Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 2.6.2011 12:09:55
|
|
|
|
Anoniman
|
Pre 2 dana sam Nini počela da dajem Impamil 2 , koji je za bebe od 6 meseci. 2 dana ima nekako čudnu stilicu, prolivkastu i sve joj iscuri iz pelene, nešto mi je skroz čudno. Nije jela ništa drugačije osim tog novog mleka.
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 2.6.2011 12:10:46
|
|
|
|
Vučko.ba.
|
a da se vratiš na staro ipak???
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 2.6.2011 12:13:32
|
|
|
|
Anoniman
|
Pa mislila sam da se vratim na Impamil 1 ako nastavi ovako. Mada mi je skroz čudno, isto mleko, isti proizvođač samo što je ovo 2 a ne 1 ...
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 2.6.2011 12:15:09
|
|
|
|
Vučko.ba.
|
ne znam kiki nije da ti nešto popujem daleko od toga, ali ja sam oboje djece držala na HIPP-u PRE sve dok nisu prešli na ono obično kravlje mlijeko jer nisu mi nešto bile simpatične one 1,2,3
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 2.6.2011 12:18:10
|
|
|
|
Anoniman
|
Pa ja mislila da je to pravilo - raste dete - prelaziš na 2 ... Stvarno sam mislila da tako treba. Očigledno sam se zeznula ... ništa, pratiću je još danas pa je vraćam na 1... Kako su tako maleni i osetljivi
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 2.6.2011 12:20:32
|
|
|
|
Vučko.ba.
|
ili evo nešto kontam , npr ako pije 6 hapa, da joj postepeno uvodiš, npr 5 flašica 1 a šesti 2, pa za dva dana 4-1 i 2-2 itd
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 2.6.2011 12:26:57
|
|
|
|
Verus
|
Bubo, iako kazu da je to "Sve isto" ja kad sam H prebacivala sa 1 na 2 (doduse u 12 mesecu zivota), ja sam joj 7 dana mesala staro i novo, polako povecavala i onda skroz prebacila. Gde god sam ovde citala, uvek kazu da se uvek postepeno sve radi, pa jbg ja onda uvek to moje "7dana pravilo". Sve je bilo ok. 2 i ti veci brojevi obicno imaju vise proteina i kalcijuma, pa sam sigurna da ipak, uticu na creva i na varenje...
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 2.6.2011 12:37:18
|
|
|
|
Anoniman
|
E, a koliki bi problem bio da ja nastavim i na duže da joj dajem 1?
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 2.6.2011 12:39:00
|
|
|
|
Vučko.ba.
|
nikakav , jer ćeš joj sad početi uvoditi i drugu hranu, a plus i mliječne namirnice, sir i sl, i ona čuda čokolino, i sl što ide sa mlijekom običnim
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 2.6.2011 22:36:29
|
|
|
|
mikica sa
|
cao zenice mi pijemo Aptamil. na pocetku bio pRE, sad je 1 ali od juce (nakon zatvora,rijetke stolice i proliva) pijemo Confort. danas je prvi put kakio na drugi dan mada, voljela bih taj NAN probati koji preporucujete ali ga ovdje nema ima li neko drugo ime?
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 2.6.2011 22:38:15
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
mikice, ako mu je dobro od tog confort onda nemoj da menjas. Odlicno sto mu je bolje.
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 2.6.2011 22:38:52
|
|
|
|
Vika
|
IZVORNA PORUKA: BubaMira E, a koliki bi problem bio da ja nastavim i na duže da joj dajem 1? Ne znam, ali je recimo sastav Aptamila 1 i 2 potpuno rzličit. Recimo ima više gvožđa a manje kalorija itd. A što bi nastavila? Izvini, sad sam gore iščitala... Ja sam recimo pomešala pola pola praha, i tako davala dok nisam potrošila poslednju kutiju od 900 grama i onda prešla na dvojku
< Poruku je uredio Vika -- 2.6.2011 22:40:54 >
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 2.6.2011 22:39:57
|
|
|
|
Anoniman
|
Pisala sam gore, otkako sam uvela dvojku (pre dva dana) Nina ima proliv.
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 2.6.2011 22:46:05
|
|
|
|
mikica sa
|
Vika, postoji besplatan br. na pakovanju Aptamila. zvali smo i kazu nam da se prah ne smije mijesati nego jedan obrok od ovog a drugi od onog mlijeka i tako redom. Sanjice, hvala. ljubi nam Teodoru ljepoticu
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 2.6.2011 23:09:24
|
|
|
|
Vika
|
E sad je gotovo! Popio je tako mešano a sad pije čistu dvojku! Nisam primetila ništa
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 6.6.2011 14:11:02
|
|
|
|
Anab
|
Drage moje mame, ja sam nova mama na ovom forumu i treba mi bilo kakva pomoc. Moja beba ima 43 dana i ja nemam mleka nego je hranim ad. Koristim aptamil 1 i problem je sto je ona, po doktorima, napredovala malo za 1 mesec,a to je 680gr.Inace jako malo jede, uopste nije po kalupu.Trebalo bi da jede od90-120ml po obroku a ona jedva sastavi 60ml. Po nekad pojede 120ml ali ja stvarno ne znam zbog cega.Dok jede sve je ok do nekih 60ml, posle toga krece istezanje, mrstenje,gicanje a nisu klasicni grcevi.Ne place. Cula sam da ne valja prelaziti na drugu formulu po svom izboru ali ne znam sta da radim. Da li je neko imao slicno iskustvo.
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 6.6.2011 14:17:25
|
|
|
|
Klarita
|
I ja sam se zbog istog problema ovde uclanila Ne brini, nije to nista strasno, moja je bila napredovala 750grama i nije mi bas bilo pravo, ali sam se nekako pomirila s tim. \\\\\\\Koliko ja znam normalno je da napreduju 20-35 grama dnevno, pa mislim da se vi uklapate ovde. Moja K je tako pila NAN ali je usput i povracala u malzu ako bih joj ugurala tih 120ml i dok nismo promenili formulu nije pila po tabeli...ali, svaka beba je drugacija i ako ona napreduje, ne kaki zeleno, ne povraca u mlazu...trebalo bi da je OK A, koliko cesto je hranis? Sa koliko je rodjena?
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 6.6.2011 21:14:00
|
|
|
|
Anab
|
Zavisi kako kad, nekad izdrzi 3 sata ali ne vise od toga, ponekad jede na svaki sat vremena.Ja sam joj pre par dana uvela NAN i mogu ti reci da mi se cini da ga bolje jede ne povraca,dodusde nije ni aptamil povracala ali danas vidim da joj je stolica tvrdja i da je zelenkasta. Iz halo bebe kazu da je to zbog gvozdja iz ad a ja sam pokusala da im objasnim da smo i pre 3 dana pili ad a stolica nije bila zelena?! Rodjena sa 3.720gr a izasla sa 3.550gr.
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 6.6.2011 21:17:47
|
|
|
|
Olga75
|
Anab , dobrodosla meni se cini da beba ipak ima grceve . Moje dete je samo jednom plakalo od grceva ali je bilo dana ( doduse ona je sisala ) da usred podoja pocne da se grci , odbija da nastavi . Probaj da je podignes kad pocne da se gura da podrigne ili prducne . Ne znam da li dajes espumisan ili nesto slicne , mozda da probas
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 6.6.2011 21:20:40
|
|
|
|
Mala Loojka
|
IZVORNA PORUKA: Anab Drage moje mame, ja sam nova mama na ovom forumu i treba mi bilo kakva pomoc. Moja beba ima 43 dana i ja nemam mleka nego je hranim ad. Koristim aptamil 1 i problem je sto je ona, po doktorima, napredovala malo za 1 mesec,a to je 680gr.Inace jako malo jede, uopste nije po kalupu.Trebalo bi da jede od90-120ml po obroku a ona jedva sastavi 60ml. Po nekad pojede 120ml ali ja stvarno ne znam zbog cega.Dok jede sve je ok do nekih 60ml, posle toga krece istezanje, mrstenje,gicanje a nisu klasicni grcevi.Ne place. Cula sam da ne valja prelaziti na drugu formulu po svom izboru ali ne znam sta da radim. Da li je neko imao slicno iskustvo. Moj mali ima 4m i jede 120ml na 3h ili 150 na 4, sto mu na isto dodje... A sa mesec ipo je jeo 60m... sa 2ipo smo presli na 90ml, i sa 3 na 120... Jos smo na tome... I moj na pocetku nije hteo lepo da jede, zaspi, ili tako nesto, ali ja ga cackam po uvetu, nosic, rukice, nogice, drzim mu paznju dok sve ne pocuga... Nekada je to znalo da se oduzi i na 1h... Ali...
< Poruku je uredio Mala Loojka -- 6.6.2011 21:23:27 >
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 6.6.2011 21:25:49
|
|
|
|
Mala Loojka
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR Anab , dobrodosla meni se cini da beba ipak ima grceve . Moje dete je samo jednom plakalo od grceva ali je bilo dana ( doduse ona je sisala ) da usred podoja pocne da se grci , odbija da nastavi . Probaj da je podignes kad pocne da se gura da podrigne ili prducne . Ne znam da li dajes espumisan ili nesto slicne , mozda da probas Ja mom kad tako krene skuim nogice ka stomaku, i tako ga hranim... I smiri se pole minut... jer ako ga odvojim od flasice tek onda uuuurla.. A kapi i cajevi nam nista nisu pomogli... Cak nam prestali grcevi, i ja mu glupaca dala da popije jedan bibilibi, ne znam ni sama zasto.. Kad je posle pola sata krenuo da urla i da se grci, uzas... MAda svaka beba drugacije reaguje
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 6.6.2011 21:40:44
|
|
|
|
Anab
|
Sve sam probala a inace ona bas prducka, dajem joj espumisan stim sto sam joj davala 12 kapi ali sam sad povecala na 25 koliko i pise da treba ali ne svaki podoj nego svaki 2-3.
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 6.6.2011 21:45:37
|
|
|
|
Olga75
|
kod dece se cesto da kad sisaju ( jedu ) osete bol u zelucu jer su svi ti sfinkteri i uopste ceo digestivni trakt nezreli . To je normalno . Prati joj napredovanje ali vazno je da ne stagnira ili da gubi na kilazi . Najbolje je da se sa pedijatrom konsultujes oko promene mleka
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 6.6.2011 21:48:13
|
|
|
|
Anoniman
|
Probaj da dižeš bebu na pola "podoja" da podrigne. 15min uspravno - 15min. Ali da podrigne. Pa onda opet ponudi flašicu.
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 7.6.2011 10:05:00
|
|
|
|
Anab
|
Hvala vam devojke puno!!!
|
|
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?