|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: kakav krevetac?
10.7.2011 13:53:28   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: *boka*

IZVORNA PORUKA: MaliMis
Samo vi uzivajte, uskoro ce se smizla baskariti u tom krevetcu user posted image

Ufff jedva cekam! user posted image

Još malo, još malo user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 701
10.7.2011 22:21:56   
jovana j
Boko,
divno, stvarno je jako lepo user posted image Sve za malu princezicu user posted image

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 702
10.7.2011 22:37:11   
jabudic
Boko, predivno je sve user posted image
Ja sad gledam kako je ovaj tvoj baldahin pametan, a moj glup. Moj stoji iza glave, ali kad se stavi ovako kao tvoj on je kratak, nigdje ne stigne, mozda zato sto je krevetac veci od standardnoguser posted image

(odgovor članu jovana j)
Direktna veza do poruke: 703
10.7.2011 23:28:52   
srna001
Boko sve lepo izgleda.

A devojke da li stavljate nešto pod jedan kraj dušeka kako bi se postigla blaga kosina.Mi smo prvi put stavljali neku knjigu verovatno ćemo i sada isto tako.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 704
10.7.2011 23:30:55   
Anoniman
Luki nisam nikada stavila, a Marku stavim ako mu curi nos. 

(odgovor članu srna001)
  Direktna veza do poruke: 705
10.7.2011 23:31:18   
jabudic
Srna, ja prvi put nista nisam stavljala...

(odgovor članu srna001)
Direktna veza do poruke: 706
11.7.2011 10:01:16   
srna001
Nama je to patronažna prvi put rekla.To je jako blaga krivina koja se ni ne vidi a dobra je zbog toga što se u slučaju bljuckanja smanjuje rizik da se dete zagrcne, pa kad je zapušen nos isto tako pomaže.A bebe u početku dišu samo na nos pa se on mora redovno čistiti ako se zapuši fiziološkim rastvorom.Šta znam ne može da odmogne.Jedino što onda beba ne može da se okreće dole gore, nego samo na jednoj strani mora da je glava a okreće se sa boka na bok.

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 707
11.7.2011 15:42:44   
Didy
Mi isto ništa nismo stavljali. A i nekako sam volela da ga okrećem sa strane na stranu kako bih mu uvek videla lice, tj. kako bi uvek gledao u nas.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu srna001)
Direktna veza do poruke: 708
11.7.2011 15:45:58   
Anoniman
da, tako su i nama rekli. da beba uvek licem gleda ka izvoru svetlosti, a ne ka zidu. znaci jedanput gore, pa onda dole. 

(odgovor članu Didy)
  Direktna veza do poruke: 709
11.7.2011 15:49:34   
Didy

IZVORNA PORUKA: Macaki

da, tako su i nama rekli. da beba uvek licem gleda ka izvoru svetlosti, a ne ka zidu. znaci jedanput gore, pa onda dole. 

Macaki, ja sam noću samo nekoliko puta ostavljala prigušeno svetlo, a posle sam ga gasila. Mislim da je Stefan već sa dve nedelje spavao u mrklom mraku. Čitala sam svuda da novorođenčetu ne treba svetlo, već roditeljima (da se ne sapletu u mraku i sl.) Sad imam problem jer se on budi u cik zore ako soba nije skroz zamračena. Imamo negde temu, sigurna sam da sam davno pisala o ovome.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 710
11.7.2011 15:56:49   
jabudic
IZVORNA PORUKA: Didy

Macaki, ja sam noću samo nekoliko puta ostavljala prigušeno svetlo, a posle sam ga gasila. Mislim da je Stefan već sa dve nedelje spavao u mrklom mraku.

Isto, sa nekih 10 dana je spavao u potpunom mraku, i odlicno se navukao na dan-noc. Ne smeta mu dnevna svjetlost za spavanje, ali mu ne treba ni svijetlo uvece. Sam po mraku dodje u nas krevet, ili ode u dnevnu ili kupatilo. Uopste ga nije strah. A sestrin sin je do 4-5g spavao sa lampom, nisu je smjeli ugasiti, bas se plasio.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 711
11.7.2011 16:03:08   
Ana RR
Moje dete će se navići da spava sa svetlom jer ja ne volim potpuni mrak. Nama je noću upaljeno svetlo u kupatilu, ja ne mogu drugačije. Imam baš fobiju od potpunog mraka user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 712
11.7.2011 16:20:17   
Gasica
Nama su skolici roditeljstva rekla da je bolje da nocu bude mrak kako bi se user posted image odmh naucila na razliku izmedju dana i noci. Kaze da je posle mnogo lakse.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 713
11.7.2011 17:44:51   
Anoniman
mislim da se nismo razumele. nisam mislila na noc, nego na dnevno svetlo. rekli su nam da soba mora da bude svetla, ogradica ne ide na onaj deo do prolaza (cetvrtu stranicu krevetca) bas zbog toga sto bebi treba svetlost i da uvek spava okrenuta ka izvoru svetlosti, tj. ka prozoru. znaci, nikada ka zidu. zato je tako tumbamo, jednom gore, pa posle podoja dole i tako naizmenicno.
sto se tice nocnog svetla, ja cu mozda ostavljati u kupatilu prvo vreme svetlo, cisto da se bolje orjentisem. a blizu komode za presvalcenje imam lampu, pa cu nju da ukljucim kada se prepovijamo.
a kad smo vec kod nocnog budjenja, kako da proverim bebu u mraku? npr. probudim se i hocu da vidim kako spava, da li lepo dise isl. . . a da je ne probudim?

(odgovor članu Gasica)
  Direktna veza do poruke: 714
11.7.2011 17:48:35   
isidora88
mi spavamo nocu u potpunom mraku,a kad proveravam mateju upalim mob.da malo osvetlim user posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 715
11.7.2011 17:56:27   
Didy

IZVORNA PORUKA: Macaki
a kad smo vec kod nocnog budjenja, kako da proverim bebu u mraku? npr. probudim se i hocu da vidim kako spava, da li lepo dise isl. . . a da je ne probudim?

Macaki, proveravaćeš prva 3 dana, posle ćeš jedva čekati da zaspi kako bi se naspavala.user posted image Kad čuješ da plače, znaćeš da nešto nije u redu. Čak i kad se samo meškolji, ne ustaj, probudićeš je.user posted image
I kad je noću presvlačiš, ne pali tu lampu iznad komode, razbudićeš bebu. Čak savetuju da se beba noću ne presvlači, ali to nije moguće kad ih dojiš na svaka 3 sata, pelena se prepuni. Znači, noćne aktivnosti svesti na minimum kako bi se beba što manje razbuđivala (naučićeš da prepovijaš u polumraku i u polusnu brzonom munje).user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 716
11.7.2011 18:47:41   
Mala Loojka
Nama je krevetac uskom stranom ka zidu, tako da kako god da spava ima svetlosti... I meni uvek TV gori, jer nikada nisam mogla bez TVa da zaspim...
Ma kad mu se prispava zaspi i kad slusam muziku...

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 717
13.7.2011 15:10:13   
klara01
user posted image user posted image devojke, evo ko se jos nije odlucio za krevetac, pronasla sam medju mojim katalozima sa sajma namestaja i ove proizvodjace drvomag iz paracina i stolarska radionica stanko nikolic iz leskovca (obe imaju svoj sajt).ovi drvomag su oko 200evra, imaju i onu polugu za ljuljanje kao kolevka, a kasnije moze da se fiksira. kako su meni rekli,kad sam jos pre pola god zvala,nemaju svog distributera vec samo maloprodaju u krugu proizvodje,ali ne secam se da li dostavljaju na kucnu adresu..u svakom slucaju ko se odluci pozvace ih direktno. ovi drugi iz leskovca su jako povoljni, jedna od dve radnje iz mog grada drzi njihove krevetice i mislim da se ovde krecu od 8000.
ja sam prvo htela pcelicu iz drvomaga ali kako vreme odmice i kako sam videla jos stotine drugih sve vise mislim da cemo uzeti bambino hella (slabo se snalazim pa ne znam da postavim sliku, ako je neko raspolozen da me uputi neka mi posalje na pp)

(odgovor članu Mala Loojka)
Direktna veza do poruke: 718
13.7.2011 16:23:02   
Mala Loojka
Mi imamo hellu, i super je,... I prednost je sto je skroz beo, pa kad stavis sarenu posteljinu divno izgleda :)

(odgovor članu klara01)
Direktna veza do poruke: 719
13.7.2011 16:52:42   
klara01
a ja sam bas htela kao u katalogu da bude onako saren,zato mi se i svideo, jer je potpuno drugaciji od ostalh. ali se plasim da cu onda biti ogranicena pri izboru posteljine. ne zelimo da znamo pol bebe do rodjenja, pa se i zbog toga dvoumim, mislis li da nije malo vise decacki? ako bude devojcica ne ide ni crvena, ni roze posteljina... vas je skroz beli?

Direktna veza do poruke: 720
13.7.2011 17:01:31   
cani
Mi smo uzeli Buckov krevetac Laki,u boji trešnja,pošto je sa nama u sobi a nama je namestaj isti takav,i stavili smo narandžastu posteljinu baš kao što je u njihovom katalogu i izgleda divnouser posted image  .A krevetac je odličan,kvalitetan,lepo obradjen, ja na užem delu nisam htela da bude potpuno zatvoren tipa cela ploča a nisam htela ni da je ceo u podjednakim rešetkama ,nekako mi je to zatvorski fazon user posted image  pa nam je ovaj bio najlepši u tom smislu.I cena ja bila povoljna,oko 12 hiljada.

(odgovor članu klara01)
Direktna veza do poruke: 721
17.7.2011 8:40:32   
Mala Loojka
Ujela sam se za jezik hvaleci bambino... Uzas... Boja se ljusti samo tako, Sav je razdrndan, a mali ima tek 8 kg, i ne bacaka se toliko po njemu... Spojevi se vide kako su lepnjelji, tj one ploce sa strane, pa one izbocine... Nasla sam i mesta gde ga nisu lepo prelakirali i ofarbali... A o komodi da ne pricam... Onaj deo sto se dize za kadicu, digla sam ga svega 5-6 puta, vec se raz***o, srafovi poodpadali, odvalilo se od komode... A fioke plitke, nista ne staje...
Ali opet kazem, koliko para toliko i muzike...

(odgovor članu cani)
Direktna veza do poruke: 722
17.7.2011 9:00:25   
*boka*
Mala Loojka kako to? Pa vi ste kupili onda neki skart. Nama su spojevi na krevecu super (mada nas je nov, nije koriscen) ali moja kuma ima isti kao nas, dvoje dece je spavalo u njemu do godinu i po dana i nigde nije izgreban niti je raskliman. A komodu smo dobili od nje, takodje posle dvoje dece, koriscena je 4 godine i takodje je kao nova. Bas me cudi da se vama tako razdrndalo sve.
Evo i brat moj je za bebicu kupio bambino krevetac i komodu, malisa ima godinu dana i sve je kao novo. user posted image user posted image user posted image

Elena - svaki moj osmeh!!!
25.07.2011.

Direktna veza do poruke: 723
17.7.2011 9:03:53   
Mala Loojka
Ne znam brate mili, ili oni iz Enci Mencija muvaju nesto, ili ne znam ni ja... ma sve cu da menjam, nek se n**se u pm...
Nije to toliko rasklimano, ali opet dovoljno da mi smeta... Mada ja sam perfekcionista, pa mozda i zato, svemu nadjem manu... Ali svjedno, jos par meseci i krevetac cu morati da menjam, jer je 120, a maliraste kao lud, pu pu, a pravi je vrtiguz, pa ce mu biti mali... A komodu sigurno novu, jer nemam mesta ni za pola stvari...

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 724
17.7.2011 9:28:46   
cockic
ukratko moj savet za krevetac je samo PRENOSIVI
jer se jao isplati ima da se nadju na snizenjima
od 4000 din.tako i da se razdrnda kupi se opet
i opet je jeftiniji od drvenog
mi smo pozajmili drveni na pocetku,ali posto
je on jako nemirna beba stalno je udarao glavom
o to drvo.i to ustane i baci se onako na ledja.
a da je pojeo celo drvo to je posebna prica
kad su zubici krenuli,ali on je i ustao sa 7 m.

pa mu je bilo taman mesto glodalice drvo.

iz tih razloga nije ni spavao u krevecu,nego
samnom.

naravno imamo prenosivi evo vec 8 meseci
i jos nije kritican i ako ga drma iz sve snage
sad ima 15meseci mi smo ga uzeli sa njegovih 8-9m.

mislim da se prenosivi ispati kad se kupi tek rodjenoj bebi
jer ona nemoze da ga brzo unisti.

Direktna veza do poruke: 725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

VIDEO: Beba spava u vodenjaku, doktori je ...
Neverovatan video bebe rođene u plodovoj vrećici, dok je lekari bude pre dolaska na svet.
Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Koje ime vam se najvise svidja?

Jana (38%)

Iskra (16%)

Mila (25%)

Jovana (21%)

Ukupan broj glasova: 224

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here