Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 13.7.2011 22:33:39
|
|
|
|
nina26
|
I pošto sam ja prethodnu macinu travu (očajnicu) kupila u apoteci "Josif Pančić", mogu samo reći da je to ista ta trava, sa latinskim nazivom marrubium vulgare . Pcelice ja sam isto prosle godine kupila macinu travu bas je oni pakuju, i videla onda da kutiji pise da je za zeludac i sta ti ja znam jos. A ovde svi pricaju da nije to ta koja nama treba
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 14.7.2011 2:14:49
|
|
|
|
ivasd
|
Ja sam sad u totalnoj zabludi mozda pijem pogresnu travu imam ovu gorku ocajnicu Marrubium vulgare sta da radim
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 14.7.2011 2:32:36
|
|
|
|
anuksunamun
|
to je ta -to je macina trava
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 14.7.2011 2:46:17
|
|
|
|
ivasd
|
I ja bih rekla da jeste ma i ima da pijem ako skiknem znajte od cega je
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 14.7.2011 2:52:21
|
|
|
|
anuksunamun
|
axaxaaxxa taman tako :)
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 14.7.2011 8:17:47
|
|
|
|
iva80
|
...ali kako izgleda ta očajnica koju vi pijete- pufnasta kao vata? skroz kao sušena trava? vide se beli cvetići ili ne? Taj opis mi treba jer ovde kod mene postoji očajnica na merenje u biljnoj apoteci, pa ne bih da pogrešim (jer ih ima više vrsta) Hvala!
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 14.7.2011 10:51:21
|
|
|
|
ivasd
|
Moja je sa belim cveticima uzasno je gorka...
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 14.7.2011 12:20:15
|
|
|
|
Suncepravde
|
Moja je (pod nazivom Marrubium vulgare) i takodje je jako gorka
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 14.7.2011 15:58:26
|
|
|
|
Misica 3
|
Nepeta cataria je prava macina trava koja vama treba . Znam dosta zena koje su je koristile za lecenje neplodnosti, a i ja sam je koristila. Brat moga dede je travar i on tvrdi da je to ta trava.
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 14.7.2011 16:28:36
|
|
|
|
ivasd
|
Ivo ajd slikaj tu pufnastu da vidimo kakva je i ja imam neku takvu donetu sa kosova nije ni nalik ovom caju sto pijem.
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 14.7.2011 17:32:05
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja ovu drugu nigde ne nalazim. I pošto imam samo očajnicu nju pijem, pa videćemo kod svih krajnji rezultat.
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 14.7.2011 19:07:45
|
|
|
|
World
|
IZVORNA PORUKA: Misica 3 Nepeta cataria je prava macina trava koja vama treba . Znam dosta zena koje su je koristile za lecenje neplodnosti, a i ja sam je koristila. Brat moga dede je travar i on tvrdi da je to ta trava. Slazem se. Samo mi je bezveze sto je svuda na internetu ova marubia (ocajnica) opisana kao ta prava, tako sam i ja bila ubijedjena da je to ta pa sam prvo nju pila....
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 14.7.2011 23:24:36
|
|
|
|
degu
|
I ranije se potegla ova tema koja je u stvari prava macina trava. Ja iskreno nisam pila, ali mislim da je ova Marrubium vulgare za želudac, a Nepeta cataria za plodnost, bar ono što sam čitala po forumima, travari daju ženama ovu drugu macinu travu, koja uopšte nije gorka. U svakom slučaju bićete zdrave koju god da pijete
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 15.7.2011 0:15:10
|
|
|
|
ivasd
|
MARUBI HERBA- nepojmljivo gorka -NEPETA CATARIA - blažeg okusa Marubii herba - narodski zovu obična marulja, zaista je gadno gorka, ali za bebice ništa nije problem. Pomaže kod regulacije ciklusa u smislu da regolira ovulaciju. Dosta je cura osjetilo da su im se ciklusi malo skratili i da su dani zaista bili plodni, uz puno onog iscjedka koji potvrđue plodne dane. Nekima su malo narasle i grudi Nepeta cataria - je ona koja se preporuča ženama koje imaju problema s hormonima, navodno regulira ciklus i hormonalnu sliku, a time i urednu ovulaciju. Stručnjak za ove trave bila je dahpne, ne znam dođe li ona koji put na forum. Pokušajte ju pronaći i poslati poruku ovo sam nasla na jednom forumu izgleda da su i jedna i druga dobre...
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 15.7.2011 8:54:17
|
|
|
|
Anoniman
|
Ivo80 pošalji mi email da mogu da ti odgovorim, jer mi ne rade pp.
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 15.7.2011 12:00:50
|
|
|
|
Anoniman
|
Ivo80, marrubium vulgare je latinski naziv. A evo ovako kad udješ na forum pa imas kao naslove zatrudnjivanje, trudnoća i zajednica RR. Tu udješ i ideš na FAQ, pa ćeš videti gde piše "kako se smanji i ubaci slika"
< Poruku je uredio Pcelica Lena -- 15.7.2011 12:06:41 >
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 15.7.2011 12:16:25
|
|
|
|
iva80
|
http://imageshack.us/photo/my-images/94/p7150345.jpg/ Ovo je slika čaja koji sam ja kupila....kako izgleda vaš? Ušla sam u biljnu apoteku tražila macinu travu, žena rekla 'mislite očajnicu, izvolite!' (nadam se da možete da viditi sliku)
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 15.7.2011 12:47:31
|
|
|
|
Anoniman
|
Ivo to je to!
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 15.7.2011 14:09:39
|
|
|
|
ivasd
|
MOJA NIJE OVAKVA SVA JE BELA
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 16.7.2011 0:42:54
|
|
|
|
ivasd
|
e devojke i moja je sad pufnasta kupila sam je na merenje i skroz je drugacija od ove sto imam ukus je isti ...devojka koja radi rece mi da je to prava ocajnica sad cu nju da pijem
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 16.7.2011 9:27:20
|
|
|
|
iva80
|
Odlično imenjakinjo!!!
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 16.7.2011 10:18:24
|
|
|
|
Anoniman
|
Evo ovde imate jedan članak o Očajnici
< Poruku je uredio Pcelica Lena -- 16.7.2011 10:26:35 >
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 16.7.2011 15:12:25
|
|
|
|
ivasd
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 17.7.2011 12:55:13
|
|
|
|
Anoniman
|
Ako nadjem još nešto okačiću!
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 17.7.2011 12:56:47
|
|
|
|
ivasd
|
Pcelice el i tvoja pufnasta...
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?