada smo vec na kravici,tako da smo se tih muka resili
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 26.7.2011 22:01:11
|
|
|
|
Anoniman
|
A što te muči to HA? Zašto vam je uopšte rekla da uzmete HA? Jel ima genetske predispozicije za alergije? Ako ima onda je ono zaista najbolja varijanta (tako su meni rekli).
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 26.7.2011 22:36:28
|
|
|
|
Ivanicak
|
Moj mali pije Humanu i sad kad sam kupila pakovanje nekako mi drugacije mirisalo, ustvari smrdelo mi nekako. Ko na grasak. Gledala sam rok i u redu je, jel jos nekom smrdelo to mleko?
|
|
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?